Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η νέα κυβέρνηση και το παλιό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ανέδειξαν μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία, επί της ουσίας, θα προσπαθήσει να συνεχίσει την εφαρμογή του Μνημονίου, εξαπατώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό ότι δήθεν το «επαναδιαπραγματεύεται».
 
Η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα μπροστά στα ίδια μνημονιακά αδιέξοδα
που αντιμετώπισαν και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις.
Από κει και πέρα, όλα εξαρτώνται από την δική μας αγωνιστική ετοιμότητα

Με τα Μνημόνια, αυτό που επιδιώκεται επισήμως είναι η επίλυση τριών προβλημάτων (χρέος, έλλειμμα, μειωμένη «ανταγωνιστικότητα») με παροχή νέων δανείων από την Τρόικα συν «κούρεμα» των παλιών, για να καταστεί (υποτίθεται) βιώσιμο το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας χωρίς η χώρα να αναγκαστεί να κηρύξει (επισήμως) στάση πληρωμών. Και, παράλληλα, με δραστική μείωση των κρατικών δαπανών, αύξηση των κρατικών εσόδων (βλ. χαράτσια) και εσωτερική υποτίμηση (μείωση μισθών και τιμών, αλλά εμείς ξέρουμε ότι πέφτουν μόνο οι μισθοί), για να μπορεί το ελληνικό κράτος να καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς να δανείζεται, να προσελκυστούν επενδύσεις και να αυξηθούν οι εξαγωγές.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η «νόμιμη» φοροδιαφυγή των πλουσίων

Στη μικρή κωμόπολη του Κρανιδίου
λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα
187 offshore εταιρείες, μέσω
των οποίων γίνοταν φοροδιαφυγή και
ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος
Οι διάφοροι αστοί οικονομολογίσκοι δεν κουράζονται να μας αναλύουν πως, ενώ χύνουμε τόσους τόνους ιδρώτα για την επιβίωση μας, με μόνη ανταμοιβή να βλέπουμε το απελπισμένο βλέμμα των παιδιών μας που είναι αντιμέτωπα με την ανεργία, παρόλα αυτά, με κάποιο μαγικό τρόπο, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τα χρέη που δημιούργησαν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Και πως μάλιστα, τα να πληρώνουμε εμείς οι μεροκαματιάρηδες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα χρέη που έχουν δημιουργήσει οι ιδιοκτήτες εργοστασίων, στόλων, τραπεζών, είναι προς απόλυτο όφελος μας.
 
Την ίδια ώρα, οι αστικές κυβερνήσεις επιτίθενται στο ειδόδημα μας σαν αδηφάγα πιράνχας. Μείωση του κατώτερου μισθού, διάλυση του ασφαλιστικού, δημόσιας υγείας και παιδείας, χαράτσια, άνοδος τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ξέφρενη κερδοσκοπία στα είδη καθημερινής ανάγκης και η λίστα δεν έχει τέλος.
 
Μας λένε ότι, επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, πρέπει αναγκαστικά να αυξηθούν οι φόροι. Στο άκουσμα αυτού, μόνο αναφυλαξία παθαίνουμε. Γιατί ξέρουμε εκ των προτέρων ποιός θα πληρώσει: ένας Έλληνας χαμηλόμισθος οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης της πρώτης κατοικίας (την οποία φυσικά ακόμα αποπληρώνει στην τράπεζα) και με την ακόμα πιο ατυχή έμπνευση να έχει κι ένα αμάξι, θα πληρώσει μέχρι και 5 χιλιάδες ευρώ στην εφορία φέτος!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι λαοί έχουν τη δύναμη, πώς θα νικήσουμε. Ποια είναι η λύση;

Οι μισοί έχουν μισθό και οι άλλοι μισοί δεν έχουν, ή τους τον παρακρατάνε (άνεργοι, αμεα, συνταξιούχοι). Όποιος έχει θα δίνει τα μισά χρήματα σε έναν που δεν έχει.
Αν δεν πληρώνεις τίποτα στην κουραδοπολιτεία φτάνουν τα χρήματα του ενός και για τους δύο.
 
Λες δεν είμαστε ενωμένοι, να κάνουμε τι; Να βγούμε και να φωνάζουμε; Να μας ακούσει ποιος; Μα δεν τους ενδιαφέρει αν διαφωνούμε όσοι κι αν είμαστε, πώς θα γίνει; Βάλε τελεία.
Άρχισε να θες να είμαστε ενωμένοι για να αντέξουμε, να προβάλλουμε σθεναρά αντίσταση. Πώς θα ενωθούμε; Βγες στη γειτονιά σου!!!! Πιάσε τον γείτονα, ζήτα του αν χρειάζεσαι κάτι, και δώστου αν έχεις να δώσεις κάτι.
 
Εδώ και καρό φτιάχνουμε διάφορα φαγώσιμα τα οποία ανταλλάσσουμε. Πήγα σ’ έναν γείτονα και έδωσα ένα τουρσί. Του λέω αν σου αρέσει να μου ζητάς κι εσύ θα μου δίνεις ότι έχεις ως αντάλλαγμα, για να μην χρειαζόμαστε λεφτά, να απεξαρτοποιηθούμε από την πολιτεία, να μην μας κάνουν ότι θένε οι προδότες. Και μου λέει «μακάρι, πώς θα γίνει αυτό;». Τι πώς θα γίνει του λέω, εμείς το κάνουμε τώρα!!!!
Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πλούτος του λαού μας στην Ελβετία

Στις ελβετικές τράπεζες βρίσκεται
μεγάλο μέρος του πλούτου που
έχει παραχθεί από το μόχθο
του ελληνικού λαού
Σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών, τετραπλασιάστηκαν οι Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία που γνωστοποίησαν τα προσωπικά στοιχεία τους στις ελληνικές Αρχές το 2011 σε σχέση με το 2010.
Σύμφωνα με τα επίσημα ελβετικά έγγραφα, οι Έλληνες με καταθέσεις στην Ελβετία που συμφώνησαν το 2011 να κοινοποιηθούν τα στοιχεία τους στις ελληνικές φορολογικές αρχές ανέρχονται σε 1.360, έναντι 365 το 2010 και μόλις 70 το 2009.
 
Οι «επώνυμοι» καταθέτες το 2011 φαίνεται πως έλαβαν συνολικούς τόκους 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα προηγούμενα έτη οι τόκοι αυτών των καταθετών από την Ελλάδα κυμαίνονταν από 800.000 έως 2,5 εκατ. ευρώ.
 
Είναι ενδεικτικό ότι τα έσοδα της Ελλάδας από τη φορολόγηση των τόκων των «φανερών» ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες αυξήθηκαν άνω του 50%. Ενώ το 2010 τα έσοδα αυτά έφτασαν τα 5,8 εκατ. ευρώ, το 2011 ξεπέρασαν τα 9,3 εκατ. ευρώ.

Με τα μάτια ενός άλλου..


Όταν σκέφτομαι μία κατάσταση με τα μάτια του άλλου καταβάλω κόπο, τον οποίο κόπο ο άλλος δεν τον αντιλαμβάνεται. Έτσι για μένα είναι σαν να μου χρωστάει, ενώ για εκείνον είναι σαν να μην έκανα τίποτα.
Παράδειγμα. Εγώ δεν είμαι τακτική, αλλά εσένα σου αρέσει η τάξη. Όλη την ώρα η σκέψη μου είναι να μην αφήσω γύρω πράγματα για να μην εσύ εκνευριστείς. Για μένα είναι μία τρομερή προσπάθεια την οποία καταβάλλω για χάρη σου, εσύ από την άλλη δεν το βλέπεις ότι προσπαθώ, αφού θεωρείς την τάξη κάτι το απλό (και πρόσεξε, από την πλευρά σου πιστεύεις ότι συμφέρει και μένα η τάξη που εσύ προτιμάς).
Να προσθέσω και.. ό,τι είναι του χαρακτήρα μας ακούραστα το κάνουμε, ο άνθρωπος δηλ. που του αρέσει η τάξη πολύ εύκολα την φέρνει. Το αντίθετο ισχύει για όποιον δεν είναι τάση του και το κάνει για τον άλλον (το οτιδήποτε).
Η μεγάλη μου απορία είναι η εξής: Γιατί να πρέπει να καταβάλλω προσπάθεια για να σου είμαι αρεστή; Αν δεν σου αρέσει η αταξία μου μην με κάνεις παρέα.
Αυτή μου η πεποίθηση, που την έχω από πάντα, δείχνει καραεγωιστική, το να είμαι όπως σκατά είμαι δηλαδή κι αν δεν σου αρέσω μην με προτιμήσεις. Ας δούμε το θέμα από την πλευρά της αγάπης. Γίνεται να αγαπάω κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο (πρόσεξε το «συγκεκριμένο», αυτό το συγκεκριμένο σημαίνει με τον αυτόν χαρακτήρα), αλλά θα ήθελα να ήταν λιγάκι πιο σοβαρός, λιγότερο έντονος, κομματάκι πιο τακτικός…. Αν τον θέλεις αλλιώς σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς τον συγκεκριμένο άνθρωπο, κι αυτό είναι τελεία (πώς θα γίνει τώρα, νέα μαθηματικά θα φτιάξουμε;)
Άλλο ιδίωμα της αγάπης. Λέμε ότι αγαπάμε κάποιον ΜΟΝΟ αν μας δίνει ευτυχία η ευτυχία του, ακόμα κι όταν η δική του ευτυχία ΔΕΝ μας συμφέρει. Άρα αν βρίσκω ισορροπία στο χάος θα έπρεπε να χαίρεσαι αν είμαι χαοτική και να προβληματίζεσαι αν με δεις σε τάξη.
Μία άλλη αλήθεια είναι ότι αν ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος κάνει κι όλους τους γύρω του ευτυχισμένους χωρίς να κουνήσει δαχτυλάκι (η ευτυχία παρασέρνει).
Με βάση αυτές τις θεωρίες, έλα και πες μου ότι είναι εγωιστικό το να είναι ο καθένας ο εαυτός του! Να μην αλλάζει το παραμικρό! Και ο άλλος, αν τον αγαπά, να τον αγαπά ως έχει! Κι ένα τελευταίο….
Αγάπη είναι να μπορείς να δεις αυτό που έχω σαν χαρακτηριστικό εγώ κι από σένα λείπει, ως συμπλήρωμά σου κι όχι σαν κουσούρι μου (κάτι που πρέπει ν’ αλλάξω δηλαδή γιατί αν δεν είμαστε ίδιοι είμαι λάθος)!!

Υ.Γ. Πώς μπορεί και ζει ο άνθρωπος έτσι; Συμβίωση δεν σημαίνει συμβιβασμός!!! Κόψε εσύ, να κόψω εγώ, να είμαστε κομμένοι (μισεροί) άνθρωποι. Αυτό το να επιδιώκει να βάλει το μαύρο με το άσπρο για να γίνει γκρι!!! Γκρίζα ζωή… θλιβερό. 

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρώ ή δραχμή: Τι απαντάμε;

Ούτε το ευρώ είναι παράδεισος
ούτε η δραχμή κόλαση
Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» έκτων πραγμάτων απασχολεί έντονα τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως του αν η μεγαλοαστική τάξη το βάζει εκβιαστικά για να επιβάλει την πολιτική της. Στην πραγματικότητα, ούτε το ευρώ είναι ο παράδεισος ούτε η δραχμή η κόλαση. Μπορείς να είσαι με το ευρώ Σλοβακία ή με ένα εθνικό νόμισμα Ισλανδία.
 
 Αυτό που έχει σημασία (φυσικά, μιλάμε πάντα στο πλαίσιο του υπάρχοντος κοινωνικού καθεστώτος) είναι με ποια πολιτική συνοδεύεται η μία ή η άλλη επιλογή. Πάνω σε αυτό, μάλιστα, λέγονται και τρομερά ψέματα από τους γνωστούς Ταλιμπάν του Μνημονίου. Π.χ., ότι αν γυρίσουμε στη δραχμή, η αξία του σπιτιού μας, του μισθού μας, των όποιων καταθέσεων μας κτλ., θα πέσουν όσο θα πέσει και η δραχμή σε σχέση με το ευρώ. Αν ήταν έτσι, τότε από το '50 μέχρι το '90, που η λιρέτα ήταν πολύ πιο φτηνή και από τη δραχμή και υποτιμούνταν συνεχώς, θα έπρεπε οι Ιταλοί να ήταν ζητιάνοι.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το είπαν το 2001: τώρα που το Κόσσοβο είναι ανεξαρτητοποιημένο περίμενε τις εξελίξεις. Οσονούπω σου ‘ρχονται!

Στις 17 Ιουλίου 2001 τρεις βουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας ο Karl A. Lamers, ο Peter  Hintze, και ο Klaus Juncker Hedrich,  έγραψαν ένα άρθρο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung,  στο οποίο ανέπτυξαν μια ιδέα..Πως μπορεί να αναπτυχθεί πολιτικά και  οικονομικά η Ε.Ε.
 
Το πρόγραμμα κι όλα αυτά που λένε οι αξιωματούχοι,
γράφοντας άρθρα, «τα ρίχνουν»
και γίνονται μετά από μερικά χρόνια, μέρες, μήνες!
Για τα Βαλκάνια προτείνουν, την ίδρυση της ΝΑ Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία θα συμμετέχουν οι έξης χώρες: η Αλβανία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα Σκόπια, η Ουγγαρία και το Κόσσοβο όταν αυτό ανεξαρτητοποιηθεί.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Μείωση προσδόκιμου ζωής κατά 10 χρόνια, εξόντωση των ηλικιωμένων, δουλειά μέχρι τον τάφο και μηδενισμός των γεννήσεων: αυτοί είναι οι στόχοι του Μνημονίου!
 
Πίσω από την φαινομενικά αθώα προπαγάνδα ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν
να δουλεύουν και μετά τη σύνταξη (ενεργός γήρανση),
κρύβεται η μεγαλύτερη κτηνωδία:
"αν δεν μπορείτε να δουλεύετε, τότε να πεθάνετε, γιατί μας κοστίζετε πολύ"
 
Η λέξη «γενοκτονία» συνήθως φέρνει στο νου μας πολέμους, σφαγές αθώων και γενικώς τα πιο σκοτεινά γεγονότα στην ιστορία. Σήμερα γίνεται πάλι γενοκτονία, καλυμμένη είναι η αλήθεια, αλλά το ίδιο βάρβαρη και απάνθρωπη. Είναι ο τρόπος που το γερασμένο και ιστορικά τελειωμένο αυτό κοινωνικό σύστημα προσπαθεί να επιβιώσει, βγάζοντας για άλλη μια φορά όλη του τη βαρβαρότητα. Χτυπώντας αλύπητα και οδηγώντας στην εξόντωση τους ηλικιωμένους και ταυτόχρονα σαμποτάροντας απροκάλυπτα τις γεννήσεις.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αντρίκιο είναι να είσαι ειλικρινής -πρώτα με σένα


Στην καθημερινότητά μου όταν νευριάσω με κάποιον, επειδή δεν είναι σωστό, καταπίνω τα νεύρα μου, βρίσκω την ψυχραιμία μου και αντιδρώ καθωσπρέπει. Την άλλη στιγμή, είμαι πολύ χαρούμενη αλλά για να μην ξεφύγω -υπάρχει κι ένα μέτρο-, πνίγω την χαρά μου, δεν την εκδηλώνω (ας κρατήσω και μία πισινή). Την άλλη στιγμή πονάω αλλά δεν είμαι φλώρος, είμαι αντράκι εγώ, δεν επιτρέπεται να είμαι τρωτή, σφίγγω τα δόντια και γίνομαι σκληρή.
….
Κι έρχεται η ώρα που το μέσα μου αλυχτάει, η ψυχή μου σαν να θέλει να βγει, και ηρεμία δεν βρίσκω πουθενά, και αρχίζω να αναρωτιέμαι τι έχω; Τι θες πια από τη ζωή, ποιο το πρόβλημά σου;
….
Έτσι τουρλουμπούκι όπως τα έχεις κάνει πώς περιμένεις να βγάλεις άκρη; Πώς να καταλάβεις τι θέλει η ψυχή σου όταν το κλάμα το κάνεις χάχανα, τον πόνο σκληρότητα και τη χαρά μετριότητα;

Θα καταλάβεις αν γίνεις ειλικρινής!!! Εσύ φέρνεις το πρόβλημα, κι όχι ο εαυτός σου που δεν ξέρει τι του φταίει (ποιος είσαι εσύ; αυτός που θες να σε ορίζεις -τι είσαι/θέλεις/νιώθεις). Ο εαυτός σου ξέρει πάρα πολύ καλά τι θέλει και στο δείχνει κάθε στιγμή. Ο εαυτός σου είναι αυτός που νευρίασε κι εσύ του λες δεν είναι σωστό. Είναι αυτός που χάρηκε κι εσύ δεν τον αφήνεις. Είναι αυτός που πονάει και τον διατάζεις να πάψει.
Θέλεις να είσαι καθωσπρέπει, να κρατάς πισινές, να το παίζεις αντράκι, πολύ ωραία, έχεις την επιλογή, να δεχτείς όμως και τα αποτελέσματά της, την πάλη δηλαδή με τον εαυτό. Και μην τα βάζεις μαζί του, εσύ του άνοιξες τον πόλεμο.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η μπλόφα της εγκατάλειψης

Πολλοί καπιταλιστές πριν τις εκλογές, θέλοντας να εκβιάσουν για να έχουν την κυβέρνηση που επιθυμούν, απειλούσαν ότι, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν από τη χώρα.
Είναι πάρα πολύ ωραίο για να είναι αληθινό να μας αδειάσουν την γωνιά από μόνοι τους! Γι αυτό, όμως, θα χρειαστεί η δυναμική επέμβαση της εργατικής τάξης.
 
«Δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ‘‘θα σε φορολογήσω’’. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ‘‘κάν΄το αλλά αφού πρώτα με ελέγξεις». Αυτές τις δηλώσεις του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη επικαλείται μεταξύ άλλων το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του το οποίο αναφέρει ότι πιθανή φορολόγηση των ελλήνων πλοιοκτητών από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική φυγή τους από τη χώρα με επακόλουθο την εκτόξευση της ανεργίας.

Το θράσος του εγκληματία

Το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το πιο εξειδικευμένο στη χώρα, είναι κλειστό εδώ και επτά μήνες λόγω περικοπών. Τρία βρέφη έχουν ήδη πεθάνει σε άλλα νοσοκομεία. Και ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ο πρώην υπουργός Υγείας Λοβέρδος εξακολουθεί να προκαλεί με το απύθμενο θράσος του.
 
ΟΕΝΓΕ: «Κινδυνεύουν βρέφη. Κλειστό για 7 μήνες το καρδιοχειρουργικό του Αγία Σοφία»!
 
Κλειστό παραμένει για επτά μήνες το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή δεκάδων παιδιών καθώς τα περιστατικά αντιμετωπίζονται μερικώς στο Ωνάσειο και τα μωρά επιστρέφουν στο Αγία Σοφία για περαιτέρω νοσηλεία.
 
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το κέντρο θα άνοιγε τον περασμένο Νοέμβριο μετά και την υπόθεση των δύο παιδοκαρδιοχειρουργών που εκκρεμεί, τίποτε δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.  

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η δύναμη είναι σε όλους μέσα, βρες την


Όταν μπήκε η Μάρω στο γραφείο κι είδε το όπλο και τον Βλάσση στο πάτωμα, λύγισαν τα πόδια της, το κεφάλι της έσκυψε. Εκείνη την ώρα, την ώρα του μεγαλύτερου πόνου, γονατιστή, με σκυμμένο το κεφάλι, έδωσε μονολογώντας τον όρκο της «είναι η τελευταία φορά που λυγίζεις»!
…………………………….
Μέχρι σήμερα παλεύει, σθεναρά, ασταμάτητα, αλύγιστη, σαν θεριό!
Μια σταλιά άνθρωπος είναι, πού τη βρίσκει τη δύναμη;

Βρες τη δύναμή σου! Σήκω και πάλεψε άνθρωπε!!! Έναν θεό κρύβεις μέσα σου!!

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υγιής είναι ο Ελεύθερος άνθρωπος


Είμαι ξυπόλητη και πάω να ανεβάσω το μηχανάκι στο σταντ. Μία γειτόνισσα μου λέει «δεν λυπάσαι τα πόδια σου;», το αντίθετο θα έπρεπε να νιώθεις της απαντώ, θα έπρεπε να λυπάσαι αυτές που τα έχουν σε παπούτσια.
Περπατάω ξυπόλυτη από μικρή, δεν έχω τρίψει ποτέ τα πόδια μου, δεν τα έχω φροντίσει ποτέ όπως κάνουν οι γυναίκες. Αν τα δεις είναι σαν μικρού παιδιού (να τα ‘χω βέβαια πλύνει πρώτα). Τα πόδια μου είναι όλο υγεία, δεν σκάνε, δεν έχουν κάλους, δεν έχω πάθει ποτέ μύκητες, δεν έχω κολλήσει ποτέ μικρόβιο κι ας περπατάω στους βρώμικους δρόμους. Τι τα κρατάει υγιή; Η Ελευθερία!!!
Πρέπει να ξανατοποθετηθούμε!!!! Ενώ είναι αυτονόητο ότι η έλλειψη οξυγόνου, ο περιορισμός των ποδιών μέσα σ’ αυτά δημιουργεί όλα τα κακά, εμείς εκεί «τα παπούτσια κρατάνε τα πόδια υγιή»!!!
(Φυσικά η σκέψη δεν αφορά τις πατούσες. Παρ’ το σαν αλληγορία… Υγιής είναι ο Ελεύθερος άνθρωπος!!! Πώς να το κάνουμε, μαθηματικά, 1+1=2!!! Πάψε να καταπιέζεσαι, να συμβιβάζεσαι, να θες άλλα και να κάνεις άλλα, να νιώθεις πόνο και να χαμογελάς, να μην σου αρέσει κάτι και να μην το αλλάζεις, να αδικείσαι και να μην λες στοπ, δεν στο επιτρέπω. Αυτά σε κάνουν άρρωστο.
Α, και ο άνθρωπος που συμβιβάζεται είναι αυτός που αργεί να αντισταθεί στο άδικο. Όσο περισσότερο καταπιέζεσαι τόσο αυξάνονται τα όρια υποδούλωσής σου.)

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο διπλός χαρακτήρας της εξόντωσης

1 στους 3 εργαζόμενους είναι πλέον
ανασφάλιστος και 1 στις 2
επιχειρήσεις χρησιμοποιεί τέτοιο
εργασιακό καθεστώς
Η εξόντωση της ελληνικής εργατικής τάξης έχει διπλό χαρακτήρα: και «ασιατοποίηση» των εργασιακών σχέσεων και αντικατάσταση από φθηνή τριτοκοσμική εργασία. Αυτό φαίνεται και στα στατιστικά στοιχεία:
 
Σχεδόν το 10% του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα έχει δει τις αποδοχές του να μειώνονται τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον κατά 23,7% μέσω νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, σύμφωνα με τον απολογισμό εξαμήνου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
 
Ένας στους τρεις εργαζόμενους εξακολουθεί να εργάζεται ανασφάλιστος, ενώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας φαίνεται να καταλαμβάνουν μόνιμα ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά εργασίας. Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί πλέον στο 43,8% του συνόλου των συμβάσεων.
 
Το α΄ εξάμηνο του 2012, μετατράπηκαν 44.122 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης προηγουμένων ετών σε άλλες «ελαστικές» συμβάσεις εργασίας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 45,3%, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2011.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το φως σαν φανερωθεί διώχνει την ίδια στιγμή τον φόβο και την αγωνία που έκρυβε μέσα του το σκοτάδι


Ένας φίλος μου οδηγούσε σε ένα πολύ στενό δρομάκι, όταν από την αντίθετη κατεύθυνση ήρθε ένα άλλο αμάξι. Πριν ακόμα το σκεφτεί να κάνει πίσω, άρχισε να οπισθοχωρεί ο άλλος οδηγός. Πλησιάζοντάς τους τους ευχαριστήσαμε και η συνοδηγός χαμογέλασε τόσο πλατιά που φώτισε ολόκληρη η μούρη της. Αυθόρμητα είπα «τι καλοσύνη βγάζει αυτή η κοπέλα» και ο φίλος μου απάντησε «κι άλλοι θέλουν να σου κόψουν το χαμόγελο». «Εσύ τους έφερες εδώ», του λέω.
Αυτοί που κόβουν τα χαμόγελα δεν ήταν εκεί δίπλα μας. Δίπλα μας ήταν μόνο η κοπέλα που η καλοσύνη φώτιζε τη μούρη της. Εκείνος τους έφερε, ενώ δεν υπήρχαν.
Στεφανία Λυγερού

Παλιά το σκοτάδι επικρατούσε. Το φως υπήρχε, αλλά διασκορπισμένο εδώ κι εκεί δεν μπορούσε να φωτίσει τη μαυρίλα που υπήρχε γύρω του.
Πλέον το σκοτάδι δεν έχει χώρο να σταθεί, δεν έχει τόπο να στεριώσει.
Το φως υπάρχει όπου κι αν είσαι, αναζήτησέ το, μην μένεις στο σκοτάδι. Τέλειωσε πια, πέρασε η εποχή του. Ζει μόνο επειδή εσύ το συντηρείς.
Μαρία Αλιφραγκή

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η αξιοπρέπεια είναι αξία, δεν έχει να κάνει με λεφτά


Κάτι έχουμε μπερδέψει.. Αν έχω λεφτά να αγοράζω τα πάντα λέμε ότι ζω αξιοπρεπώς. ΛΑΘΟΣ!!!! Το θέμα με την αξιοπρέπεια πάει αλλιώς: ΤΙΠΟΤΑ να μην έχω δεν θα λυγίσω!! Δεν θα με κάνει καμία έλλειψη να παραιτηθώ. Ακόμα κι αν ψοφήσω από πείνα, θα φύγω με το κεφάλι ψηλά!!
Να μην σε πτοεί τίποτα, να βρίσκεις στις πιο δύσκολες συνθήκες άκρη, να στέκεις με ψηλά το ηθικό στα σύχρηστα, αυτό είναι αξιοπρέπεια!

(Εμείς θα αντέξουμε, αυτοί θα πέσουν.)