Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γενικό ξεπούλημα για πενταροδεκάρες

Την απάντηση στο άγριο ξεπούλημα
της δημόσιας περιουσίας
θα δώσει ο ιδιοκτήτης της, δηλαδή,
οι Έλληνες εργαζόμενοι!
Μετά το ξεπούλημα τύπου «άρπα κόλα» των 4 Airbus (στο οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση), σειρά παίρνουν, μετά τις τελευταίες «διαπραγματεύσεις» της ελληνικής με την ξένη τρόικα, οι ΔΕΚΟ, οι συμμετοχές του δημοσίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα ακίνητα. Μάλιστα, με την αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ εσόδων από το ξεπούλημα μέχρι το 2015 μετατοπίζεται χρονικά στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Και, για να διασφαλιστεί το πρόγραμμα, διευρύνεται σε μερίδια δημόσιων επιχειρήσεων που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων!
Αν και κανένα πωλητήριο ΔΕΚΟ δεν αναμένουν κυβέρνηση και τρόικα έως τα μέσα του χρόνου, φέρνουν στο προσκήνιο την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αυτοκινητόδρομων, που αναμένεται να γίνει έως το καλοκαίρι, ενώ το δεύτερο εξάμηνο προσδιορίζεται η πώληση των κρατικών λαχείων και της Εγνατίας Οδού. Στο πεδίο των ΔΕΚΟ προγραμματίζονται, σύμφωνα με το κείμενο του νέου Μνημονίου, δύο πωλητήρια για το τρίτο τρίμηνο του 2012. σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, και 6 ακόμη κινήσεις, με την πώληση του ΟΔΙΕ, της ΕΑΣ, των ΕΛ.ΠΕ., της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και του ΟΠΑΠ! Για το 2013 μεταφέρονται τα πωλητήρια σε ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ, Καζίνο Πάρνηθας, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, των λιμένων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, των περιφερειακών λιμένων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Για τα πακέτα ακινήτων, στόχος είναι η αρχή να γίνει το τρίτο τρίμηνο του 2012, με πώληση 20 ακινήτων του δημοσίου.
Όλο αυτό το παζάρι αναμένεται να φέρει έως το Δεκέμβριο 3,2 δισ. ευρώ. Το 2013 συνολικά αναμένεται τα έσοδα να διαμορφωθούν σε 7,4 δισ. ευρώ και το 2014 στα 11 δισ. ευρώ. Για όλο το διάστημα από το 2012 έως το 2015, υπολογίζονται 19 δισ. ευρώ έσοδα, που δήθεν θα συμβάλουν στη μείωση του χρέους!
Δηλαδή, με απλά λόγια, οι κυβερνώντες 9α ξεπουλήσουν σε τιμές εξευτελιστικές, εν καιρώ κρίσης, μια περιουσία που ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό, ερήμην του τελευταίου, για ένα απεχθές χρέος που δεν αφορά το λαό, για να καλύψουν μέρος της αποπληρωμής των δανείων που δεν ζήτησε ο ελληνικός λαός! Πλησιάζει, όμως, η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση του σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος του!

Γιάννης Τριαντάφυλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου