Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η κυβέρνηση στηρίζει την λαθρομετανάστευση

Η κυβέρνηση με την στάση της προσκαλεί και νέες καραβιές
εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα
Παρότι η οικονομική κρίση κάνει τις συνθήκες όλο και πιο ακατάλληλες για την παραμονή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, η κυβέρνηση "ετοίμασε" μέτρα που ευνοούν την είσοδο και μόνιμη εγκατάσταση τους και ποινικοποιούν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα:
Ετοιμάζεται να μειώσει τα ένσημα που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας παραμονής από 200 σε 120 το χρόνο. Χιλιάδες λαθρομετανάστες, που φυσιολογικά θα έπρεπε να φύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξανόμενης ανεργίας, θα παραμείνουν τεχνητά στη χώρα, δημιουργώντας έναν τεράστιο εφεδρικό στρατό ανέργων, διατεθειμένο να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πέσουν ακόμα χαμηλότερα τα μεροκάματα και να καταργηθεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος. Και φυσικά, κανένας εργαζόμενος δεν θα διανοείται να απεργήσει, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες θα περιμένουν στην ουρά για μια δουλειά. Στην εγκληματική αυτή πολιτική όχι απλά συνηγορεί, αλλά υπερθεματίζει η ΓΣΕΕ, που ζητάει να είναι ακόμα λιγότερα, και συγκεκριμένα 100, τα απαιτούμενα ένσημα. Επίσης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους λαθρομετανάστες από 80 σε 50, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας.
Ετοιμάζεται να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης, με νόμο που θα μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα τη διατύπωση απόψεων οι οποίες -κατά τη φρασεολογία του νομοσχεδίου- «θα καλλιεργούν» ή θα εξωτερικεύουν αισθήματα αντιπαλότητας» προς τους μετανάστες. Και ρωτάμε: Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα θεωρηθεί «αίσθημα αντιπαλότητας» η άποψη ότι οι λαθρομετανάστες ρίχνουν τα μεροκάματα, καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που θα έπαιρναν οι Έλληνες, εγκληματούν κ.λπ.;  Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, ετοιμάζει απηνείς διώξεις κατά κομμάτων, οργανώσεων και εφημερίδων, αρκεί κάποιο, ακόμα και «ιεραρχικά κατώτερο στέλεχος τους» να υπέπεσε στο παραπάνω αδίκημα περί «αισθημάτων αντιπαλότητας», έστω και εν αγνοία της διοίκησης του νομικού προσώπου. Με τη διάταξη αυτή. ευνοούνται μέχρι και προβοκάτσιες, αφού ένας εγκάθετος θα μπορούσε να προκαλέσει τη δίωξη του νομικού προσώπου. Οι ποινές που προβλέπονται είναι εξοντωτικές: πρόστιμα από 15.000 έως 150.000 ευρώ, αναστολή ή αφαίρεση άδειας λειτουργίας και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές (ενισχύσεις κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό και με μια απλή απόφαση ούτε καν δικαστηρίου αλλά του υπουργού Δικαιοσύνης θα οδηγείται σε κλείσιμο κάθε ανεπιθύμητο έντυπο, σωματείο κ.λπ. Θα εξαπολυθούν δηλαδή διώξεις από την ίδια την κυβέρνηση, άρα διώξεις καθαρά πολιτικές.
Παράλληλα, η κυβέρνηση επέδειξε προκλητική υποχωρητικότητα στους 300 απεργούς πείνας λαθρομετανάστες, αποδεικνύοντας ότι στην πραγματικότητα υπήρξε μια υπόγεια συμπαιγνία ανάμεσα σε αυτήν και τους διοργανωτές της κίνησης. Κατ' αρχάς, ενώ γνώριζε πολύ νωρίτερα την επικείμενη ομαδική μετάβαση τους από την Κρήτη στην Αθήνα και το σκοπό της, απέφυγε να εφαρμόσει το νόμο περί λαθρομετανάστευσης (δηλαδή να τους συλλάβει) και τους άφησε να καταλάβουν τη Νομική σχολή. Με τον τρόπο αυτό, εξέπεμψε προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ουσιαστικά, δηλαδή, απηύθυνε μια πρόσκληση προς εκατομμύρια αποδέκτες: «μπείτε παράνομα στη χώρα μας». Και εν τέλει, δέχτηκε τα περισσότερα αιτήματα τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη νομιμοποίηση και μόνιμη παραμονή όλων των λαθρομεταναστών.
Η πολιτική αυτή αποτελεί έγκλημα εκ προμελέτης σε βάρος του ελληνικού λαού, ο οποίος, με μοχλό τις τεράστιες μάζες Αφροασιατών λαθρομεταναστών, πιέζεται είτε να αποδεχτεί αφροασιατικούς μισθούς και αφροασιατικό βιοτικό επίπεδο, είτε να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας. Ειδικά το ενδεχόμενο νέων κυμάτων λαθρομεταναστών από τα γεγονότα της Βόρειας Αφρικής μπορεί να δώσει ακόμα πιο εκρηκτικές διαστάσεις στο πρόβλημα. Η πολιτική αυτή είναι τόσο τερατώδης, που είναι βέβαιο ότι τελικά θα καταρρεύσει κάτω από την οργή του ελληνικού λαού.
Βασίλης Παπανικολάου

2 σχόλια:

  1. Γιατι ρε παιδια μισειτε τους αλλοδαπους?

    Δεν ειναι ανθρωποι αυτοι?

    Δεν εχουν πολιτισμο?

    Φοβαστε μηπως ειναι κανιβαλοι και τρωνε ανθρωπους?

    Δητε πρωτα πιο κατω τον πολιτισμο τους, σκεφτειτε λιγο την πολυπολιτισμικη κοινωνια που ερχεται, και μετα μιλαμε........

    Εδω ειναι.....

    http://picjb.blogspot.com/2009/09/cook-human.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ βρε παιδί μου γιατί τους αγαπάς τόσο;

    Για την Ελλάδα το Αφγανιστάν ήταν πάντα πολύ κοντά. Δύο χώρες μόνο μας χωρίζουν..η Τουρκία και η Περσία.
    Κάποτε μάλιστα, στην ιστορία μας, το Αφγανιστάν υπήρξε ελληνική επαρχία! Οι περισσότερες πόλεις του έχουν ιδρυθεί από Έλληνες. Το χώμα της χώρας είναι γεμάτο νομίσματα της ελληνικής εποχής, αφού ο Μ. Αλέξανδρος κι οι διάδοχοι του έμειναν εκεί 200 χρόνια.
    Από τον ελληνικό πολιτισμό δεν έμειναν, στην άγρια κι αφιλόξενη αυτή χώρα, παρά μόνο τα νομίσματα. Ήδη ο Αρριανός έχει γράψει για τα τρομερά και τις στερήσεις που τράβηξαν εκεί οι Έλληνες. Τα ίδια έπαθαν κι οι Μογγόλοι του Τζενγκιζ Χαν, οι Πέρσες, οι Κινέζοι κι οι Ινδοί. Όσο για τους Άγγλους, παρ' όλες τις νίκες τους στους δύο αφγανικούς πολέμους, περασμένου αιώνα, έχουν πικρές αναμνήσεις σφαγών και ταλαιπωριών.

    Στη εποχή μας, το περιβάλλον είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν ανέσεις, ούτε καν βασικά έργα υποδομής, ούτε μέλλον στην κοινωνία, μέσα στο οποίο θα ήθελαν οι μουσουλμάνοι να ανήκουν! Αν είναι ωραίος ο πολιτισμός τους, καλώς να τον χαίρονται στη χώρα τους. Οι μετανάστες δεν θέλουν να ζήσουν εδώ σύμφωνα με τους κανόνες της χώρας μας.

    Όσο για τον πολυπολιτισμό που αναφέρεις, και μάλλον δεν γνωρίζεις, αφενός έχει καταρεύσει παταγωδώς κι αφετέρου είναι ένα παραπλανητικό δόγμα,κάποιων μεγιστάνων σαν τον Σόρος. Μάλιστα ο Δανός αξιωματούχος Arlond Mengelkoch λέει πως
    ..ο πολυπολιτισμός μπορεί να δουλέψει μόνο στην περίπτωση που όσοι έρχονται στη χώρα έχουν δουλειά, έχουν τους δικούς τους οικονομικούς πόρους και νοιώθουν υπεύθυνοι για την τοπική τους κοινωνία. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι απλά άνεργοι που οδηγούνται σε μια παθητική ζωή που στηρίζεται σε κοινωνικά βοηθήματα..

    Τέλος η θέση μας από αυτό το μπλοκ, επειδή δεν θέλουμε να ντραπούμε για λογαριασμό άλλων, έντιμα, φιλότιμα, με αξιοπρέπεια κι αγάπη για τον συνάνθρωπο, είναι πως αν δεν μάθουμε να εκτιμάμε και να αγαπάμε τα γενέτειρα μας δεν θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε τους άλλους. Έτσι αποκτάς ηθική και μπορείς μπορείς να ανταπεξέλθεις στην μάχη με την ψευτιά και την απάτη των υποσχέσεων που δίνουν οπι προσωρινοί σωτήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή