Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος σε αλλοεθνείς

Πολλοί αλλοδαποί πολύτεκνοι γονείς ζητούν να πάρουν τα μέλη των οικογενειών τους την Ελληνική ιθαγένεια, όχι γιατί έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στην πατρίδα μας που τους φιλοξενεί ή γιατί τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στον ελληνικό λαό, αλλά γιατί επιθυμούν να εισπράττουν το πολυτεκνικό επίδομα που χορηγείται μέσω του Ο.Γ.Α. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο Ο.Γ.Α. χορηγούσε το πολυτεκνικό επίδομα και την ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα πολίτη. Μετά όμως από παρέμβαση και σχετική απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη ο Ο.Γ.Α. υποχρεώθηκε να δίνει εφεξής το πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το γεγονός αυτό δείχνει τις άκριτες και δουλοπρεπείς, προς τους ξένους, επιλογές της προηγούμενης Κυβέρνησης, που μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπούς, ακόμη και σε αυτούς που έχουν εχθρικές διαθέσεις με τους  Έλληνες, όταν οι τελευταίοι δοκιμάζουν μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή οικονομική κρίση και όταν οι άνεργοι και οι άστεγοι καθημερινά αυξάνονται και πολλοί συμπατριώτες μας βιώνουν τη μιζέρια και την εξαθλίωση.
Είναι ανάγκη λοιπόν να αποσυρθεί ο σχετικός νόμος περί απόδοσης της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και να παύσει ο Συνήγορος του Πολίτη, που αποδείχθηκε εσχάτως συνήγορος του αλλοδαπού, να λειτουργεί σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων, σήμερα που πολλοί συμπατριώτες μας λιμοκτονούν και στερούνται στοιχειωδών αναγκών για την επιβίωση τους.

Νίκος Φωτόπουλος αντιπρόεδρος Α.Σ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου