Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η υπογεννητικότητα είναι μεθοδευμένη


Ελληνίδες αγωνίστριες μανάδες
μεγαλώνουν τα παιδιά τους
στην εξορία.
Με το ίδιο πνεύμα σήμερα
οι γυναίκες πρέπει
να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας
στη μητρότητα
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στην ιστορία, της έχει περάσει πολύ σκληρές στιγμές. Οι προηγούμενες γενιές βίωσαν πολέμους, διωγμούς, καταστροφές, μεγάλη φτώχεια. Ακόμα όμως και σε αυτές τις πολύ δύσκολες περιόδους, οι δείκτες γεννητικότητας δεν είχαν πέσει τόσο πολύ όσο σήμερα. Ακόμα και όταν οι γυναίκες δεν ήξεραν αν τα παιδιά που έκαναν θα επιβίωναν, παρόλα αυτά γεννούσαν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές έλεγε: «Θα σας βοηθήσουμε να κάνετε παιδιά, θα γίνουμε Σουηδία»! Όπως αποδείχτηκε, στην πραγματικότητα εννοούσε: «Σταματήστε να κάνετε παιδιά. Δεν θέλουμε να γεννάτε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σας εμποδίσουμε».
Οι Έλληνες καπιταλιστές και η δουλική κυβέρνηση τους δεν θέλουν γεννήσεις. Δεν θέλουν γιατί φοβούνται τις νέες γενιές, και ιδίως την ανανέωση της εργατικής μας τάξης. Δεν θέλουν γιατί το σχέδιο τους είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική χώρα, βυθισμένη στην απόλυτη καθυστέρηση, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική.
Ακόμα και στις πιο μαύρες εποχές της ελληνικής ιστορίας, υπήρχε μια στοιχειώδης αγροτική παραγωγή, που επέτρεπε σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον να συντηρείται. Υπήρχαν εργοστάσια που γυναίκες και άνδρες δούλευαν και ζούσαν τα παιδιά τους. Τώρα διαλύουν την παραγωγική βάση της χώρας!
Αν το συμφέρον των Ελλήνων καπιταλιστών είναι να μην υπάρχουν γεννήσεις, εμείς οι γυναίκες θα αντισταθούμε σε αυτό. Σε πείσμα των καιρών, όσο και να σπέρνουν το φόβο και την απελπισία, όσο κι αν παίρνουν πίσω δικαιώματα και παροχές, όσο κι αν διαλύουν τις στοιχειώδες υποδομές (παιδικούς σταθμούς, σχολεία κτλ.), θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας πριν από εμάς. Θα ανασταίνουμε τις νέες γενιές με τις ηρωικές παραδόσεις του ελληνικού λαού. Έχοντας για παράδειγμα τις γυναίκες που δεν δίστασαν ούτε στιγμή να ανέβουν στα βουνά, πολεμώντας τους φασίστες κατακτητές. Έχοντας παράδειγμα τις γυναίκες που μεγάλωσαν τα μωρά τους στις εξορίες και τις φυλακές. Θα παλέψουμε για έναν κόσμο δίκαιο και ασφαλή, ένα κόσμο που θα σέβεται, θα τιμά και θα υπερασπίζει τη γυναίκα και τη μητρότητα.
 Μαρία Καράβολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου