Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η Κύπρος

Δεν θα ασχοληθούμε με το τι ομολογεί πριν από 104 ολόκληρα χρόνια  ο Τσώρτσιλ όταν έλεγε ότι: «Νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσικό για τους Κύπριους, που είναι ελληνικής καταγωγής, να αποζητούν την ένωση τους με αυτό που θεωρούν ως μητέρα πατρίδα. Τέτοιου είδους αισθήματα αποτελούν αγνά παραδείγματα πατριωτισμού…», ούτε με όσα κατά καιρούς γράφουν οι αγγλικές εφημερίδες και ο ευρωπαϊκός τύπος υπέρ της ελληνικής απόψεως για το κυπριακό. Θα περιοριστούμε στις αντιρρήσεις που προβάλλουν οι «φίλοι μας» οι Τούρκοι στο Ελληνικό αίτημα για την Κύπρο. Αντιρρήσεις οι οποίες είναι αναμφισβήτητα εμπνευσμένες από τους Άγγλους γιατί αποτελούν φωνογραφική επανάληψη των αγγλικών επιχειρημάτων.
Και ισχυρίζονται οι Τούρκοι, ότι η Κύπρος ουδέποτε υπήρξε ελληνική, ότι εδαφικός ανήκει στην Τουρκία κι ότι η τυχόν παραχώρηση της στην Ελλάδα θα θέση σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική της ασφάλεια.
Το ότι κανείς Τούρκος πιστεύει, στα σοβαρά, ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνική, αυτό είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας!
Διότι οι σημερινοί κάτοικοι της Κύπρου δεν εγκαταστάθηκαν ασφαλώς, ούτε όταν η Κύπρος ήταν στα τουρκικά χέρια, ούτε όταν κατέληξε στα αγγλικά χέρια. Υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων και πριν από τους Τούρκους, τους βρήκαν οι Ρωμαίοι και μετά από αυτούς άλλοι κατακτητές χωρίς να κατορθώσουν να μεταβάλουν το εθνικό τους φρόνιμα. Και όσον αφορά το επιχείρημα ότι αν η Κύπρος γίνει ελληνική θα κινδυνεύσει η ασφάλεια της «φίλης μας και συμμάχου» Τουρκίας, απαντάμε πως κοντινότερα είναι στις ακτές της και η Λέσβος και η Χίος και η Σάμος και τα Δωδεκάνησα, χωρίς να απειλείτε η ασφάλεια των Τούρκων.
Κι είναι προφανές πως οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για την τουρκική μειονότητα της Κύπρου (και ως προς το σημείο αυτό μπορεί να μην έχουν άδικο), ανεξάρτητα όμως από το γεγονός η τουρκική μειονότητα δεν νομίζω ότι θα είχε δύσκολες μέρες υπό την  Ελληνική Διοίκηση της Μεγαλονήσου..
Και πέραν τούτου, υπάρχει κι άλλη λύση, μπορεί όχι τόσο ιδεώδες, αλλά δυνατή!
Η Τουρκία δεν υποφέρει από στενότητα χώρου. Η έκταση της είναι διπλάσια της Γαλλίας κι ο πληθυσμός της μόλις τα δύο πέμπτα της εν λόγω χώρας. Αυτό σημαίνει πως η Τουρκία έχει την δυνατότητα να περιλάβει πληθυσμό 100 εκατομμυρίων περίπου, χωρίς να αντιμετωπίσει δημογραφικό πρόβλημα.
Ας πάρει επομένως από την Κύπρο τους 80.000 Τούρκους στα εδάφη της, αν βεβαίως δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Διοίκηση, κι ας τους εγκαταστήσει εκεί που υπάρχουν εκατομμύρια ακαλλιέργητα στρέμματα εύφορης γης.  Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν νομίζουν οι «φίλοι μας» οι Τούρκοι ότι αξίζει, μετά από τόσες θυσίες, να πάρει κι η φτωχή Ελλάς ένα εύφορο νησί που της ανήκει;
Κωνσταντίνος Βούλγαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου