Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι πύλες της χώρας βγαίνουν στο σφυρί

Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα λιμάνια, τις πύλες της χώρας προς τον υπόλοιπο κόσμο. Ετοιμάζεται το ξεπούλημα και του υπόλοιπου εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, αλλά και όλων των σημαντικών λιμανιών της Αττικής και αυτού της Θεσσαλονίκης, όπως και του σιδηροδρομικού κέντρου του Θριάσιου Πεδίου, που συνδέεται άμεσα με τα λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας.
Οι βασικοί εμπνευστές του εγκληματικού σχεδίου είναι φυσικά οι εφοπλιστές. που θέλουν να κάνουν τα βασικά οικονομικά κέντρα της χωράς διαμετακομιστικές οδούς για τα άθλια προϊόντα των συμμάχων τους Κινέζων σταλινοκαπιταλιστων.
Είναι τόσο στυγνή η δικτατορία τους,  που πατάσσουν εν τη γενέσει της οποιαδήποτε διαφωνία εντός του αστικού στρατοπέδου. Ο υπουργός Ναυτιλίας, Διαμαντίδης, δήλωσε ότι η δημιουργία της Ενιαίας Αρχής Λιμένων Αττικής, η υπαγωγή δηλαδή στον ΟΛΠ και των λιμανιών Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας και του σιδηροδρομικού κέντρου του Θριασίου, σημαίνει αυτόματα ότι το δημόσιο γίνεται πλειοψηφικός μέτοχος, τουλάχιστον στο 51%. Τα μάζεψε άρον άρον μετά την άμεση επίθεση που δέχτηκε από τον αστικό Τύπο. Τώρα, μέσω του ΟΛΠ, ετοιμάζεται το ξεπούλημα και των υπόλοιπων βασικών λιμανιών της Αττικής.
Έχουμε ξαναπεί για το ξεπούλημα του μισού εμπορικού λιμανιού στην κινέζικη COSCO. Είχαμε χαρακτηρίσει τη συνθηκολόγηση της ηγεσίας του σωματείου των λιμενεργατών Πειραιά, προδοσία των Ελλήνων λιμενεργατών. Οι πικρές συνέπειες αυτής της προδοσίας φαίνονται τώρα. Ο ΟΛΠ πλέον έχει ζημιές και όχι κέρδη, γιατί τα περισσότερα εμπορεύματα τα παίρνουν οι Κινέζοι. Και το κυριότερο: όλοι οι Έλληνες λιμενεργάτες κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στη θέση των 300 εργαζομένων που στενάζουν κάτω από την εργασιακή κόλαση της COSCO. Με ανειδίκευτους εργάτες σε δύσκολες δουλειές, με εξαντλητικά ωράρια. 25 ευρώ μεροκάματο, τρομοκρατία και απαγόρευση οποιασδήποτε συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εξακολουθούν να αποτελούν το πιο συμπαγές και έμπειρο αγωνιστικά τμήμα των Ελλήνων λιμενεργατών. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή: να μπουν τώρα επικεφαλής στον υπέρ πάντων αγώνα, για να μείνουν τα λιμάνια δημόσια και ελληνικά, παραμερίζοντας την προδοτική ηγεσία που δείχνει ήδη τάσεις συμβιβασμού. Ο εχθρός βρίσκεται ήδη εντός των πυλών.

 Σωτήρης Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου