Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Οι Συμφωνίες με την Κίνα

Η Κίνα είναι η χώρα του μέσου μηνιαίου εργατικού μισθού των 60 έως 80 ευρώ. Με 14ωρη ημερήσια συνεχή εργασία, και χωρίς πληρωμένες υπερωρίες. Με συνεχή επταήμερη εβδομαδιαία εργασία. Χωρίς θερινή άδεια, χωρίς αργίες, χωρίς επιδόματα ανεργίας, χωρίς αποζημίωση απολύσεων, και χωρίς κοινωνική ασφάλιση.
Οπότε, τα κινεζικά προϊόντα που είναι πάμφθηνα λόγω αυτών των κτηνωδών συνθηκών εργασίας και αμοιβών του κινεζικού λαού, όταν εξάγονται σε άλλες χώρες, τα αντίστοιχα προϊόντα αυτών των άλλων χωρών, μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό των κινεζικών, αποκλειστικά και μόνον όταν: Τα προϊόντα αυτών των χωρών παραχθούν και αυτά, με τις ίδιες κτηνώδεις συνθήκες εργασίας και αμοιβής, σαν αυτές των κινεζικών.

Ο Κινέζος μεγαλοκαπιταλιστής Τζιαφού, πρόεδρος της COSCO και από τα ισχυρότερα στελέχη του μεγαλοκαπιταλιστικού "Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας", δήλωσε στην Αθήνα: Ότι με τις υπάρχουσες συμφωνίες η Ελλάδα είναι για την Κίνα η πύλη εισόδου των εμπορευμάτων της στην Ευρώπη.
Οι ηγέτες όλων των ελληνικών αστικών κομμάτων και των ονομαζόμενων αριστερών, που (επίσημα ή δια της σιωπής τους) συμφώνησαν στην παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά για πύλη εισαγωγής των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα, καθώς και στις κινεζικές επενδύσεις σ' αυτήν: Όλοι αυτοί οι ηγέτες ουσιαστικά δέχθηκαν μαζί με τις συμφωνίες, και το εξής αυτονόητο που είναι και το εγκληματικότερο. Διότι εκ των πραγμάτων και αργά ή γρήγορα, οι συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές του εργαζόμενου ελληνικού λαού, θα κινδυνεύσουν να γίνουν παρόμοιες με τις κτηνώδεις συνθήκες εργασίας και αμοιβής του κινεζικού λαού, και με παρόμοιες στερήσεις δυστυχία και αθλιότητα.
Για τις συνέπειες "των συμφωνιών με την Κίνα", για τη χώρα μας το λαό μας και για τις κοινωνικές τάξεις, διακατεχόμαστε από την εξής βέβαια πρόβλεψη.
Η χώρα μας θα κινδυνεύσει να γίνει ασιατική, και ο λαός μας να περιέλθει στη βαρβαρότητα και τη δυστυχία της κινεζοποίησης.
Η υπεράρχουσα αστική τάξη, οι εφοπλιστές, που στην μεν Κίνα δια του τεράστιου στόλου τους διαχειρίζονται όλες τις θαλάσσιες μεταφορές της και στην Ελλάδα δια των ΜΜΕ που ελέγχουν, διευθύνουν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις: "Οι συμφωνίες με την Κίνα" θα τους συσσωρεύσουν αμύθητα πλούτη.
Για το τμήμα της ελληνικής αστικής τάξης, που δραστηριοποιείται στο εσωτερικό της Ελλάδας και ιδιαίτερα στον παραγωγικό τομέα, οι "συμφωνίες με την Κίνα" θα είναι από επιζήμιες έως καταστρεπτικές.
Όσο για τις δυο άλλες πολυάριθμες τάξεις που συνθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού... Πρώτον για τα ενδιάμεσα κοινωνικά στρώματα και μικροεπιχειρηματίες κάθε μορφής, και πληθυσμούς της υπαίθρου κ.λπ. Και δεύτερον για. το σύνολο της εργατικής τάξης. Οι "συμφωνίες με την Κίνα" θα είναι για όλους αυτούς, από καταστρεπτικές έως αφανιστικές...
Με βάση αυτή μας την πρόβλεψη, θεωρούμε άμεσο πολιτικό μας καθήκον, να καταγγείλουμε σαν τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία του ελληνικού λαού, όλους αυτούς τους αυτοονομαζόμενους "εκπροσώπους ηγέτες" του ελληνικού λαού που συμμετείχαν σ' αυτήν τη "συμφωνία με την Κίνα".
Αυτός ο τεράστιος κίνδυνος της Κινεζοποίησης είναι εντελώς καινούργιος. Αλλά και ο εκρηκτικός δυναμισμός τού ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση του, θα είναι και αυτός ακόμα πιο καινούργιος.

Υστερόγραφο
Εάν υπήρχε στην Ελλάδα ένα πραγματικό εργατικό κίνημα θα έπρεπε να είχε απαγορεύσει αγωνιστικά, την εισαγωγή προϊόντων κατασκευασμένων με τέτοιες κτηνώδεις αντεργατικές συνθήκες, όπως αυτές της σημερινής Κίνας.
Γιάννης Βερούχης Μαϊος 2010

                                       Στα 140 εκατ. ευρώ οι ελληνικές επενδύσεις στην Κίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου