Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εν τη ενώσει η ισχύς για τον Ελληνισμό, εν τη ενώσει ο θρίαμβος

Η πανέμορφή Ηώς, πρόδρομος του Ήλιου,
αρματοδρομούσα, σκορπώντας άνθη και καταδιώκουσα το σκότος.
Guercino 1621

Ο κίνδυνος και η έχθρα της Τουρκίας εναντίον της Ελληνικής φυλής ήταν και είναι πραγματικός και παντοτινός. Αναπτέρωσε και δυνάμωσε κατά το 1922 από τον Ατατούκ Κεμάλ που "έδραψε δάφνας" νίκης με την ανήθικη βοήθεια των συμμάχων και με τα ασυγχώρητα λάθη των τότε πολιτικών αρχηγών του Ελληνικού Κράτους. Με τα γνωστά βάρβαρα γεγονότα του Πατριαρχείου, με τη συστηματική εξόντωση του Ελληνισμού της Πόλης, με την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, με την ίδρυση της στρατιάς του Αιγαίου, με την επιθετική και απαιτητική της στάση στα διεθνή συμβούλια, ο κίνδυνος αυτός για την Ελλάδα γίνεται πιο επιτακτικός και άμεσος.
Δεν είναι πια μυστικό. Η στάση της, οι πράξεις της και η συμπεριφορά της προς εχθρούς και συμμάχους μαρτυρούν περίτρανα τα καλώς οργανωμένα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας προς τα Βαλκάνια και προς τα Ελληνικά νησιά. Και με την ηθική και υλική υποστήριξη μερικών συμμάχων, που ή από προσωρινά συμφέροντα ή από πολιτική μυωπία αυταπατούνται από τις Τουρκικές αντιλήψεις περί δήθεν στρατηγικής και στρατιωτικής υπεροχής στην περιφέρεια, ζωντανεύουν τα οργανωμένα σχέδια της Τουρκίας για μια δήθεν Μεσογειακή δύναμη και αναπυρώνουν τα παλιά της όνειρα περί ιδρύσεως Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο ζωτικό, στρατηγικό και γεωπολιτικό αυτό χώρο.
Μερικοί πολιτικοί ηγήτορες του διεθνούς στίβου, αρκούμενοι σε πρόσκαιρες και αόριστες Τουρκικές υποσχέσεις και στηριζόμενοι σε δικές τους πολιτικές ουτοπίες, δεν σκέπτονται πιες και πόσες υπηρεσίας προσέφερε μέχρι σήμερον η Τουρκία στο χριστιανόδυτικό πολιτισμό. Ξεχνούν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ρίξει τη μισή Ευρώπη σε σκοτάδι προόδου και επί πολλά χρόνια αχρήστευσε και σταμάτησε κάθε πρόοδο προς την δημοκρατία και τον χρισπανοδυτικό πολιτισμό.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι στα μεγαλεπήβολα αυτά σχέδια τους το πιο θετικό και σοβαρό εμπόδιο είναι η Ελλάς και ολόκληρος ο Ελληνισμός της  διασποράς.   Είναι ο Ελληνισμός αυτός που γονάτισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και που μπορεί και σήμερα να σταματήσει τα κατακτητικά και επεκτατικά της σχέδια.

Η Τουρκία με τα καλώς οργανωμένα, μελετημένα και μακροπρόθεσμα σχέδια της, έθεσαν ως μοναδικό σκοπό της, την πολιτική και στρατιωτική απομόνωση της Ελλάδας και την εξουδετέρωση της πνευματικής, πολιτικής και οργανωτικής δύναμης του Ελληνισμού.
Με άριστα οργανωμένα και πλουσιοπάροχα χρηματοδοτούμενα παραπλανητικά σχέδια και ενέργειες άρχισε τελευταίως να συγκεντρώνει και να εντείνει την προσοχή της στον Ελληνισμό της Αμερικής. Θέλει και προσπαθεί να εξασθενήσει και να εξουδετερώσει την πολιτική του δύναμη και την άριστη κοινωνική του υπόσταση που έχει στα λαϊκά στρώματα της Αμερικανικής κοινωνίας. Ο κίνδυνος της Τουρκίας είναι μεγάλος και κρούει την πόρτα μας, τα συμφέροντα μας, το γόητρο, την εκτίμηση, την υπόληψη και την εθνική μας κληρονομιά. Βλάπτει θανάσιμα και μας και την Πατρίδα μας και την καταγωγής μας. Έφτασε ο κίνδυνος στην 11η ώρα. Πρέπει να κινηθούμε τώρα και όχι αύριο.
Για να αποκρούσουμε αποτελεσματικά τον κίνδυνο αυτόν εναντίον ολοκλήρου του Ελληνισμού, χρειάζεται να δραστηριοποιήσουμε και αναδιοργανώσουμε όλες μας τα ηθικές και υλικές δυνάμεις και να ενεργήσουμε με ενιαίο και καλομελετημένο πρόγραμμα, σκοπό και τακτική. Όλοι μας με μια ψυχή και ένα σκοπό «Πως να κερδίσουμε τον σκληρό αυτόν αγώνα και να σταματήσουμε τα μεγαλεπήβολα και ηγεμονικά σχέδια της Τουρκίας».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες μας οι οργανώσεις μεγάλες ή μικρές συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας μας και όλοι μας οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες, πρέπει να εργάζονται εντατικά και να βοηθούν πολύ τον πανεθνικό αγώνα. Οι μονομερείς και χωρισμένες ενέργειες  χαλαρώνουν την δύναμη και αποδοτικότητα του αγώνα. Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλη λύση. Θα έπρεπε να ενώσουμε και να συσπειρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ηθικές και υλικές γύρω από κάποια Οργάνωση ή ομάδα που διαθέτει  πολιτική πείρα,  οργανωτική ικανότητα, οικονομική σταθερότητα κι προ παντός ειδικευμένο κι κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για την ενιαιοποιήση και οργάνωση τον δύσκολου αυτού αγώνα.  Θα έπρεπε επίσης ο αγώνας αυτός να αρχίσει απ τις ρίζες του λαού, από κάτω προς τα επάνω. Όταν  έχουμε μαζί μας τον πολύ κοινό  λαό  (αυτό που προσπαθεί να κάνει η Τουρκία), τότε μπορούμε ευκολότερα να αποκτήσουμε μεγαλύτερη  πολιτική δύναμη και πυγμή, ακόμα και σε αμερικανική και σε ευρωπαϊκή κλίμακα, που θα μας δώσει τι δύναμη να εισακουστούμε και να επηρεάσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τους ιθύνοντες της Ουάσιγκτον και όχι να περιοριζόμαστε, όπως τώρα, σε ορισμένες πολιτικές προσωπικότητες.   Με μια τέτοια οργάνωση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τα Ελληνόπουλα μας να ανέλθουν στις πολιτικές βαθμίδες της Χώρας μας, που θα μας είναι ανυπολόγιστος πλούτος του μέλλοντος.
Μέσα στις τόσες μας καλές και πατριωτικές οργανώσεις και ομάδες , ας δημιουργηθεί μια ισχυρή που θα πληρεί τους περισσότερους όρους, που μπορούν να της δώσουν την δύναμη να ηγηθεί και να οργανώσει ένα τέτοιο αγώνα του Ελληνισμού σε "μεγάλη" κλίμακα. Με τη συνεργασία και συμπαράσταση και των άλλων Οργανώσεων και της Εκκλησίας θα είναι σε θέση να αρχίσει ένα αγώνα από τη «χλόη» του Ελληνισμού και να τον γιγαντώσει σε μια άλλη «Φιλική Εταιρεία».
Μη παραβλέψουμε τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει μια λαϊκή πανεξόρμηση και τη δύναμη της κατανοήσεως, συνεννοήσεως και κοινής δράσεως  ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Θωμάς Λίτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου