Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ


Πολλά κατά καιρούς είναι τα όσα ακούγονται σχετικά με την καταγωγή των Αρβανιτών. Οι γείτονες από την Αλβανία και κάποιοι ψευτοκουλτουριάρηδες τους θέλουν Αλβανούς. Η ανθελληνική προπαγάνδα ως γνωστόν ανθεί στις μέρες μας, όμως μια σύντομη ματιά στη ιστορία θα μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε το τοπίο.

Οι Αρβανίτες είναι απόγονοι μεταναστών από τη σημερινή Βόρειο Ήπειρο, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και σε νησιά του Αργοσαρωνικού από τα τέλη του 13ου αιώνα έως τον 15ο αιώνα, μετά από προσκλήσεις Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και Δεσποτών (Δυναστεία Παλαιολόγων), καθώς και των Καταλανών και των Βενετών που κατά διαστήματα κυριαρχούσαν σε αυτές τις περιοχές.

Φυλετικά και γλωσσικά συγγενεύουν με τους Τόσκηδες, Ελληνικά φύλα της Ηπείρου, οι οποίοι ζώντας ανάμεσα σε Αλβανικά φύλα υιοθέτησαν και προσάρμοσαν στις ανάγκες τους την Αλβανική γλώσσα, αναμειγνύοντας και στοιχεία από την Ελληνική, δημιουργώντας έτσι την αρβανίτικη διάλεκτο. Χαρακτηριστική είναι η έντονη διαφοροποίηση τους με τους Γκέγκηδες, τη φυλή της Βόρειας Αλβανίας, τόσο γλωσσικά όσο και πολιτισμικά, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι στο λεξιλόγιο τους δεν συμπεριλαμβάνεται οι όροι «Σκιπτάρ» και «Σκιπερία», εθνικές ονομασίες των Αλβανών και της Αλβανίας αντίστοιχα.

Οι Αρβανίτες παράλληλα θεωρούνται ως οι Δωριείς του νεώτερου Ελληνισμού και όχι άδικα αφού, με το αρχαίο Ελληνικό αυτό φύλο παρουσιάζονται πολλές ομοιότητες στην κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητα.



Πρωτοαναφέρονται στο βιβλίο της Άννας Κομνηνής, "Αλεξιάδα" Το βιβλίο ασχολείται με τις ταραχές στην περιοχή του 'Αρβανου (απ' όπου και πήραν το όνομα τους) τις οποίες προκάλεσαν οι Νορμανδοί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα της, Αυτοκράτορα Αλέξιου Α' Κομνηνού (1081 -1118). Στην «Ιστορία» (1079 -1080 μ.Χ.), ο Βυζαντινός ιστορικός Μιχαήλ Ατταλιάτης ήταν ο πρώτος που ανέφερε τους Αλβανούς, φυλή προερχόμενη από τον Καύκασο, ως έχοντες λάβει μέρος σε εξέγερση εναντίον της Κωνσταντινούπολης το 1043 μ.Χ. και τους Αρβανίτες ως υποτελείς του Δούκα του Δυρραχίου.

Όταν δημιουργήθηκε το Δεσποτάτο της Ηπείρου στις αρχές του 13ου αιώνα, Αλβανοί μισθοφόροι πολεμούσαν με το μέρος του εναντίον των Σλάβων και των Βενετών. Για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η Αλβανική αριστοκρατία μόνο πήρε σημαντικούς αυλικούς τίτλους.

Αυτοί οι Αλβανοί αριστοκράτες, τοποθετούνταν επικεφαλής πολλών περιοχών, διαβρώνοντας έτσι σταδιακά το παλιό βυζαντινό διοικητικό σύστημα. Από παραδοσιακοί πατριαρχικοί αρχηγοί μεταλλάσσονταν σε άρχοντες και το καινούργιο καθεστώς που επέβαλλαν στη γη αποστερούσε την περιουσία από τους κατοίκους που συχνά έχαναν και την ελευθερία τους πωλούμενοι ως σκλάβοι.

Προσπαθώντας να ξεφύγουν από την νέα αυτή κατάσταση, οι Αρβανίτες υποχρεώθηκαν να αποκτήσουν νομαδικές συνήθειες. Βλέπανε τη μετανάστευση ως μοναδική λύση στα προβλήματα που δημιουργούσε η μονοπώληση των εδαφών από τους Αλβανούς άρχοντες που γίνονταν όλο και πιο βίαιοι. Πέρα όμως από τις μεταβολές αυτές που τάραξαν σε βάθος την κοινωνία τους, μία ακόμη αιτία εκπατρισμού αποτελούσε πλέον η οθωμανική εισβολή.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η δια θαλάσσης μετανάστευση άρχισε δειλά γύρω στο 1280, ενώ οι χερσαίες μεταναστεύσεις πρέπει να τοποθετηθούν στα τέλη του 13ου αι. αφού υπάρχουν αναφορές για παρουσία Αρβανιτών στη Θεσσαλία γύρω στα 1315. Οι Αρβανίτικες μεταναστεύσεις σταμάτησαν γύρω στο 1600 μ.Χ.

Από τότε οι Αρβανίτες παρουσιάζονται ως γνήσιοι νομάδες, και τους συναντούμε από τη Θεσσαλία ως την Αττική και από την Ακαρνανία ως τα νότια της Πελοποννήσου, φέρνοντας μαζί τους και τα προτερήματα τους ως γεωργοί, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τόσο από το Δεσποτάτο του Μυστρά όσο και από τους Βενετούς ως μισθοφόροι στρατιώτες.

Να σημειωθεί ότι οι Αρβανίτικοι πληθυσμοί ήταν και παρέμειναν πιστοί στην Ελληνική Ορθοδοξία, αντίθετα με τους Αλβανούς που ασπάστηκαν θρησκείες όπως ο Μουσουλμανισμός και ο Ρωμαιοκαθολισμός ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα.

Οι Αρβανίτες έπαιξαν κυρίαρχο και ουσιαστικό ρόλο τόσο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 όσο και στη διαμόρφωση του Ελληνικού κράτους στη συνέχεια.

Οι Σουλιώτες οι οποίοι αποτελούσαν ένα τμήμα των Αρβανιτών, το 1821 συμμάχησαν με τον παλιό τους εχθρό τον Αλή Πασά στον πόλεμο που έκανε ο τελευταίος κατά του Σουλτάνου ώστε έτσι να ενισχύσουν έμμεσα την Ελληνική Επανάσταση. Όταν όμως αντιπροσωπεία Αλβανών Μουσουλμάνων με τους οποίους συμπολεμούσαν επέστρεψε από το Μεσολόγγι και αφού είχαν δει εκεί την κατάσταση που επικρατούσε, έλυσαν τη συμμαχία με τους Σουλιώτες λέγοντας τους «Μα εσείς πολεμάτε για την πίστη σας και την πατρίδα σας!»

0 Μάρκος Μπότσαρης, στην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα είπε την περίφημη φράση: «0 Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρετανική σημαία».

Φυσικά και όλοι οι Αρβανίτες αγωνιστές του 1821. όπως ο Ανδρούτσος, ο Κριεζιώτης, η Μπουμπουλινα και τόσοι άλλοι δεν πολέμησαν για καμία άλλη πατρίδα παρά μόνο για την Ελλάδα.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

139 σχόλια:

  1. Οι Αρβανίτες είναι αποδεδειγμένα Αλβανοί στην καταγωγή. Απλώς οι Αλβανοί είναι ένα αρχαιοελληνικό φύλο. Πληροφορ'ιες επί του θέματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του γλωσσολόγου-εθνολόγου και συγγραφέα Μάριου Δημόπουλου για τον Ελληνοπελασγικό (Ελληνοαλβανικό) πολιτισμό, την ελληνική καταγωγή των Αλβανών και της Αλβανικής γλώσσας, την πανάρχαια ελληνική προϊστορία, την καταγωγή των λαών της Βαλκανικής χερσονήσου.

    http://www.greeks-albanians.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mpastarde munopano arxidi gamioli sapie bromiari jigdiaroi citriniaroi xecoliaroi albaniaroi

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνα με τον ιστορικό κ. Χολέβα, η λέξη Αρβανίτης δεν έχει καμμία σχέση με την λέξη Αλβανός. Οι Αρβανίτες προέρχονται από το οροπέδιο Άρβανον ή Αρβάνι που βρίσκεται στην Β. Ήπειρο, ενώ η λέξη Αλβανία προέρχεται από την λατινική λέξη “alba” που σημαίνει “λευκή” (χώρα).

      Αποτελούν οι Αρβανίτες ένα από τα πολλά φύλλα της Ελληνικής φυλής, όπως οι Σαρακατσανέοι, οι Βλάχοι της Πίνδου, οι Πόντιοι, οι Καραγκούνηδες και λοιπά, ονόματα που απέκτησαν είτε λόγω του τόπου καταγωγής τους (πχ Πόντιοι, Κρητικοί, Σμυρνιοί, κλπ), είτε λόγω κάποιου άλλου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού (πχ οι Καραγκούνηδες από την μαύρη γκούνα που φορούσαν).
      Απλά επειδή μοιάζει στην προφορά η λέξη Αρβανίτης με την λέξη Αλβανός, έχουν βρει αφορμή μερικοί επιτήδειοι να κάνουν θέμα.

      Όντως οι Αρβανίτες κατέβηκαν στην κεντρική Ελλάδα, περί το 1400 μ.Χ. και πολλοί εγκαταστάθηκαν σε περιοχές γύρω από την Αθήνα.
      Στα Μεσόγεια της Αττικής, υπάρχουν πολλά Αρβανιτοχώρια. Ένα από αυτά είναι τα Σπάτα, που πήραν το όνομά τους από τον αρβανίτη οπλαρχηγό, Σπάτα Μπούα. Η λέξη Σπάτα είναι η δωρική προφορά της λέξης Σπάθα. Φαίνεται δηλ. πως ο Σπάτας είχε πάρει αυτό το όνομα λόγω της ικανότητάς του στο σπαθί, ή κάτι παρόμοιο.
      Αυτός λοιπόν ο Σπάτας ήταν πεθερός του Γεωργίου Καστριώτη, ή αλλοιώς Σκεντέρμπεη, τον οποίο οι Αλβανοί έχουν ανακυρήξει εθνικό τους ήρωα, ο οποίος έχει τόση σχέση με την Αλβανία όση και ο Πύρρος Δήμας.

      Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όσους έχουν κάνει την έρευνά τους.

      Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό, για τους Τσάμηδες είναι, ότι άσχετα με την καταγωγή τους, αν είναι δηλ. Βορειοηπειρώτες ή Αλβανοί ή Ελλαδίτες, αυτό που τους στιγματίζει και τους αφορίζει από την Ελληνική πραγματικότητα είναι, το ότι συμμάχησαν με τους Ναζί και πολέμησαν στο πλευρό τους.
      Επίσης οι θηριωδίες που έκαναν στούς Έλληνες της Ηπείρου, καθώς και το ότι οικοιοθελώς εγκατέλειψαν την Ήπειρο και τις όποιες περιουσίες τους για να συνταχθούν με τους Ναζί.

      Διαγραφή
    3. po arvanites den einai ellines, einai arvanites,an einai oi tsigani ellines tote einai kai oi arvanites,prota apo olla esis oi neo ellines prepi na dialeksete apo tis 5 files tis elladas ti apo afta eisaste,ena ethnos me 5 files kai 5 glloses,ota tha mathete ti ratsa eisaste meta elate na milisete gia tous arvanites kai gia emas tous albanous,alla afth oi propaganda einai sarakatsianoi vloulagari.....

      Διαγραφή
    4. χαχαχαα!!!! οι αλβανοι ηταν αρχαιο ελληνικο φυλο ε? σε ποιον πλανητη?? και παραθετεις και πηγες,αυτα που καθεται και φανταζεται ο καθε κομπλεξικος αριστερος φασιστας.......μονο και μονο επειδη καποιος ασχετος φτιαχνει μια ιστοσελιδα ή γραφει ενα βιβλιο γεματο ψεματα, δεν σημαινει οτι αποτελει κι αξιοποστη πηγη. Απλως αυτα τα ψεματα σας βολευουν, αυτα επαναλαμβανετε ως παπαγαλοι. Θεωρειτε το καθετι που παραδοθηκε απ'τους πατεραδες μας ψεμα ενω καθε σιχασια που σκαρωνει ο καθε μασωνος με το μυαλο του την θεωρειτε καινουργιο κι αξιοπιστο στοιχειο. Δεν ξερω ποια ειναι η φαρα σου, αλλα Ελληνας δεν εισαι. Γιατι αυτο που κανετε με τα ψεματα που διαδιδετε ειναι χειροτερο απ'το να βανδαλισετε τους ταφους των αγωνιστων και των τοσων που σφαγιαστηκαν απο αλβανους και τουρκους. Εισαι πιο βρωμερο σκουληκι κι απο τουρκους κι απο ναζι κι απο οποιον αλλο εχθρο. Σου εχουν απαντησει αλλοι με αξιοπιστες πηγες που αντικρουουν τα ξερασματα που γραφεις, οποτε δεν θα επαναλαβω τα ιδια. Αυτα που γραφεις δεν πειθουν κανενα, απλως δειχνουν οτι εισαι ηλιθιος και καταπινεις την ανθελληνικη προπαγανδα αμασητη. Καλη χωνεψη....που ηρθες κι εδω μεσα να μας "διαφωτισεις", σκουληκι. Τραβα κατα τουρκια κι αλβανια κι αδειασε μας την γωνια, Εφιαλτη.

      Διαγραφή
    5. οσο για τις 5 φυλες και 5 γλωσσες,αλβανε αγραμματε, ειναι ελληνικα φυλα ολα και οι "γλωσσες" ειναι διαλεκτοι της ελληνικης γλωσσας. Τραβα τωρα να βρεις κανα λεξικο να δεις τι σημαινει φυλο και διαλεκτος, που ηρθες εδω να μας κανεις και διαλεξη για το τι ρατσα ειμαστε. Εσυ ψαξε να βρεις απο ποιον τουρκο βρωμιαρη καταγεσαι. Εμεις την ξερουμε την ρατσα μας, ειναι αυτη που σας καθεται στον λαιμο, τουρκοσπερματα. Αλβανος εισαι, σχολειο δεν πηγες κι αν πηγες φανταζομαι ποιος σε διδαξε. Βρωμιαρη, ουτε ελληνικα δεν ξερεις να γραψεις ουτε και να μιλησεις. Νουμερο. Το θεμα με την φαρα σου δεν ειναι μονο το ποσο βρωμερα ειναι τα ηθη σας και το ποσο χαμερπεις ειστε, αλλα δεν μαζευετε και το στομα σας κι ετσι φαινεται κι η βρωμα σας η εσωτερικη.

      Διαγραφή
    6. Πρώτον, σε όλη την Ελλάδα και αν πας, ο κάθε τόπος έχει την δικιά του διάλεκτο!! Ακόμα και στο κάθε νησί, στα δίπλα χωριά βλέπεις πως υπάρχουν διαφορές!! Τι πάει να πει αυτό; Πως δεν είναι Έλληνες και ζουν στο ίδιο νησί αλλά επειδή έχουν διαφορές σε λέξεις δεν είναι από τον ίδο τόπο; Οι Αρβανίτες είναι Έλληνες!!! Αν το πάμε έτσι οι Κρητικοί είναι κρητικοί δεν είναι Έλληνες, οι Μυτιληνιοί είναι Μυτιληνιοί δεν είναι ούτε αυτοί Έλληνες, οι Χιώτες είναι Χιώτες και διάφορες τέτοιες βλακείες!!! Όσο για την ιστορία της Ελλάδας εμείς οι νέοι δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα!! Δεν μπορούμε να δίνουμε βάση σε αυτά που λένε από την στιγμή που καταργούν τα πάντα για την ιστορία μας και τα ισοπεδώνουν όλα!!!Άντε ξυπνήστε!!! Οι αρβανίτες δεν έχουν την λαμογιά μέσα τους όπως οι Αλβανοί!!

      Διαγραφή
    7. Nai sth mish xio kai rodo milane tourkika kai oi perissoteroi einai maurideroi, sthn ksanthi kai sth komothnh milane oi perissoteroi tourkoi....re vlaka poios sou eipe oti proerxomaste apo kaukaso, poios sou emathe na les teties malakies...emeis eimaste pelasgoi re hlithie pu nomizeis oti ksereis orthografia ksereis kai istoria... o miaoulhs kai to plirwma tou ti glwssa milagane....kai afou oi arvanites einai ellhnes pou emathan alvanika istorike ths dekaras...pseuth

      Διαγραφή
    8. Re savourh tosa xronia tourkokratias kai les emas tourkosporous vlaka...pou o kentzoglou o mitroglou o arnaoutoglou einai tourkosporoi me tetio epitheto pws ginete na einai eksaimatos ellhnes hlithie...

      Διαγραφή
    9. http://www.imdleo.gr/diaf/2006/12-clear_the_DNA_of_Greeks.pdf
      apo p irthe???

      Διαγραφή
    10. Ενα μεγάλο μέρος των Αλβανών είναι έλληνες...ένα άλλο έχει ασιάτικη καταγωγη! Δες για την αναλυση του DNA τους.

      Διαγραφή
    11. https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152

      Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

      »Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του »Δελτα’ του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων …παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιπου με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..»[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

      Διαγραφή
  2. οι αρβανίτες είναι ελληνικό ηπειρωτικό φύλλο.Οι αλβανοί κατάγονται απο το καύκαυσο και έχουν γράψει αρκετοί αρχαίοι έλληνες όπως Στράβων ο γεωγραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει καμμία απόδειξη από Ιστορικούς γισ μετακίνηση Αλβανών από καύκασο αλλά ακριβώς το αντίθετο...Για παράδειγμα...Διονύσιος Αλικαρνασσεύς «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία», Λόγος Δεύτερος
      II2 «Γένος δε το των Αλβανών μικτόν ην εκ εκ τε των Πελασγών και Αρκάδων και Επειών των εξ Ήλιδος ελθόντων»
      «Ην γαρ δη και των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον»
      Αινειάδα, Βιβλίο πρώτο
      «Όθε κρατούν οι Αλβανοί πατέρες των Λατίνων» Αυτά από τα πολλά που αποδεικνύουν την αυτοχθονία των Αλβανών και την σχέση τους με τον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο...

      Διαγραφή
    2. Re ipotithemene istorike ths putsas pou akoma kai sthn eyrwph mpikate me plasta xartia, pu sto sxoleio sumfwna me to suntagmatiko dikaio mathenete pseutikh istoria sta paideia,pou tosa xronia klebete th dikia sas glwssa kai thn katantisate na sas sixenete olos o kosmos,pu pote den paradexeste oti poulisate ta agalmata stous agglous gia na oriothetisete ta sunora ekei pu thelete kai twra ta thelete pisw, pu panta metafrazete oti kinitai kai to ellhnopoieite, pou skotwsate oi idioi tous hrwes tou 21 kai tous fulakisate gt htan arvanites, pou mathenete sta paideia sas na einai ratsistes kai na psifizun xrysh augh, pou mithologeite kai oti kikloforei to ellhnopoieite, pu to na mhn ksereis orthografia nomizeis oti den kseroume istoria, pou tempeliazetai kai ta ksinete sto dhmosio tosa xronia, pou oneiro gia ta paideia sas htan na mpoun sto dhmosio kai na kataklepsoun tous idious tous tous eautous, pou tosa xronia emeis oi albanoi xtisame sxedon olh thn ellada gt eseis den akoumoate ftiari mhn spasete to nixaki, dhladh ti allo na pw pou an sunexisw den kserw pote tha teleiwsw.... prepei na ksipnisete kai na eyxaristisete polu alvaniko kosmo hrwiko pou sas viuthisane na aneksartitopoihtheite, 300 xronia apo tous tourkous kai les emas tourkosporous, pou ola ta epitheta sas einai metafrasmena, pu oloi oi pontioi allaksane epitheta kai ginane oloi opoulos kai idhs, pou ton GJERGJE KASTRIOTI ton metafrazete Gewrgio.....eleos.... vreite ta metaksi sas gt sxesh me tous arxaious ellhnes den exete...den eiste kan progonoi tous gt oloi eiste melaxrinoi kai mauromatides (tourkoi). Pou sfaksate tous tsamides gt milousan alvanika kai tous diwksate apo thn genethra tous, pou oi arvanites milane krifa albanika gt fovountai mhn xssoun ta spitia tous.... posa alla thes na pw pou eimai tosa xronia sthn ellada kai to mono pou ematha htan psema kai eniwsa to ratsismo ws to kokalo....oi istories einai gia na menoun kai oi anthrwpoi na enonontai kai na mhn kuriarxh to psema kai to misos.

      Διαγραφή
    3. Σκασε ρε βρωμιαρη κωλοαλβανε ισλαμιστή που αν δεν ήταν οι Χριστιανοί Βλάχοι σήμερα δε θα υπήρχε η σκατοχώρα σου βρωμιάρη. όλοι οι ηρωές σας ήταν Βλάχοι και μόνο. Κοίτα ρε γαμημένε την ιστορία της χώρας σου να δείς οτι όλοι οι ηρωές σας είχαν καταγωγή απο χωριά με Βλάχους και ήταν Ορθόδοξοι. Όλοι οι εθνικιστές σας ήταν Βλάχοι. Τα έχω τα ονόματα. Ακόμη και οι Ιταλοί φασίστες σας προστάτεψαν γιατί πίστευαν οτι η Αλβανία ήταν μια βλαχοχώρα. Βρωμιάρη. Οι Βλάχοι μετέφρασαν το όνομα του Σέρβου/Έλληνα Γενίτσαρου σε Γεώργιο Καστριώτη. Βρωμιάρη γαμώ τη φάρα σου Τουρκαλβανέ. Δε γυρνάς πίσω γιατί θα ψοφίσεις απο τη ραδιενέργεια. Η χώρα σου είναι μέσα στα σκατά και τα τοξικά που σας πουλάνε οι Γερμανοί και οι Γιουγκοσλάβοι. Η χώρα σου ειναι ο σκουπιδότοτος της Ευρώπης. Αποκύημα του Χότζα. Βρωμιάρη σιχαμένε. Που ήρθες στη καθαριότητα και δεν ψοφάς απο τη ραδιενέργεια γιατί η χώρα σου βρωμάει σκατίλα απο τα τοξικά και τα πυρηνικά απόβλητα. Ψόφος να σε βρεί γαμώ τη μάνα σου και το αφεντικό σου που σου δίνει στέγη. Αγάμητε. Στη σκατοχωρά σας μουνάκιδες σκοτώνεστε για γκόμενες. Σκατένιοι. Ψοφάτε απο καρκίνο γιατί όλη η χώρα σου βρωμάει σκατά πυρηνικά. Γι αυτό δεν ξεκολλάτε απο εδώ και λέτε μαλακίες. Γαμημένοι. Αμα έχετ κότσια γυρίστε πίσω για 150 ευρώ μέσα στα πυρηνικά. Ψάχνετε τα σκουπίδια χωρίς υποδομές για να φτιάχνετε χαρτί. Οι κωλότουρκοι σας χτίσανε εργοστάσιο με χάλυβα στο Ελβασάν και σας μεταχειρίζονται σα ζώα και σας έχουν καταβρωμίσει όλα τα χωριά. Που θα πείς εσύ μούλε τσομπάνη αρμπανόβλαχε οτι πουλήσαμε τα αγάλματα για τα σύνορα. Και σείς βάζατε τους Βλάχους για να πάρετε τη βόρεια Ηπειρο. Ξεβράκωτε καρκινιάρη Τουρκαλβανέ που ήλθες στον τόπο μας και γλύτωσες απο την ραδιενέργεια της σκατοχωρας σου. Τράβα ψόφα και στο λέει Έλληνας που είχε γιαγιά Αρβανίτισσα! Γκέγκε? Αι χάι χα μούτι. Μου γίνατε οι Τουρκαλβανοί εργάτες στον τόπο μας. Για τράβα πίσω στο βλάχικο μπουρδελοχώρι σου να δείς πως δουλέυουν κεέι μεσα στα πυρηνικά και τα σκατά κωλόσκυλο αλβανικό. Τσομπάνη Αρμπανόβλαχε. Στο διάολο βραδιάτικα σε διάβασα και μ ρθε εμετός. Γαμω τη μάνα σας εδώ που ήρθατε.

      Διαγραφή
    4. είσαι άρωστος φίλε κ η χώρα σ κ ομοειδείς σ απλώς ζηλιαριδες κ μοχθηροι π εληνοποιοι τ πάντα για Ν έχει αξία αλλά δεν μ πειράζει αυτό απλά κτλβε ότι η Ελλάδα βιαζετε όπως κ η ιστορία της γτ είναι από τους αρχαιότερος τόπους όπου αναπτύχθηκε η κατέγραμενη ιστορία αλλά τ μν δέχεσαι ότι μια γειτονική χώρα το ίδιο παλιά γτ δεν μπορεί Ν μν είναι όντως τα Βαλκάνια Ν είναι η κιτ ίσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού κ πώς Ν στο πω μν συγκρίνει τους αρχαίους μ τα σημερινά δεδομένα γτ έχουν αλαξεί κ θα αλαξουν πάρα πολλά στν χώρο γραμμή..τώρα τ να λες ότι η αρβανίτης δεν έχουν αλβδνικες ρίζες αυτό είναι άρωστο κ οποίος τ λέει είτε υπάρχει κάποιο πραπογανδικο συμφέρον η κάποιο οικονομικό αλλά κάποιος ο το υιοθετήσει κ τ πιστεύει απλά δεν στέκι είτε δεν έχει Γκόμένα κ δεν ξέρει μ τι να ασχολείται ή απλά τ αρέσει Ν λέει τ άσπρο μαύρο δηλ όλος πλανήτης λέει ότι έχουν αλβδνικες ρίζες τώρα επειδή δεν σε συμφέρει εσένα κ τν χώρα σ κάθεστε κ βρίσκετε συνέχεια τρόπους Ν μας μειώνετε κ Ν μας βγάζετε ασιατες κ δεν ξέρω κ εγω τι...λοιπόν εγώ λέω ότι είμαστε από άλλο πλανήτη κ αλαζονεία μορφες

      Διαγραφή
    5. Μου την δίνει που μερική το παίζουν έλληνες και δεν γράφου οι παλιό ξεφτίλες είμαι αρβανίτης και είμαι υπερήφανος όπως είναι και ο πόντιος όπως είναι και κρητικός έτσι σας μάθανε παλιό κουφάλες να κάνετε προπαγάνδα παλιό πούστηδες τώρα κρυφτείτε στις σπηλιές σας κρυφό μουσουλμάνοι και αυτοί που τελειώνουν σε ογλού παλιό μπινεδες ιστορικά έχουν υποστή διωγμό παλιό ζώα δεν παει να πει οτι είναι τούρκη.... Ανιστόρητε!!
      Και

      Διαγραφή
    6. Μου την δίνει που μερική το παίζουν έλληνες και δεν γράφου οι παλιό ξεφτίλες είμαι αρβανίτης και είμαι υπερήφανος όπως είναι και ο πόντιος όπως είναι και κρητικός έτσι σας μάθανε παλιό κουφάλες να κάνετε προπαγάνδα παλιό πούστηδες τώρα κρυφτείτε στις σπηλιές σας κρυφό μουσουλμάνοι και αυτοί που τελειώνουν σε ογλού παλιό μπινεδες ιστορικά έχουν υποστή διωγμό παλιό ζώα δεν παει να πει οτι είναι τούρκη.... Ανιστόρητε!!
      Και

      Διαγραφή
  3. ti les re malaca oti eimaste alvanoi esi eisai alvanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλος τσομπανης αρβανιτης αλβανος απο δω

      Διαγραφή
    2. ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ Π@ΥΣΤΑΡΕΣ ΕΕΕΕ? ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ...ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ..........

      Διαγραφή
    3. ΒΑΛΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .. ΣΤΟ ΓΙΟΥΤΙΟΥΜΠ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ.

      Διαγραφή
  4. oi arvanites katevenoun ton 13 aiona apo tin shmerini alvania. i mitriki tous glossa einai ta alvanika kai fusika einai alvaniko fullo. me polli propaganda kai pollu plusi egkefalou piezodai kai autoi paratisoun tin alvaniki glossa, na diagrapsoun tin tautotita tous kai na dilosoun ellines mazi me podius, vlaxous, guftous, voulgarous, tourkous kai slavous. ola ta alla einai propagnada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ths manas s to mouni tourkalbane apo thn tsetsenia

      Διαγραφή
    2. πρωτα να μαθεις να γραφεις ελληνικα και λιγη ιστορια δεν βλαπτει και μετα να ισχυριζεσαι οτι εσυ εισαι ελληνας

      Διαγραφή
    3. Ρε τραβα να γλυψεις τον κεμαλ μαζι με τον μπουταρη, ζωον, που πιανεις στο στομα σου Βλαχους και Ποντιους. Οι Ελληνες καταπιεζαν τους βουλγαρους και τους τουρκους, ε? Δεν υπηρξε Αλωση, ουτε οθωμανικη κατοχη ουτε Ελληνικη Επανασταση ε? Επαναστατησαν οι Ελληνες γιατι περναγαν καλα και ηταν αχαριστοι......και οι Ελληνες αγωνιστες ηταν δολοφονοι και τρομοκρατες που καταπιεζαν τους κακομοιρους τους ουνους, τους βουλγαρους, τους τουρκαλβανους,τους σκοπιανους κλπ κλπ. Ευτυχως υπαρχουν ακομα Ελληνες που δεν ειναι σαν κι εσενα, κομπλεξικε ψηφοφορε του συριζα......Κατι σαν κι εσενα δεν πανε να βρουν δουλεια σε τουρκιες κι αλβανιες ομως, πανε σε δυτικα κρατη. Αλλα αν ζουσες τοτε ή σε κατεχομενα και μπαιναν μες το σπιτι σου με το ετσι θελω, σε βιαζαν, σε εκλεβαν, σε εβριζαν και σε σκοτωναν θα ειχες αλλη γνωμη. Την ξερω τη φαρα σου, κανετε παρεα με τουρκαλβανους, βουλγαρους κι ο,τι να'ναι, εχετε πολυ υψηλα στανταρ, ναι, ναι....και υποστηριζετε ταχα τα δικαιωματα των λαων στην ελευθερια τους αρκει να μην προκειται για Ελληνες. Τοτε, αλλαζει, οι Ελληνες ειναι παντα υπαιτιοι οταν πεφτουν οι αλλοι πανω τους να τους σφαγιασουν, μονοι τους το προκαλεσαν.......Να πας να παρεις τουρκικη κι αλβανικη υπηκοοτητα, αν δεν εχεις ηδη, εκει ανηκεις. Κομπλεξικε.

      Διαγραφή
  5. Lipon kitakste ta tria tetarta tis elladas ine arvanites thelete apodiksi oti ine alvani trava pes se arvanites re makga apo pou exeis tin katagwgi soy apo alvanous dld (arberesh) I apo tous elines...emena arvanites mou ekoune pi imaste alvani ala gia to sinferon ton pedion mas dialeksame tin ellada......i....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά πήγαινε σε κανένα Αρβανιτοχώρι και πες την μαλακία που είπες σε κανένα Αρβανίτη και θα φύγεις με την σούφρα σου ξεχειλωμένη...

      Διαγραφή
    2. Ωσο και να θελει να κρυφτει ο αρβανιτης η χαρα δεν τον αφηνει.ουνα φατσα ουνα ρατσα με τους αλβανους

      Διαγραφή
    3. "Εσενα αρβανιτες σου ΕΚΟΥΝΕ πει"........γιουσουφακι.......
      "Ειναι αλβανοι τα 3/4 της ελλαδας".........θα'θελες.........
      Ξερεις τα 3/4 ε? για ελα κατα δω να σε μαθω εγω και τα 7/8.........βρωμιαρη...........

      Διαγραφή
    4. Κομπλεξικε αρβανιτη αλβανε πες αλευρι,η πουτσα μου σε γυρευει

      Διαγραφή
    5. το οτι λενε αρβανιτια και πουθενα ουτε σε εναν στιχο δεν λενε αλβανια δεν σε κανει εντυπωση!!!!κοιτα μορφολογικα δεν επηρεασαν τα μογγολικα φυλα τους αλβανους τοσο πολυ εκτος απο τους γκεκηδες που καποιο ποσοστο εχει τουρανικα χαρακτηριστικα οσο ιδεολογικα και οι αρβανιτες για να τελειωνουμε πολεμησαν για την ελλαδα και οπως εξηγησα 48 αποικιες ειχαν οι ελληνες στην ιλλυρια ακομα και στους ολυμπιακους αγωνες περνανε μερος που μονο ελληνες στο γενος μπορουσαν και οι σουλιωτες που ειναι απο την χειμαρα η αργυροκαστρο ειναι ελληνικης καταγωγης γτ εκει μενανε οι χοανες αρχαια ελληνικη φυλη της ηπειρου.

      Διαγραφή
  6. όση σχέση έχουν οι αρβανίτες με τους αλβανούς, έχουν και οι κροάτες με τους σκοπιανούς που οι γλώσσες τους είναι κατά 80% ίδιες. Το γεγονός πως γλωσσικά είναι συγγενείς δεν σημαίνει ότι είναι ο ίδιος λαός. Π.χ. υπάρχουν ελληνόφωνοι στη νότια ιταλία και ελληνόφωνοι στον Πόντο και στον Καύκασο και δε νομίζω πως πολυμοιάζουν. Όσο για τους αλβανούς, η Αλβανία έχει σε ποσοστό άνω του 80% τοπωνύμια αμιγώς σλαβικά, ενώ είχε για περίπου 500 χρόνια Βουλγαροκρατία με ιστορικά αποδεδειγμένο συμπαγή βουλγαρικό πληθυσμό. Συνεπώς οι αναλύσεις όλες που κάμετε είναι απλοϊκές και παιδιάστικες, το ζήτημα είναι πολύπλοκο και δεν μπορεί να απαντηθεί. Το μόνο που μπορεί να απαντηθεί είναι πως όταν οι Αρβανίτες αξιωματικοί-μισθοφόροι της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, κάνουν γραπτό αίτημα στο συμβούλιο των δόγηδων ώστε να τους επιτραπεί να χτίσουν εκκλησία στην Βενετία, λένε αυτολεξεί πως είναι GRECI! άρα στο ερώτημα σας τι ήταν και τι είναι οι αρβανίτες, σας απήντησαν οι ίδιοι. Τελειώνοντας, το μεγαλύτερο χωριό των αρβανιτών στην Σικελία ονομαζόταν ως το 1940 piana dei Greci, που σημαίνει η κοιλάδα των ελλήνων. Tο 1940 ο Μουσολίνι εν καιρώ πολέμου το άλλαξε με διάταγμα και το μετονόμασε σε piana degli albanesi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1991 ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τη λες ρε φιλε που ηρθε το αιμα μας εχεις δει πολλους αρβανιτες με μεγαλο κεφαλι πεταχτα αυτια και κοκκινοτριχιδες και μεγαλο κουτελο και χαμηλοκωλιδες οι αρβανιτες για συμβολαιο εδιναν τα χερια οι αλβανοι δεν εχουν μπεσα ουτε μια στο εκατομυριο μονο αυτοι που ειναι βορειοηπειρωτες ειναι σαν και εμας με μπεσα δουλευουμε στα αμπελια με αυτους πεστα αλλου αυτα

      Διαγραφή
    2. Ολοι ετσι ειστε κομπλεξικοι

      Διαγραφή
    3. H besa re vlaka einai alvanikh leksh ksi mhn thn pianeis sto stoma sou asxete gt den ksereis kan ti simainei besa.....blakako

      Διαγραφή
    4. και εσύ μην μιλάς καν.. χα χα χα

      Διαγραφή
    5. Και η λέξη Μπερατι ειναι σλαβοβλαχική μαλάκα Τσετσενε. όλη η νότια Ηπειρος είναι βλαχική και ελληνική.

      Διαγραφή
    6. Και η λέξη Μπερατι ειναι σλαβοβλαχική μαλάκα Τσετσενε. όλη η νότια Ηπειρος είναι βλαχική και ελληνική.

      Διαγραφή
    7. Ηρεμιστε ρε παιδιά δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε η ιστορία τα λέει όλα δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε είμαι αρβανίτης αγαπώ την πατρίδα μου την Ελλάδα και είμαι χριστιανός ορθόδοξος όσο και να θέλουν δεν μπορούν να μου το αλλάξουν αυτό.
      Πρέπει να είμαστε μονιασμένοι έτσι όπως ηταν και αυτοι που πολέμησαν τοτε το 1821
      Όσο και να θέλετε να η αρβανίτες ηταν και είναι μέρος της ιστορία όπως οι κρητικοι και οι πόντιοι και οι μανιατες και ου το κάθε εξής λοιπόν παρακαλώ ηρεμιστε

      Διαγραφή
    8. Αρβανιτη δες τα σχολια στο παρακατω σαιτ που απαντιετε στην αλβανικη προπαγανδα τοσο σε οτι αφορα τους αλβανους τουρκοτσαμηδες οσο και τους Ελληνες αρβανιτες .

      https://kars1918.wordpress.com/2016/03/13/ydra-arvanites-auguste-de-jassaud/

      Διαγραφή
  8. Τελικά όσοι γράφουν γκρίζλις είναι αλβανοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αλβανοί έσωσαν την επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που γραφεις μπεζλις τι εισαι;

      Διαγραφή
    2. το οτι λενε αρβανιτια και πουθενα ουτε σε εναν στιχο δεν λενε αλβανια δεν σε κανει εντυπωση!!!!κοιτα μορφολογικα δεν επηρεασαν τα μογγολικα φυλα τους αλβανους τοσο πολυ εκτος απο τους γκεκηδες που καποιο ποσοστο εχει τουρανικα χαρακτηριστικα οσο ιδεολογικα και οι αρβανιτες για να τελειωνουμε πολεμησαν για την ελλαδα και οπως εξηγησα 48 αποικιες ειχαν οι ελληνες στην ιλλυρια ακομα και στους ολυμπιακους αγωνες περνανε μερος που μονο ελληνες στο γενος μπορουσαν και οι σουλιωτες που ειναι απο την χειμαρα η αργυροκαστρο ειναι ελληνικης καταγωγης γτ εκει μενανε οι χοανες αρχαια ελληνικη φυλη της ηπειρου.

      Διαγραφή
  9. Μιλάνε οι Αλβανοί που οι περισσότεροι εθνικοί ευεργέτες τους ήταν Βλάχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ π.χ. ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ ΝΑΥΜΑΧΟΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΑΛΟΥΧΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ π.χ. ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ ΝΑΥΜΑΧΟΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!


      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΕΕΛΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.

      Διαγραφή
    4. ΟΧΙ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΛΒΑΝΟΒΛΑΧΟΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΗΤΑΝ [ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΗΣ ] ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ .

      Διαγραφή
  10. Σχολιαζουν ολοι οι κομπλεκσικοι αρβανιτες!ολοι μαλακιες λετε.τι κανει μιαου μιαου στα κεραμιδια.αλβανοι ειστε ρε κωλοαρβανιτες παρτε το χαμπαρι.μιλατε ιδια γλωσσα τι ειστε;σιγα μην ειστε και απογονοι του λεωνιδα και των 300.δεν θα γινετε ελληνες ποτεεε,αρβανιτες,κωλοαρβανιιιιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pes ta re hlithie pou akoma enas vlakas sa kai sena nomizei oti theloume na ginoume ellhnes....toulaxiston eipes kai mia alhtheia, oti oi arvanites einai albanoi mias kai milame thn idia glwsaa.....miaoooooouuu einai o miaoulhs kai to plirwma tou pou milousan aptseysta albanika blakes

      Διαγραφή
    2. Κι οι δικοί σας ήρωες τσετσένε μιλούσαν βλάχικα ρουμάνικα.

      Διαγραφή
    3. Σκασε ρε αγράμματο κωλόζωο του κερατα που πιάνεις στο στόμα σου τους Βλάχους κ τους συγκρίνεις με τους σκατοαλβανους!! Αυτόχθονο Ελληνικότατο φύλο κ το βρωμίζεις με την αμορφωσιά σου!!!

      Διαγραφή
  11. Ρρρε χαζοβιολη που δε ξερεις απο που καταει η σκουφια σου...που νομιζεις οτι εχεις βγει απο το σπερμα του Λεωνιδα?? Που ουτε μια τριχα που μαδισε, απ τ αρχιδια του, δεν εισαι...!!!
    Ακου βρε μπαμπουρα...και διαβασε κα βιβλιο μπας και ξεστραβωθεις...
    ΟΛΟΙ οι αρχαιοι ΜΕΓΑΛΟΙ φιλοσοφοι-δασκαλοι-μυστες ελεγαν... ΕΛΛΗΝΕΣ ειναι οσοι εχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδια...ΒΟΗΔΟΚΕΦΑΛΕΕΕΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρταται ΤΙ βιβλια διαβαζεις, μερικα ειναι για να σε στραβωσουν περισσοτερο.....
      Κι εσυ που εχεις διαβασει ολους τους αρχαιους φιλοσοφους γραφεις ""....οσοι εχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδια....". Η λεξη ειναι ΠΑΙΔΕΙΑ και γραφεται ετσι, οποτε μην βιαζεσαι να χαρακτηρισεις τους αλλους ως βοιδοκεφαλους......

      Διαγραφή
    2. Nai re vlaka pes mou enan ellhna pou exei paideia kai enan progono arxaio ellhna.... akoma kai o papoulias re vlaka alvanos einai.... psaksto kai trava ta mallia sou

      Διαγραφή
    3. έτσι εξηγείται...

      Διαγραφή
  12. Barimpompi ή Bary Bobi (προφέρεται Variboby), πύργος στους πρόποδες της Πάρνηθας [Gell 1819, 23].

    Αρβανίτες --> Βαρμπόπι, κάτοικοι Αλβανοί [Καμπούρογλου 1889, 344]. Βαρυμπόπι, αλβανικό χωριό που έχει το όνομα του ιδρυτή του [Γέροντας 1984, 25].

    Τοπωνυμικά --> Αν και είναι γνωστή η ύπαρξη του επωνύμου Βαριμπόπης [Καμπούρογλου 1889, 326, 351], κάτι που το επισημαίνει ο Σαρρής [Σαρρής 1928, 156], ο Φουρίκης πιστεύει (κατά τη γνώμη μου λαθεμένα) πως το τοπωνύμιο είναι μεν αλβανικό, αλλά όχι κτητορικό και προέρχεται εκ της «ιδιότητος του εδάφους» [Φουρίκης 1930, 117]. Ο Γιοχάλας αντίθετα σημειώνει την ύπαρξη του επωνύμου Variboba και σε αλβανόφωνο χωριό της Καλαβρίας [Γιοχάλας 2002, 20]. Το επώνυμο Βαρυμπόπης διατηρείται και σήμερα στην Αττική. Με το όνομα Baribob υπάρχουν στην Αλβανία τρία τοπωνύμια: Ένα χωριό στην περιοχή Fier (50 υψόμετρο), ένας έρημος οικισμός στην περιοχή Përmet (350 υψόμετρο) και μία ορεινή θέση στην περιοχή Kolonië (2.250 υψόμετρο). Στην Ελλάδα υπάρχουν άλλα τρία χωριά που είχαν το όνομα Βαρυμπόπη και μετονομάστηκαν: Η Μακρακώμη Φθιώτιδος, η Δάφνη του δήμου Αυλώνος Ευβοίας και το Μοναστήριον του δήμου Αετού Μεσσηνίας (τα δύο τελευταία είναι αρβανιτοχώρια).
    http://www.lithoksou.net/p/plithysmiaka-%E2%80%93-topografika-tis-dytikis-attikis-1819-1907-2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Αρβανιτες ειναι Ελληνικο φυλο που ζουσε μεσα σε περιοχες με πολους αλβανους γιαυτο μιλουσε και αυτην την μικτη διαλεκτο .σκεφτειτε το λιγο σαν τους Ελληνες δευτερης και τριτης γενιας που ζουν στο εξωτερικο ξερουν λιγα Ελληνικα η και καθολου αλλα δεν παυουν να ειναι Ελληνες μιλανε την γλωσσα που μιλιεται στην περιοχη που ζουνε (γερμανικα αγγλικα)επειδη αυτη η γλωσσα ομιλειτε εκει .Ετσι και οι Αρβανιτες .Εκτος απο αυτο εχουν εχουν σκοτωσει τοσους τουρκαλβανους εις το ονομα της Ελλαδος και του ορθοδοξου χριστιανισμου οπου οι αλβανοι κανονικα θα επρεπε να τους μισουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι Σλάβοι, οι Άραβες, οι Τσιγγάνοι κ.τ.λ. -δηλαδή οι πραγματικοί πρόγονοι μας- δεν έχουν καμία σχέση με τους "αρχαίους" Έλληνες. Όλοι αυτοί οι πρόγονοι μας που προανέφερα ήταν Ρωμιοί Πατριώτες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ο Ελληνισμός (Ειδωλολατρεία) και ο Παγανισμός είναι πεθαμένοι και δεν μπορούν να νεκραναστηθούν. Για όσους δεν ξέρουν Έλλην = Ειδωλολάτρης και τίποτε άλλο. Αυτό το παλιό και ξεχασμένο όνομα (Έλλην και το Γραικός μαζί) ήθελε να μας το φορτώσει (και που τελικά το κατάφερε) ο Αρχαιολάγνος, Δυτικοθρεμμένος γραμματιζούμενος, Ευρωλιγούρης και Μασώνος Αδαμάντιος Κοραής. Το πραγματικό μας όνομα είναι Ρωμηός/α και όχι το Έλλην ή το Γραικός. Ο Γιάκομπς Φίλιπ Φαλμεράϋερ είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε ότι οι σημερινοί κάτοικοι αυτού του τόπου δεν έχουν καμία βιολογική σχέση και συνέχεια με τους "αρχαίους" Έλληνες. Αλλά δυστυχώς ο σημερινός Ρωμέϊκος λαός αρνείτε πεισματικά να δεχθεί ποιοι ήταν οι πραγματικοί φυλετικοί του πρόγονοι. Η Ρωμηοσύνη -όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ι. Ρωμανίδης- είναι η αναίρεση του εθνικισμού. Δεν γίνεται να είσαι ευσεβής Χριστιανός Ορθόδοξος, Ρωμιός, Πατριώτης και να πιστεύεις στις αρρωστημένες ιδέες του εθνικισμού. Η Ορθόδοξος Εκκλησία μας αφόρισε τον εθνικισμό σαν αίρεση και ως ξενόφερτη Γαλλική "διαφωτιστική" (Διασκοτιστική) ιδέα. Δυστυχώς στη χώρα μας τη Ρωμανία (την ψευδώς με το παλιό και ξεχασμένο όνομα Ελλάδα) κυβερνάει η Μασονία και όλες οι Σκοτεινές λέσχες από την απελευθέρωση της και μετά. Οι Ήρωες και Επαναστάτες του 1821 αισθάνονταν Ρωμιοί Πατριώτες και ευσεβείς πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ουδόλως τους ενδιέφερε -όπως και εμένα- αν η καταγωγή τους ήταν Αρβανίτικη, Βλάχικη η Σλάβικη. Αυτά τα Συμπλέγματα (κόμπλεξ) τα αποκτήσαμε από την Άθρησκη, εθνοφυλετική και Μασωνοκρατούμενη υποχρεωτική σχολική Α-παιδεία που μας επέβαλλαν οι Αρνητές του Θεού. Οι Μασώνοι θεωρούν "ανώτερο" τον Ελληνισμό (Ειδωλολατρεία) και τις Παγανιστικές λατρείες από την Ορθοδοξία μας και τη Ρωμηοσύνη. Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τα Χρηστά ήθη και έθιμα της Ορθοδοξίας και της Ρωμηοσύνης με τα Άχρηστα, Ανήθικα, Ανώμαλα και Άξεστα "ήθη" και έθιμα του Ελληνισμού = Ειδωλολατρεία και του Παγανισμού... όχι φυσικά. Θα πολεμάμε πάντα για τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και τη Ρωμανία. Όλα αυτά θα τα καταλάβει ο Ρωμέϊκος λαός όταν κόψει τους πολλούς φραπέδες, διαβάσει την Αληθινή και Πραγματική μη εξωσχολική Ιστορία και όχι την επιβαλλόμενη εθνικιστική σχολική Μασωνοκινούμενη Ψευδοιστορία, και το τελευταίο πάνω απ'όλα, να Πιστέψει Πραγματικά στον Θεό και να εξοβελίσει οτιδήποτε Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό γιατί έχει όλες τις Ανωμαλίες, τα σιχάματα και τις υποκουλτούρες. Σε καμία περίπτωση δεν θα μοιάξουμε και εμείς στους Αμερικάνους η στους Ευρωπαίους. Μόνο που ακούς το πόσο έκφυλοι είναι ξερνοκοπάς αμέσως. Και φυσικά είδατε τι μας έκαναν, μας κάνουν και θα μας κάνουν συνεχώς σε Εθνικά, Θρησκευτικά και Οικονομικά θέματα. Έξω αμέσως από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και συμμαχία μόνο με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Να δείτε μετά που κανείς δεν θα μας ενοχλεί. Το ξέρω ότι και εσείς λίγο δύσκολα να τα δεχτείτε αυτά αλλά η Πραγματική Αλήθεια αυτή είναι και όχι αυτή που φαίνεται. Καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν. Μετά χαράς Ανδρέας 22 ετών - Επάγγελμα Ηλεκτρονικός Επικοινωνιών. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδί μου Ανδρέα, πίνεις κάτι; Γνωρίζεις οτι ο οδηγός της Πίστης που επικαλείσαι,το Ιερόν Ευαγγέλιον,γράφτηκε εν πολλοις στη γλώσσα των εθνικών;,οτι ο ιδρυτής της εκκλησίας ήταν εθνικός και οτι ενέταξε σ'αυτή αρκετά χαρακτηριστικά και συνήθειες των εθνικών; οτι ο Κύριος είπε πορευθείτε και μαθητεύσατε πάντα τα έθνη;.Γιατί παρερμηνεύεις τον καθηγητή Ρωμανίδη; και τέλος ποιός σου είπε οτι οι αγωνιστές του 21 δεν είχαν ελληνική εθνική συνείδηση ;

      Διαγραφή
    2. Γεια σου λεβεντη Αντρεα.Διαβαζω πολυ τα forum περι ελληνισμου και ειδικα σε οτι εχει σχεση με τη γνησιοτητα και τη καθαροτητα(dna)των ελληνων.Ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζω με αφορμη το δημοσιευμα σου.Θελω ειλικρινα να σε συγχαρω για την πανηλιθιοτητα σου.Και πραγματικα μη το παιρνεις στραβα διοτι δεν ειναι ευκολο να εισαι τοσο ηλιθιος παρολο που εισαι πιτσιρικος ακομα.Δυστυχως αυτα τα αιρετικα μυαλα ειναι που εχουν καταστρεψει το μεγαλειο της Ελλαδας απο την αρχαιοτητα με τους εμφυλιους πολεμους κ.τ.λ.Με συνεπεια να προτεινουν οι ξενοι τους Ελληνες ως χαιρεκακους ζηλοφθονες αχαριστους και πολλα αλλα.Αυτα ξεκινουν απο Ελληνες ,μορφωμενους κιολας.Ενω οι ξενοι μορφωμενοι προσκυνουν την Ελλαδα,χρωσταμε πολλα σε αυτη..Μεγαλη αντιφαση.Και τελος,ακομα και το αποχετευτικο συστημα εμεις το ανακαλυψαμε.Αλλιως ολοι στα σκατα τους θα πνιγοντουσαν....Αμα παρουμε ολοι χαμπαρι τι σημαινει Ελληνας και Ελλαδα τοτε φυγαμε....Ευχαριστο

      Διαγραφή
    3. ευχομαι ολοι να εχουν το παθος και την αγαπη των αρβανιτων για την Ελλαδα.Το εχουν αποδειξη Οι Αλβανοι ειναι μια ρατσα που δεν εχουν την ιδια ψυχοσυνθεση με τους Αρβανιτες .Δεν αγαπουν την Ελλαδα και το αποδεικνυουν αυτο καθημερινα

      Διαγραφή
    4. Αντρέα το να σε βρίσω κ να σε φτυσω μες στη μάπα σου θα είναι λίγο ανθελληνικό σκουλήκι. Εύχομαι να γίνει πόλεμος για μερικά άτομα σαν εσένα που θέλουν σκότωμα από το πρώτο λεπτό. Προδότη αγράμματε

      Διαγραφή
  15. As kratisei o kathenas ta sunora tou i istoria einai parelthon olli eimaste anthropoi kai na zoume me eirinei kai agaph

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. john jiannilos (mounilos )
    ekprosopo olous tous pakistanous k tous metanastes pou menoune plision tis odou katexhaki meno stin odo skalidi 13 , opios exei ta @@ na er8ei na me gamisei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας δούμε τώρα τι είπαν οι ίδιοι οι Αρβανίτες, τα εγγόνια των Αρβανιτών επαναστατών του '21 Σέχος, Μπότσαρης και Τζαβέλλας. Θα δούμε την Προκήρυξη του Αρβανίτικου Συνδέσμου της Ελλάδος, που συντάχθηκε το 1899 από τους Σέχο, Μπότσαρη και Τζαβέλλα. Η Προκήρυξη δημοσιεύτηκε το Μάιο του 1899 από το περιοδικό Ελληνισμός που εξέδιδε η εθνική εταιρεια Ελληνισμός και επανεκδόθηκε το 1995 από τον Αριστείδη Κόλλια. Παραθέτουμε την προκήρυξη με τη γλωσσική μορφή και την ορθογραφία στην οποία γράφτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η σαφεις διακρισει..... αν δεν ξερεις οι αρβανιτες μενανε στην πολη αρβον μετα μετονομαστηκε σε αλβον απο τους αβαρους που φερανε μαζι τους τους αλβανους του καυκασου λοιπον αρβανιτες=πελασγοι οι πρωτοι πελασγοι ηταν οι ελληνες απο τους ελληνες πελασγους εχουν καταγωγη ολοι οι αλλοι οπως ετρουσκοι, παιονες και αλλοι λαοι. η αρβανιτια ηταν στα χερια των τουρκων,και των αβαρων οι αλβανοι ηρθαν στα βαλκανια μαζι με τους αβαρους και τους σλαβους(οι σλαβοι αναφερονται ως σαρματικον εθνος σαρματες ειναι ιρανικο εθνος) θα το δεις αυτο στο βιβλίο "Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου" (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:
      Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδωνεισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων...
      Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε
      Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία...
      Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

      ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...

      Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

      Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ...
      οι πιο πολυ τοσκιδες ειναι πελασγικης καταγωγης αντιθετα αρκετοι γκεγκηδες εχουν μιξης μορφολογικα χαρακτηριστικα με τους αβαρους και εχουν τουρανικα χαρακτηριστικα οπως οι φιλανδοι και οι ουγγροι..

      Διαγραφή
  18. «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ
    ΑΔΕΡΦΙΑ!

    Σας λέγομε και σας ονομάζομε αδέρφια, γιατί όσο κι αν μας χωρίζουν ο τόπος κι η θρησκεία, δεν παύομε να είμεστε αδέρφια, επειδή όλοι οι αρβανίτες, όπου και αν βρισκομέστε σήμερα, είμαστε απόγονοι των Πελασγών. Σήμερα βρισκόμεστε σ' εποχή που αναγεννιούνται τα έθνη. Κυττάξετε τους Έλληνες! Ήταν σκλάβοι και δούλευαν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό. Ξύπνησαν μια μέρα στη φωνή του Ρήγα τους, και σηκώθηκαν, έσπασαν τα σίδερα της σκλαβιάς, έδιωξαν τον τύραννο από το χώμα τους και γίνηκαν βασίλειο. Κυττάξετε τους Σέρβους! Επαναστάτησαν κι ελευτερώθηκαν!

    Κυττάξετε τους Μαυροβουνιώτες!...Ημείς μονάχα οι Αρβανίτες, είμεστε ακόμα στον ύπνο, κι οι εχτροί μας μας περικυκλώνουν και θέλουν να μας καταξεσκίσουν και να μας κατακομματιάσουν! Η Αυστρία έχει το μάτι καρφωμένο στην Αρβανιτιά μας. Η Ιταλία θέλει τον Αυλώνα μας. Το Μαυροβούνι θέλει τη Σκόντρα μας, η Σερβία, η Βουλγαρία κι η Βλαχία αντιμάχονται για τα Μπιτώλιά μας, για το Ντουράτσο μας, την Πρισρένη μας, και για την Κρόιά μας, την πόλη που χρησίμεψε ως πρωτεύουσα του Σκεντέρ μπεή μας! Όλα τα έθνη που είχε πατήσει η Τουρκιά πιο λίγο, πιο πολύ ελευτερώθηκαν κι ημείς, οι αρβανίτες, βρισκόμεστε χωρίς δική μας λευτεριά, και το χειρότερο που χάσαμε την εθνική μας ύπαρξη, και λογαριαζόμαστε από τον κόσμο ως τούρκοι, ενώ δεν είμεστε καθόλου τούρκοι αλλά καθαροί αρβανίτες, απόγονοι των Πελασγών.

    Ημείς οι αρβανίτες είμασταν πάντοτε οι στήλοι της Τουρκίας. Το αίμα το αρβανίτικο τετρακόσια τόσα χρόνια έτρεξε και τρέχει σαν ποτάμι για τη ζωή της Τουρκίας. Αν ελείπαμε ημείς, η Τουρκία από πολλά χρόνια θα είταν φευγάτη από την Ευρώπη. Και όμως η Τουρκία δεν εννοεί να μας δώσει τη λευτεριά μας.

    Ήρθε, αδέρφια, ο καιρός που πρέπει όλοι οι Αρβανίτες νάχωμε μια γνώμη. Πρέπει να αφήσωμε την έχτρα που μας γέννησαν η Τουρκιά κι οι θρησκείες. Την Τουρκιά και τες θρησκείες πρέπει να τες αφήσωμε κατά μέρος. Η Τουρκιά είναι ξένο σώμα και πρέπει να τη πετάξωμε πέρα, η θρησκεία είναι για τον καθένα χωριστά και πρέπει ο καθένας να την βαστάξει όπως την ηύρε. Θα ήταν καλό να είμασταν οι αρβανίτες όλοι μωαμεθανοί ή όλοι χριστιανοί, αλλά αφού βρισκόμεστε σε διάφορες θρησκείες: μωαμεθανοί και χριστιανοί, και σε διάφορες αιρέσεις: ορθόδοξοι, παπιστάνοι, μουσουλμάνοι, μπεκτασλίδες, ρουφαΐδες καλόν είναι να αφήσωμεν τες θρησκείες και τες αιρέσεις κατά μέρος.
    Είπαμαν ότι είμεστε περικυκλωμένοι από εχτρούς. Το μόνο κράτος απ' όλα όσα ξεφύτρωσαν από τες στάχτες, κι από τα χαλάσματα της Τουρκίας που έχει εγγυημένη την ύπαρξή του απ' όλη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Επίτηδες σας λογαριάσαμαν την Ελλάδα σαν εχτρό μας, γιατί η όψη των πραγμάτων έτσι τη δείχνει. Αλλ' αν βαθύνουμε λίγο στην ουσία, αν συμβουλευτούμε λίγο την ιστορία, αν εξετάσωμε το πράγμα καλά, θα ιδούμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμμιά έχτρα μ' εμάς.

    Η Ιστορία μας λέγει ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των Πελασγών, των παππούδων μας, ότι Έλληνες κι Αρβανίτες, κατά τους βυζαντινούς χρόνους είχαν μια θρησκεία, ένα βασίλειο, και μια πατρίδα, κι ότι ο Σκεντέρμπεης μιλούσε κι Αρβανίτικα κι ελληνικά κι έγραφε την ελληνική γλώσσα σαν έλληνας, κι ότι η Ελλάδα η σημερινή είναι έργο αρβανίτικο κι ελληνικό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η σαφεις διακρισει..... αν δεν ξερεις οι αρβανιτες μενανε στην πολη αρβον μετα μετονομαστηκε σε αλβον απο τους αβαρους που φερανε μαζι τους τους αλβανους του καυκασου λοιπον αρβανιτες=πελασγοι οι πρωτοι πελασγοι ηταν οι ελληνες απο τους ελληνες πελασγους εχουν καταγωγη ολοι οι αλλοι οπως ετρουσκοι, παιονες και αλλοι λαοι. η αρβανιτια ηταν στα χερια των τουρκων,και των αβαρων οι αλβανοι ηρθαν στα βαλκανια μαζι με τους αβαρους και τους σλαβους(οι σλαβοι αναφερονται ως σαρματικον εθνος σαρματες ειναι ιρανικο εθνος) θα το δεις αυτο στο βιβλίο "Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου" (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:
      Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδωνεισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων...
      Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε
      Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία...
      Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

      ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...

      Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

      Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ...
      οι πιο πολυ τοσκιδες ειναι πελασγικης καταγωγης αντιθετα αρκετοι γκεγκηδες εχουν μιξης μορφολογικα χαρακτηριστικα με τους αβαρους και εχουν τουρανικα χαρακτηριστικα οπως οι φιλανδοι και οι ουγγροι..

      Διαγραφή
  19. Τί λένε λοιπόν εδώ οι ίδιοι οι Αρβανίτες; Ποιά είναι η Αρβανιτιά που όλοι την επιβουλεύνται; Ασφαλώς η Αλβανία, που όλοι ήθελαν να αρπάξουν τα εδάφη της. Ποιοί είναι αυτοί οι Αρβανίτες που θεωρούνται Τούρκοι; Ποιοί ήταν οι Αρβανίτες που ήταν στήλοι της Τουρκίας; Οι μουσουλμάνοι Αλβανοί, οι λεγόμενοι Τουρκαλβανοί!!! Οι Αρβανίτες ήταν λοιπόν Αλβανοί! Οι Αρβανίτες (=Αλβανοί) της Ελλάδας (Σέχος, Μπότσαρης, Τζαβέλλας) απευθύνονται με αυτή την προκήρυξη στους αδελφούς τους Αρβανίτες (=Αλβανούς) της Αρβανιτιάς (=Αλβανίας). Ποιοί είναι αυτοί οι Αρβανίτες που είναι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι; Ποιοί είναι οι Αρβανίτες που ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Χριστιανοί Ρωμαιο-καθολικοί, Μουσουλμάνοι Σουννίτες, Μπεκτασίδες, Σούφι κ.τλ και ανήκουν σε όλες αυτές τις αιρέσεις; Ασφαλώς οι Αλβανοί!!!

    Επίσης είναι σαφής η διάκριση που γίνεται στην προκήρυξη ανάμεσα στους Αρβανίτες και τους Έλληνες, άρα άλλο Αρβανίτες, άλλο Έλληνες. Ασφαλώς από το γνωστό κόμπλεξ που έχουν οι Αρβανίτες ώστε να δηλώσουν Αλβανοί, λένε ότι Έλληνες και οι Αλβανοί/Αρβανίτες είναι συγγενείς ως απόγονοι των Πελασγών. Βεβαίως, το ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι μακρινοί συγγενείς, δε σημαίνει ότι αποτελούν τον ίδιο λαό. Άλλωστε ξέρουμε ότι τα ελληνικά/ελληνόφωνα φύλα κατέκτησαν και αφομοίωσαν στην αρχαιότητα τους αλλόγλωσσους και μη ελληνόφωνους Πελασγούς. Το ότι οι Αρβανίτες θεωρούσαν τους Αλβανούς και τους Αρβανίτες ως Έλληνες, εξηγείται από την αφομοίωση που είχαν υποστεί από τους Έλληνες στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η σαφεις διακρισει..... αν δεν ξερεις οι αρβανιτες μενανε στην πολη αρβον μετα μετονομαστηκε σε αλβον απο τους αβαρους που φερανε μαζι τους τους αλβανους του καυκασου λοιπον αρβανιτες=πελασγοι οι πρωτοι πελασγοι ηταν οι ελληνες απο τους ελληνες πελασγους εχουν καταγωγη ολοι οι αλλοι οπως ετρουσκοι, παιονες και αλλοι λαοι. η αρβανιτια ηταν στα χερια των τουρκων,και των αβαρων οι αλβανοι ηρθαν στα βαλκανια μαζι με τους αβαρους και τους σλαβους(οι σλαβοι αναφερονται ως σαρματικον εθνος σαρματες ειναι ιρανικο εθνος) θα το δεις αυτο στο βιβλίο "Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου" (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:
      Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδωνεισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων...
      Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε
      Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία...
      Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

      ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...

      Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

      Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ...
      οι πιο πολυ τοσκιδες ειναι πελασγικης καταγωγης αντιθετα αρκετοι γκεγκηδες εχουν μιξης μορφολογικα χαρακτηριστικα με τους αβαρους και εχουν τουρανικα χαρακτηριστικα οπως οι φιλανδοι και οι ουγγροι..

      Διαγραφή
    2. το οτι λενε αρβανιτια και πουθενα ουτε σε εναν στιχο δεν λενε αλβανια δεν σε κανει εντυπωση!!!!κοιτα μορφολογικα δεν επηρεασαν τα μογγολικα φυλα τους αλβανους τοσο πολυ εκτος απο τους γκεκηδες που καποιο ποσοστο εχει τουρανικα χαρακτηριστικα οσο ιδεολογικα και οι αρβανιτες για να τελειωνουμε πολεμησαν για την ελλαδα και οπως εξηγησα 48 αποικιες ειχαν οι ελληνες στην ιλλυρια ακομα και στους ολυμπιακους αγωνες περνανε μερος που μονο ελληνες στο γενος μπορουσαν και οι σουλιωτες που ειναι απο την χειμαρα η αργυροκαστρο ειναι ελληνικης καταγωγης γτ εκει μενανε οι χοανες αρχαια ελληνικη φυλη της ηπειρου.

      Διαγραφή
  20. Τί λένε λοιπόν εδώ οι ίδιοι οι Αρβανίτες; Ποιά είναι η Αρβανιτιά που όλοι την επιβουλεύνται; Ασφαλώς η Αλβανία, που όλοι ήθελαν να αρπάξουν τα εδάφη της. Ποιοί είναι αυτοί οι Αρβανίτες που θεωρούνται Τούρκοι; Ποιοί ήταν οι Αρβανίτες που ήταν στήλοι της Τουρκίας; Οι μουσουλμάνοι Αλβανοί, οι λεγόμενοι Τουρκαλβανοί!!! Οι Αρβανίτες ήταν λοιπόν Αλβανοί! Οι Αρβανίτες (=Αλβανοί) της Ελλάδας (Σέχος, Μπότσαρης, Τζαβέλλας) απευθύνονται με αυτή την προκήρυξη στους αδελφούς τους Αρβανίτες (=Αλβανούς) της Αρβανιτιάς (=Αλβανίας). Ποιοί είναι αυτοί οι Αρβανίτες που είναι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι; Ποιοί είναι οι Αρβανίτες που ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Χριστιανοί Ρωμαιο-καθολικοί, Μουσουλμάνοι Σουννίτες, Μπεκτασίδες, Σούφι κ.τλ και ανήκουν σε όλες αυτές τις αιρέσεις; Ασφαλώς οι Αλβανοί!!!

    Επίσης είναι σαφής η διάκριση που γίνεται στην προκήρυξη ανάμεσα στους Αρβανίτες και τους Έλληνες, άρα άλλο Αρβανίτες, άλλο Έλληνες. Ασφαλώς από το γνωστό κόμπλεξ που έχουν οι Αρβανίτες ώστε να δηλώσουν Αλβανοί, λένε ότι Έλληνες και οι Αλβανοί/Αρβανίτες είναι συγγενείς ως απόγονοι των Πελασγών. Βεβαίως, το ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι μακρινοί συγγενείς, δε σημαίνει ότι αποτελούν τον ίδιο λαό. Άλλωστε ξέρουμε ότι τα ελληνικά/ελληνόφωνα φύλα κατέκτησαν και αφομοίωσαν στην αρχαιότητα τους αλλόγλωσσους και μη ελληνόφωνους Πελασγούς. Το ότι οι Αρβανίτες θεωρούσαν τους Αλβανούς και τους Αρβανίτες ως Έλληνες, εξηγείται από την αφομοίωση που είχαν υποστεί από τους Έλληνες στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας το παίζεις τώρα εσύ; Δάσκαλος;
      μουσουλμάνε η Ελλάδα ανήκει στους Χριστιανούς Ορθόδοξους.
      Κηρύγματα αλλού.

      Ποιος είναι ο Αρβανίτικος σύνδεσμος και ποιοι είναι οι σκοποί του; Οι οποίοι καθοδηγούνται από ποιους και για ποιους...

      Οι Αρβανίτες Αλβανοί δεν γίνονται, όσο και να θέλετε...
      Πάντως έτσι μπροστά δεν θα πάτε ποτέ.

      Κύριε Αλή Αλή (το λυχνάρι σου λείπει...)

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. και η σαφεις διακρισει..... αν δεν ξερεις οι αρβανιτες μενανε στην πολη αρβον μετα μετονομαστηκε σε αλβον απο τους αβαρους που φερανε μαζι τους τους αλβανους του καυκασου λοιπον αρβανιτες=πελασγοι οι πρωτοι πελασγοι ηταν οι ελληνες απο τους ελληνες πελασγους εχουν καταγωγη ολοι οι αλλοι οπως ετρουσκοι, παιονες και αλλοι λαοι. η αρβανιτια ηταν στα χερια των τουρκων,και των αβαρων οι αλβανοι ηρθαν στα βαλκανια μαζι με τους αβαρους και τους σλαβους(οι σλαβοι αναφερονται ως σαρματικον εθνος σαρματες ειναι ιρανικο εθνος) θα το δεις αυτο στο βιβλίο "Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου" (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:
      Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδωνεισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων...
      Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε
      Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία...
      Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

      ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...

      Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

      Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ...
      οι πιο πολυ τοσκιδες ειναι πελασγικης καταγωγης αντιθετα αρκετοι γκεγκηδες εχουν μιξης μορφολογικα χαρακτηριστικα με τους αβαρους και εχουν τουρανικα χαρακτηριστικα οπως οι φιλανδοι και οι ουγγροι..

      Διαγραφή
    4. το οτι λενε αρβανιτια και πουθενα ουτε σε εναν στιχο δεν λενε αλβανια δεν σε κανει εντυπωση!!!!κοιτα μορφολογικα δεν επηρεασαν τα μογγολικα φυλα τους αλβανους τοσο πολυ εκτος απο τους γκεκηδες που καποιο ποσοστο εχει τουρανικα χαρακτηριστικα οσο ιδεολογικα και οι αρβανιτες για να τελειωνουμε πολεμησαν για την ελλαδα και οπως εξηγησα 48 αποικιες ειχαν οι ελληνες στην ιλλυρια ακομα και στους ολυμπιακους αγωνες περνανε μερος που μονο ελληνες στο γενος μπορουσαν και οι σουλιωτες που ειναι απο την χειμαρα η αργυροκαστρο ειναι ελληνικης καταγωγης γτ εκει μενανε οι χοανες αρχαια ελληνικη φυλη της ηπειρου.

      Διαγραφή
    5. https://athens.indymedia.org/post/254252/

      ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΙΤ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

      Διαγραφή
    6. Σε οτι αφορα τον ''αρβανιτικο συνδεσμο'''


      H παραπανω προκυρηξη ειναι ενα προπαγανδιστικο , στην υπηρεσια του ελληνικου κρατους , κειμενο με καθαρα πολιτικους σκοπους [ δημιουργια φιλελληνισμου μεταξυ του λαου των Σκιπεταρων και μελλοντικη συμμαχια τους με τους Ελληνες και το ελληνικο κρατος ] και οχι ενα '''ανοιγμα ψυχης''' των Αρβανιτων οπως προσπαθουν να το παρουσιασουν . Υπογραφτηκε μονο και δεν γραφτηκε απο απογονους αγωνιστων του 1821 .



      Αυτο φαινεται ξεκαθαρα απο τις εξης φρασεις τις προκυρηξης .

      '''''Ημείς οι αρβανίτες είμασταν πάντοτε οι στήλοι της Τουρκία΄'''

      Ας ας πεις καποιος ποτε ακριβως ο Σεχος η ο Τζαβελας υπηρξε στυλος της Τουρκιας;;;Ασφαλως ποτε. Στυλος της Τουρκιας υπηρξε ο Ομερ Βρυωνης , Ο Μουσταης πασα της Σκονδρας και οι αρκετοι Αλβανοι της Σκιπεριας, Καθολικοι και Μουσουλμανοι τους οποιους προασπαθουσανε οι ελληνες να προσσεγγισουν τα χρονια εκεινα ακριβως γιατι ηταν με ''την αλλη πλευρα''

      Αλλη μια φραση ειναι η παρακατω

      '''' Όλα τα έθνη που είχε πατήσει η Τουρκιά πιο λίγο, πιο πολύ ελευτερώθηκαν κι ημείς, οι αρβανίτες, βρισκόμεστε χωρίς δική μας λευτεριά, και το χειρότερο που χάσαμε την εθνική μας ύπαρξη, και λογαριαζόμαστε από τον κόσμο ως τούρκοι,''''

      Ας μας πει καποιος πως γινετε το ετος που γραφτηκε η προκυρηξη να λενε οι απογονοι του Τζαβελα οτι ''χασαμε τη λευτερια μας και λογιζομαστε ως Τουρκοι'''''. Απο ποιον λογιζοτανε ο Τζαβελας ως ''Τουρκος''';;Μα απο κανενα. Απλα θελησε να δειξει οτι ταυτιζοτανε με τους Σκιπεταρους της Αλβανιας .



      Το κειμενο αυτο προσπαθουσε να δειξει οτι μερος του πληθησμου του ελλαδικου βασιλειου [ οι αρβανιτες ] αισθανονταν τους Σκιπεταρους σαν αδερφια τους και οτι νοιαζονταν για το καλο τους το οποιο ηταν μονο η συμμαχια με τους Ελληνες .Για αυτο και αναφερει οτι '''''Αλλ' αν βαθύνουμε λίγο στην ουσία, αν συμβουλευτούμε λίγο την ιστορία, αν εξετάσωμε το πράγμα καλά, θα ιδούμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμμιά έχτρα μ' εμάς.''''

      Οι λογοι ειναι φανερα και ξεκαθαρα πολιτικοι .

      Αλλη μια φραση

      '''Κυττάξετε τους Μαυροβουνιώτες!...Ημείς μονάχα οι Αρβανίτες, είμεστε ακόμα στον ύπνο, κι οι εχτροί μας μας περικυκλώνουν και θέλουν να μας καταξεσκίσουν και να μας κατακομματιάσουν'''

      Ποιοι ακριβως εχθροι περικυκλωνου τους τζαβελαιους και θελαν να ξεσκισουν τους απογονους του Μιαουλη η του Σεχου;;;;; Κανενας φυσικα .Απλα το παραπανω κειμενο θελει να δειξει οτι στην Ελλαδα υπαρχει φιλοαλβανισμος και αρα κακως υπαρχει στην αλβανια φιλοτουρκισμος - ανθελληνισμος [βλεπε συμμετοχη πολλων αλβανων το 1821 υπερ των Οθωμανων ] .

      Διαγραφή
    7. Αρα φαινεται πεντακαθαρα οτι το κειμενο ειναι ενα καλοδουλεμενο πολιτικο εργαλειο σε μια εποχη που οι αρβανιτοφωνοι τη Ελλαδας χρησιμοποιηθηκανε απο το ελληνικο κρατος καιχρησιμοποιησανε οι διιοι τον εαυτο του στην υπηρεσια αυτου για την προσεγγιση του αλβανικου λαου της Σκιπεριας ο οποιος ηταν με το πλευρο των Τουρκων [ και αρα εναντια στους Ελληνες ] οπως παραδεχεται και η προκυρηξη και ειναι και ιστορικα επιβεβεωμενο.

      Αυτο φαινεται και απο τις πρωτες γραμμες της προκυρηξεως ,

      '''Σας λέγομε και σας ονομάζομε αδέρφια, γιατί όσο κι αν μας χωρίζουν ο τόπος κι η θρησκεία, δεν παύομε να είμεστε αδέρφια, επειδή όλοι οι αρβανίτες, όπου και αν βρισκομέστε σήμερα, είμαστε απόγονοι των Πελασγών''''

      Αν πραγματι ηταν '''Ενας λαος οι αρβανιτες της Ελλαδας με τους Σκιπεταρους ''' τοτε γιατι {ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ } οι αρβανιτες εξηγουν στους αλβανους το λογο που τους αποκαλουν αδελφια;;;Δεν ξεραν οτι ηταν αδερφια πριν να συνταξουν τη παραπανω;;;;Δηαλδη γιατι σε κατι ''προφανες και γνωστο''αυτοι το τονιζουν και το επεξηγουν;;

      Μα γιατι ξερανε οτι οι σκιπεταροι δεν αισθανονταν καποιο τετοιο συναισθημα προς αυτους . Αρα επρεπε να τους εξηγησουν οτι εμεις αισθανομαστε ετσι προς εσας γιατι ειμαστε ''Πελασγοι''' . Και αρα και σεις ,ως Πελασγοι αρα ομοφυλο με μας και τους Ελληνες θα επρεπε αισθανεστε με αυτο τον τροπο , να αφησετε τη Τουρκια , να κοιταξετε προς Ελλαδα, να κανουμε κοινο κρατος και τα λοιπα. Καθαρα κειμενο που παλευε για ενα κοινο μελλον ελληνων και αλβανων αλλα με προσχηματα ειτε αληθινα ειτε ανιστορητα ειτε απλα προπαγανδιστικα



      Οτι τα παραπανω δεν καταφεραν να δημιουργησουν καποιου ειδους φιλελληνισμο μεταξυ των σκιπεταρων [ αυτος ηταν και ο στοχος της προκυρηξης ] φαινεται και απο τη δευτερη προκυρηξη η οποια αναφερει και αλλες ανακριβειες μεταξυ αλλων.

      ενω οι ξεκαθαροι πολιτικοι λογοι φαινοντε απο τα παρακατω

      Διαγραφή
    8. ''''Αν θελησωμε να ενεργησουμε μονοι μας,πρωτο θα μας χτυπησει η Τουρκια δε μπορουμε να ζησωμε μονοι μας..Η υπαρξη τετοιου κρατους αρβανιτικου στη μεση εξη χριστιανικων κρατων Ιταλιας,Αυστριας,Μαυροβουνιου,Σερβιας,Βουλγαριας και Ελλαδας,ειναι ολιγοζωη,και μεγαλη καταστροφη δια τον εθνισμο μας''''''

      Εδω φαινεται οτι η αντιθεση της προκυρηξεως στην μελλοντικη ''αλβανικη ανεξαρτησια'''' η οποια τα χρονια εκεινα κυοφορουνταν απο τους πρωτους αλβανους ακτιβιστες.



      Και παρακατω ερχεται η προπαγανδα που ειχε ως αρχικο στοχο η προκυρηξη.

      ''''Οπως ειμαστε,εχομε αναγκη ν'ακουμπησωμε στες πλατες ενος γειτονα μας.Αν μεινουμε με την Τουρκια κιντυνευομε να χθουμε μαζυ μ'αυτη.Αν παμε με την Ιταλια θα μας ρουφηση,κι'υστερα απο λιγα χρονια θα χασωμε τον εθνισμο μας . Αν παμε με την Αυστρια θα παθωμε τα ιδια και χειροτερα,απ'οτι θα παθωμε με την Ιταλια.Αν παμε με τους Μαυροβουνιωτες,τους Σερβους η τους Βουλγαρους,θα γεινωμε μια μερα ρουσσικο κυβερνειο''''''



      ''''Κυτταξτε,αδερφια,ποσους μεγαλους λογους εχομε να γεινωμε ενα με τους Ελληνες,ενω δεν εχομε κανενα λογο να ζυγωσωμε τους Ιταλους,τους Αυστριακους,τους Βλαχους,τους Μαυροβουνιωτες,τους Σερβους και τους Βουλγαρους!!!''''

      Αυτα για τους Ιταλιανους και τους Αυστριακους τα αναφερει γιατι ηταν η περιοδος που Ιταλοι και Αυστριακοι ριχνανε μπολικο χρημα υπερ της Αλβανικης Ιδεας και της μη επεκτασης του ελληνικου κρατους προς τα πανω .

      Δηλαδη πρωτα δεν μπορειτε να ζησετε ''αυτονομοι' και υστερα δεν μπορειτε και να συμμαχησετε με κανενα γειτονα πλην των Εληνων

      Και επειτα αναφερουν τις οι μονες ασφαλης για τους ιδιους τους Σκιπεταρους προοπτικες

      ''''Οταν η Ελλαδα κι η Αρβανιτια σμιξουν,τοτε θα γεινει μια μεγαλη Ελλαδα και μια μεγαλη Αρβανιτια.'''''''''Εμπρος αδερφια!Ελατε να γεινωμε ενα Ελληνοαρβανιτικο Βασιλειο,και πρεπει να γεινωμε,γιατι εχομε ενα αιμα,μια Πατριδα κι' ενα Θεο!'''''

      Αρα σκοπος της πορκυρηξης ειναι , η η προσεγγιση ενος λαου , των Σκιπεταρων , εξισλαμισμενου ως επι το πλειστον ο οποιος ειχε ταχθει εναντια στην ελληνικη επανασταση ενοπλα , οπως αληθως παραδεχεται η προκυρηξη , και οι οποιος συνεχιζε να στεκοντε εμποδιο σε θεματα οπως το Ηπειρωτικο με τις πλατες Ιταλιας και Αυστριας ενω παραλληλα συνεχιζε να ειναι ο '''χωροφυλακας'' των Τουρκων στα βαλκανια .

      Ετσι επικεντρωνεται στη προσπαθεια να καταδειξει στους Σκιπεταρους οτι υπαρχει στην Ελλαδα φιλοαλβανισμος , ιδιως δε απο τους αρβανιτοφωνους οι οποιοι μαλιστα αισθανοντε ''''Αλβανοι''' και παλευουν για το συμφερον της Αλβανιας το οποιο φυσικα κατα αυτους ειναι η Ελλαδα και η ενωση των δυο περιοχων πραγμα το οποιο ''προσπαθουν'' να καταδειξουν με επιχειρηματα ιστορικα η και προπαγανδιστικα στους εξισου '''Πελασγους''' Σκιπεταρους.



      Με λιγα λογια η προκυρηξη παλευει τοσο για να αφαιρεσει τους μεχρι τοτε εχθρους Σκιπεταρους απο το πλευρο των Τουρκων οσο και στη πορεια να καταφερει να τους αναπτυξει τον φιλελληνισμο και τελικα να τους πεισει να ενωθουν με το τους Ελληνες εναντια στους Τουρκους .

      Προκυρηξη στην υπηρεσια του ελληνικου κρατικου εθνικισμου με λιγα λογια.
      Δηλαδη οι οπως παντα ''υπερελληνες'' αρβανιτες δουλευανε μεσω τετοιων προκυρηξεων για το περαιτερο Μεγαλομα της Ελλαδας προς τα αλβανικα εδαφη της τοσκεριας .

      Διαγραφή
  21. Εχω πάει Αλβανία. έχει πολλά αρχαία ελληνικά κτίσματα τα οποία έχουν ελληνικά ονόματα και οι Αλβανοί τα παρουσιάζουν ως αλβανικα,και ας έχουν ελληνικό ρυθμό. Οι Αλβανοί δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με του Έλληνες όχι γιατί έτσι θέλω αλλά γιατί έτσι είναι. Π.χ όταν πας δίπλα σε έναν μαύρο κ σου μυρίζει όχι γτ είναι βρώμικος αλλά γτ το δέρμα του βγάζει μια μυρωδιά που δεν την μυρίζει αν είσαι κ εσύ μαύρος. Έτσι κ οι Αλβανοί βγάζουν μια μυρωδιά που είναι άγνωστη. Ο ελληνες είναι αρχαίο γένος. Όταν είσαι Έλλην το νιώθεις μέσα σου στο dna σου.όχι φίλε αλβανε το Ελληνικό αίμα ειναι ΕΝΑ. Η διάλεκτος της γλώσσας είναι θέμα τοπικό. Αν δεν σου αρέσει μπορείς ακόμα να φύγεις στη χώρα σου. Όσο υπάρχει έστω κ ένας ΕΛΛΗΝ αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωχ παιδιά μας έπιασε πονοκέφαλος!Ένα ένα να τα πετάτε τα μαργαριτάρια!Ο χρόνος κ η ζωή είν ' υποχρεωμένοι κάποια στιγμή να φανερώσουν την αλήθεια!Εν τω μεταξύ....κουλαρίστε κ λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ti orea pou ta lete idhika afti pou vrizoune,to pezoune magkes apo to tilefono!!!!!!!!!emis zoume 15xronia stin elladha ke exoume apodhiksi oti dhen masame.....
    exoume ke filous ellines fisika iparxoun ke kala pedhia.....
    istoria lei to eksis oti i????
    ALVANI -TOSKI - ILLIRIAN pou proerxonte apo tous PELAZGOUS
    oso gia tous ARVANITES ksero apo proto xeri oti milane alvanika kalitera apo mas tous alvanus.
    emena mou aresi i istoria tis ELLADHAS ala mi ta thelete ola dhikasas.iparxoume ke emis.
    opos na to girisis oti ke na pite to onoma tis alvanias tha iparxi.
    tora mporite na vrizete ke oti thelete giati aftos pou dhen exi ti na lei.to mono pou kani ine na vrizi!!!!!
    poli apla ego dhen vrizo apo to tilefono to theoro poli gel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκαταρβανιτες .

      Διαγραφή
    2. κουνια που σας κουναγε δεν υπαρχει χειροτερη ρατσα ανθρωπον απο τους αρβανιτες , τον αρβανιτη και αγιο να τον δεις μην τον προσκυνις

      Διαγραφή
    3. κολο αρβανιτες μουνοσκηλα τσοπαναρεη κρεμασμα θελετε ενας ενας

      Διαγραφή
    4. greeks have 48 colonies in ancient years in albania 48 cities or large village established greeks in modern albania example himara from (χειμαρος) watercourse or from (xeimera) monster of odyssey!stay hoanes greek race of hpeiros in argyrokastro they stay hoanes in city arvon(arvanites) stay greeks that say anna komnhnou in books alexia (1083-1153). colonies in albania had Corinthians and Corfiots They made 2 city Apollonia and Epidamnus that say Strabon, Geographical, [1] Book 7 (Illyrian)] . and paysanias, hucydides Histories. I-II. you mast read from pelasgian races.illyrians take part in ancient olympics game when only Greeks in genus can you see that in herodotus book E Terpsichore 22.
      ... gias illyrios 472 bc arrybas hpeiros 334 bc, Kleosthenes iillyrios 516 bc antipatros hpeiros 136 bc all these is athletes from greek colonies for Kleosthenes in book An Egyptian Princess of georg ebers you see information and in (pausanias. 6,10,6).......souliotes is from argyrokastro or himara in ancient years in these two cities stay hoanes. souliotes were bilinguals, speak arvanitiki language and writing in greek example calendar of Fotis Tzavellas is in greek... Athanasios Psalidas, secretary of Ali Pasha, testifies that Souli (or Kakosouli) had Grekos warriors who fought the Albanians for many years. and byron say in a latter who sent at John Hobhouse Suliotes are villainous Romιοι and speak little Illyric.

      Διαγραφή
    5. για μισεις τοσο τους αρβανιτες μαλλον εισαι γειτονας φασιστας.
      Αυτοι παροτι '''κοπτοντε''' για τα αρβανιτικα [ και καλα ]
      ειναι που τους μισουν με αυτο το τροπο

      Διαγραφή
  24. Την ιστορία των λαών πρέπει να την ψάξετε από την θρησκεία...Οι Αρβανίτες ήταν και είναι πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε σχέση με τους Αλβανούς οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι...
    Πλέον δεν υπάρχουν Αρβανίτες, αλλά μόνον Έλληνες.

    Αλβανοί και Αρβανίτες δεν συγκρίνονται και καλά θα κάνουν οι Αλβανοί να μην τους πιάνουν στο στόμα τους.

    Μεγάλε εσύ που σχολίασες (27 Δεκεμβρίου 2014 - 7:33 μ.μ.) τράβα κάνε κάνα μπάνιο να συνέλθεις γιατί πολλά θρίλερ βλέπεις. Να ευχαριστείς τον Θεό και την Ελλάδα και να είσαι ευγνώμων σε μία χώρα που σας άφησε να μείνετε να δουλέψετε και να μεγαλώσετε οικογένειες. Να σκέφτεσαι πριν γράψεις και να μην προσβάλλεις, διαφορετικά τράβα και πήγαινε στην χώρα σου που τόσο αγαπάς και στηρίζεις για την δική σας ανεξαρτησία.

    Λυπάμαι πραγματικά...Αν πιστεύεις ότι οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί πριν από χίλια χρόνια είσαι βαθιά νυχτωμένος...

    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.

    Αυτό είναι το ευχαριστώ από τους Αλβανούς...Αν δεν σας αρέσει, πάτε στις άλλες χώρες να δουλέψετε σκληρά. Α, ξέχασα και να τους μάθετε και ιστορία...Πείτε τους ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Αλβανοί...Πείτε τους ότι Η Αλβανία είναι μια σπουδαία χώρα με πολλούς κια καταξιωμένους επιστήμονες...Πείτε τους ότι εσείς και όπως εσείς θέλετε...Γιατί Αυτοί είστε...Αλβανοί...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρβανιτες απο τα βουνα τις αλβανηας κατεβηκατε

      Διαγραφή
    2. τηλες μορε που πας στα βρομοχορηα τα αρβανιτικα και λες οτη ησε στο νταχαου κρεμασμα θελουν η αρβανιτες απτη γλοσα ουστ απο δο ρουφηανη ολοστα δηκαστηρηα τρεχετε αμαρτολη η κολαση σας περημενη ουστ αποδο

      Διαγραφή
    3. Αγράμματε (21 Μαΐου 2015 - 11:11 μ.μ.) τρίβλακα ντροπή σου.

      Διαγραφή
    4. Εσένα ντροπή σου που θα πης τον άνθρωπο αγραματο ,παληό μαλάκα

      Διαγραφή
    5. greeks have 48 colonies in ancient years in albania 48 cities or large village established greeks in modern albania example himara from (χειμαρος) watercourse or from (xeimera) monster of odyssey!stay hoanes greek race of hpeiros in argyrokastro they stay hoanes in city arvon(arvanites) stay greeks that say anna komnhnou in books alexia (1083-1153). colonies in albania had Corinthians and Corfiots They made 2 city Apollonia and Epidamnus that say Strabon, Geographical, [1] Book 7 (Illyrian)] . and paysanias, hucydides Histories. I-II. you mast read from pelasgian races.illyrians take part in ancient olympics game when only Greeks in genus can you see that in herodotus book E Terpsichore 22.
      ... gias illyrios 472 bc arrybas hpeiros 334 bc, Kleosthenes iillyrios 516 bc antipatros hpeiros 136 bc all these is athletes from greek colonies for Kleosthenes in book An Egyptian Princess of georg ebers you see information and in (pausanias. 6,10,6).......souliotes is from argyrokastro or himara in ancient years in these two cities stay hoanes. souliotes were bilinguals, speak arvanitiki language and writing in greek example calendar of Fotis Tzavellas is in greek... Athanasios Psalidas, secretary of Ali Pasha, testifies that Souli (or Kakosouli) had Grekos warriors who fought the Albanians for many years. and byron say in a latter who sent at John Hobhouse Suliotes are villainous Romιοι and speak little Illyric.

      Διαγραφή
  25. Πότε κατέβηκαν στην ελλαδικό χώρο και γιατί ο Μπερίσα τους αποκάλεσε λανθασμένα μειονότητα. Η Ιστορία από τον 11ο αιώνα μέχρι σήμερα

    O μεγαλοϊδεατισμός στα Βαλκάνια είναι μια παλιά και μάλλον βαριά ασθένεια που υποτροπίασε στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, όπου εμφανίσθηκε η «σημαία» της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας. Σε αυτή την υποτιθέμενη σημαία η γειτονική μας χώρα φθάνει μέχρι τη Θεσπρωτία.
    Όσον αφορά στις διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας αυτές δεν προκύπτουν μόνο από το «θέμα των Τσάμηδων», αλλά και από την προσπάθεια να παρουσιάσουν τους Αρβανίτες της Ελλάδας ως μειονότητα με αλβανική εθνική συνείδηση. Ποιοι είναι όμως οι Αρβανίτες; Για να απαντήσουμε στο θέμα αυτό πρέπει να επιστρέψουμε στον 11ο αιώνα. Τότε οι Αρβανίτες πρωτοεμφανίζονται στις βυζαντινές πηγές από τον Μιχαήλ Ατταλειάτη και αργότερα ως Αρβανίτες από το Άρβανον (περιοχή της Βορείου Ηπείρου) στο βιβλίο της Άννας Κομνηνής «Αλεξιάδα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τον 13ο αιώνα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αλβανίας ζει στις πεδιάδες και στις ακτές, μαζί με Έλληνες και Λατίνους. Όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν τις ακτές, αρκετοί απ’ αυτούς τους χωρικούς απωθήθηκαν στις ορεινές περιοχές της χώρας όπου διατηρούνταν ισχυρές παραδοσιακές κοινότητες. Η δημιουργία του Δεσποτάτου της Ηπείρου και η συμπαράταξη των ορεσίβιων Αλβανών στις συγκρούσεις εναντίον Σλάβων και Βενετών επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις των πρώτων με το ελληνικό στοιχείο.
    Οι Αλβανοί φύλαρχοι ανταμείφθηκαν για τις πολεμικές τους υπηρεσίες στον βυζαντινό αυτοκράτορα με απονομή τίτλων και απόδοση εκτεταμένων περιοχών. Με αυτό τον τρόπο όμως, από παραδοσιακοί αρχηγοί φατριών μεταλλάχθηκαν σε άρχοντες οι οποίοι στις σχέσεις με τους «ανθρώπους» τους, αψηφούσαν το πατροπαράδοτο εθιμικό δίκαιο και την αρχή της ισονομίας.
    Προσπαθώντας να ξεφύγουν από το νέο αυτό γαιοκτητικό καθεστώς των αρχόντων και αποκτώντας σιγά-σιγά νομαδικές συνήθειες (αφού οι άρχοντες άρπαζαν τη γη τους), πολλοί Ηπειρώτες και Αλβανοί άρχισαν να μετακινούνται προς τον ελλαδικό χώρο, συντασσόμενοι γύρω από τους αρχηγούς των φατριών τους, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν είχαν κατορθώσει να αποκτήσουν τον τίτλο του άρχοντα-γαιοκτήμονα.
    Οι φατρίες αυτές ήταν πιστές στην Ορθοδοξία χαράσσοντας ακόμη μια διαχωριστική γραμμή με τους άρχοντες, κυρίως των παράκτιων περιοχών, οι οποίοι πρόθυμα ασπάστηκαν το καθολικό δόγμα. Αρχικός τόπος εγκατάστασής τους ήταν η Θεσσαλία. Αργότερα, η οθωμανική εισβολή στην Αλβανία και στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα προκάλεσε νέα κύματα καθόδου προς τον νότο. Σχεδόν όλες αυτές οι φατρίες τάχθηκαν κατά καιρούς στη στρατιωτική υπηρεσία των Καταλανών, των Βενετών και των Παλαιολόγων. Στις πηγές ωστόσο, η επωνυμία Αρβανίτης (Αρναβούτ) κατέληξε να σημαίνει τον μισθοφόρο πολεμιστή από τα Βαλκάνια ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ανάμειξη των Αρβανιτών με τους πολυπληθέστερους ελληνικούς πληθυσμούς είχε ως αποτέλεσμα με το πέρασμα των αιώνων, το μεγαλύτερο μέρος τους να αφομοιωθεί πλήρως γενετικά και πολιτισμικά. Κάποιοι ελάχιστοι πληθυσμοί διατηρήθηκαν με ενδογαμίες κυρίως σε απομονωμένα χωριά. Αυτοί διατήρησαν τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα που προέρχεται από την αλβανική γλώσσα με μεγάλες επιρροές από τρεις γλώσσες. Την ελληνική, τα σλάβικα και τα λατινικά. Πάντως, έχει παρατηρηθεί πως σε πολλά μέρη εγκατάστασής τους, οι Αρβανίτες μετέδωσαν τη γλώσσα τους και στους ελληνόφωνους κατοίκους της περιοχής για τις καθημερινές συνδιαλλαγές τους. Το κοινό θρησκευτικό δόγμα, η κοινή καταγωγή (όσον αφορά στους Ηπειρώτες) και η όσμωση τόσων αιώνων με το ελληνικό στοιχείο κατέστησε τους Αρβανίτες «πιο Έλληνες από τους Έλληνες». Φυσικό επακόλουθο λοιπόν ήταν η ταύτιση με τους αγώνες του ελληνικού έθνους (Ελληνική Επανάσταση, Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί πόλεμοι). Η ελληνικότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.
    Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων μάλιστα, ήρθαν αντιμέτωποι με μουσουλμάνους Αλβανούς, τους λεγόμενους «Τουρκαλβανούς». Αμέσως μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία ωστόσο, οι κυβερνήσεις της γείτονος έθεσαν «αρβανίτικο» θέμα. Τη δεκαετία του ΄90 ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αρβανίτες είναι αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα. Οι οργισμένες αντιδράσεις των τελευταίων ήταν μια ηχηρή απάντηση στον νεόκοπο αυτό μεγαλοϊδεατισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι Βορειοηπειρώτες έχουν την ίδια προφορά και σύ-
    νταξη με τα ελληνικά αρβανίτικα, ενώ οι Αλβανοί της Βορείου
    Αλβανίας χρησιμοποιούν μία διάλεκτο, η οποία είναι δυσνόη-
    τη για τους Έλληνες Αρβανίτες. Το ότι αρκετές λέξεις ταιριά-
    ζουν με τις αλβανικές, αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Διότι
    και οι Αμερικάνοι αγγλικά μιλάνε, αλλά δεν είναι σε καμία πε-
    ρίπτωση Άγγλοι. Αμερικάνοι γεννήθηκαν και Αμερικάνοι θα
    πεθάνουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες Αρ-
    βανίτες. Έλληνες γεννήθηκαν και Έλληνες θα πεθάνουν.
    Αυτό, βέβαια, δεν περιμένετε να το μάθετε από εμένα.
    Αυτό φαίνεται από την ιστορία του τόπου. Όπου οι Έλλη-
    νες Αρβανίτες κατά τον ξεσηκωμό του ’21, καπεταναίοι και
    μη έδωσαν το αίμα τους, μαζί με όλα τα άλλα ελληνόπου-
    λα έτσι ώστε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι και να γράφουμε
    αυτά που γράφουμε χωρίς να μας τραβάει κανείς το αυτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ουστ Κόλο αρβανίτες μαλακές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πουτσο Άρβανιτες σούβλα στον κολο θέλετε σαν τον Αθανάσιο Διάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γαμιεστε ολοι.μονο Ολυμπιακος ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικα οι αρβανιτες ειναι αλβανοι η οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαροεμη αλβανοι είναι αλά δεν το παραδέχονται !!!!!

      Διαγραφή
    2. Καθαροεμη αλβανοι είναι αλά δεν το παραδέχονται !!!!!
      ΕΔΩ ΚΑΘΑΟΑΙΜΟΙ ΑΛΒΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ.
      ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΙΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΡΙΝ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ''''ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ''' ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ.

      Διαγραφή
  34. Όσοι νιώθουν Έλληνες είναι Έλληνες, όσοι νιώθουν Αλβανοί είναι Αλβανοί. Σημασία λοιπόν έχει το πώς αυτοπροσδιορίζεται κανείς. Όσοι ψάχνουν για φυλογενετικά χαρακτηριστικά, ας ξεκινήσουν τις εξετάσεις DNA από τον εαυτό τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν θέλουν bna τους καταλαβενεις από μακριά τους αρβανιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστα παραμυθια ρε παληκαρε που τους ξεχωριζεις απο μακρυα.

      Διαγραφή
  36. Οι Αλβανοί Κατά την κυρίως Ελλάδα και την Πελοπόννησον Υδρα Σπέτσαι Μιχαήλ Λαμπρινίδου Βιβλ. Ιστοερικών Μελετών 1320-1821 Εστία 1907 Εκδ. Καραβία,και για επιδόρπιο Σούλι και Σουλιώτες Βάσω Ψιμούλη Εστία ....Τα περί μυρωδιάς αφήστε τα ...ξέρω κάτι συμπατριώτες μου ...και περί DNA ...μην τρελαθούμε ....Δεν είναι έγκλημα η επιμειξία...Το χειρώτερο είναι η ημιμάθεια....αυτό δεν είναι πατριωτισμός....Καλό διάβασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. pros alvanoys: nai oi arvanites htan alvanoi kapote gi ayto k exete thn idia glwssa k oi perissoteroi ellhnes fysika k gnwrizoyn alla ayto poy dn exete katalavei einai oti oi ellhnes k oi arvanites dn proskynane kanenan katakthth k ayto poy toys enwse htan h thrhskeia toys k twra einai adelfia twn ellhnwn k oxi twn alvanwn gt oi arvanites einai gennhmenoi hrwes k mas to apedeiksan ayto k einai ish me toys ellhnes pote den ksexwrisan ap thn ellada. prosopika den exw kanena provlhma me toys alvanoys pote den eixame polemo metaksy mas k twra oi perissoteroi alvanoi ths elladas oxi arvanites agapane ayth th xwra k pistepste me oi ellhnes k oi alvanoi kapote eixan koino exthro den exoyn kanena thema mazi sas k to xoyn apodeiksh to thema to exete eseis oi idioi eseis den agapate toys arvanites mas poy k kala toys thewreitai adelfia sas alla emeis to apodeiknyoyme oti einai adelfia mas. 500 xronia sklavwmenoi ap toys toyrkoys hsastan k akoma toys proskynate h shmaia sas exei ton stavro ths xristianosynhs ap to vyzantio ki eseis ginate moysloymanoi o ethnikos sas hrwas legotan gjergj kastrioth ki eseis tn lete me to onoma poy toy dwsan oi toyrkoi ekeinos omws toys exese toys toyrkoys para toys titloys poy toy edwsan k gyrise na sas apeleytherwsei esas poy twra eiste soyksoy moyksoy mazi toys tha trizoyn ta kokkala toy hrwa sas. an px ginei polemos elladas toyrkias tha pate me toys toyrkoys k tha polemhsete k kala ta adelfia sas toys arvanites poy sas epiase o ponos enw oi ellhnes tha dwsoyn th zwh toys na toys prostatepsoyn gt toys niwthoyn ontws adelfia h istoria fovamai tha epanalhfthei k tote tha strafeite enantiwn twn adelfwn sas gia toys toyrkoys. ksypnhste opote k deste ti kanete oi arvanites agapane thn eleytheria enw eseis anazhtate thn sklavia oi ellhnes k arvanites einai adelfia k panta tha einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είτε Αρβανίτες, είτε Αλβανοί, Είτε Έλληνες, εφόσον όλοι ζούμε στον ίδιο τόπο, οφείλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να είναι ανεξάρτητος, δυνατός και να ευημερούμε όλοι. Ας κρατήσουμε τα καλά του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, ανεξαρτήτως καταγωγής και ας εμπλουτίσουμε τον πολιτισμό μας και με ΄ότι άλλο μας κάνει δυνατότερους και καλύτερους. Είναι όμορφη χώρα η Ελλάδα με μεγάλη ιστορία και δυστυχώς η διχόνοια και η ασυνειδησία μας την έχουν καταστρέψει. Ξυπνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ελληνική προπαγάνδα επικεντρώνεται κυρίως στο ότι:

    • Οι Αρβανίτες δεν έχουν κοινή καταγωγή με τους Αλβανούς,
    • τα αρβανίτικα είναι μία ελληνική διάλεκτος και δέν σχετίζονται με τα αλβανικά,
    • υπήρχε παντοτινή διγλωσσία του αρβανίτικου πληθυσμού.
    • 'Αρβανίτες' ονομάζονταν οι μισθοφόροι πολεμιστές στα μεσαιωνικά ευρωπαϊκά βασίλεια και δεν ήταν κάποια εθνική/φυλετική ομάδα

    Ας δούμε κάποιες αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το «Λεξικό Εθνών-Εθνοτήτων-Λαών» του Γιόζεφ Βολφ, παραθέτουμε τα παρακάτω:

      «Αρβανίτες ή Αλβανοί: Λαός που διαμορφώθηκε στο χώρο της σημερινής Αλβανίας τους πρώτους μ.Χ. αιώνες. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (πέθανε το 160-168 μ.Χ.) αναφέρει μια φυλή στην Ιλλυρία με το όνομα Άλβανες, που ζούσε στο χώρο μεταξύ Δυρραχίου και Δίβρης. Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένωση πατριών που συγκροτήθηκε για αυτοάμυνα. Αυτή η ένωση ενισχύεται πολύ την εποχή των μεγάλων βαρβαρικών επιδρομών του 4ου-7ου μ.Χ. αιώνα. Τότε, στην περιοχή θα εισβάλουν σλαβικά φύλα που θα καταστρέψουν τις πόλεις. Μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτών των πόλεων καταφεύγει στα βουνά και πυκνώνει τις γραμμές των Αλβανών, οι οποίοι φυσικά αντιστέκονται και αποκρούουν τους Σλάβους. Στις αρχικές ιλλυρικές πατριές, που συγκρότησαν τους Αλβανούς ή Αρβανίτες, προστέθηκαν τώρα και στοιχεία των παραλίων, ελληνικά, ρωμαϊκά κ.λπ. Οι Αλβανοί ή Αρβανίτες ενισχύονται ακόμα περισσότερο στην περίοδο της βουλγαρικής επέκτασης. Είναι καθαρά ποιμενικές πατριές, που κρατούν το όπλο στο χέρι. Οι Βυζαντινοί θα τους χρησιμοποιήσουν ως κλεισουράρηδες, φύλακες στα ορεινά μέρη. Θα ξεχωρίσουν τρεις διαφορετικές ομάδες: Οι Γκέγκηδες, οι Τσάμηδες και οι Τόσκηδες, με μια μικρότερη υποδιαίρεση, τους Λιάπηδες. Δε συγκρότησαν έθνος, παρόλο που είχαν βρεθεί από νωρίς μπροστά σε κοινό εχθρό. Στα χρόνια της Φραγκοκρατίας, οι αρβανίτικες πατριές χρησιμοποιούνται ως στρατός στα φεουδαρχικά κρατίδια που συγκροτήθηκαν στον ελλαδικό χώρο. Τον 14ο αιώνα οι ένοπλοι αυτοί Αρβανίτες που είχαν εγκατασταθεί σʼ όλη την οροσειρά της Πίνδου εξεγείρονται, ανατρέπουν την εξουσία στην Ήπειρο και δημιουργούν τρία κρατίδια: των Μπουαίων με κέντρο το Αγγελόκαστρο, των Λιοσαίων με κέντρο την Άρτα και του Κάρολου Τόπια, που καταλάμβανε τη Β. Ήπειρο και μέρος της Αλβανίας Με τη διάλυση αυτών των κρατιδίων οι πολεμικές πατριές των Αρβανιτών σκορπούν ως μισθοφόροι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας: στην Αττική και Βοιωτία ως μισθοφόροι των Ατσαγιόλι και στην Πελοπόννησο ως μισθοφόροι των Παλαιολόγων. Οι Τούρκοι θα τους βρουν απλωμένους σʼ όλη την Ελλάδα...

      Διαγραφή
    2. ...Οι Τούρκοι θα εξισλαμίσουν το βασικό όγκο των αρβανίτικων φατριών, που κατοικούσαν πέρα από τα όρια της σημερινής Ελλάδας και θα τους χρησιμοποιήσουν ως στήριγμα της εξουσίας τους. Οι Αρβανίτες που βρέθηκαν σκορπισμένοι, ως μισθοφόροι θα μείνουν κατά το πλείστο χριστιανοί και γιʼ αυτό θα πολεμούν τους Τούρκους. Αυτοί οι Αρβανίτες θα συγχωνευτούν τελικά με το Νεοελληνικό έθνος. Αντίθετα, οι εξισλαμισμένοι θα συγκροτήσουν το έθνος των Αλβανών, που ζει στην Αλβανία. Οι Αλβανοί όμως ονομάζουν τον εαυτό τους Σκιπετάρ. Ως μισθοφόροι, οι Αρβανίτες βρίσκονται σκορπισμένοι στα πέρατα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι χριστιανοί Αρβανίτες θα είναι οι βασικοί μισθοφόροι της Βενετίας και θα δράσουν σʼ όλη τη διάρκεια των τουρκοβενετικών πολέμων. Μεγάλος αριθμός Αρβανιτών μισθοφόρων θα εγκατασταθούν στο βασίλειο της Νεάπολης, όπου θα παραμείνουν Και μετά την κατάλυση. Απόγονοί τους ζουν σήμερα σκορπισμένοι στη Ν. Ιταλία. Μεγάλος όγκος Αρβανιτών θα κατέβει στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο το 1770, την εποχή των Ορλωφικών. Για μια περίοδο θα κυριαρχήσουν στην Πελοπόννησο, ενώ θα εξαναγκάσουν σε φυγή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Πελοποννήσου. Έγιναν πραγματική συμφορά. Οι ίδιοι οι Τούρκοι θα τους καταδιώξουν. Σε συνεργασία με τις κλέφτικες ομάδες της Πελοποννήσου οι Τούρκοι θα τους εξοντώσουν. Μαζί με τις ένοπλες πατριές είχαν κατέβει στην Πελοπόννησο και πολλοί ποιμένες. Με το διωγμό, οι περισσότεροι θα φύγουν για να εγκατασταθούν στα νησιά (Κυκλάδες, Σάμο κ.λπ.), ενώ ένα μεγάλο μέρος θα επιστρέψει στην Αλβανία, μετά από περίπου 10 χρόνια παραμονής στην Πελοπόννησο. Αρβανίτες θα εγκατασταθούν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, τόσο ως μισθοφόροι των Βενετών, όσο και ως μισθοφόροι των Τούρκων. Οι χριστιανοί Αρβανίτες, που εγκαταστάθηκαν στον ελλαδικό χώρο πριν από την Τουρκοκρατία, θα πολεμήσουν τους Τούρκους και στη συνέχεια, μέσα από κοινούς με τον ελληνικό πληθυσμό αγώνες κατά των Τούρκων, θα συγχωνευτούν με τους Έλληνες. Οι Αρβανίτες θα αφομοιωθούν από το νεοελληνικό έθνος. Η γλώσσα των Αρβανιτών γενικά ήταν φτωχή και οι Αρβανίτες υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιούν πολλές ελληνικές λέξεις. Σιγά σιγά η γλώσσα τους χάνεται. Η αρβανίτικη γλώσσα δε χάθηκε εντελώς μόνο στις περιοχές, όπου οι Αρβανίτες έμειναν ως αποκλειστική-κλειστή κοινωνία(Αττική και Βοιωτία και κατά κάποιο τρόπο η Κορινθία). Όταν η κλειστή κοινωνία τους θα σπάσει (από τα μέσα του 18ου αιώνα και έπειτα) η αρβανίτικη γλώσσα θα αρχίσει να υποχωρεί. Εξακολουθεί να αντιστέκεται όμως, στα ορεινά χωριά της Βοιωτίας-Αττικής.» (Γιοχάνες Βολφ, "ΛΕΞΙΚΟΝ ΕΘΝΩΝ, ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ, ΛΑΩΝ," «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», Αθήνα 1994)

      Διαγραφή
    3. Οι Αρβανίτες στην καταγωγή τους ήταν Αλβανοί που ήρθαν σε επιμιξία με τους Έλληνες που συνάντησαν στις περιοχές όπου μετανάστευσαν και εγκαταστάθηκαν, και εξελληνίστηκαν. Πολιτισμικά, κοινωνικά και εθνικά αφομοιώθηκαν πλήρως, είτε αυτό αρέσει σε μερικούς είτε ΌΧΙ, και σταδιακά απέκτησαν ελληνική εθνική συνείδηση. Υπάρχουν αυτοκρατορικά διατάγματα, αναφορές και ιστορικά κείμενα, ακόμα και παλιά σχολικά βιβλία στα οποια οι Αρβανίτες χαρακτηρίζονται "Αλβανοί". Οι μεσαιωνικές ελληνικές - και όχι μόνο - πηγές περιγράφουν τους πληθυσμούς αυτούς ως Αλβανούς (συνήθως οι λόγιοι) και Αρβανίτες (ή Αλβανίτες), ενώ σε άλλες γλώσσες αποκαλούνταν ως Arbanenses (και Albanenses), Arbanaski, Αρμπερόρ, κ.α. Οι ονομασίες αυτές αφορούν ταυτόχρονα χριστιανικούς και μουσουλμανικούς αλβανόφωνους πληθυσμούς.

      Η πρώτη γνωστή κάθοδος των Αλβανών άρχισε το 1354 μ.Χ. Ο Ιωάννης Καντακουζηνός γράφει ότι μετά από κάποια φυσική καταστροφή (ξηρασία) που συνέβη στις αλβανικές περιοχές, κατέβηκαν προς τα κάτω (προς τις νοτιότερες περιοχές, τα αβασίλευτα γένη των Αλβανών με τις οικογένειες τους: «Διατριβόντα δε εν Θετταλία βασιλέα, οι τα ορεινά της Θεσσαλίας Αλβανοί αβασίλευτοι Μαλακάσιοι, Μπούιοι και Μεσαρίται από των φυλάρχων προσαγορενόμενοι, περί δισχιλίους και μυρίους όντες, προσεκύνησαν ελθόντες και υπέσχοντο δουλεύσειν...»

      Ο Άγγελος Έμμος, Βενετός κυβερνήτης της Πελοποννήσου κατά τα έτη 1703-1706, χαρακτηρίζει τους Αρβανίτες: «γένος άθλιον, περιορισθέν μετά των οικογενειών αυτών εις τα κρησφύγετα των όρεων, εν πενιχραίς καλύβαις, αποζών εκ των προιόντων των ποιμνίων, ων αυτοί σχεδόν αποκλειστικώς εισίν οι επιμεληταί.» Ο δε διάδοχος του Φραγκίσκος Γριμάνης (1706-1709), επιεικέστερος, αυτά λέει για την Πελοπόννησο γενικά αλλά και για τους Αρβανίτες ειδικότερα προς τη Γερουσία του: «Η Πελοπόννησος κατοικείται υπό Ελλήνων και Αλβανών, τούτων οι Έλληνες, πολυπληθέστεροι, οικούσι τας πόλεις και καταγίνονται εις το εμπόριον και τη ναυτιλίαν, οι δε Αλβανοί οίτινες τοσούτον έχουσι συγχωνευθή μετά των Ελλήνων, ώστε δεν θεωρούνται αποτελούντες ίδιαν φυλήν αλλ’απλώς διάφοροι τάξιν, είσιν ολιγώτερον εύποροι και πεπολιτισμένοι, διάγοντες βίον πλάνητα και νομαδικόν και διαιτώμενοι το μεν θέρος εις τα όρη της Αρκαδίας, τον δε χειμώνα εις την Ηλίδα και την Αργολίδα και τα παράλια του Φαναρίου (Ερμιονίδα,Τροιζήνα και Επιδαυρίαν).»

      Ευφυώς λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Παπαρρήγοπουλος, ο επονομάζομενος και εθνικός ιστορικός συγγραφέας, αντιπαρέρχεται τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις γύρω από το θέμα των Αρβανιτών και της καταγωγής τους και λέει ξεκάθαρα τη γνώμη του. Αναφερόμενος λόγου χάρη στη καταγωγή των Σουλιωτών τονίζει: «Ήταν κράμα Ελλήνων και εξελληνισθέντων Αλβανών και εις των επιφανεστέρων γόνων του συνοικεσίου των δυο φυλών του από της 14ης εκατονταετηρίδος αρξαμένου μέχρι της σήμερον. Η Αλβανική εκράτυνε το μάχιμον της ελληνικής πνεύμα, η δε Ελληνική ενεφύσησεν εις την Αλβανικήν, τα ευγενέστερα αισθήματα της φιλομαθείας και της ευνομίας. Τα δύο κάλλιστα προϊόντα του συνδυασμού τούτου υπήρξαν οι Σουλιώται επί της Στερεάς, οι Υδραίοι και οι Σπετσιώται κατά θάλασσαν.» (Κωνστ. Παπαρρηγόπουλος, «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», έκδ. 7η μετά προσθηκών, σημειώσεων και βελτιώσεων υπό Νίκου Α. Βέη, εκδόσεις «Σεφερλής», Αθήναι 1955, Τόμος Ε΄ σελ. 441)

      Διαγραφή
    4. Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Παλαιολόγος, στον επιτάφιο προς τον αυτάδελφό του Θεόδωρο Παλαιολόγο, μας δίνει αξιοπρόσεκτες πληροφορίες για την μετοίκηση χιλιάδων Αλβανών στην Πελοπόννησο, τους οποίους αποκαλεί ‘Ιλλυριούς’, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους και τα ζώα τους όπως χαρακτηρηστικά λέει: «Αλλά και Ιλλυριοί, περίπου μία μυριάδα, αθρόοι μετοίκησαν με τα παιδιά και τις γυναίκες και τα ζώα τους…» (Λάμπρου: «Παλαιολόγεια και Πελοποννησιακά», τ. Β, σ. 41–42)

      Στον σατυρικό διάλογο ‘Ταξίδι στον Άδη’ (Επιδημία Μάζαρι εν Άδου) του βυζαντινού Μάξιμου Μάζαρι, ο συγγραφέας περιγράφει τις επτά γλωσσικές–πολιτισμικές κοινότητες που κατοικούν από κοινού (οικεί αναμίξ γένη) το 1415 στην Πελοπόννησο: Λακεδαίμονες (Μανιάτες), Ιταλοί, Πελοποννήσιοι (Μοραΐτες), Σθλαβίνοι, (Σλάβοι) Ιλλυριοί (Αρβανίτες), Αιγύπτιοι (Τσιγγάνοι) και Ιουδαίοι (Εβραίοι). (D. Α. Zakythinos, Le Despotat grec de Morée, II Athènes 1953, σελ. 1.)

      Ο Φραντζής γράφει: «Τω αυτώ δε φθινοπώρω του s&ηβ έτους (6962 ήτοι 1454 μ.Χ.) δηλονότι επανεστάτησαν οι της Πελοποννήσου Αλβανίται κατά των Δεσποτών και των Αυθεντών αυτών». Ο Κριτόβουλος γράφει: «Οι γαρ της Πελοποννήσου Δεσπόται, της Βυζαντίδος αλούσης, ευθύς νεωτερισάντων των εν Πελοποννήσω Ιλλυριών και επαναστάντων αυτοίς…» (Κριτοβούλου, Ιστορία των πράξεων του Μωάμεθ, Β’-Γ’, 1)

      Η αύξηση της μεγάλης ιδιοκτησίας, οι ενδοβυζαντινές συγκρούσεις και οι καταστροφικές επιδρομές των Αλβανών και των Καταλανών κάνουν το Marino Sanudo Torcello (1325) να περιγράφει την κατάσταση ως αξιοθρήνητη σε μία Θεσσαλία ερημωμένη και κατεστραμμένη: “Deusmisit hanc pestem patriae Blachiae supradictae, quia ipsa miserat quodam genus, Albanensium gentisnomine, in tanta quantitate numerosa: quae gens omnia quae errant extra castra penitusdestruxerunt”

      Albanensium λοιπόν.

      Διαγραφή
    5. Οι Καταλάνοι και οι Φράγκοι, που υποδέχτηκαν τότε στα εδάφη της κεντρικής Ελλάδος τους Αρβανίτες, δεν τους καταγράφουν ως «δίγλωσσους Έλληνες», αλλά ως «Αρβανίτες» (για την ακρίβεια ως «Αλβανούς»), στα «κατάστιχα» δε των απογραφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που συντάχτηκαν το 1460 μ.Χ., αλλά και μέχρι τον 16ο αιώνα, οι κάτοικοι π.χ. της ανατολικής Λοκρίδας, αναφέρονται ως «Αρναούτ». Ειδικά δε για το χωριό Μαρτίνο, ο συντάκτης του βιβλίου «Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι», που πέρασε απ΄ την περιοχή το 1856, αναφέρει, ότι οι γυναίκες του χωριού, που συνάντησε στο «παλιο-πούσ», μαζί με τα άλλα μέλη του αποσπάσματος στο οποίο συμμετείχε, 400 χρόνια μετά την κάθοδο των υποτιθέμενων «δίγλωσσων-Ελλήνων», δεν ήξεραν τη λέξη «νερό» και ότι για να συνεννοηθούν τελικά μαζί τους, χρησιμοποίησαν...μεταφραστή. Ο ίδιος δε μας λέγει, ότι το Μαρτίνο έχασε την έδρα του Δήμου Λαρύμνης από τον Προσκυνά, γιατί οι κάτοικοί του δεν ήξεραν καθόλου ελληνικά! Μόλις δε πρόσφατα, στη δεκαετία του ‘70, στο Λούτσι, του οποίου οι κάτοικοι κατάγονται από το Μαρτίνο, πέθανε η τελευταία γυναίκα, που δεν ήξερε καθόλου ελληνικά. Επομένως;

      Τί ήταν το Άρβανό ή Άρβανα; Άρβανα ονομαζόταν περιοχές που κατοικούνταν από Αλβανούς και αλβανόφωνους πληθυσμούς. Υπήρχαν τα Άρβανα στην κεντρική Αλβανία, υπήρχαν τα Άρβανα (στα αλβανικά 'Αρμπερία') στην περιοχή μετά την αριστερή όχθη του ποταμού Vjosë (Αωού) και νότια της Αυλώνας, μέχρι τα βόρεια και δυτικά του Δελβίνου, η σημερινή δηλαδή Labëria (άρα μάλλον σιγά-σιγά το Arbëria έγινε Labëria) ή Λιαπουριά στα ελληνικά. Την Λιαπουριά ο Παναγιώτης Αραβαντινός την αναφέρει στο έργο του ‘Χρονογραφία της Ηπείρου’ ως ‘Άρβανον’ και ‘Άρμπρι’, ενώ ο Ψαλίδας την ονομάζει ‘Άρβανον’ και ‘Άρμπηρι’. Υπήρχε όμως και το Πριγκηπάτο των Άρμπερ (Principata e Arbërit) στα βόρεια της Αλβανίας, με πρωτεύουσα την Nderfandina (κατά πάσα πιθανότητα ήταν άλλο όνομα της πόλης Κρούγια/Krujë), υπήρχαν τα Άρβανα Μαζαρακαίων στην Τσαμουριά (Θεσπρωτία), εξ' ου και το τσάμικο χωριό Mazrrek (Μαζαράκι), κ.τλ.

      Η Γεωγραφία νεωτερική είναι έργο των Δανιήλ Φιλιππίδη και Γρηγόριου Κωνσταντά, γραμμένο στη δημοτική, που εκδόθηκε στη Βιέννη το 1791. Είναι περιηγητικό έργο που επικεντρώνεται σε κοινωνικά και ιστορικά θέματα των περιοχών που περιγράφονται, και κατακρίνει την κοινωνική ανισότητα. Θεωρείται από τα πιο σημαντικά έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Στις σελίδες 246-248 διαβάζουμε… για μια ευρύτατη αρχαία Μακεδονία που περιελάμβανε στα εδάφη της και την «Αρβανιτιά» (Αλβανία) και συνόρευε στο βορρά με Δαλματία και Βοσνία (μάλλον υπονοούσαν την ρωμαϊκή Επαρχία Μακεδονίας) της οποίας οι πρώτοι (αρχαίοι) κάτοικοι «ήταν εκείνοι που ήταν και της Ελλάδος», των οποίων η θρησκεία «ήταν αυτή με τα λοιπά έθνη της Ελλάδος» και «είχε κάθε άδικο λοιπόν ο Δημοσθένης να λέγη τους Μακεδόνας βαρβάρους. Μάλιστα τότε αυτό το επώνυμο άρμοζε περισσότερο εις τους Αθηναίους παρά εις τους Μακεδόνας.»

      Διαγραφή
    6. rs1918.wordpress.com/2016/03/13/ydra-arvanites-auguste-de-jassaud/

      ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΙΤ

      Διαγραφή
  41. ΑΥΤΟ ΤΟ '''ΚΟΥΛΟ''' ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΛΟΚΡΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ,
    ΛΟΚΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .
    ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΠΟΥΙΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΡΙΝ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ


    https://www.youtube.com/watch?v=_jud5CNyYqE&t=95s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η ελληνική προπαγάνδα επικεντρώνεται κυρίως στο ότι:

    • Οι Αρβανίτες δεν έχουν κοινή καταγωγή με τους Αλβανούς,
    • τα αρβανίτικα είναι μία ελληνική διάλεκτος και δέν σχετίζονται με τα αλβανικά,
    • υπήρχε παντοτινή διγλωσσία του αρβανίτικου πληθυσμού.
    • 'Αρβανίτες' ονομάζονταν οι μισθοφόροι πολεμιστές στα μεσαιωνικά ευρωπαϊκά βασίλεια και δεν ήταν κάποια εθνική/φυλετική ομάδα.

    Ας δούμε κάποιες αλήθειες.

    Από το «Λεξικό Εθνών-Εθνοτήτων-Λαών» του Γιόζεφ Βολφ, παραθέτουμε τα παρακάτω:

    «Αρβανίτες ή Αλβανοί: Λαός που διαμορφώθηκε στο χώρο της σημερινής Αλβανίας τους πρώτους μ.Χ. αιώνες. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος (πέθανε το 160-168 μ.Χ.) αναφέρει μια φυλή στην Ιλλυρία με το όνομα Άλβανες, που ζούσε στο χώρο μεταξύ Δυρραχίου και Δίβρης. Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένωση πατριών που συγκροτήθηκε για αυτοάμυνα. Αυτή η ένωση ενισχύεται πολύ την εποχή των μεγάλων βαρβαρικών επιδρομών του 4ου-7ου μ.Χ. αιώνα. Τότε, στην περιοχή θα εισβάλουν σλαβικά φύλα που θα καταστρέψουν τις πόλεις. Μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτών των πόλεων καταφεύγει στα βουνά και πυκνώνει τις γραμμές των Αλβανών, οι οποίοι φυσικά αντιστέκονται και αποκρούουν τους Σλάβους. Στις αρχικές ιλλυρικές πατριές, που συγκρότησαν τους Αλβανούς ή Αρβανίτες, προστέθηκαν τώρα και στοιχεία των παραλίων, ελληνικά, ρωμαϊκά κ.λπ. Οι Αλβανοί ή Αρβανίτες ενισχύονται ακόμα περισσότερο στην περίοδο της βουλγαρικής επέκτασης. Είναι καθαρά ποιμενικές πατριές, που κρατούν το όπλο στο χέρι. Οι Βυζαντινοί θα τους χρησιμοποιήσουν ως κλεισουράρηδες, φύλακες στα ορεινά μέρη. Θα ξεχωρίσουν τρεις διαφορετικές ομάδες: Οι Γκέγκηδες, οι Τσάμηδες και οι Τόσκηδες, με μια μικρότερη υποδιαίρεση, τους Λιάπηδες. Δε συγκρότησαν έθνος, παρόλο που είχαν βρεθεί από νωρίς μπροστά σε κοινό εχθρό. Στα χρόνια της Φραγκοκρατίας, οι αρβανίτικες πατριές χρησιμοποιούνται ως στρατός στα φεουδαρχικά κρατίδια που συγκροτήθηκαν στον ελλαδικό χώρο. Τον 14ο αιώνα οι ένοπλοι αυτοί Αρβανίτες που είχαν εγκατασταθεί σʼ όλη την οροσειρά της Πίνδου εξεγείρονται, ανατρέπουν την εξουσία στην Ήπειρο και δημιουργούν τρία κρατίδια: των Μπουαίων με κέντρο το Αγγελόκαστρο, των Λιοσαίων με κέντρο την Άρτα και του Κάρολου Τόπια, που καταλάμβανε τη Β. Ήπειρο και μέρος της Αλβανίας Με τη διάλυση αυτών των κρατιδίων οι πολεμικές πατριές των Αρβανιτών σκορπούν ως μισθοφόροι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας: στην Αττική και Βοιωτία ως μισθοφόροι των Ατσαγιόλι και στην Πελοπόννησο ως μισθοφόροι των Παλαιολόγων. Οι Τούρκοι θα τους βρουν απλωμένους σʼ όλη την Ελλάδα...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον για εξηγησε μας εσυ τα παρακατω αληθη ιστορικα γεγονοτα .

      Η Βενετία εχει πολλά μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

      Οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

      Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει .

      Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447.
      Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

      Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες, χωρίς κανέναν καταναγκασμό, επέλεξαν, τελείως ανεπηρέαστοι, να “συνταχθούν” με τους υπόλοιπους Ελληνες ηδη από τον 15ο αιωνα ,και όχι με τους Αλβανούς της Βενετιας.
      Παρε και αλλη μια απαντηση την οποια εκανες μαλλον πως δεν ειδες

      https://www.youtube.com/watch?v=_jud5CNyYqE&t=95s

      Και οι Μπουιοι και οι Λιωσηδες που αναφερεις παραπανω οχι απλα δεν ενταχθηκανε στην ηδη υπαρχουσα ''αλβανικη κοινοτητα'' αλλα ιδρυσανε την ελληνικη μαζι με αλλους Ελληνες ενω στην αναφορα τους προς τους Βενετους μιλανε για ελληνικο γενος.

      Θυμιζει η προπαγανδα σας αυτο που λεγεται για πλακα .
      ''''Η Δημητρα ειναι κοπελα μου'''
      και απανταει ο αλλος
      ''''Η Δημητρα το ξερει;;;''''


      Διαγραφή
  44. ''Οι Αρβανίτες δεν έχουν κοινή καταγωγή με τους Αλβανούς'''
    H τελευταια χρονικα , απο τις τρεις μεταναστευσεις , ειχε κοινη καταγωγη .
    Αλλα και αυτη οπως και οι προηγουμενες 2 πατησανε πανω σε ελληνικες περιοχες , και προσμιχτηκανε με τους ντοπιους .



    • τα αρβανίτικα είναι μία ελληνική διάλεκτος και δέν σχετίζονται με τα αλβανικά''''
    Αυτο δεν το λεει κανενας .
    Αντιθετα εχει λεχθει απο αρκετος επιστημονες οτι τα δομικα στοιχεια τηςαρβανιτικης [ τα οποια ως επι το πλειστον δεν δανειζονε] ειναι ομοια με τα ελληνικα πραγμα που λεει πολλα για την καταγωγη

    ''' υπήρχε παντοτινή διγλωσσία του αρβανίτικου πληθυσμού.'''
    Τα δυο απο τα τρια κυματα ηταν διγλωσσα εξ αρχης.
    Για αυτο αλλου αναφερονταν ως ''Αλβανοι'' αλλου ως ''Γραικοι Αλβανοι'' και αλλου ως ''Γραικοι''.


    '''' 'Αρβανίτες' ονομάζονταν οι μισθοφόροι πολεμιστές στα μεσαιωνικά ευρωπαϊκά βασίλεια και δεν ήταν κάποια εθνική/φυλετική ομάδα.''''
    Συνεβη και αυτο.
    Παμπολλα τα παραδειγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συνδεσμος Αρβανιτων & Αλβανων 2015
    En - In service of the missing human rights of Arvanites in Greece
    Gr - Στην υπηρεσία των ελλειπόντων ανθρώπινων δικαιώματων των Αρβανίτων της Ελλαδας
    Al - Në shërbim të drejtave njerezore të munguara të Arvanitëve ne Greqi
    Το γκρουπ Συνδεσμος Αρβανιτων & Αλβανων 2015 σκοπευει :
    - Ενωση των Αρβανιτων ,
    - Κομμα των Αρβανιτων ,
    - Αρβανιτικες κοινότητες σε καθε περιοχη
    - Αρβανιτες βουλευτες
    - Λευτερια στους καταπιεσμενους Αρβανιτες στο Aρβανιτισμο στην Ελλάδα και Κύπρο
    -Τα Αρβανιτικα η δευτερη επισημη γλωσσα στην Ελλαδα .
    - Κλαδος της Αρβανιτολογιας σε Πανεπιστημιο Αθηνων,Νικοσιας και παντου που εχει Αρβανιτες στην Θηβα, Κορινθο, Σπαρτη, Τριπολη, Λαμια, Λιβαδεια, Θεσσαλονικη, Εβρο, Ιωαννινα, Αρτα, Πρεβεζα, Γρεβενα, Πατρα, Πυργος, Καλλαματα
    - Αρβανιτικο Κομμα στην υπηρεσια των προβληματων των Αρβανιτων
    - Αρβανιτικο Πανεπιστημιο οπως και τα Ελληνικα Πανεπιστημια
    - Αρβανιτικη ραδιοτηλεοραση
    - Αρβανιτικη παιδεια οπως και τη Ελληνικη παιδεια
    - Ζητω οι Aρβανιτες !!
    Κανω εκκληση στους Αρβανιτες.Σε αυτο το γκρουπ δεν φαινονται τα ονοματα .Ενγραφιτε στο γκρουπ μας με εναν like (μου αρεσει )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152

      Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

      »Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του »Δελτα’ του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων …παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιπου με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..»[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

      Διαγραφή
  46. ΑΡΒΑ-ΝΙΤΗΣ
    ΝΙΤΗΣ = ο έχων Νου,
    "ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ" = ο έχων Νου, από το Αρβαδ (Δωριστή ARWAD)
    Οι ανδρες της Αρβάδ μετα του στρατευματος σου ησαν κυκλω επι τα τειχη σου, και οι Γαμμαδιται επι τους πυργους σου) EZEK 27:11
    Οι Αρβανίτες έχτησαν πόλη στην Αίγυπτο και την ονόμασαν Λυκόσουρα = Όρος του φωτός σημερινό ΛΟΥΞΟΡ
    Επίσης, ,Αρβα-νήτηκο εναι το όνομα ΦΑΡΑΩ = ο Φάρος του έθνους αλλά κια η λέξη Φάρα
    Η Πελασγική προφορά του Φαραώ είναι Φύρερ
    Αλβανός = Αρναούτης = 'η ο "ΟΥ ΤΗΣ" ο κανένας, ο άσιμος, ο τιποτένιος από το Αραν...εννω,
    ο από το ΑΡΒΑD o ερχόμενος, πάνω από όλα είναι ΝΙΤΗΣ = διαθέτει ΝΟΥ....!
    Αραν είναι το όνομα της Αλβανίας του Καυκάσου στην Περσική Γλώσσα
    Οι Τούρκοι έφεραν τους Αλβανούς (Τουρκ-Αλβανούς) βοσκούς στην Βαλκανική μάζει με τα κοπάδια τους (Καυκάσια παρουσία) για προμύθεια κρεράτος του Τουρκικού στρατού Σωστά τους ονόμαζαν δε, Αρναούτηδες ΑΡΑΝ-ΟYΤΗΣ......ΑΡΝΑΟYΤΗΣ!
    EZEK 27:8 Οι κατοικοι της Σιδωνος και Αρβαδ ησαν οι κωπηλαται σου· οι σοφοι σου, Τυρος, οι οντες εν σοι, αυτοι ησαν οι κυβερνηται των πλοιων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τί συγγένια μπορεί να έχει ο Νίτης και ο Ού τής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οί σημερινοί Αλβανοί η Αλβανία, και πράσειν άλογα
    Το Άλφα στην αλφαβήτα μας δεν είναι για φιγούρα...Αντιπροσωπεύει το Πρώτον την "Α" ή αλιώς Πρωτογενές ενέργεια δηλαδή, Πυρηνική-Ηλικακή ενέργεια. Aντιπροσωπεύει σύν τοίς άλλοις, τίς ακτίνες του φωτός, και το υγρό στοιχιο στη γη, Στην Ελλάδα έχουμαι τον Α ποταμό, τον ονομάζουμαι ΑΛΦΕΙΟ...επίσης όλοι έχουμε πράγματα με μεγαλύτερη τημή από άλλα, "τιμή Άλφα" που ονομάζουμε Τιμαλφή. Ο Καύκασος όπου ο ΖΕΥΣ έδεσε τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ στα βράχια, είναι και αυτός το Α άλφα όρος στη γή, “Καύκα….- σος” αυτό εννοεί “κορυφή” εκεί κοντά, ήταν και η ALFANIA Δωρικά όμως, το δίγαμα προφέρωταν ελαφρώς σαν ...B, και σήμερα, λέμε ΑΛΒΑΝΊΑ. ALFA-NIA.....To NIA..ΑΠΟ ΤΗ ΛΕ ΞΗ "Δονία" (ή γή δονείται) Έτσι έχουμαι Μάκε-Δονία = η μεγαλύτερη ακτογραμή σε Μάκος της Ελλάδος. Επίσης Δουνιάς/ντουνιάς λέγεται η γης από τη δόνηση, οι Τούρκοι λένε Dόνερ στη διάλεκτο τους (γυρίζει) ΑΛΒΑΝΙΑ = Άλφα(δο)νία άσχετο τί αφήνουν να εννοεί σήμερα το όνομα Αλβανός οι σημερινοί Αλβανοί. Ού Τίς,...... αυτό ακριβώς εγειναν οι Αλφανοί του Καυκάσου, έχασαν την ταυτότητα τους, την ιδιότητα τους, την Πατρίδα τους... τον 5ο αιώνα μ.Χ. είχαν πέσει σε κατάθλιψη εάν ερωτούσες κάπιον "πώς σέ λένε" απαντούσε Ού Τίς επιδή όντως ένοιωθαν μηδαμινοί με δίχως πατρίδα, Οί Τούρκοι έφεραν τους Αλβανούς στην Βαλκανική Χερσόνησο μαζί με τα κοπάδια τους (ώς κινητό κρεοπωλείο με φρέσκο κρέας για τον Οθωμανικό στρατό) το 12ο αιώνα ΜΧ, Ώς σήμερα ακούμε γιά Καυκάσια παρουσία και, ό Κολοκοτρώνης: "Τουρκαλβανοι" Οι τούρκοι επίσης ονόμασαν τους ALFANOYS του Καυκάσου Από το "Ού Τίς" που έλεγαν καί τήν Περσική ονομασία Άρράν που ονόμαζαν την Αλβανία του Καυκάσου, (άνυδρη γη) Αρναούται, κοινώς Αρναούτηδες.... Αρράν + Ού Τίς = Αρναούτης Στόν Τρωικό πόλεμο με τους Τρώες πολέμησαν οι Αλφανοι, . Eπίσης, στην εκστρατία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή, με τους Πέρσες πολέμησαν, 400 χρόνια με τους Τούρκους, καθώς επίσης, και στόν πρώτο καί δεύτερο παγόσμιο πόλεμο είδαμε τα καμώματα τους....
    Οι Αρβανίτες όμως, κατάγονται από την πόλη "Αρβάντ” ΆΡΑΔΟΣ πόλη στη Συρία σε ένα ομώνυμο νησί της Μεσογείου. Το όνομα Αράδιος αναφέρεται στην Βίβλο ως ό γεννήτορας των Αραδίων, (Αρβανιτών) Σήμερα Είναι το μόνο κατοικημένο νησί στη Συρία. Σε όλες της Ανατολικές Δωρικές διαλέκτους (σημιτικές) το όνομα ΆΡΑΔΟΣ γείνετε ARWADOS καί συνπτυγμένα λακωνικά, ARWAD....KAI, πίσω στην Ιωνική που μηλάμε σήμερα λέγετε, ΑΡΒΑΔ. από το ΑΡΒΑΔ ο Αρβα-νίτης* Νίτη ωστόσο, ονομάζομαι τον κατ'εμάς μέ Νού άνθρωπο. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, = ο φέρων νού 'Ελλην από την περιοχή του Αρβάδ. Τήν εποχή εκείνη δεν ήταν όλοι Ομονοούντες στό χώρο αυτό, Έλληνες μέν και oi άλλοι, μέ ανατολική νοοτροπία δε, Σημίτες Έλληνες. Για' αυτό τελικά από τiς έριδες και συνεχείς πολέμους οι σημερινοί Αρβανίτες ανανγάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους ή, οι περισσότεροι από αυτούς τέλως πάντων καί ήρθαν στην σημερινή Ελλάδα και Κάτω Ιταλία (μεγάλη Ελλάδα) Στά Κύθηρα υπάρχουν (πριν τον πόλεμο τουλάχιστον υπήρχαν) οικογένιες με επίθετο "Νίτης" Εξάλλου, την κραταιά “GREEK” καταγωγή τους οι Αρβανίτες την έχουν αποδείξει στα πεδία των μαχών με Γέρα (διακρίσης) Πως μπωρει οι Αλβανοί να είναι όμοροι τους?
    Τi μάς λέει ένα αρχαίο Ατικό ρητό?
    'Έθος αρχαιότατον εστί τοίς Ελλησι, Αλλήλοις ερίζειν καί ούποτε ομονοείν"
    Συρία από το Σείριος όλα Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή