Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Γλώσσα Μας Σβήνει

Μεγάλος θόρυβος δημιουργείται για την Ελληνική Γλώσσα, η οποία δυστυχώς, πέρασε στην κατάσταση της μεγαλύτερης αδιαφορίας εκ μέρους των υπευθύνων και των γονέων.
Ενώ οι ξένοι με ειλικρινή θαυμασμό, μας υμνολογούν στα ανώτατα τους εκπαιδευτικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες και μελετούν τους Έλληνες φιλοσόφους και την ελληνική γλώσσα παίρνοντας από αυτά υπέροχα διδάγματα, εμείς δυστυχώς έχουμε μερικούς λαϊκούς, και αρκετούς κληρικούς που συνεχώς την ποδοπατούν και γίνονται επίορκοι και πραγματικοί νεκροθάφτες της!
Θυσιάζουν την ελληνική γλώσσα για να σώσουν δήθεν την Ορθόδοξη θρησκεία.
Αυταπατώνται!.. Διότι και η θρησκεία μας ακολουθεί τον κατήφορο της. Οι μικτοί γάμοι που κατάντησαν της μόδας την αποσυνθέτουν.


Στον βαριά ασθενή και μη ψυχορραγούντα ακόμη, ας προσθέσουμε πολλές ελπίδες, και με περισσότερο ενδιαφέρον ας προσπαθήσουμε να παρατείνουμε την ζωή του...
Αυτό οφείλουμε να  πράξουμε οι πάντες, προτού έρθει το μοιραίο.
Για την γλώσσα του Θεανθρώπου και τη μητέρα των γλωσσών του Κόσμου, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε! Είναι δική μας και πρέπει γι' αυτή να είμαστε περήφανοι.
Είναι δυνατόν όχι μόνο να την σώσουμε, αλλά και να την διαδώσουμε. Με αρτιότερα σχολεία απογεματινά και ημερήσια, ως και με την δικαιότερη αμοιβή των διδασκάλων.
Αλλά πως; Με πραγματική σταυροφορία και οικονομική θυσία. «Δή δεί χρημάτων...».
Επιπλέον, και με το ενδιαφέρον των γονιών, οι οποίοι σήμερα είναι υπεύθυνοι της «αρρωστημένης» κατάστασης, στην οποία κατρακύλησε η ελληνική γλώσσα.
Χωρίς  την  ελληνική  γλώσσα,   ούτε  και η θρησκεία μας (οφείλουμε να παραδεχτούμε) θα μπορούσε να διατηρηθεί, διότι πολλά πρόβατα και αρνιά συνεχώς απομακρύνονται από τη στάνη μας.
Γι’ αυτήν προσθέτουμε και συγκεκριμένες περιπτώσεις, που όλοι τις γνωρίζουν, ότι αυτές επιταχύνουν την βαθμιαία εξαφάνιση, όταν πολλοί προτιμούν την αμερικανική και περιφρονούν την ελληνική γλώσσα ανελέητα.
Αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις, που οι Μητραλοίαι την θεωρούν τώρα ανεπιθύμητη και επεξεργάζονται ενέργειες για να ψάλλει μεγαλοπρεπώς εν ευθέτω χρόνω, ο επικήδειος της.
Στις περισσότερες Ελληνορθόδοξες εκκλησίες, η Θεία Λειτουργία, τελείται Ελληνιστί και Αγγλικά. Υπάρχει δε και ποσοστό Ελληνορθόδοξων εκκλησιών που η Θεία Λειτουργία δυστυχώς, τελείται εξ ολοκλήρου Αγγλικά, με την  δικαιολογία ότι η Νέα Γενιά, δεν την καταλαβαίνει.
Ένα άλλο απογοητευτικό φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι εκκλησιάζονται κατά πλειονότητα οι μεσήλικες και άνω, με την πλήρη αποχή της νέας γενιάς που δεν ενδιαφέρεται καθόλου,  διότι φαίνεται ότι και οι γονείς δείχνουν αδιαφορία.
Με τους μικτούς δε γάμους που συνεχώς αυξάνονται, σε ποσοστό 65%-85% σε διάφορες περιοχές της Αμερικής, τονίζουμε ότι με αυτούς παρατηρείται και η επικίνδυνη αποσύνθεση της φυλής μας.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και τις ελληνικές οργανώσεις, μεγάλες και μικρές ότι και σ’ αυτές έχει καταργηθεί η ελληνική γλώσσα. Προτιμούν όλες τις συνεδριάσεις και τις γραπτές σκέψεις και αποφάσεις μόνο την αγγλική γλώσσα.
Όλα  τα μέτρα που λαμβάνονται θεωρούνται ενθαρρυντικά, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη» με τα μηδαμινά μέσα που εφαρμόζονται για την  διάσωση της. Μέσα στα εκατομμύρια των ομογενών μας, που προτιμούν πολλοί την Αμερικανική Γλώσσα, δεν θα σωθεί η δικιά μας, με την σημερινή εξαθλιωμένη κι απογοητευτική κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει.
Αν προστεθεί άλλο κύμα νεοφερμένων, εξ απρόοπτου αιτίας, δεν θα είναι δυνατόν να επιζήσει η ελληνική γλώσσα,  και πλέον θα έχουμε μάλλον πολλούς φιλέλληνες που θα εκκλησιάζονται σε Αμερικανορθόδοξες ίσως εκκλησίες.
Κρούομεν απογοητευμένοι τον κώδωνα του κινδύνου, προσθέτοντας ότι ακέραια την ευθύνη φέρουν οι γονείς, η εκκλησία και το ελληνικό κράτος που τελευταία αγνοεί να δείξει το ελάχιστο  στοργικό του ενδιαφέρον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου