Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η μάστιγα των εφοπλιστών

Όλα δείχνουν ότι διαμορφώνεται μια συμφωνία (άτυπη ακόμα) μεταξύ του ελληνικού και κινεζικού καπιταλισμού κατά την οποία: Τα κινέζικα προϊόντα θα μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα από την πλευρά της Κίνας, την προτίμηση των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών για τις θαλάσσιες μεταφορές της.
Οι συνέπειες αυτής της συμφωνίας ήδη εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και είναι η χρεοκοπία της μεγάλης και παραδοσιακής κλωστοϋφαντουργίας, και γενικότερα της βιοτεχνίας, με μοναδικό αντάλλαγμα την αύξηση των τεραστίων κερδών του ελληνικού εφοπλιστικού χουντικού και εγκληματικού κεφαλαίου.
Μια παρόμοια συμφωνία για την προνομιακή προτίμηση των ελλήνων εφοπλιστών από την Κίνα, είχε υπογραφεί την εποχή της Χούντας (την οποία ουσιαστικά στήριξε και διεύθυνε το εφοπλιστικό κεφάλαιο) που επισημοποιήθηκε τότε κατά το ειδικό ταξίδι του Μακαρέζου στο Πεκίνο.
Και τώρα το εφοπλιστικό χουντικό κεφάλαιο προετοιμάζει συστηματικά την επιστροφή του στην παλιά χουντική του  δόξα, διαμέσου της πολιτικής στήριξης της σημερινής κυβέρνησης, πάνω στην  οποία η ασφυκτική του πίεση μεγαλώνει καθημερινά.
Γι' αυτό και ελπίζει ότι θα επιστρέψει στον παλιό χουντικό εγκληματικό του ρόλο, κάτω από ένα ιδιόμορφο βουλευτικό περικάλυμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου