Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Το σύνολο των καπιταλιστών εξήγαγε συστηματικά επί δεκαετίες στην Ελβετία τον πλούτο της χώρας, που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε
Είναι τουλάχιστον κωμικό αυτό το καθεστώς να διαθέτει και Σώμα Δίωξης
Οικονομικού Εγκλήματος, όταν ολόκληρο είναι ένα οικονομικό έγκλημα
Αν και με αργούς ρυθμούς, ορισμένα «άτακτα» μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχονται από τις γνωστές μεγαλοαστικές συμμορίες συνεχίζουν την αποκάλυψη διαφόρων λιστών με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, καθώς και άλλων σκανδάλων (Καρούζου-Ρέστη-Τσάκου-Μεϊμαράκη-Βουλγαράκη-Λιάπη κ.λπ.).
Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές, με τη σύμπραξη των πολιτικών τους υπηρετών, επί ολόκληρες δεκαετίες εξήγαγαν στις ελβετικές τράπεζες τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που απομυζούσαν από το λαό μας.
Από τη δημοσιευθείσα λίστα, η οποία φέρεται να είναι μόνο τμήμα της «λίστας Λαγκάρντ», προκύπτει ότι δεκάδες εφοπλιστές (Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Καρράς, Καλλίτσης, Ποταμιάνος, Νομικός, Τσάκος, Τυπάλδος, Λυκιαρδόπουλος, Βεντούρης κ.λπ.), βιομήχανοι (Λαναράς, Κοπελούζος κ.λπ.) και λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες (Μπόμπολας, Λαυρεντιάδης, Μαρινόπουλος κ.λπ.) διατηρούσαν λογαριασμούς στην Ελβετία, αφήνεται δε να εννοηθεί από τους κατόχους της λίστας ότι τα ποσά είναι αστρονομικά.
Όπως αναγράφεται και στο ίδιο το έντυπο που τα δημοσίευσε, σε αυτό περιήλθαν μόνο τα 2.059 από τα 2.650 ονόματα που περιείχε η λίστα. Επομένως, από κάποιους αφαιρέθηκαν 591 ονόματα, εντός των οποίων εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι φιγουράρουν οι πλέον εξόφθαλμες και παράνομες περιπτώσεις: κυβερνητικά στελέχη, «εθνικοί εργολάβοι» κ.λπ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η λίστα αφορά καταθέσεις μέχρι το έτος 2007, δηλαδή προτού ξεσπάσει η κρίση, γεγονός που δείχνει ότι η αθρόα εξαγωγή κεφαλαίων ήταν μια συστηματική τακτική των Ελλήνων μεγαλοαστών.
Επίσης, είναι τελείως ψεύτικο το «επιχείρημα» της αστικής δημοσιογραφίας, σύμφωνα με το οποίο «αν κάποιος είχε νομίμως εξαγάγει τα χρήματά του στην Ελβετία, καλώς το είχε κάνει». Η αστική «νομιμότητα» μας είναι παντελώς αδιάφορη, όταν καταστρέφει ένα λαό, όπως π.χ. το «νόμιμα» θεσπισμένο αφορολόγητο των εφοπλιστών. Η ουσία για μας βρίσκεται στο ότι αυτές οι «νόμιμες» καταθέσεις δημιουργήθηκαν από την υπερεκμετάλλευση και τους χαμηλούς μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων και η εξαγωγή τους έφερε την αποβιομηχάνιση, την πτώχευση και την ανεργία.
Βεβαίως, θα αντιτείνει κάποιος: «Μα, αυτός είναι ο καπιταλισμός!». Οπότε και εμείς θα του απαντήσουμε: «Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό!».
Οι αποκαλύψεις αυτές, αν και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, έχουν πλήξει σοβαρά το κυβερνητικό σχήμα, και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, που είναι το πλέον εκτεθειμένο, λόγω της επί δύο έτη συγκάλυψης της λίστας, και οδεύει ταχύτατα προς διάλυση.
Ενδεικτικό του πανικού και της ενοχής των κρατούντων είναι ότι, αν και τα δημοσιευθέντα ονόματα δεν συνοδεύονταν από ποσά, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του δημοσιογράφου Βαξεβάνη, ασφαλώς κατόπιν άνωθεν εντολής (πολιτικής ή επιχειρηματικής).
Ο εργαζόμενος ελληνικός λαός θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθεί ότι ο βασικός υπεύθυνος για τη σημερινή του κατάσταση είναι οι λεγόμενοι «Έλληνες» καπιταλιστές, οι οποίοι από καμία πλευρά δεν είναι άξιοι να ονομάζονται «Έλληνες», αφού με τη μαζική εξαγωγή κεφαλαίων οδήγησαν και οδηγούν στην καταστροφή της χώρας. Επομένως, από όλους αυτούς θα πρέπει να αφαιρεθεί και επίσημα η ελληνική υπηκοότητα, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Ακόμη περισσότερο: θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί του λαού μας.
Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, πρώτον, για να πάρει πίσω τα δισεκατομμύρια ευρώ που του έκλεψαν όλοι αυτοί από τον ιδρώτα του. Και δεύτερον, για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά το ίδιο έγκλημα. Θα πρέπει, δηλαδή, να πολεμήσει ανελέητα τους καπιταλιστές και το κοινωνικό τους σύστημα.
Βασίλης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου