Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δεν πουλάμε σπιθαμή Γης

Στις 23 Φεβρουαρίου, η πρώτη είδηση παγκοσμίως, μετά την αραβική εξέγερση και τις εξελίξεις στον Νότο της Μεσογείου, ήταν το πλήθος και το πάθος του ελληνικού λαού που πλημμύρισε οργισμένος τους δρόμους της Αθήνας. Το μήνυμα απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους τοποτηρητές τους ήταν σαφές:
Η Ελλάδα δεν πωλείται. Οι 'Έλληνες δεν θα γίνουν δούλοι.
Η μεγάλη μαχητικότητα της πορείας και η επιμονή του κόσμου να παραμείνει στο Σύνταγμα μέχρι αργά το απόγευμα, παρά τον καταιγισμό χημικών των δυνάμεων καταστολής, δείχνει έναν λαό που σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτό του και τη χαμένη του υπερηφάνεια.
Η κυβέρνηση, μετά την επίθεση κατά της ειρηνικής πορείας με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και ξενόγλωσσους ασφαλίτες (εντοπίσθηκαν σε διάφορα σημεία), έχει απόνομιμοποιηθεί πλήρως. Δεν έχει κανενός είδους εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται στο όνομα του ελληνικού λαού για τον δημόσιο πλούτο, την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία, την παιδεία, τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση. Όσο και αν προσπαθεί, δεν θα μπορέσει με επικοινωνιακά τερτίπια να κρύψει τις ευθύνες της για το Μνημόνιο (δηλαδή το ξεπούλημα της χώρας), ούτε με βόμβες κρότου να καλύψει το βουητό των επερχόμενων καταλυτικών γεγονότων.

Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και να αξιώσει:
1.            Άρνηση αναγνώρισης και πληρωμής του «απεχθούς» χρέους. Γι' αυτά τα χρέη η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει 4 φορές και, ακόμη και τότε, τα χρέη αυτά δεν διαγράφηκαν. Τα έχουμε πληρώσει ως και 140 φορές πάνω από το δανειζόμενο κεφάλαιο! Ούτε ένα ευρώ από τη λεγόμενη «οικονομική βοήθεια» δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις! Η «βοήθεια», με τα τοκογλυφικά επιτόκια, δεν έχει σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα να μη χρεοκοπήσει. Σκοπό έχει να αυξήσει ακόμα περισσότερο το δυσβάσταχτο χρέος, με αποτέλεσμα τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και την υποδούλωση του λαού προς όφελος των δανειστών μας.
2.            Ανασυγκρότηση της οικονομίας στην προοπτική εθνικού νομίσματος, με συνολική αναθεώρηση των όρων παραμονής μας στην Ε.Ε. Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. δεν βοηθούν εμάς να μην πτωχεύσουμε, αλλά τους τραπεζίτες και τις διεθνείς αγορές που κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Αν η Ελλάδα κηρύξει «στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους», αυτοί θα βγουν χαμένοι!
3.            Κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης και όλων των «μνημονίων» που υπογράφει η κυβέρνηση Παπανδρέου και όλοι οι κοινοβουλευτικοί «συνένοχοι».
4.            Άνοιγμα όλων των συμβάσεων του δημοσίου και του συνόλου της δημοσιονομικής διαχείρισης στους Έλληνες πολίτες, ώστε να γίνει πραγματική αποτίμηση των δανειακών αναγκών και του πραγματικού ύψους του δημόσιου χρέους. Έλεγχος του συνόλου των κρατικών προμηθειών και πράξεων που έγιναν για εξοπλισμούς, για εκποίηση επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Δημοσιοποίηση και καταγγελία όλων των συμβάσεων και δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο.
5.            Ακύρωση όλων των νόμων, υπουργικών αποφάσεων και διαταγμάτων που εξυπηρετούν το καθεστώς του μνημονίου. Ο λαός και η χώρα πρέπει να ανακτήσουν την κυριαρχία τους, ώστε να υπερασπιστούν τα δίκαια και τα συμφέροντα τους, και να τιμωρήσουν όσους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.
6.            Κανέναν «υπερνόμο» ή αναθεώρηση του Συντάγματος που θα κατοχυρώνει το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» και την «οικονομική διακυβέρνηση», που επιδιώκει να επιβάλει η Ε.Ε. Σύνταγμα έχουμε και βάσει του άρθρου 120/4 (ακροτελεύτια διάταξη): «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Βία είναι και η οικονομική κατοχή της χώρας.

Χρειαζόμαστε ένα νέο Σύνταγμα που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και εργαζόμενου, και να διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία από κάθε εξωτερική και εσωτερική επιβουλή. Ένα τέτοιο Σύνταγμα μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από μια νέα Εθνοσυνέλευση του κυρίαρχου ελληνικού λαού, που θα τον απαλλάξει από όλα τα ανομήματα των εκάστοτε κυβερνώντων που έγιναν στο όνομα του και σε βάρος του.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και θα λογοδοτήσει διότι:
             Πρόδωσε την εμπιστοσύνη του λαού, παραδίδοντας τον στους ξένους οικονομικούς εκτελεστές.
             Εξοντώνει τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μη προνομιούχες τάξεις, ενώ είναι φανερό πως αυτό το τοκογλυφικό χρέος δεν ξεχρεώνεται.
             Κατέστησε «ρακένδυτη» την ελληνική διπλωματία, σύμφωνα με έκφραση φιλικής της εφημερίδας.
             Επέδειξε και επιδεικνύει πολιτική ανικανότητα και πρωτοφανή ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα.
             Υπέγραψε παραίτηση από το δικαίωμα ασυλίας λόγω άσκησης της εθνικής κυριαρχίας «αμετάκλητα και άνευ όρων», δηλαδή η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, την περιουσία της και τον λαό της, έναντι των δανειστών της.
             Αποδέχθηκε καθεστώς υποθήκευσης της δουλειάς μας, της ιδιωτικής περιουσίας μας, ακόμη και της ίδιας της ζωής μας!
             Μούδιασε από την τερατώδη ερμηνεία του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας και δεν προχωρεί στη δημιουργία ΑΟΖ στο Αιγαίο.
             Επιχειρεί να επιβάλει τη λοβοτομή και τον γενιτσαρισμό στην ελληνική νεολαία.
             Οδηγεί τη χώρα σε μαθηματικά βέβαιη χρεωκοπία και μετατρέπει την κοινωνία σε ζούγκλα αφελληνισμένων δουλοπάροικων.
Ο ελληνικός λαός δεν θα αργήσει να ανατρέψει το καθεστώς που τον καταδυναστεύει και να σπάσει τα δεσμά που του έχουν επιβληθεί. Το εξεγερσιακό ντόμινο της Μεσογείου έδειξε τον δρόμο!

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης
Πηγή: Hellenic Nexus ,Μάρτιος 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου