Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το νέο βιβλίο Γραμματικής και τι εξυπηρετεί

Η εξόντωση της ιστορικής μας εθνό-
τητας προωθείται μεθοδευμένα
και συστηματικά, ακόμη κι από την
εκπαίδευση των παιδιών του
δημοτικού
Στα σχολεία ήρθε πέρυσι το νέο βιβλίο Γραμματικής Ε'-ΣΤ' Δημοτικού. Κάποιοι εκπαιδευτικοί που αντέδρασαν στην εκμάθηση των φθόγγων ιδιαίτερα, χαρακτηρίστηκαν αμέσως απ' τα φερέφωνα της αστικής τάξης (Τύπος, ακαδημαϊκοί κλπ.) σαν «άσχετοι», «για απόλυση» κ.λπ. Μελετώντας το βιβλίο, σε σχέση με παλαιότερες γραμματικές (Τριανταφυλλίδης κ.λπ.), διαπιστώνουμε ότι: δεν παραβιάζει γενικά τους κανόνες της νεοελληνικής γλώσσας, όμως ειδικά στην περίπτωση των φθόγγων εφαρμόζει μεθόδους που αφορούν παιδιά τα οποία δεν έχουν ως μητρική γλώσσα τα ελληνικά. Το ίδιο πνεύμα χαρακτηρίζει όλο το βιβλίο, αλλά και το σύνολο σχεδόν των βιβλίων που έχουν έρθει στα σχολεία τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα μοιάζουν στη δομή τους με τα βιβλία εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας ή με τα βιβλία που δίνονται για τα Ελληνάκια του εξωτερικού, που τα ελληνικά τα διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα.
Δεν είναι εύκολο, βέβαια, να αλλάξει η δομή και η λειτουργία μιας γλώσσας που έχει διαμορφωθεί στην πορεία αιώνων. Η λογική, όμως, του βιβλίου αυτού, όπως και των άλλων παρόμοιων, δείχνει ότι η αστική τάξη είναι αποφασισμένη και προχωράει αδίστακτα στο παράλογο και εγκληματικό της σχέδιο της αλλαγής του πληθυσμού της χώρας σε τριτοκοσμικό. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά συμβαίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το επίπεδο που φτάνουν συνήθως οι αλλοδαποί μαθητές. Και το χαρτί του δημοτικού είναι το πλέον απαραίτητο για την απόκτηση της ιθαγένειας με το νόμο του 2009 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπουργός Ραγκούσης).
Οι αλλαγές αυτές στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας δεν πρέπει να ξεγελάνε κανέναν όσον αφορά τους σκοπούς τους. Τη διδασκαλία της δημοτικής ο ελληνικός λαός την επέβαλε με την πάλη του. Η αστική τάξη, όταν είχε διαφορετικούς σκοπούς, ταλαιπώρησε γενιές Ελλήνων με μια γλώσσα υπερφορτωμένη απ' τη λόγια παράδοση (καθαρεύουσα). Τώρα που θέλει να απαλλαχτεί απο τον ενοχλητικό γι' αυτήν ελληνικό λαό αλλάζει κατά το δοκούν και τις μεθόδους διδασκαλίας της γλώσσας του. Το συγκεκριμένο βιβλίο απαξιοί να φέρει και το επίθετο "νεοελληνική". Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος και εμείς οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να τη λέμε.
Σωτήρης Κρόκος

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Οι μεγαλοαστικές συμμορίες που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας και οι πολιτικοί τους υπηρέτες συνεχίζουν αδίστακτα την δολοφονική Μνημονιακή «θεραπεία». Ή θα αντισταθούμε όσο είναι  νωρίς και θα διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε κι όλα όσα μας ανήκουν, ή θα ζήσουμε μια πραγματική γενοκτονία του ιστορικού λαού μας.

Να μην έχουμε καμιά αυταπάτη: Μας θέλουν κανονιικούς σκλάβους.
Θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω στον 19ο αιώνα;

Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη, μέσω της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, συνεχίζει όλο και πιο άγρια την υλοποίηση της κεντρικής φιλοσοφίας της για ασιατοποίηση της χώρας.
Παρά τα προεκλογικά ψεύδη των τριών κυβερνητικών εταίρων, τα Μνημόνια συνεχίζονται, και θα συνεχίζονται, όσο δεν θα συναντούν μαζική λαϊκή αντίδραση. Γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός σκοπός των Μνημονίων είναι η ραγδαία μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, δηλαδή, των μισθών. Οι Έλληνες μεγαλοαστοί, παίζοντας το γνωστό θέατρο ότι δήθεν «μας τα ζητάει η Τρόικα», προωθούν αλλεπάλληλα μέτρα που χτυπάνε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, με τελικό σκοπό να μας αφαιρέσουν όλες ανεξαιρέτως τις κατακτήσεις των τελευταίων εκατό ετών. Και μόνο οι λέξεις εργατικό δίκαιο, συλλογικές συμβάσεις, ωράρια, άδειες, επιδόματα, αποζημιώσεις, περίθαλψη κ.λπ. τους προκαλούν αλλεργία και θέλουν να τις εξαφανίσουν. Θέλουν να δημιουργήσουν μια εργατική τάξη τόσο φτωχή, ολιγαρκή και υποτακτική, ώστε μόνο οι Αφρο-ασιάτες λαθρομετανάστες θα μπορούν να αντέξουν. Αυτό υποδηλώνει και ο νέος στόχος τους για μείωση του κατώτατου μισθού στα 500 ευρώ, που ασφαλώς δεν είναι παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός για μια ακόμη μεγαλύτερη μείωση μετά από λίγο, με μονομερή κυβερνητική πράξη.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δήμαρχος αφήνει μαθητές χωρίς σχολείο

Αντί να χτίζουν νέα σχολεία, θέτουν
εκτός λειτουργίας και τα ήδη
υπάρχοντα
Οι γονείς του 7ου και 15ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης ειδοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Σύλλογο Γονέων και, ερχόμενοι στη συνέλευση, ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα της φωτογραφίας: οι μάντρες και τα κάγκελα του σχολείου έχουν γκρεμιστεί και στη θέση τους τοποθετήθηκε πόρτα με την επιστημονικής φαντασίας επιγραφή «Προσοχή Εργοτάξιο». Παιδιά και γονείς κοιτούσαν εμβρόντητοι το σκαμμένο προαύλιο, τα μπάζα, τα ξηλωμένα παγκάκια, που κανονικά θα έπρεπε να είναι στη θέση τους, αφού απέμεναν λίγες μέρες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο δήμαρχος, αντί να φροντίσει για την ανέγερση νέου σχολείου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της περιοχής, και ενώ υπάρχει το κατάλληλο οικόπεδο, το προορίζει για ένα ακόμα αθλητικό κέντρο, προφανώς γιατί στα κέντρα αυτά της συνοικίας μας, που σε λίγο θα είναι περισσότερα από τα σχολεία, γίνονται οι μεγάλες «μπίζνες» για τα κοράκια του δήμου. Αποφάσισε, λοιπόν, να «λύσει» το θέμα τοποθετώντας τρεις αίθουσες προκάτ σε ένα σχολείο που έχει ήδη υπεράριθμα τμήματα και μικρό προαύλιο, παρά τις διαμαρτυρίες δασκάλων και γονέων, αφαιρώντας τους το λόγο και φερόμενος σαν τραμπούκος σε κάθε τους συνάντηση.
Το αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας του κ. Τζουλάκη είναι ότι, ενώ υποσχέθηκε να τελειώσει το έργο μέσα στο καλοκαίρι και χωρίς να πειράξει το σχολείο, αφού υπάρχει άλλη, ανεξάρτητη είσοδος για να γίνουν οι εργασίες, εκείνος ανέθεσε το έργο στις 27 Αυγούστου και γκρέμισε την περίφραξη παράνομα, χωρίς άδεια, ανακοινώνοντας ότι οι μαθητές δεν θα έχουν προαύλιο για δύο μήνες! Στην ερώτηση των δασκάλων γιατί δεν ειδοποιήθηκαν, απάντησε με θράσος ότι τα κτίρια πλέον ανήκουν στο δήμο, οπότε «αν θέλω να γκρεμίσω την αυλή μου, εσένα θα ρωτήσω;». Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γονείς απορρίφθηκαν για ανεξήγητους λόγους, με το δήμαρχο να απειλεί το διευθυντή ότι θα τον κλείσει φυλακή (!) κι έτσι τα 325 παιδιά του σχολείου δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, σε έναν απολύτως επικίνδυνο χώρο και με τρομακτικό θόρυβο. Επίσης, ο δήμαρχος έχει ανακοινώσει ψυχρά ότι δεν θα δώσει χρήματα για θέρμανση. Οι γονείς πλέον απαντούν με κινητοποιήσεις, ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος και να πάρουν τα παιδιά το σχολείο τους πίσω.
Στέλλα Χατζημιχελάκη    

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το αίσχος των νέων γραμμών κλήσης του ΕΟΠΥΥ

Το κόστος του χρεοκοπημένου από
την γέννηση του ΕΟΠΥΥ
φορτώνεταιμε τον πιο χυδαίο τρόπο
στους ασφαλισμένους
Από τις 6 Αυγούστου, καταργήθηκε η γνωστή τηλεφωνική γραμμή 184 και οι ασφαλισμένοι θα καλούν πλέον σε νέους, πενταψήφιους αριθμούς για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, με κόστος έως και 40 φορές υψηλότερο! Από 0,98 έως 1,08 ευρώ ανά λεπτό θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, αν τηλεφωνήσουν από σταθερό τηλέφωνο. Αν καλέσουν από κινητό, τότε οι χρεώσεις είναι ακόμα υψηλότερες. Αυτό σημαίνει ότι ένα ραντεβού θα κοστίζει μέχρι και 10 ευρώ, αν υπολογιστεί ότι ο χρόνος κλήσης φθάνει τα 7 και 8 λεπτά. Αντί να διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ κέντρα παροχής πληροφοριών και ορισμού ραντεβού τόσο τηλεφωνικά όσο και στα υποκαταστήματα του, προχώρησε στις συμβάσεις αυτές με ιδιωτικές εταιρείες, χρεώνοντας τους ασφαλισμένους.
Καταλαβαίνουμε όλοι πού οδηγείται η υγεία των πολιτών, ειδικά των χρόνια πασχόντων από σοβαρές ασθένειες και των συνταξιούχων, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερα από 1 ραντεβού το μήνα. Την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και της ανέχειας των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, η κυβέρνηση του Μνημονίου μάλλον στοχεύει να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στον τάφο. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις υπόλοιπες περικοπές παροχών σε ότι αφορά τα φάρμακα και τα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ, είναι σίγουρο ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας γίνεται απαγορευτική.
Το ιδιωτικό κεφάλαιο περίμενε χρόνια τώρα σαν αρπακτικό να εκμεταλλευθεί ότι θα χαριστεί από τη δημόσια υγεία, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τα δημόσια νοσοκομεία, από την απαξίωση τους και, στη συνέχεια, το ξεπούλημα τους.
Από την άλλη πλευρά, στις επιχειρήσεις του κερδοφόρου και ανερχόμενου κλάδου των τηλεφωνικών υπηρεσιών, οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται με βάση τα νέα μειωμένα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή για 586 ευρώ μεικτά, ή αν είναι κανείς κάτω των 25 ετών, για 511 ευρώ μεικτά. Οι περισσότερες συμβάσεις υπογράφονται για ένα μήνα, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι συνεχώς όμηροι, και με 4ωρη κατά κύριο λόγο απασχόληση, με αποδοχές 215 ευρώ το μήνα! Συνθήκες δουλοπάροικων, οι οποίες, απ' ότι φαίνεται, θα μεταφερθούν με τα καινούργια μέτρα και στο σύνολο των εργαζομένων. Αρνί προς σφαγή, λοιπόν, τα δικαιώματά μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα εργασιακά μας δικαιώματα, θυσία στο βωμό της υποτιθέμενης «παραμονής στην Ευρώπη» και, κυρίως, της σωτηρίας... των καπιταλιστών. Αξίζει να τους αφήσουμε;
Ματίνα Χελιδώνη

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αφαίρεση ιθαγένειας σε όσους βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει
σε αυτούς που μετρατέπουν
τον πλούτο του ελληνικού λαού
σε καταθέσεις στην Ελβετία
Την ώρα που οι οικογένειές μας δεν έχουν τα προς το ζην, που τα παιδιά μας υποσιτίζονται και δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα, την ίδια ακριβώς στιγμή ένας συρφετός βγάζει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. Όταν δεν έχεις τα χρήματα να πληρώσεις τα δάνεια και το σπίτι κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό, για να το πάρουν τα τσακάλια για ένα κομμάτι ψωμί, πώς να χαρακτηρίσεις αυτούς που βγάζουν όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό; Συμφεροντολόγοι, λαμόγια, κιοτήδες, ριψάσπιδες, παρτάκηδες... Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Καπιταλιστές που έκαναν «πάρτι» χρόνια ολόκληρα, εισοδηματίες, στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, κομπιναδόροι πάσης φύσεως... Όλος αυτός ο συρφετός στέλνει εκατομμύρια στο εξωτερικό, βλέποντας ότι το καράβι εξοκείλει.
Υπάρχει όμως και αυτός που πούλησε ένα σπίτι και, σαν εγωπαθές ανθρωπάκι, βγάζει τα χρήματα στο εξωτερικό προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του. Παρόλο που στη συνείδησή μας βράζει στο ίδιο καζάνι, αυτός μας προκαλεί θλίψη. Αλλά αυτός που σαν καπιταλιστής έκλεψε τους εργάτες του χρόνια πολλά, που μπήκε στον κρατικό μηχανισμό λαδώνοντας και κατάκλεψε, αυτός μας βγάζει στην επιφάνεια της συνείδησής μας ένα απίστευτο μίσος... Γιατί εμείς στερούμαστε τα πάντα για να πληρώσουμε τα χαράτσια ή την εφορία. Γιατί είμαστε άνεργοι και αυτός όχι μόνο βγάζει τα χρήματά του τα κλεψιμαίικα, αλλά μας μιλάει και για σωτηρία της πατρίδας. Οι φτωχοί εργαζόμενοι και αγρότες δεν είμαστε ίδιοι με αυτόν το συρφετό. Δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ίδιοι.
Μια σοβαρή κυβέρνηση, δεν λέμε επαναστατική, μια κυβέρνηση αστική, θα τους είχε τσουβαλιάσει όλους και θα τους είχε πάρει και την ελληνική υπηκοότητα. Μην ακούτε ότι δεν τους ξέρουν. Υπάρχουν παντού καλοθελητές, τομάρια που, έναντι αμοιβής, θα έδιναν τα ονόματα αυτά.
Οι εργαζόμενοι που παράγουμε και φτιάξαμε αυτή τη χώρα και που σήμερα εξακολουθούμε να πληρώνουμε από το υστέρημα μας είμαστε οι μόνοι Έλληνες. Και η αφαίρεση υπηκοότητας είναι ένα οδυνηρό καθήκον που ο λαός μας πρέπει να επιβάλει, γιατί είναι δίκαιο κι απολύτως δημοκρατικό.  
Αριστείδης Λάμπρου

Επιλογή της ελληνικής άρχουσας τάξης το βάρβαρο Μνημόνιο

Ήξεραν από την αρχή ότι το Μνημόνιο «δεν βγαίνει», αλλά βιάζονταν να κάνουν την χώρα Ασία

Όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την
έναρξη του Μνημονίου, ήξερε πολύ καλά  ότι αυτό
δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Τέτοιες, όμως, ήταν οι εντολές
που είχε από τις εγχώριες μεγαλοαστικές συμμορίες..
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη (πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ) ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής πως το πρόγραμμα (Μνημόνιο) ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς δεν υπήρχε κανένα παρόμοιο επιτυχημένο παράδειγμα, και πως αυτό το γνώριζε και η ελληνική κυβέρνηση, είναι άκρως αποκαλυπτικές για το βάρβαρο εγκληματικό σχέδιο που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού! Διότι εδώ αποκαλύπτεται πλέον περίτρανα ότι η ελληνική μεγαλοαστική τάξη και η τότε υπηρετική της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου επέλεξαν συνειδητά να ρίξουν τη χώρα στα νύχια των τοκογλύφων του ΔΝΤ και να επιβάλουν το εξοντωτικό τους Μνημόνιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ήταν αδύνατον να πετύχει. Αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν φυσικά να «σώσουν» τη χώρα, αλλά βιάζονταν να ξεθεμελιώσουν τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, να ρίξουν το εργατικό κόστος και να μετατρέψουν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας σε ασιατική.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αν θες να απαλλαχτείς από τον δυνάστη βρες τρόπο να μην τον χρειάζεσαι


Τα όπλα τους είναι το χρήμα και η ενέργεια.
Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που θα ανεχόταν μια χούφτα κακομαθημένα κωλόπαιδα να ελέγχουν (και γι’ αυτό να καταδυναστεύουν) ολάκερο τον πλανήτη. Τους ανεχόμαστε επειδή χρειαζόμαστε τα όπλα τους, γι’ αυτό έχουν εξουσία πάνω μας (ουσιαστικά εμείς τους την δίνουμε).
Ο εχθρός δεν νικιέται μόνο σκοτώνοντας τον, που στην περίπτωσή του σημερινού εχθρού είναι κάτι το αδύνατο, μιας και είναι η «αόρατος αρχή», νικάς κι όταν τον αφήνεις άοπλο! Αν μείνει άοπλος πέφτει στα πόδια σου και παρακαλάει για τη ζωή του.
Όλοι κατά εκεί πρέπει να είμαστε στραμμένοι, να βρούμε τρόπο να μην χρειαζόμαστε τα χρήματα και την ενέργειά ΤΟΥΣ.
Α, και ο τρόπος πρέπει να ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ… αυτό είναι το πιο σημαντικό!
Αν το κρατήσεις για πάρτη σου, οι δυνάστες θα συνεχίσουν να υποδουλώνουν τους λαούς. Αυτό το μαγικό έχει η εποχή, αν δεν σωθούν όλοι, δεν σώνεσαι ούτε εσύ.
(Ωραία που δουλεύει το σύμπαν ε; Με το ζόρι με το στανιό ανθρώπους θα μας κάνει.)

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ξύπνησα με τα λόγια του Καζαντζάκη..


Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!
Δες την λέξη που χρησιμοποίησε «καταδέχεσαι».. Είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ να σε νοιάζει η νίκη! Αξιοπρεπές, ηθικό είναι να πολεμάς μόνο γιατί δεν συμφωνείς με το άδικο. Και να νιώθεις ότι το κέρδος σου θα είναι μόνο αυτό, το ότι αντιστάθηκες, ότι δεν έσκυψες το κεφάλι. Έκανες το χρέος σου, ήσουν τίμιος πρώτα απέναντι στον εαυτό σου.
Δεν υπάρχει αγώνας μάταιος. Ακόμα κι αν δεν φαίνεται κανένα αποτέλεσμα, ο αγώνας έχει την αξία μέσα του. Την αλλαγή την φέρνει η επιμονή. Ο αγώνας χάνεται μόνο με την παραίτηση.
Βλέπω τους ανθρώπους που συνεχίζουν να κατεβαίνουν σε διαμαρτυρίες και μέσα μου λέω «γιατί πας; μα δεν φέρνεις αποτέλεσμα άνθρωπε!!», κι έχω απόλυτο δίκιο, για σκέψου όμως να μην διαμαρτύρονταν κανείς.. Πώς οι προδότες θα ένιωθαν την πίεση της λαιμητόμου στο σβέρκο τους;
Άλλοι κινούνται νομικά εναντίων τους και λες «μα δεν τους κάνεις τίποτα, τους νόμους αυτοί τους φτιάχνουν, τα δικαστήρια δικά τους είναι», κι έχεις απόλυτο δίκιο, για σκέψου όμως κανείς να μην σαμποτάριζε το θεάρεστο έργο τους.. Πώς θα ένιωθαν ότι λίγες είναι οι ώρες τους;
Άλλοι δεν πληρώνουν κουραδοπολιτεία και λες «δεν θα γλιτώσεις ρε άνθρωπε, θα βρουν τρόπο να στα πάρουν, και με τόκους!!», κι έχεις απόλυτο δίκιο, για σκέψου όμως τι θα συνέβαινε αν όλοι τους πλήρωναν… Πώς θα γκρεμίζονταν το οικοδόμημά τους;
Δεν υπάρχει αγώνας μάταιος! Ακολούθησε τη συνείδησή σου, πάλεψε χωρίς να ρωτάς. Κάνε το χρέος σου.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αυτοδιαχείριση / Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας



Ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός
Τόπους τόπους θα ανασυνταχθεί η χώρα. Οι κάτοικοι θα είναι πλέον υπεύθυνοι της περιοχή τους, όσον αφορά την καθαριότητα, την πρόνοια, την τροφή, την αξιοποίησή της.
Πήρα μέρος σε δύο πρωτοβουλίες το ΣΚ (σε αρκετές περιοχές οργανώνονται ανάλογα). Όλοι πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να αξιοποιηθεί κάθε πάρκο, κάθε κτίριο, κάθε υποδομή, να διαχειρίζεται η δημόσια περιουσία από τους πολίτες προς όφελος των πολιτών.

Μάζεμα ελιών σε Ελληνικό-Αργυρούπολη
Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 50.000 ρίζες ελιάς -μπορεί να θραφεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Το κάλεσμα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής, μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Χθες (Σάββατο 10/11) έγινε η πρώτη συγκομιδή, για να συμμετάσχετε στο επόμενο λιομάζωμα απευθυνθείτε στον «Βλαστό» ή στον «Αγρό» (βλ. http://agroselliniko.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html#more).

Εξάρχεια, στο πάρκο Ναυαρίνου φτιάχνουν περιβόλι
Οι κάτοικοι παλεύουν τρεισήμισι και πλέον χρόνια για να μην χτιστεί το πάρκο. Τελικά κέρδισαν, ιδιοκτήτης του πάρκου σήμερα είναι οι κάτοικοι.  
Η δουλειά τους είναι χάρμα οφθαλμών και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση.  
http://parkingparko.espivblogs.net/2012/11/07/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CE%AC%CE%B2/

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τα δημόσια κτίρια ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!!


ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Όχι απλώς είναι νόμιμο, είναι καθήκον μας! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ σήμερα! Δεν παρέχει τίποτα στους πολίτες της χώρας. Όλα μόνοι μας τα κάνουμε, οι πολίτες στηρίζουν τους πολίτες. Κοινωνικές κουζίνες, κοινωνικά ιατρεία, φροντίδα αστέγων, ανταλλακτήρια. Η πρόνοια αλλά και η λειτουργία της χώρας είναι στα χέρια πλέον των πολιτών, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
Αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι ΌΛΑ τα δημόσια κτίρια.

(Η χώρα δεν ανήκει στους εκάστοτε κυβερνώντες, ανήκει στους πολίτες της. Σηκώνουμε μανίκια, αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου τη διαχείρισή της.)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

(δεν φαίνεται αλλά) ΟΛΟΙ στον ίδιο δρόμο είμαστε..


…στον δρόμο για την Λευτεριά!

Αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι στέκουμε άπραγοι (βουβοί δεχόμαστε τον βιασμό). Κανείς μας δεν καταλαβαίνει ότι η αντίσταση που ήδη κάνουμε (όποιου είδους) είναι αυτή που θα τους στείλει στον αγύριστο. Κανείς μας δεν καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα του αγώνα του. Όλοι περιμένουμε να συμβεί κάτι σημαντικό, κάτι μεγάλο που θα τους ρίξει. Γι’ αυτό φτερουγίζει η καρδία στην πράξη αντίστασης όποιου άλλου, κυρίως όταν γίνει ντόρος (τραβήξει τις κάμερες πάνω του). Φτερουγίζει η καρδιά γιατί αναμένουμε το «μεγάλο»..
Να μην αυταπατώνται όμως όλοι όσοι επιδιώκουν τη διασημότητα, δεν αναζητούμε ήρωες, αλλά αφορμή!!! Η κίνηση μετράει -ως πιθανή αιτία για το μεγάλο μπραφ- κι όχι αυτός που την κάνει.
Το σημαντικό του θέματος όμως είναι άλλο. Το ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι αλλάζουμε την ιστορία, δεν σημαίνει ότι δεν την αλλάζουμε!! Ό,τι ακριβώς κάνουμε θα τους ξεκουμπίσει (σχεδόν έχει επιτευχθεί.. ένα τσακ). Θα πέσουν επειδή γκαρίζουμε στις εφορίες, επειδή στήνουμε ανταρτοπόλεμο σε κάθε παράνομο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, επειδή δεν μπορούν να σταθούν ανάμεσά μας, επειδή δεν τηρούμε τα μέτρα, επειδή τους μηνύουμε, επειδή δεν μπορούν ούτε κατασχέσεις να κάνουν, ούτε καν το ρεύμα να κόψουν, δεν τους παίρνει, επειδή πέφτει ένα κάλεσμα και τρέχουν εκατό, επειδή δεν λυγίζουμε με τίποτα, επειδή στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και κρατάμε γερά.

Όταν με το καλό ελευθερωθούμε τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους. Τότε θα ανακαλύψουμε ότι ΟΛΟΙ μαζί το φέραμε! Άσχετα με το είδος της αντίστασης που προέβαλε ο καθένας μας, αυτή καθαυτή η αντίσταση είναι που θα τους ρίξει.
Επίσης τότε θα ηρωποιηθεί ο «άσημος».. Αυτός που σήμερα παλεύει χωρίς να φαίνεται, χωρίς εχέγγυα, λυσσαλέα, που κάθε προσπάθειά του πάει άπατη, κι αυτός εκεί, κάθε φορά σηκώνει κεφάλι και ματωμένος αρχίζει νέα μάχη.
Ήρωας μου είναι ο διπλανός μου.. Ο δικός του αγώνας θα φέρει και την δική μου ελευθερία. Ο αγώνας του καθενός.