Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους

 
Να υπερασπιστούμε την τάξη μας από την εξαθλίωση!
Η κατάσταση που επιβάλλουν οι εργοδότες μέσα στους χώρους δουλειάς μπορεί να αποδοθεί οπτικά μόνο με τη ζωγραφική αναπαράσταση της Κόλασης
Οι αστοί πολιτικοί μάς μιλούν για την κρίση της «δημοκρατίας» τους... Για μια κακή «φουρνιά» αστών πολιτικών... Λίγα μέτρα, όμως, πιο πέρα και πέριξ του Κοινοβουλίου τους, που είναι ο «φάρος» της «δημοκρατίας» τους, μια χώρα στενάζει από αφόρητες δυσκολίες επιβίωσης. Στα εργοστάσια, το να πληρώνεσαι στην ώρα σου αρχίζει να γίνεται ανέκδοτο. Ήδη, το 30% των επιχειρήσεων καθυστερεί μισθούς από έναν έως τέσσερις μήνες. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!

Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011, έχουμε μείωση 20% (!!!) των αποδοχών. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη μετατροπή των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!
Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν με ραγδαίους ρυθμούς, τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά και οι άνεργοι σωρεύονται κατά δεκάδες για μια αγγελία. Ήδη, τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, που κρατούν τον πρώτο μισθό για αμοιβή, έχουν γιγαντωθεί. Ένας μήνας εργασία τζάμπα υπέρ του ιδιωτικού «ΟΑΕΔ», σε κρατούν άλλους δύο μήνες, και μετά ξαναπάς... Και ξανά από την αρχή κ.λπ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!
Απέναντι σε δαύτη τη «δημοκρατία» τους, πρέπει να υψώσουμε τη μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε, τους αγώνες, την αλληλεγγύη, αλλά και τη φαντασία μας. Υπεράσπιση των αδύναμων παιδιών και γερόντων και όλων όσων υποφέρουν. Ίδρυση επιτροπών αλληλεγγύης παντού. Ίδρυση επιτροπών για το σταμάτημα των κατασχέσεων που κάνουν οι τράπεζες σε σπίτια και μαγαζιά.
Οτιδήποτε θέτει την ενέργεια μας στην υπηρεσία της επιβίωσης μας και στην υπεράσπιση της ζωής μας πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς αναστολή. Κάθε ώρα που περνά, η τάξη μας δέχεται απανωτά χτυπήματα εξαθλίωσης. Κάθε αγώνας που υπερασπίζεται την ύπαρξη μας είναι αναγκαίος και σημαντικός.
Αριστείδης Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου