Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από Ρωσία – Κίνα


Όποιος τρέφει αυταπάτες για τα πιο καθυστερημένα και αυταρχικά καθεστώτα του κόσμου προσφέρει κακές υπηρεσίες στην πάλη του ελληνικού λαού

Το τι μπορεί να σημαίνειμια στροφή της Ελλάδας
προς Ρωσία - Κίνα,
το βλέπουμε στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο η COSCO
το έχει μετατρέψει σε εργασιακό κάτεργο

Οι φωνές που μιλάνε για απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη, και γενικότερα από τη Δύση, και στροφή προς τα καθεστώτα της Ανατολής, Ρωσία και Κίνα, για εξεύρεση χρημάτων και αναπτυξιακή βοήθεια, βρίσκουν απήχηση σε πολιτικές κινήσεις και πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων. Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι φωνές αυτές είναι άκρως επικίνδυνες, για λόγους που θα εξηγήσουμε.
Κατ' αρχήν, επαναλαμβάνουμε σαφέστατα ότι ο βασικός εμπνευστής και σχεδιαστής των εγκληματικών μέτρων των δύο τελευταίων χρόνων δεν είναι ο δυτικοευρωπαϊκός καπιταλισμός αλλά η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη (εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργολάβοι-εκδότες κ.λπ.). Αφού έστρεψαν τη χώρα προς την Ανατολή, αφού χτύπησαν την παραγωγική βάση της και καταβρόχθισαν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα χρησιμοποιούν την πίεση των Ευρωπαίων για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό. Ενώ με τα τεράστια δάνεια, συντηρούν την κρίση χρέους, προκειμένου να διασώσουν τον εαυτό τους.
Ο στόχος τους είναι να παραμείνουν στην Ευρώπη για να αποκομίζουν αυτά τα οφέλη αλλά παράλληλα είναι σταθερά προσανατολισμένοι προς την Ανατολή. Την Ελλάδα τη θέλουν σαν βάση για τις ασιατικές εξορμήσεις τους και σαν πύλη προς τη δύση των βάρβαρων ασιατικών καθεστώτων. Η συμμαχία με την Ανατολή αποδεικνύεται με στοιχεία: συνεργασία προμηθευτών φυσικού αερίου με τη ρωσική Gazprom, Ρώσοι αγοραστές στη Marfin, ξεπούλημα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ σε Ινδούς, παραχώρηση των κεντρικών λιμανιών σε Κινέζους, συνεχείς προτάσεις για «επενδύσεις» στους φυλάρχους του Κατάρ κ.λπ.
Ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν έχει να περιμένει τίποτε απ' τις συμμαχίες αυτές αλλά στην ουσία από εκεί προέρχεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Οι Ρώσοι, Κινέζοι και ισλαμιστές καπιταλιστές είναι μαθημένοι σε καθεστώτα απάνθρωπα, βάρβαρα και αιμοσταγή και τέτοια θα θελήσουν να επιβάλουν και στην Ελλάδα, με τη βοήθεια των Ελλήνων μεγαλοκαπιταλιοτών. Το ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανεχτεί ασιατικές συνθήκες ζωής και εργασίας. Γι' αυτό και είναι σύμμαχοι των εγχώριων καπιταλιστών στην αλλαγή του πληθυσμού της χώρας σε τριτοκοσμικό, μέσω των λαθρομεταναστών.
Η προπαγάνδα υπέρ των «πλεονεκτημάτων» από τις σχέσεις με Ρωσία, Κίνα κτλ. βρίσκει απήχηση σε τμήματα του ελληνικού λαού και λόγω της γενικότερης αστικής επιρροής, αλλά και λόγω κάποιων ιστορικών αυταπατών. Δεν είναι αλήθεια, όμως, ότι η «ομόδοξη» Ρωσία, το «ξανθόν γένος», μας βοήθησε στην επανάσταση του 1821. Η τσαρική Ρωσία εκπροσωπούσε τη μαύρη αντίδραση της εποχής και ήταν παραπλήσιο καθεστώς με την οθωμανική δεσποτεία. Η επανάσταση του 1821 έχει διαφορετικά ιστορικά διδάγματα. Ο ολιγάριθμος ελληνικός λαός πήγε κόντρα στις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, που τον ήθελαν δούλο της ασιατικής τυραννίας. Στο πλευρό του είχε τους Ευρωπαίους αγωνιστές, τους φιλέλληνες. Και τώρα οι σύμμαχοι μας είναι οι Ευρωπαίοι εργάτες, το ευρωπαϊκό εργατικό κίνημα, με τις μεγάλες παραδόσεις του. Αυτό δείχνουν οι αναπτυσσόμενες εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός ανήκε και ανήκει στην Ευρώπη. Όχι τη σάπια Ευρωπαϊκή «Ένωση» των εκμεταλλευτών κεφαλαιοκρατών, αλλά την Ευρώπη του επαναστατικού εργατικού κινήματος και των μεγάλων αγωνιστικών και δημοκρατικών παραδόσεων.
Με την πάλη μας ενάντια στη επιχείρηση εξόντωσης μας, που θα φτάσει αναπόφευκτα μέχρι το ζήτημα της εξουσίας, μπορούμε να δώσουμε στο εργατικό κίνημα της Ευρώπης το έναυσμα για την αναγέννηση του. Και με το λαό κυρίαρχο στη χώρα, δεν θα έχουμε ανάγκη τα βάρβαρα καθεστώτα Ρωσίας και Κίνας. Απλώς χρειαζόμαστε τρία πράγματα: Θάρρος, οργάνωση και στόχευση ενάντια στον πραγματικό ένοχο, τους εγχώριους μεγαλοαστούς δυνάστες.
Σωτήρης Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου