Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι κύριοι υπεύθυνοι για την αντιλαϊκή λαίλαπα

Για ακόμη μια φορά, οι εγχώριοι μεγαλοκαπιταλιστές κι οι πολιτικοί τους υπηρέτες παίζουν με την Τρόικα το παιχνίδι του «καλού και του κακού μπάτσου»

Αυτά τα ανθρωπάκια εκτελούν εντολές πρώτα και κύρια των Ελλήνων μεγαλο-
καπιταλιστών. Τα μέτρα αυτά που παίρνονται τώρα, οι εγχώριες
μεγαλοκαπιταλιστικές συμμορίες
τα ζητούσαν από χρόνια
Κυβέρνηση, Έλληνες  καπιταλιστές και Τρόικα, για να περάσουν τα νέα φρικώδη μέτρα τους, παίζουν και πάλι το γνωστό θέατρο. Υπό την απειλή ξανά της χρεοκοπίας (η οποία ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν θα αποφευχθεί), προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, προκειμένου να δεχθεί νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις και κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων. Σε όλο αυτό το σκηνικό, πρωταγωνιστικό ρόλο για μια ακόμα φορά έχει η προπαγάνδα ότι όλα μας τα επιβάλλουν οι ξένοι, δηλαδή η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποιοσδήποτε άλλος... εκτός φυσικά από τους Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές. Είναι δε τέτοια η αισχρότητα των ελληνικών αστικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν τη χουντική κυβέρνηση Παπαδήμου, τους υπουργούς της, καθώς και τον ίδιο τον ΣΕΒ, να «αντιστέκονται» στα μέτρα της Τρόικας!!!
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Τα βάρβαρα μέτρα τα οποία παίρνονται κατά του ελληνικού λαού είναι μέτρα τα οποία επιθυμούν διακαώς (και προσπαθούσαν εδώ και χρόνια)να πάρουν οι Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές. Γι' αυτό και οι πολιτικοί υπηρέτες τους, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, πριν από δυόμισι χρόνια, διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα, ώστε να σπρώξουν την Ελλάδα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ. Η υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ και η πολιτική του Μνημονίου ήταν, λοιπόν, βασική επιλογή και σχέδιο της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, για να ασιατοποιήσει τον ελληνικό λαό και να μετακυλήσει την κρίση της στις πλάτες του. Και όταν ο Γιωργάκης δεν έπειθε πλέον, επέβαλαν πραξικοπηματικά τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους...
Όσο για το ότι τα μέτρα είναι προτάσεις του ντόπιου κεφαλαίου, ας θυμηθούμε μόνο τη δήλωση του Πρωτόπαπα για «κουκουλοφόρους επιχειρηματίες» που υποδεικνύουν στην Τρόικα τα πιο σκληρά μέτρα, αλλά και τις σχετικές δηλώσεις τροϊκανών.
φυσικά, οι ξένοι δανειστές και οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι δεν είναι ηλίθιοι να μας δανείζουν χωρίς να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, ή χωρίς να απαιτούν εγγυήσεις (ακόμα και τη δημόσια περιουσία της χώρας) για να μη χάσουν τα λεφτά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η χώρα έχει μεταβληθεί σε «αποικία». Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τον ξένο παράγοντα γιατί τη συμφέρει, γιατί έτσι μπορεί να επιτεθεί καλύτερα στον ελληνικό λαό. Το ζήτημα πάνω απ' όλα είναι ταξικό. Το ίδιο συνέβη και στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου, όταν η ελληνική αστική τάξη με τη βοήθεια του αγγλικού ιμπεριαλισμού χτύπησε τον ένοπλο ελληνικό λαό και ισχυροποίησε τη θέση της στη χώρα. Ούτε όμως και τότε η Ελλάδα έγινε «αποικία». Αντιθέτως, ο ελληνικός καπιταλισμός αναπτύχθηκε, και ακόμα και σήμερα (στην περίοδο της κρίσης) έχει έντονη ιμπεριαλιστική οικονομική δραστηριότητα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, την Τουρκία και αλλού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι το πρώτο παγκοσμίως, καθώς κατέχει το 16% του παγκόσμιου στόλου.
Η πραγματική «κατοχή» υπό την οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι η «κατοχή» της από μια από τις πιο βάρβαρες, ανάλγητες και αιμοδιψείς αστικές τάξεις του κόσμου, την ελληνική. Η οποία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της και να ξεπεράσει την κρίση, δεν διστάζει όχι μόνο να καταδικάσει τον εργαζόμενο ελληνικό λαό σε έσχατη φτώχεια αλλά ακόμα και να τον αντικαταστήσει, διαμέσου της αθρόας εισαγωγής λαθρομεταναστών. Πριν λοιπόν καταστρέψουν εντελώς τις ζωές μας και τη χώρα μας, θα πρέπει να ανατρέψουμε πρώτα εμείς την πολιτική τους, τους ίδιους και τους κάθε λογής υπηρέτες τους.

Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου