Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το Μνημόνιο διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση

Αυτοί που απειλούν ότι, αν δεν τηρήσουμε τις «δεσμεύσεις της χώρας», θα πτωχεύσουμε, έχουν οδηγήσει ήδη σε πτώχευση καθετί χρήσιμο για τους πολίτες

"Καλλικράτης" και Μνημόνια οδηγούν τους δήμους και τις κοινωνικές
υπηρεσίες τους σε πλήρη χρεοκοπία

Η διαφθορά και η διαπλοκή πολλών δημοτικών αρχών, ο «Καλλικράτης» και η δυσλειτουργία του, το Μνημόνιο και οι περικοπές του έχουν συνθέσει σκηνικό έκτακτης ανάγκης στους Δήμους, με την πλειονότητα αυτών στο χείλος του γκρεμού.
Εδώ και χρόνια, δήμαρχοι και δημοτικές αρχές, μιμούμενοι την κεντρική εξουσία, κακοδιαχειρίστηκαν οικονομικά τους δήμους, κάνοντας δαπάνες οι οποίες δεν είχαν κανένα κοινωνικό όφελος. Με τον άκρως αντιδημοκρατικό-συγκεντρωτικό νόμο του «Καλλικράτη» (ο οποίος έχει δολοφονήσει την όποια «αυτοδιοικητική δημοκρατία» στις κωμοπόλεις και τα χωριά), δημιουργήθηκαν τεράστια διοικητικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. Προστέθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερες αρμοδιότητες, ενώ αφαιρέθηκαν πόροι και προσωπικό. Έτσι κι αλλιώς, στο Μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι «ο Καλλικράτης είναι μέθοδος περιορισμού των δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Με βάση, λοιπόν, αυτό, οι σχετικές δαπάνες μειώθηκαν το 2011 κατά 500 εκατομμύρια ευρώ, το 2012 θα μειωθούν κατά 1 δισ. ευρώ και το 2013 θα μειωθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μέσα σε τρία χρόνια θα αφαιρεθούν 3 δισ. από την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αν κάτι δεν το θέμε το λέμε κακό


Η λύση δεν είναι η αδύνατη, δηλαδή να θες αυτό που δεν θες, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε ο καθένας μας να κάνει, κι αυτό είναι… να σταθεί. Αν οτιδήποτε που μ’ ενοχλεί, με πονά, δεν το θέλω, μείνω να το δω, αντί να κολλήσω στο «δεν το θέλω», τότε.. θα δω κάτι άλλο, ό,τι άλλο υπάρχει πίσω από αυτό που δεν θέλω. Αν δω το άλλο, θα πάψω να μην το θέλω (δεν θα το θέλω, απλά θα πάψω να μην το θέλω).
Με κλασικοτερότερο παράδειγμα… τον ορυμαγδό που φάγαμε. Φυσικά δεν τον θέλω, δεν τον αντέχω, πονώ, θέλω να λάβει τέλος. Όταν στάθηκα και είδα τι παίζεται, κατάλαβα ότι αυτά που κερδίσαμε ως άνθρωποι δεν θα τα αποκτούσαμε με κανέναν άλλον τρόπο. Το ότι γνωρίζω το κέρδος που κρύβεται πίσω από τον ορυμαγδό δεν με κάνει να τον θέλω, με κάνει όμως ικανή να παίξω τον ρόλο που μου αναλογεί, μόνο και μόνο επειδή δεν πάσχω από αυτόν, τον «κακό» ορυμαγδό.
Επειδή τα «αφέσου στη ζωή κι όπου σε πάει» και τα «μοιραία» παραπέμπουν σε μοιρολατρία, να πω ότι όταν γνωρίζεις και γι' αυτό αφήνεσαι, όχι απλώς συμμετέχεις (δεν στέκεις να περιμένεις το θαύμα) αλλά ακόμα περισσότερο... σπρώχνεις την ιστορία. Ουσιαστικά είσαι/γίνεσαι το μέσον για να έρθει το συμπαντικό αποτέλεσμα.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Το έγκλημα κατά των καρκινοπαθών

Ο άνθρωπος που διέλυσε τη δημόσια
υγεία ήθελε να γίνει και πάλι υπουργός
για να την αποτελειώσει!
Για μεγάλο διάστημα πριν από τις τελευταίες εκλογές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κυριαρχούσαν ρεπορτάζ και δραματικές εικόνες για την πρωτοφανή τραγωδία των χρονίως πασχόντων και ιδίως των καρκινοπαθών. Είναι γνωστός ο ρόλος που παίζουν αυτά τα μέσα, ωστόσο αυτή την φορά δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αλήθεια.

Ο μη εφοδιασμός με φάρμακα των φαρμακείων των νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου. Με άμεσα υπεύθηνο τον πρώην Υπουργό Α.Λοβέρδο, ο οποίος, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, κατεδάφισε ότι είχε απομείνει όρθιο στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Από καταγγελίες συλλόγων καρκινοπαθών και νοσοκομειακών γιατρών προκύπτει ότι οι ελλείψεις σε κρίσιμα για την ζωή των ασθενών σκευάσματα παρατηρούνται εδώ και μήνες. Το έγκλημα, λοιπόν, είναι εκ προμελέτης. Η πολιτική γενοκτονίας του ελληνικού λαού έχει εμπνευστές, σχεδιαστές και εκτελεστικά όργανα και συνομολογείτε από όλες τις μνημονιακές δυνάμεις. Η σωτηρία των δανειστών απαιτεί ανθρώπινο αίμα.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

few days more..και θα σας τον ακουμπήσουμε κανονικά!

Σε «ρώσικη ρουλέτα» με νέα μέτρα που θα μπαίνουν διαρκώς, όποτε η Τρόικα θα «αδειάζει» άλλα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, κινδυνεύει να εξελιχθεί πλέον η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα με την Τρόικα, που έγινε, για να τους ανακοινώσει πως τα 11,5 δισ. ευρώ βρέθηκαν και πλέον μένει οι ελεγκτές να τα δεχτούν «ως έχουν» ή να ζητήσουν κάποια από αυτά να αλλάξουν.

Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ αναχώρησαν εμφανώς ικανοποιημένοι. «Excellent meeting» σχολίασε ο Πολ Τόμσεν, ενώ, ερωτηθείς εάν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, ο Ματίας Μορς απάντησε: «A few days more...».

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Από τη μάχη των εκλογών στη μάχη του δρόμου

Η εργατική μας τάξη δεν μπόρεσε να βάλει φραγμό  στη λαίλαπα του Μνημονίου με την ψήφο της, ενίσχυσε όμως τις θέσεις της μπροστά στις μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις που έρχονται


Ακόμα και τμήματα του εργαζόμενου λαού που διαφωνούν με την πολιτική
του ΣΥΡΙΖΑ σε βασικά ζητήματα, όπως το ζήτημα των μεταναστών,
χρησιμοποίησαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σαν μοναδική επιλογή
για να ανακοπεί το εγκληματικό Μνημόνιο
Η μεγαλοαστική τάξη επέβαλε τελικά με τις δεύτερες εκλογές την κυβέρνηση που ήθελε, μέσα από ένα όργιο τρομοκράτησης, παραπληροφόρησης και εκβιασμών (χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο εκφοβισμός σχετικά με τα φάρμακα των καρκινοπαθών). Τώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δολοφονικά σχέδια σε βάρος μας. Δεν είναι εύκολο, όμως, να το κάνει.