Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τελειώνει η εθνική κυριαρχία κι από επίσημα στόματα

Τα σχέδια του γαλλογερμανικού άξονα τα οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times μετά την προτροπή των Jacques Delors και Helmut Schmidt για ευρωομόλογα και κοινό υπουργό στην οικονομική ευρωζώνη αντί της εθνικής κυριαρχίας.

Μία ομάδα από ηγετικές προσωπικότητες της Ευρώπης προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου χρέους που θα εκδώσει ευρωομόλογα με κοινή εγγύηση σε αντάλλαγμα για την παράδοση εκ μέρους των κυβερνήσεων του ελέγχου επί των εθνικών προϋπολογισμών.

Η πρόταση της ομάδας, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Jacques Delors και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Schmidt, αναφέρει επίσης τη δημιουργία ενός υπουργού Οικονομικών ευρωζώνης, ο οποίος θα ηγείται αυτού του ταμείου με σαρωτικές εξουσίες, στις οποίες θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα απόρριψης εθνικών προϋπολογισμών στις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης.

τι έστιν τό τε όσιον

Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος..
Γνώρισα χθες βράδυ μια κοπέλα εργαζόμενη, γρήγορη στην δουλειά της, αποτελεσματική, σοβαρή, γελαστή και απολύτως ευγενική. Κάποια στιγμή συζήτησα μαζί της, είναι αγωνίστρια, είναι καλό παιδί, αγαπάει την δουλειά της και τους ανθρώπους. Μου υπενθύμισε την ύπαρξη μιας άλλης Ελλάδας που πάει κόντρα στην τεμπελιά, τον ψευτοσυνδικαλισμό, την ευθυνοφοβία και την μουρμούρα. Μου αρέσει η Ελλάδα που δεν ζει σαν άδειο βαρέλι κάνοντας θόρυβο, αλλά σιωπώντας φωνάζει για την αξιοπρέπεια που κανείς δεν μπορεί να της κλέψει, αν η ίδια δεν το επιτρέψει παραδίνοντάς την, είτε γλείφοντας, είτε ικετεύοντας, είτε εκχωρώντας..

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτίστως οι άνθρωποι της πιάτσας. Εκεί στην πιάτσα είναι η ζωή, που ο πόνος και ο μόχθος του ανθρώπου δεν χωράει φτιασιδώματα, εξωραϊσμούς και υποκρισίες. Είναι αντιμέτωπος με τον εαυτό του και την ψυχούλα του. Και την αλήθεια του. Μόνο. Και κάποιες φορές δίχως δικούς και φίλους.
Κ.Λ.

Επειδή ακριβώς ο ΑΓΩΝΑΣ όλος έγκειται σ' αυτό, στο να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, ΚΑΙ επειδή όντως σωστός έχει καταφέρει να γίνει πρώτα ο άνθρωπος της πιάτσας (ο της διπλανής πόρτας), αυτή η εξέλιξη, η σπουδαία, δεν φαίνεται!!!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι φοροφυγάδες απάτριδες εφοπλιστές

Ο εφοπλιστής Β.Ρέστης δήλωσε
πρόσφατα με θράσος: "φορολογησε με,
αν με βρεις". Να φύγουν μια ώρα αρχύ-
τερα! Ούτως ή άλλως, τους Έλληνες
ναυτικούς τους έχουν διώξει από τα
καράβια τους..
Έχουμε γράψει πολλές φορές για τους στυγνούς άρπαγες του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι εφοπλιστές ήταν οι βασικοί υποκινητές της 7χρονης δικτατορίας, με σκοπό την εξασφάλιση του αφορολόγητου και της νομικής προστασίας ενός κράτους, για να μπορούν να αλωνίζουν τις θάλασσες του κόσμου κάνοντας λαθρεμπόριο πετρελαίου και όπλων σε πολέμους και ότι άλλο τους απέδιδε τεράστιο κέρδος.

Μετά την κλοτσιά που τους έδωσε ο ελληνικός λαός, ξανακάθισαν στο σβέρκο μας τα τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες τους έδωσαν αυτές τις φοροαπαλλαγές, ενώ τελευταία κατάργησαν και το λεγόμενο καμποτάζ, πετώντας τους Έλληνες ναυτικούς στην ανεργία.

Αυτοί οι ξεδιάντροποι πολιτικοί αλήτες-υπηρέτες των εφοπλιστών έφτασαν στο σημείο, σε καιρό οικονομικής κρίσης, που οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000, να δίνουν επιδότηση 12,5 δισ. για να φτιάχνονται τα βαπόρια των εφοπλιστών στην Κίνα, βάζοντας λουκέτο σε μια απο τις πιο παραδοσιακές βιομηχανίες της χώρας, τη ναυπηγοεπισκευαστική, και στερώντας τη χώρα από σημαντικά ποσά που θα μπορούσαν να επενδυθούν σε εκσυγχρονισμό των ναυπηγείων.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Καλώς τα δέχτηκες «Επαρχία-Ελλάδα»..έρχεται ο Επίτροπος!

Αυτό ήταν η «επαναδιαπραγμάτευση»! Εξάλλου φρένο στις προσδοκίες των «επαναδιαπραγματεύσεων» έβαλαν και ο Σόιμπλε, λέγοντας ορθά κοφτά, εφαρμογή των συμφωνηθέντων  και ο Ρομπάι λέγοντας μεγαλύτερη ευελιξία στο χρόνο, συνεπάγεται μεγαλύτερη επιβάρυνση. Οπότε η ελπίδα για τον παράδεισο που περίμενες, μετά την ψήφο, για την διατήρηση της σύνταξης και των κεκτημένων, ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΚΕΡΑΜΙΔΑ..

Εδώ δεν μιλάμε για αλλαγή καθεστώτος (αλλά ποιος να πάρει χαμπάρι), αλλά για επιβολή ενός καθεστώτος (ας το ονομάσει  όπως θέλει ο καθένας) στο οποίο η Βουλή κατά πάσα πιθανότητα θα παίζει το ρόλο του κορεσμού για τους ψηφοφόρους, ότι τάχα μου έχουν εκπροσώπους τους στο κοινοβούλιο! Άντε και ψήφισαν έναν νόμο..τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσει ο επίτροπος; Με λίγα λόγια, η απάντηση του Σόιμπλε και του Ρομπάι, είναι,  θα μας πιούνε το αίμα αν θελήσουμε «επαναδιαπραγμάτευση» (την καραμέλα δηλαδή με την οποία σου υφάρπαξαν την ψήφο). 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Έθνος σε αυτοχειρία

Πέρα από κάθε αμφιβολία αυτή τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα μια συντελεσμένη καταστροφή. Μια καταστροφή της οποίας τραγικότερη έκφραση της δεν είναι ούτε η ανεργία, ούτε η διάλυση του βιοτικού επιπέδου, ούτε η δραματική επιδείνωση του βίου μας, ούτε η φορολογική επιδρομή εις βάρος των αδυνάμων Ελλήνων.

Η τραγικότητα της Ελλάδας του «μνημονίου» είναι ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης πορείας πάνω στην τροχιά του ηδονικού τσοχατζοπουλικού προτύπου. Μιας πορείας η οποία μετάλλαξε ένα λαό περήφανο, γεμάτο λεβεντιά, φιλότιμο και παλικαριά, σε μια μάζα τηλεθεατών, δανειοληπτών, καταναλωτών. Αποτέλεσμα; Καθημερινά παρακολουθούμε αποσβολωμένοι συνανθρώπους μας να αυτοκτονούν. Να διαπράττουν δηλαδή την απόλυτη ύβρη απέναντι στον θεό και στην κοινωνία. Ένας άνθρωπος ο οποίος αυτοκτονεί, δηλώνει ότι έχει χάσει ολοκληρωτικά τη συνείδηση του. Αρνείται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του, αρνείται να δώσει τη μάχη για τη ζωή του. Και τελικά αρνείται την ίδια του την υπόσταση ως «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν».

Ο θάνατος του παλαιού συστήματος δεν γίνεται να αποφευχθεί


Όταν ένα πράγμα φτάνει στο τέλος του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα τελέψει. Όταν χρησιμοποιούμε την λέξη "νομοτέλεια" για να καταδείξουμε κάτι το αναγκαστικό, να σκεφτείς ότι είναι κάτι ανάλογο του θανάτου. Δεν γίνεται να αποφευχθεί. Απλά δεν γίνεται. Με αυτήν την έννοια, ο τρόπος που ζούσε μέχρι σήμερα ο άνθρωπος έφτασε στο τέλος του. Θα πεθάνει. Νομοτελειακά.
Το δύσκολο μέρος της διαδικασίας είναι αυτό του λίγο πριν το τέλος. Γιατί ούτε το ίδιο το σύστημα (φυσικά) θέλει να πεθάνει, ΑΛΛΑ (το σημαντικότερο) ούτε και οι άνθρωποι θέλουν να πεθάνει, κι ας ήταν και σύχρηστο. Ο λόγος που -παραδόξως- δεν αρέσει στην πλειοψηφία ο θάνατος του προηγούμενου, άχρηστου συστήματος είναι μόνον ένας: Δεν ξέρουν άλλον τρόπο!!!!!!!!!!!!!! Γι' αυτό γαντζωμένοι πάνω στο -σχεδόν- πτώμα, σέρνονται και δεν λένε να το αφήσουν. Ίδιον του ανθρώπου, ήτοι λογικό.
ΟΜΩΣ (και πάμε στο βασικό) το ότι η πλειοψηφία ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ πώς να διαχειριστεί την αυτοκυβερνησία, διότι είναι κάτι σαν "πού πηγαίνουμε μετά θάνατον", είναι δηλ. το ΑΓΝΩΣΤΟ, δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ΑΞΙΟΣ να το στηρίξει ΟΤΑΝ φανερωθεί!!!!!!
Ας δω πώς "καταντά" ένας άνθρωπος ΑΞΙΟΣ.
Για να αρχίσει να την ψάχνει κάποιος (με την έννοια την αυτογνωσίας) πρέπει κάτι να τον γαμήσει. Όλοι όσοι έχουν καταλάβει τα της ζωής και ξέρουν τον εαυτό τους, το κατάφεραν μέσα από παίδευση/παιδεμό. Τι συνέβη σήμερα, αυτήν την μαγική εποχή: Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ άνθρωπος που να μην έχει φάει χοντρή πούτσα!! Και δεν μιλάω για την γενική κατάσταση της χώρας, που όλους μάς βάλλει, ούτε φυσικά αναφέρομαι στο οικονομικό, που το θεωρώ το ελαχιστότατο σημερινό πρόβλημα. Ο καθείς έφαγε πούτσα σε προσωπικό επίπεδο. Είχε θάνατο στην οικογένειά του, αρρώστιες, πολύ σοβαρά προβλήματα κλήθηκε να αντιμετωπίσει. ΟΛΟΙ, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έναν ασήκωτο σταυρό κουβαλάμε.
Αυτό το μαγικό -τελείως μοιραίο και πρωτοφανές- φαινόμενο, δείχνει τι; Ότι το σύμπαν μάς σπρώχνει προς την συνειδητότητα! Μέσα από αυτήν θα επέλθει η αλλαγή. Δεν θα γίνει δηλαδή η ζωή μας μαγικά κι από το πουθενά όμορφη, θα γίνουμε εμείς σωστοί κι έτσι θα φτιάξουμε τη ζωή όμορφη.
Πιο ρεαλιστικά (πες ότι κάνω λάθος και δεν θα γίνουμε όλοι γνώστες), αναρωτήσου με ποιον τρόπο θα μπορούσες να "κατασκευάσεις" νοήμονες ανθρώπους, που θα μπορούν να αποφασίζουν σωστά. Το κοιτώ σε σχέση με τον γιο μου. Για να τον καταστήσω υπεύθυνο 1ον τον εμπιστεύομαι!!! και 2ον του δίνω ευθύνες!!! Μπορεί δηλ. να επιλέξει ό,τι θέλει κι ας είναι και κουραδιά, ας κάνει και λάθος, ας μετανιώσει, ΑΡΚΕΙ να επωμιστεί το αποτέλεσμα της επιλογής του!!! Δεν τον σώνω, δεν τον απαλλάσσω.
Ο ίδιος τρόπος παίζει και σε σύνολο. Αν θες το πλήθος να μην είναι όχλος, ας το να αποφασίζει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ/ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ. Και δεν είναι ουτοπική θεώρηση αυτή, είναι η πραγματικότητα, μαθηματικά, 1+1=2.

Υ.Γ.1 Μην τον κρίνεις από την σημερινή στάση του (τον καθένα), δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Έχε πίστη (στον καθένα) ότι μπορεί (έχει την ικανότητα) να το βρει. Να σκέφτεσαι ότι ΟΛΟΙ περνούν ό,τι κι εσύ, απλά όσοι δεν έχουν βρει ακόμα τη λύση του προβλήματος (μέσα τους) τα βλέπουν όλα μαύρα, θεωρούν ότι οι λοιποί είναι στον κόσμο τους κι ότι δεν υπάρχει σωτηρία, γι’ αυτό φέρονται σαν μαλάκες. Η απογοήτευση τούς κάνει.
Υ.Γ. 2 Αν θες να "τρέξεις" το σενάριο ΓΙΝΕ αυτό που θες να δεις γύρω σου. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, μάλλον, είναι το χρέος όσων έχουν βρει τη λύση του αινίγματος, όσων ξέρουν, θέλουν και μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση. Να φανερώνεις το σωστό. Να φαίνεται. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το χώμα είναι πιο εύφορο από ποτέ για να ευδοκιμήσει το σωστό, το άξιο. Κάνε το, θα εξαπλωθεί όπως η φωτιά στα άχυρα.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τόσα κονομάνε οι δουλέμποροι για να μας γεμίζουν λαθρομετανάστες

Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας
γνωρίζουν πλέον το πως λειτουργεί το
 κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών
σε διεθνές επίπεδο.
Ιραν, Τουρκία και μετά Ελλάδα,
είναι ο δρόμος που ακολουθείται..
Οργανωμένο κύκλωμα με «άκρες» σε ναυτιλιακές εταιρείες «εξάγουν» τα χρήματα που εισπράττουν οι δουλέμποροι από τη διακίνηση δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών κάθε χρόνο. Το ύψος του ποσού που έχει διακινηθεί τα τελευταία χρόνια μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών, ανέρχεται σε πολλά δις ευρώ, κάποιοι δε τα υπολογίζουν να ξεπερνούν τα 20 δις.
Οι ναυτιλιακές που πολλές φορές είναι βιτρίνα των μαφιών που αναπτύσσονται στα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας, παίρνουν ένα σεβαστό ποσοστό επί του ποσού που βγάζουν έξω από τη χώρα μας.

Το σύστημα μεταφοράς των χρημάτων είχε αποκαλύψει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές υπάλληλος της πρεσβείας του Πακιστάν, ο οποίος δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, γιατί δεν έκανε τα «στραβά μάτια» στα διάφορα έγγραφα που ζητούσαν οι δουλέμποροι. Ο ίδιος δεν πτοήθηκε και παρέδωσε στις ελληνικές εταιρείες πλήρη κατάλογο με ονόματα ατόμων μεταξύ των οποίων και Ελλήνων υπηκόων, που κατέχουν σημαντικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και αποτελούν γρανάζια του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Σε γραπτή αναφορά του, αναφερόταν λεπτομερώς και στον τρόπο που διακινούνταν τα παράνομα χρήματα και το πού κατέληγαν.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σφάζονται οι "πατριώτες" για τα υπουργεία τους

Σφάζονται οι πατριώτες για τα υπουργεία τους. Οι πασόκοι δεν κάνουν χωρίς υπουργεία, ο ρυθμιστικός Φώτης θέλει άλλα κόλπα. Αλλά θα τα βρουν μην στεναχωριέστε! Εκείνο όμως που δεν τους ενδιαφέρει, όπως δεν τους ενδιαφέρουν και πολλά άλλα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, είναι το νέο δανειακό πρόγραμμα. Τι είναι αυτό; Σιγά μην στο πει ο Πρετεντέρης κι ο «σωτήρας» σου ο «ψηφισμένος».

Το νέο δανειακό πρόγραμμα, είναι ένα καινούργιο όνομα για το Μνημόνιο 3. Βέβαια ο εκπρόσωπος της Κομισιόν το αρνείται δημόσια αλλά έγκυρες πηγές, λένε, πως αρχίζουν και αποκαλύπτουν πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες..τα μέλη του eurogroup κι όλοι όσοι σκοπεύουν να βάλουν το νερό στ’ αυλάκι για το νέο Μνημόνιο.


Η παγίδα του νέου αυτού μνημονίου, που του άλλαξαν όνομα, είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περάσει μέσα από την Βουλή ώστε να δεις τις χαρούμενες φάτσες να λένε ναι σε όλα και να δημιουργήσει και δήθεν αντιμνημονιακούς. Θα έρθει ως καινούργιο πακέτο διάσωσης και θα περάσει ασυζητητι και οι σωτήρες δεν θα βρεθούν στο δίλλημα του ναι ή όχι σε όλα. Φροντίζουν για τα παιδιά τους αυτοί που τα εξέλεξαν!  

Αυτό θα πει ισχυρή αντιπολίτευση!

Τσίπρας: Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο στόχο βελτίωσης του Μνημονίου

Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που κληθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή, δεσμευόμενος ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τον διαβεβαίωσε ότι αυτό θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ευθύνη και συναίσθηση του ρόλου που του έδωσε ο λαός. Παράλληλα, του επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με νόημα πως δεν άκουσε χθες τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση. «Ελπίζω», είπε, «να ήταν εκ παραδρομής», γιατί «άκουσα μόνο για τήρηση δεσμεύσεων», ωστόσο, διευκρίνισε ότι «είναι στη δική του ευχέρεια να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει η λαϊκή εντολή».

Η ανάπτυξη του Αντωνάκη του Βενιζέλου και των άλλων παιδιών

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 5400 ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ταχύτερα απ' ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον τομέα συνέχισαν να μειώνονται κατά τους πρώτους μήνες του 2012, λόγω της κρίσης, οι θέσεις εργασίας στον μεταποιητικό βιομηχανικό κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απώλεια θέσεων εργασίας στον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2011, ανήλθε σε 14,8%, έναντι 8,5% στο σύνολο της οικονομίας.

Σωρευτικά, από το πρώτο τρίμηνο του 2009 έως το ίδιο τρίμηνο του 2012 η μείωση των θέσεων εργασίας στη μεταποιητική βιομηχανία της χώρας ανέρχεται σε 27,3%. Κατά την τριετία αυτήν ο αριθμός των απασχολουμένων στον τομέα συρρικνώθηκε κατά 141.223 άτομα.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τροχίζουν τις μασέλες τους ο βιετναμέζος με τον Σόϊμπλε

Τελικά οι φιλοευρωπαϊστές Γερμανοί μας το «πέταξαν» τάκα τακα, μόλις πήραν το μήνυμα ότι τα «παιδιά» τους θα σχηματίσουν κυβέρνηση (οι συνεργάτες τους δηλαδή στην Ελλάδα). Η "αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος" και "καμία παροχή χωρίς ανταλλάγματα" τόνισε, σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag 

O επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επαναλαμβάνει ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και προειδοποιεί ότι «θα ήταν λανθασμένη η εντύπωση ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα έχει καμιά συνέπεια» 

 «Χρήματα δίνονται μόνο για αντίστοιχα βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει ο κ. Ρέσλερ και υπενθυμίζει ότι η τρόικα έχει ήδη παρακρατήσει ένα δισεκατομμύριο από τη χρηματική βοήθεια.

Και τώρα που χαρήκατε για τη νίκη του κόμματος..Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ!

Υπολογίζεται ότι μόλις το 9% του συνόλου των φορολογουμένων θα λάβει επιστροφή φόρου έναντι 40% το 2011.

405 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός σε 280.000 νοικοκυριά
Εκκαθαριστικά με φόρους-φωτιά που κατά μέσον όρο κυμαίνονται στα 1.445 ευρώ άρχισε να ταχυδρομεί το υπουργείο Οικονομικών και δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που «δεν πιστεύουν στα μάτια τους» για τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.

Για πρώτη φορά χρεωστικό σημείωμα θα λάβουν πάνω από 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι που πέρυσι είχαν χαμηλά εισοδήματα ακόμα και πάνω από 417 ευρώ τον μήνα.

Τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση 420.000 δηλώσεων είναι αποκαλυπτικά της φορολογικής επιβάρυνσης, καθώς σχεδόν επτά στα δέκα σημειώματα προβλέπουν καταβολή φόρου ενώ μόλις ένα στα δέκα είναι πιστωτικά. Ειδικότερα από τα 420.000 τα 280.000 είναι χρεωστικά με τον συνολικά οφειλόμενο φόρο να ανέρχεται στα 405 εκατ. ευρώ, τα 37.000 προβλέπουν επιστροφές φόρων ύψους 23 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 103.000 σημειώματα είναι μηδενικά.

Αυτοί που θέλουν να πεθάνουν υπόδουλοι “ζουν” ακόμα

Τουλάχιστον 52% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας.

Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.  Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντας απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγοντες ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων.
Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μιλούν όλοι μιλούν κι οι κώλοι (όπως λέει κι ο λαός)

Τώρα μιλάει και η Σλοβακία και θέλει να απαιτήσει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Τι να λέμε! Πήγαινε στο χάρτη και δες την. Πήγαινε 20-30 χρόνια πίσω. Πήγαινε σήμερα στη Σλοβακία, όπου γκουρμε είναι το κουράδι της αγελάδας.
Αυτοί λοιπόν θα απαιτήσουν την έξοδο «ελεύθερων Ελλήνων». Αλλά τι να κάνουμε.. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ!!

Σλοβακία:Απειλεί με αίτημα αποπομπής την Ελλάδα, αν δεν εφαρμόσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα  
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο απείλησε σήμερα να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση που η Αθήνα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το διεθνή δανεισμό προς τη χώρα.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (1989)



Το ποιος ήταν ο Χατζιδακις και πόσο λείπει από την Ελλάδα δεν θα σας το πούμε εμείς. Θα σας μεταφέρουμε όμως δυο λόγια του τα οποία είπε το 1989 σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη. Λέει λοιπόν ο Μάνος Χατζιδάκις:

Δεν θα επιβιώσουμε ως εθνική οντότης. Θα μείνουμε λιγάκι σαν νάνοι αλλοτινών καιρών. Και θα το δείτε όταν έρθει η πλήρης ένωση με την Ευρώπη, σε ποιά κατάσταση θα βρισκόμαστε. Ποιά είναι η υποδομή, για να υπάρξουν έστω ένα-δύο χαρακτηριστικά στοιχεία της εθνικότητας μας;

Και μην ξεχάμε, οτι σε τελευταία ανάλυση, οι μόνες στιγμές που σκεφθήκαμε σοβαρά ως έθνος, ήταν στις καταστροφές. Ας περάσουμε μια καταστροφή, μπας και σωθούμε σοβαρά.

Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει ελπίδα. Τίποτα. Η πλήρης εξαφάνιση μας. Και θα γίνει. Είμαι βέβαιος.

Ταμείο χρυσού για το χρέος..

..είναι το σχέδιο που εμπνεύστηκαν οι Γερμανοί για να πάρουν τους εθνικούς θησαυρούς.

Οι Γερμανοί όταν ήταν εδώ, μάζευαν αγάλματα, το χρυσό κ.λπ. (και την Ακρόπολη θα έπαιρναν αλλά δεν πρόλαβαν). Ο ένας μας ζητάει τα νησιά, ο άλλος το χρυσό! Θέλουν μια αποικία καταρχάς οι Γερμανοί, θέλουν ένα μαύρο πρόβατο, θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να διατηρήσουν την κυριαρχία τους..γιατί η ευρωζώνη δεν σώζεται με τίποτα.

Σχέδιο σταθεροποίησης ύψους 2,3 τρισ. ευρώ, με αντάλλαγμα να δώσουν το χρυσό τους και άλλους εθνικούς θησαυρούς για τη βοήθεια που θα λάβουν οι χώρες της περιφέρειας, φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην ευρωζώνη. Όρος για να συμμετάσχει οποιαδήποτε χώρα θα είναι να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ίσα με το 20% του χρέους της ως εγγύηση. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούν να είναι είτε χρήματα ή χρυσός.

Κατάλαβες για ποιο έθνος αγωνίζονται

Όλοι θέλουν κυβέρνηση..Άλλος την ονομάζει κυβέρνηση συνευθύνης, άλλος την ονομάζει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, παντού προτάσσουν το εθνικό το πατριωτικό..ποιοί; Κάντε μια αναδρομή στο μυαλό σας και δείτε ποιοι προτάσσουν το εθνικό και το πατριωτικό.

Αυτή την κοινωνία δημιούργησαν, με την ανοχή και την ψήφο του ελληνικού λαού χρόνια τώρα, και τώρα πια αυτή η κοινωνία πεθαίνει, λιποθυμάει κι αυτοκτονεί. Αυτή είναι η κοινωνία, αυτή είναι η συνοχή, αυτή είναι ο κοινωνικός ιστός, τον οποίο διέρρηξαν, διέλυσαν, πήδησαν, ξέσκισαν, όλοι αυτοί που κουνάνε τώρα το δάχτυλο και μας μιλάνε για Πατρίδα και Έθνος, ακόμη και σήμερα, ακόμη και τις τελευταίες ώρες.. 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα παιδάκι Οκτώ ετών λιποθύμησε από την πείνα

Σε ποιον λαό απευθύνεσαι γερμανέ μαζί με τον σακάτη και την αρκουδιάρα και τους υπόλοιπους συφιλητικούς

Reuters: Τελεσίγραφο Μέρκελ για 100 ημέρες διορία στη νέα κυβέρνηση

Μια και καμία, που θα λέγανε όσοι υπηρετήσαν την πατρίδα, για να εξαντληθούν οι πανηγυρισμοί και να τελειώσει η ευτυχισμένη περίοδος των εκλογών. Γιατί, όχι από Δευτέρα πρωί αλλά από την Κυριακή το βράδυ, τα κεφάλια μέσα! Εκατό ημέρες διορία δίνουν κάποιοι στη «ανεξάρτητη Ελλάδα», ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής της 17ης Ιουνίου.

Ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση, θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως εκτιμά γερμανός ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται εκτεταμένο ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters που περιγράφει τη σταδιακή αποξένωση της Ελλάδας και της Γερμανίας κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την απώλεια από το Βερολίνο κάθε εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις «θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιχνίδι τελείωσε».

«Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι»,

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Forbes:Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης είναι η Γερμανία

Ο τρόμος κυριαρχεί σε όλα τα δημοσιεύματα, σε όλες τις ειδήσεις, για να εκλέξουν οι Έλληνες την κυβέρνηση που θέλει ο Σόϊμπλε η Μέρκελ και οι άλλοι συνεταίροι. Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έπεσαν με τα μούτρα και δημοσιεύουν ακόμη και αποκλεισμό των Ελλήνων από την ευρωζώνη αλλά και πλαφόν για τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Η επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών από τα ATM, o περιορισμός στη κίνηση των κεφαλαίων και ο έλεγχος στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ελλήνων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τρία από τα πιθανολογούμενα μέτρα που θα επιβληθούν εάν το σενάριο «Grexit» επιβεβαιωθεί.

Αυτή η Αυτοκρατορία, με τα γυάλινα πόδια, η Ενωμένη Ευρώπη, δε μπορεί να σταθεί άλλο, διότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. Είναι ολόκληρη η Ε.Ε., με πρώτο πρόβλημα την ηγέτιδα της τη Γερμανία. Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα η οποία δεν είχε αποικίες (μέχρι και το Βέλγιο έχει αποικίες εκτός των άλλων Ολλανδία κ.λπ.). Προσπάθησε κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο να κάνει, την έφαγε στο πωπό, και τώρα προσπαθεί να κάνει πρώτη αποικία την Ελλάδα, δεν θα προλάβει όμως γιατί θα την ξαναφάει στο πωπό.

Η Κύπρος σε τροχιά ΔΝΤ

Η Ρωσία προσπαθεί να γλιτώσει
την Κύπρο από την
μνημονιακή κηδεμονία
Με πετρέλαια, χωρίς πετρέλαια. Με Οβριούς, χωρίς Οβριούς, η Κύπρος μπαίνει στην τροχιά του ΔΝΤ

Σε μια (απέλπιδα ίσως) προσπάθεια της να αποφύγει το μνημονιακό ικρίωμα, η Λευκωσία σύναψε όπως είναι ήδη γνωστό δάνειο ευνοϊκού επιτοκίου με τη Ρωσία!

Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίστηκε από πολλούς στην Κύπρο ως αναχαίτιση της πορείας της χώρας προς το ζυγό της τροϊκανής επιτήρησης και των μνημονιακών μέτρων, ωστόσο τα πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολα.

Όπως αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 στην Κύπρο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι υπολογίζει η κυβέρνηση, αφού το IMF υπολογίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 4,5% του ΑΕΠ το 2012, μεγαλύτερο κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες από ότι προβλέπει η κυβέρνηση Χριστόφια.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση "έδωσε" το καλώδιο σε ΤΕΡΝΑ - Κοπελούζο!

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση "έδωσε" το ενεργειακό κομμάτι της Κρήτης στην ΤΕΡΝΑ και στον όμιλο Κοπελούζου!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση έκπληξη της υπηρεσιακής κυβέρνησης που προχώρησε στην έγκριση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων τα οποία αφορούν στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ για την Κρήτη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις φορέων  αλλά και κομμάτων! 

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με την...υπηρεσιακή κυβέρνηση έγιναν...νόμος του Κράτους και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα μεγάλα σχέδια για το υποβρύχιο καλώδιο, τα 2000 Μεγαβάτ, αλλά και το σύνολο των φωτοβολταικών που θα αναπτυχθούν- πρόκειται για τερατώδεις επενδύσεις που ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ!

Η «εσωτερική υποτίμηση»

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του εγκληματικού Μνημονίου είναι η περίφημη θεωρία περί «εσωτερικής υποτίμησης». Σύμφωνα με αυτή, η μείωση των μισθών θα συμβάλει στη μείωση των τιμών, στην αύξηση των εξαγωγών και την αντικατάσταση εισαγόμενων προϊόντων από εγχώρια.

Η επί δύο χρόνια εφαρμογή του Μνημονίου έχει διαψεύσει παταγωδώς αυτή την παράλογη θεωρία -την οποία άλλωστε είχε καταρρίψει ο μεγαλύτερος αστός οικονομολόγος του 20ού αιώνα, ο Κέινς. Η μείωση των μισθών όχι μόνο δεν μείωσε τις τιμές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βοήθησε στο να κρατηθούν ψηλά.

Τα χρήματα που εξοικονόμησαν οι επιχειρηματίες από τις μειώσεις μισθών είτε τα ενθυλάκωσαν άμεσα είτε τα χρησιμοποίησαν για να καλύψουν χρέη προς τις τράπεζες και φόρους. Επιπλέον, η θεωρία αυτή δεν έχει εφαρμογή στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπου η ζήτηση είναι ανελαστική, και σε χώρες που δεν βασίζονται στις εξαγωγές.

Η ελληνική αγορά είναι εκ φύσεως μικρή, κι έτσι οι ισχυροί «παίκτες» μπορούν, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, να εκκαθαρίσουν εύκολα τους πιο αδύνατους, χωρίς να χρειαστεί να ρίξουν τιμές. Αυτές τις διαπιστώσεις έχει κάνει και ένα καθαρά καπιταλιστικό επιτελείο, το ΙΟΒΕ, σε έκθεση του τον Ιανουάριου του 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Η πολιτική των Μνημονίων όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με κάποια «ευρωπαϊκή προοπτική», αλλά οδηγεί σε μια ασιατική Ελλάδα και μια διαλυμένη Ευρώπη

Πληθαίνουν διςθνώς οι φωνές που προειδοποιούν ότι η πολιτική
των Μνημονίων απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και
την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το πιο χαρακτηριστικό σημείο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ήταν ότι όλα τα κόμματα, ακόμα κι εκείνα που στήριξαν λυσσαλέα το Μνημόνιο, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν, άμεσα ή έμμεσα, την αποτυχία του. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το μεγαλοκαπιταλιστικό μπλοκ επιμένει ότι ο «σεβασμός των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Προσκύνησαν άπαντες τον Ράιχενμπαχ

Τώρα γιατί το έκαναν αυτό οι φαρμακοτρίφτες και έστειλαν την επιστολή στον Ραιχενμπαχ..ίσως φταίει το ότι, είναι φορείς μιας κατηγορίας επαγγελματιών, που, είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τώρα κάποιες άλλες δυνάμεις, για να μας κυβερνήσουν, ρίχνοντας μας ξανά και ξανά στο βούρκο με την Λερναία Ύδρα, που δεν είναι άλλος από την «στρόφιγγα» της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόλις σε δυο νομοσχέδια που θα άλλαζαν το τοπίο στην «ελεύθερη αγορά», η κυβέρνηση οπισθοχώρησε κι ενέδωσε στις συντεχνίες των φαρμακοποιών, φαρμακοβιομηχάνων, των δικηγόρων και των μηχανικών.

Μην ξεχνάμε, ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν πάρει 90 εκατομμύρια, από ανθρώπους, που δούλεψαν μια ζωή, είχαν κάνει μια «συμφωνία» με το κράτος, να τους κρατάει λεφτά για να έχουν ένα ασφαλιστικό ταμείο, κι αφού πήραν τα 90 εκατομμύρια, ζητάνε τώρα από τον Ραιχενμπαχ λεφτά.

Συγκεκριμένα ζητούν την άμεση επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ με 1,5 δισ. ευρώ  με επιστολή τους προς τον επικεφαλής της ομάδας δράσης (task force) Χορστ Ράιχενμπαχ οι φορείς του φαρμάκου, κάνοντας λόγο για ευρεία υγειονομική κρίση και κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Το παραμύθι της ανταγωνιστικότητας

Ανταγωνιστικότητα με ανεργία
και μισθούς Βουλγαρίας ονειρεύονται
οι μνημονιακοί, αλλά θα μείνουν
με το όνειρο!
Μια από τις βασικές θέσεις των μνημονιακών, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι πως, για να επανέλθει η Ελλάδα στην οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, χρειάζεται να επιβληθούν χαμηλοί μισθοί στους εργαζόμενους, αλλά και χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις, ώστε η χώρα να γίνει «ανταγωνιστική».

 Όμως, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, το παραπάνω επιχείρημα καταρρέει πανηγυρικά!

Κατ' αρχάς, τα δύο τελευταία χρόνια, οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν στον ιδιωτικό τομέα κατά 40%, ενώ για το 2012, αν καταφέρουν να εφαρμόσουν τα μέτρα για τις συμβάσεις, θα οδηγηθούν σε νέες μειώσεις και θα κατρακυλήσουν στα 500 ευρώ.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 ευρωπαϊκές χώρες, οι παράγοντες εκείνοι που κάνουν ελκυστική μια χώρα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων είναι:

Η ανατίναξη της Βουλής: Πάντα υπάρχουν στη Ελλάδα οι τρελοί και πάντα υπήρξαν, οι περισσότεροι οι πουλημένοι

Παπαμικρόπουλος,
ο ρίψας
Βόμβα στη Βουλή
Αφού πιστεύετε στους αριστερούς τύπου Κανέλλη αναλύστε εσείς την δήλωση «εύχομαι το περιστατικό να επηρεάσει την κάλπη». Η Λιάνα Κανέλλη αναλύει τον τηλε-κομμουνισμό της, και πατάει πάνω σε αγώνες και σε θυσίες ανθρώπων, που αγωνίστηκαν πριν χρόνια πραγματικά. Aλλά εκεί έφτασε η κατάσταση. Η κοινωνία όχι απλός ξέχασε, δεν έχει και καμιά συνοχή. Σας μεταφέρουμε λοιπόν μια πραγματικά Ιστορία, για να διαπιστώσετε ότι στη Ελλάδα, πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι λίγοι τρελοί να μας γλυτώνουν την αξιοπρέπεια και θα γίνονται ακίδες στο σύστημα. Υπάρχουν! Και θα εμφανιστούν..

1907: Ο αναρχικών πεποιθήσεων δάσκαλος Ανδρέας Παπαμικρόπουλος από την Πάτρα επιτίθεται με δυναμίτιδα κατά της Βουλής, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ήταν άνεργος και θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Θα συλληφθεί και θα θεωρηθεί παράφρων!

Στη απολογία του δήλωσε το εξής: «Η εκμηδένιση της αξιοπρέπειας της χώρας, η υπερχρέωσή της, η κατάπτωση του ηθικού της γοήτρου, ο συνεχής και παράνομος πλουτισμός των ηγητόρων της, η πλήρης αναισθησία των υπουργών και των βουλευτών στις συνεχείς εκκλήσεις των πολιτών για διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών της, η κακοδιαχείριση των πόρων της και άλλα τινά, οδήγησαν την ψυχική μου εξέγερση. Και όχι. Συνεργούς, δεν έχω. Μόνος μου εσκέφθην, εζύγισα τα πράγματα και απεφάσισα τον εξαναγκασμό σε μεταμέλεια όλων αυτών, με την χρήση βίας».

Για να μην γίνει ήρωας, λοιπόν, ο εισαγγελέας Λυκουρέζος με τις ευλογίες των πολιτικών, και ιδιαίτερα των βουλευτών Λαζάνη και Σταη, αποφάσισε να βάλει έναν ψυχίατρο να συντάξει μια ιατρική έκθεση που έλεγε ότι ο Παπαμικρόπουλος πάσχει: «Φρενοβλάβειαν εκφύλου με ιδέας πολυμόρφους, ιδέας δηλαδή καταδιώξεως, μεγαλείου, αδικιών, ενοχής και ερωτικών επεισοδίων, ιδέας αίτινες δύνανται το άτομον όπερ κατέχεται υπ΄ αυτών, να το ωθήσουν εις τας πλέον επικινδύνους πράξεις»

Ο Παπαμικρόπουλος είναι άγνωστος μέχρι σήμερα στη ιστορία της χώρας ή απλά ο τρελός που τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα, για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας πάνω από όλα, και τον έβγαλαν τρελό!


Το 75% της ελληνικής αγροτικής γης που έχει υποθηκευμένο η ΑΤΕ.. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»!!

Τι θα γίνει το 75% περίπου της
ελληνικής αγροτικής γης
το οποίο είναι υποθηκευμένο στην
Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος;
Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι πιέσεις των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα με στόχο να διασφαλίσουν την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας μας, στο πλαίσιο της συμφωνίας στήριξης, ακόμα και μετά το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ενώ ενδεικτικό της κλιμάκωσης αυτών των πιέσεων είναι και το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που αναφέρεται στις «παραινέσεις» της Κομισιόν προς την Ελλάδα για να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα!

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν εμφανίζεται να ασκεί πιέσεις προς την Ελλάδα για να μην διατεθούν κεφάλαια προς στήριξη της ΑΤΕBank, καθώς θεωρεί πως το κόστος διάσωσής της είναι υπερβολικά κοστοβόρο.
 
Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, Eυρωπαίοι αξιωματούχοι ασκούν παρασκηνιακές πιέσεις στην Ελλάδα να κλείσει ορισμένες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και την ATΕΒank, την 5η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, με το επιχείρημα πως είναι πολύ κοστοβόρα η περαιτέρω στήριξη και διάσωσή της.

Να σπάσουμε το ΛΟΚ-ΑΟΥΤ των μεγαλοκαπιταλιστών


Αποσύροντας και το τελευταίο ευρώ από την αγορά και επιβάλλοντας μειώσεις μισθών μεγαλύτερες κι από εκείνες που ορίζει το μνημόνιο, οι μεγαλοεργοδότες εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό

                                                           
Όπου τα αφεντικά εγκαταλείπουν εργοστάσια κι επιχειρήσεις, οι εργάτες
πρέπει να τα πέρνουν στα χέρια τους και να τα λειτουργούν

Οι εκλογές ήταν μια σημαντική καμπή για την πολιτική κατάσταση και μια σημαντική νίκη της εργατικής τάξης σε αυτό τον ασταμάτητο αγώνα, με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού να τάσσεται ενάντια στο Μνημόνιο.


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Είτε αριστερή κυβέρνηση έχεις είτε δεξιά θα ορμήσουν να σου πιουν το αίμα

33 δις πρέπει να μαζέψει η καινούργια
κυβέρνηση.
Από που Αραγε;
Πέρα από τα εκκαθαριστικά που έρχονται κι έχουμε πάθει ελαφρά εγκεφαλικά, από Δευτέρα, αν προκύψει κυβέρνηση, θα πρέπει μέσα σε έξι μήνες να μαζέψει 33 δις ευρώ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ! Τόσα απαιτούν οι «φίλοι» μας οι τοκογλύφοι, κι όλα αυτά τα καλά παιδιά που «μασάνε» χοντρά, γιατί το πανηγύρι του μασήματος συνεχίζεται κανονικά στη Ελλάδα.

«Χαρτί και μολύβι» πιάνουν τα επιτελεία των κομμάτων για τις ταμειακές ανάγκες του κράτους από την επομένη των εκλογών.
Ήδη χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησαν τον υπουργό Οικονομικών κ. Ζανιά για να λάβουν γνώση της πορείας των δημοσίων οικονομικών.

Τα νούμερα όμως «τρομάζουν» αφού μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να εισπραχθούν έσοδα-ρεκόρ ύψους 33 δισ. ευρώ, εφόσον μάλιστα δεν αυξηθούν εκ νέου οι κρατικές δαπάνες, ώστε να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά το PSI και το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. 


Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αυτά υπέγραφαν οι ΝΕΝΕΚΟΙ μέσα στη Βουλή όταν έλεγαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Για να καταλάβετε, όσοι θέλετε να καταλάβετε, τι προδοτικά πράγματα έχουν υπογράψει αυτοί, τους οποίους ακόμα και σήμερα υποστηρίζετε, οι οποίοι ανήκουν σε κομματικούς σχηματισμούς νέους ή παλιούς, και που θα τα υποστούν άπαντες, ακόμα κι αυτοί που τους υποστηρίζουν θα σας πούμε το εξής:

  • Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις ακόμη και για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προβλέπει το μνημόνιο.
  • Αναφέρεται στο νόμο 40-46/12 στο δεύτερο μνημόνιο στο παράρτημα 5.
  • Ένα εκατομμύριο οφειλέτες κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή και να χάσουν τα σπίτια τους.
  • Αφορά φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε από 10.001 ευρώ και πάνω.

Το αποκαλύπτει o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής και φωνάζει, ότι έστω κι αν ρυθμίσατε τα χρέη σας προς την εφορία και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.. Κάνετε Λάθος! Το Μνημόνιο Νούμερο 2 έχει άλλα σχέδια για εσάς, παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν τη δεινή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά. 


Σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτοκτονούν Έλληνες

Σήμερα το πρωί κι άλλος ένας συμπολίτης μας αυτοκτόνησε. Δεν άντεξε άλλο!

Στις 7 παρά δέκα το πρωί, ένας 75χρονος άντρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 100 μέτρα με το όπλο στα χέρια, έφτασε στη γωνιά του δρόμου, στήριξε το κυνηγετικό του όπλο στην άσφαλτο, το ακούμπησε στο σαγόνι του και αυτοκτόνησε.

Το σκηνικό έγινε στη γωνία των οδών Χειμάρρας και Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά. Περαστικοί άκουσαν τον πυροβολισμό, έτρεξαν και τον βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο 75χρονος ήταν συνταξιούχος αξιωματικός του στρατού με ειδικότητα χημικού μηχανικού.

Έγραψε σύμφωνα με πληροφορίες ένα σημείωμα στο οποίο... μιλάει για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αναφέρει τα χρέη και τα οικονομικά προβλήματα που είχε και δίνει συμβουλές στη σύζυγό του και στα παιδιά του για την περιουσία τους.

Η Ρένα Δούρου συνεργάτης του Ακη!

Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σύσσωμο το πράσινο μπουλούκι.. από την πράσινη αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ στην ροζ αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ

Απεταξάμην το παλιο πασοκ;
Απεταξαμην!
Τώρα είμαι ροζ...
Οι συνδικαλιστές του Δημοσίου έκαναν τεράστια κωλοτούμπα και πήγαν με τον Αλέξη αφήνοντας την «ζεστή φωλιά» του ΠΑΣΟΚ

Στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πριν από τις εκλογές εκατοντάδες συνδικαλιστές που γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ, έπαιξαν παιχνίδια εξουσίας, πολλές φορές συνδιοίκησαν και στο φινάλε βρέθηκαν απομονωμένοι, χωρίς ακροατήριο, στήριξη και μέλλον.

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, στρατηγοί χωρίς στρατιώτες, οι πάλαι κραταιοί Πασκίτες έκαναν «κωλοτούμπα» ζητώντας θαλπωρή στη ροζ αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά θα ασχοληθεί η διδασκαλική ομοσπονδία; Έχει εκλογές μεθαύριο και πρέπει να "αλλάξουν" από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώτοι που θα έπρεπε να σηκώσουν παντιέρα γι’ αυτό το αίσχος της τηλεοπτικής διαφήμισης του αντωνάκι, είναι η διδασκαλική ομοσπονδία όπου δείχνει έναν μαλάκα άβουλο δάσκαλο να μην μπορεί να απαντήσει.




Το παιχνίδι χοντραίνει.. Σπιντάρουν οι υποταχτικοί για να τα "πάρουν" όλα

Στα 13 μέτρα… στήνει το Υπουργείο Οικονομικών όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου - Θα κατάσχονται περιουσίες, ακίνητα, καταθέσεις, εισοδήματα από ενοίκια - Στόχος η είσπραξη 2 δις. ευρώ έως το τέλος του έτους

Κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, αποταμιεύσεις και σε εισοδήματα από ενοίκια προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τα χρέη τους.

Σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους τα οποία συνέχισαν και τον Μάιο να βρίσκονται στο «κόκκινο», ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γώργος Ζανιάς εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δίνει εντολή στους εφόρους να εισπράξουν τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη έως το τέλος Ιουνίου και 2 δις. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους 260 ανάπηροι και ηλικιωμένοι στο Άσυλο Ανιάτων


Έκκληση για αποκατάσταση της τροφοδοσίας φαρμάκων, υγειονομικού υλικού αλλά και τροφίμων στους ανάπηρους και ηλικιωμένους που διαμένουν στο Άσυλο Ανιάτων στην  Κυψέλη απηύθυναν την Τετάρτη  η πρόεδρος του ιδρύματος, κυρία Ιωάννα Ηλιάδη αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Παντελής Ξένος.

«Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται 260 ασθενείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εκ των οποίων το 80%, δηλαδή 210 ασθενείς, είναι κατάκοιτοι, αλλά και 170 εργαζόμενοι του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, του Ασύλου Ανιάτων, διότι ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Ίδρυμα» αναφέρουν στην επιστολή που κοινοποίησαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων του ιδρύματος.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δεν έχει σημασία αν το σπίτι σου είναι χαμόσπιτο, αφού, δεν το έδωσες για πολυκατοικία, θα πληρώσεις τα άντερα σου!

Όσοι δεν έδωσαν τα σπίτια τους
για αντιπαροχή,
τους "ξεσκίζουν" τώρα
Έρχεται «χαράτσι» και για όσους έχουν κύρια κατοικία κάτω από 200 τμ.

«Χαράτσια» για σπίτια που δεν έχουν ή δεν θέλησαν ποτέ να αποκτήσουν μοιράζει η Εφορία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Από τα ειδοποιητήρια που καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες προκύπτει ότι η Εφορία «βάζει χέρι» ακόμα και σε πολύ φτωχά νοικοκυριά, τα οποία εξασφάλισαν με μόχθους -ή από κληρονομιά- ένα μικρό οικόπεδο και ένα «κεραμίδι» για να βάλουν το κεφάλι τους.

«Θύματα» πέφτουν γεροντάκια που διαμένουν σε παλιές μονοκατοικίες σε λαϊκά προάστια, αλλά και όσοι δεν έδωσαν αντιπαροχή ή δεν οικοδόμησαν περισσότερο ενώ μπορούσαν. Το ΕΤΑΚ επιβάλλεται και στο εναπομείναν υπόλοιπο του συντελεστή δόμησης που δεν έχει αξιοποιηθεί.