Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Τι θέλουν από εμάς

"Διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία" ονομάζουν οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές τις βλαπτικές αλλαγές που θέλουν να επιβάλουν πάνω στις απολαβές των εργατών τους, για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικότερα τους Αμερικανούς καπιταλιστές. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές (και οι Έλληνες) θέλουν:
Να απαλλαχθούν από το ασφάλιστρο πάνω στο εργατικό μεροκάματο που πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία, (π.χ. ΙΚΑ) για την περίθαλψη και την σύνταξη των εργατών. Γι' αυτό θέλουν να καταργήσουν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, και αυτή να γίνει ιδιωτική υπόθεση των εργατών.
Θέλουν με ένα απατηλό "ελαστικό" ωράριο να απαλλαχθούν από το οκτάωρο και την πληρωμή των υπερωριών.
Θέλουν να μειώσουν τα μεροκάματα.
Θέλουν να απαλλαγούν από την αποζημίωση των απολύσεων, από την πληρωμένη θερινή άδεια, τα δώρα, τα οικογενειακά επιδόματα και τα κρατικά επιδόματα ανεργίας.
Και συμπληρωματικά, θέλουν να αρπάξουν τα υπάρχοντα κεφάλαια των ταμείων κοινωνικής ασφαλίσεως, δια μέσου του τζόγου των χρηματιστηρίων: Και επίσης να αρπάξουν όλη την κερδοφόρο δημόσια περιουσία, δια μέσου των ιδιωτικοποιήσεων και των σκηνοθετημένων δημοπρασιών.
Με λίγα λόγια θέλουν να αφαιρέσουν από τους εργάτες τους, ότι κατέκτησαν αυτοί με τους αγώνες τους μέσα σ' έναν ολόκληρο αιώνα. Αυτά είναι τα σχέδια των καπιταλιστών, που τα γράφουν καθαρά μέσα στα ειδικά οικονομικά τους έντυπα. Το τι απ' όλα όμως από αυτά θα κερδίσουν, και πόσο θα κοστίσουν σε αυτούς, που άθελα τους έχουν αναλάβει το ρόλο των αναγεννητών του ευρωπαϊκού εργατικού επαναστατικού κινήματος, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου