Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο ρόλος του αστικού τύπου

Το Βήμα της Κυριακής στις 23/1/ είχε ρεπορτάζ με τα «υπέρ» της νομιμοποίησης του εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων. Επειδή είναι γνωστή η σήψη και ο άγριος σαλταδόρικος χαρακτήρας του εγχώριου καπιταλισμού, δεν θα αποτελούσε έκπληξη η ανάμιξη του σ’ αυτή την βρώμικη ιστορία. Το προνομιακό πεδίο άλλωστε αυτού του εγκλήματος είναι οι ασιατικές χώρες (Κίνα, αραβικές χώρες κτλ), με τις οποίες το ελληνικό κεφάλαιο είναι σε αγαστή συμμαχία.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αποκάλυψε με τον πιο έντονο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο των εφημερίδων και των καναλιών των μεγαλοκαπιταλιστών..αυτό της συστηματικής κατασυκοφάντησης κάθε λαϊκού αγώνα, της αισχρής ψευδολογίας και παραπληροφόρησης.
Με δημοσίευμα του το Βήμα στις 29/3/ φθάνει μέχρι του σημείου να κατηγορήσει τους κατοίκους, “μέσα από «αποκαλύψεις» αστυνομικών πηγών”,  σαν τρομοκράτες και συνεργάτες της αλβανικής μαφίας.
.
Η σύγχρονη «Καθημερινή», τμήμα του εφοπλιστικού ομίλου Αλαφούζου, είναι στην υπηρεσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της αστικής τάξης. Εξαπολύει μύδρους κατά της εργατικής τάξης και του λαού. Φυσικά, δεν έχει καμιά σχέση με την παλαιά «εγκυρότητα» της εποχής Βλάχου. Αλλά και πάλι τα καταφέρνει, κουτσά στραβά, να απλώνει το δηλητήριο της βάρβαρης προπαγάνδας των πλουσίων.
Στη φωτογραφία ένα φύλλο της φυλλάδας αυτής, της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 1943, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής. Ο τίτλος είναι: «Το διάγγελμα του Φύρερ προς τον γερμανικόν λαόν επί τω νέω έτει». Με τέτοιο... ένδοξον παρελθόν, πώς να μην είναι «λαμπρόν» τον παρόν τους;
Αριστείδης  Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου