Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Απανωτά χτυπήματα στις συντάξεις

Οι απόμαχοι της δουλειάς δεν είναι
και απόμαχοι της ζωής.
Μαζί με τις νεότερες γενιές παλεύουν
για την σωτηρία του ελληνικού λαού
Το τσάκισμα των συντάξεων με τα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου είναι ένα ακόμη βήμα στην επιχείρηση εξόντωσης του ελληνικού λαού. Τη νεολαία την τσακίζουν κυρίως με την ανεργία, τους εν ενεργεία εργαζόμενους με τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, τώρα έρχεται η σειρά των ηλικιωμένων.
Η κυβερνώσα συμμορία Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου άφησε επίτηδες εκκρεμές το ζήτημα των 325 εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζονταν για να κλείσει η δανειακή σύμβαση και, μόλις ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο, το χρησιμοποίησαν σαν αφορμή για να κόψουν και κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων φτάνει έως και 20% το μήνα για κάθε συνταξιούχο, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής του σύνταξης. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι από 1/7/2012 θα ισχύσει αναδρομικά, με την κατάργηση πολλών επιμέρους επικουρικών ταμείων, η υποχρεωτική μείωση της επικουρικής σύνταξης στο 20% της συνολικής. Αυτό σημαίνει βάρβαρες μειώσεις για χιλιάδες συνταξιούχους που η επικουρική τους σύνταξη έφτανε μέχρι το 80% της συνολικής σύνταξης! Επίσης, οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ μειώθηκαν 8-12%. Η συνολική περικοπή από την αρχή των μνημονίων φτάνει κατά μέσο όρο στα 150 ευρώ το μήνα για κάθε συνταξιούχο, χωρίς να υπολογίζεται το κόψιμο των δώρων.
Το χειρότερο όμως μέτρο είναι ότι κάθε υπουργός θα μπορεί να μειώνει τις συντάξεις με μια απλή απόφαση ανάλογα με τα κάθε φορά δεδομένα (δημογραφικό πρόβλημα, μείωση των αποθεματικών των ταμείων κ.λπ., προβλήματα τα οποία στην ουσία τα δημιουργούν οι ίδιοι). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κράτος των καπιταλιστών θα μπορεί να κόβει όσο θέλει τις συντάξεις, ανεξαρτήτως του πόσες εισφορές έδωσε ο συνταξιούχος στα χρόνια που δούλευε. Στην ουσία, με «νόμιμο» τρόπο, ληστεύουν τους κόπους μια ζωής των απόμαχων της δουλειάς.
Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την εξόντωση των ηλικιωμένων του. Οι νεότερες γενιές στεκόμαστε στο πλευρό των απόμαχων της δουλειάς και παλεύουμε με κάθε τρόπο για την αποτροπή των βάρβαρων εξοντωτικών μέτρων και την ανατροπή της δοτής κυβέρνησης. Η κυβερνώσα συμμορία που τώρα δολοφονεί και την τρίτη ηλικία να ξέρει ότι είναι καταδικασμένη από τον ελληνικό λαό.

Σωτήρης Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου