Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τα τριάκοντα αργύρια (30.000 Ευρω) του δημάρχου Ναυπλιέων!




Η κατάσταση
Εδώ και μερικά χρόνια το Ναύπλιο «διοικείται» από μια «παρέα» που με επικεφαλής το Δήμαρχο την χαρακτηρίζουν οι «ανίερες» συμμαχίες. Ένας κυριολεκτικά πολιτικός «αχταρμάς»  που αποτελείται κυρίως από άτομα που ποτέ τους δεν δούλεψαν, από συνδικαλισταράδες πάσης φύσεως, από αποτυχημένους, αμοραλιστές και πολιτικά ξέφτια όλων των παρατάξεων, και από απάτριδες. H «παρεούλα» αυτή έχει καταφέρει με την γνωστή μέθοδο των ρουσφετιών να κλέβει την ψήφο των Ναυπλιωτών.  
Το κακό όμως παράγινε και τα άτομα αυτά έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα πλέον όταν για 30.000 ευρώ δίνουν δικαιώματα στους Τούρκους. Ιδού τι αναφέρει η τοπική εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και τι γράφει και το μέλος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Μ. Τσιλιμίγκρα που κατοικεί στο Ναύπλιο.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου με χορηγία των Τούρκων.
Το 20ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, θα διεξαχθεί από 17 έως 26 Ιουνίου, στο Βουλευτικό και στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, με χορηγία της Τουρκικής πρεσβείας (Βλέπε, τουρκικό υπουργείο εξωτερικών).

Την απίστευτη αυτή απόφαση έλαβε η Δημοτική πλειοψηφία του Δήμου Ναυπλιέων, με τιμητική εξαίρεση τον νεαρο ΟΝΝΕΔίτη Δημοτικό Σύμβουλο, Γιάννη Μπούνο.
Η αντιπολίτευση, καταψήφισε την πρόταση, για διαφορετικούς, κάθε παράταξη, λόγους.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιέχει χαιρετισμό του Τούρκου πρέσβη και μια των εκδηλώσεων περιλαμβάνει «Χορό των Δερβίσιδων» που θα γίνει στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Να θυμίσουμε ότι, η Τούρκικη πρεσβεία, επί δημαρχίας Κ. Χαραμή, αλλά και επί δημαρχίας του παρόντος δημάρχου Παν. Αναγνωσταρά, είχαν εκδηλώσει την επιθυμία αποκατάστασης του «Τριανόν» ως τζαμιού, ενώ προσφάτως ο Τούρκος Αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων της Ακτοφυλακής, επισκεπτόμενος την χώρα μας ζήτησε και τον ξενάγησαν στο «Τριανόν» και στο «Βουλευτικό», για λόγους που όλοι μπορούμε να φανταστούμε.

Παρ' όλα αυτά, και παρά την επεκτατική πολιτική των Τούρκων στην Θράκη και την Ρόδο, ο δήμος, του πορθητή του Παλαμηδιού  Στάϊκου  Σταϊκόπουλου, της Ηρωίδας της αντίστασης κατά των Τούρκων Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου, και του βασανισθέντος για να αλλαξοπιστήσει Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, ο δήμος που ονομάτισε μια κεντρική του πλατεία με το όνομα του Τάσου Παπαδόπουλου και ένα σχολικό κτιριακό συγκρότημα με το όνομα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, (σ.σ για να πάρει ο δήμαρχος τους ψήφους των αρκετών εις το Ναύπλιο διαμενόντων Κυπρίων), παρέδωσε την ηθική της ιστορικότητάς του για ένα άθλιο μικροποσό ύψους 30.000 ευρώ. (Τόσο αποτιμάται το αντίτιμο της Τουρκικής πολιτιστικής απόβασης στην πόλη της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο ευτέλισε το προνόμιο να αποκαλείται «Πρώτη Πρωτεύουσα του απελευθερωμένου από τους Τούρκους, νέου Ελληνικού κράτους).
Στην σελίδα 4 δημοσιεύεται άρθρο της Μελίνας Τσιλιμίγκρα, ενώ τα Αργολικά (προς το παρόν) Blogs, «έχουν ανάψει».
http://www.neolaialaos.gr/2011/06/blog-post_8522.html
http://paratiritis-news.blogspot.com/
http://mykines.blogspot.com/
http://attikanea.blogspot.com/2011/06/blog-post_2230.html
http://www.elora.gr/portal/national-issues/7---/3179-2011-06-09-17-16-55
http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/190.html
http://filopatria.wordpress.com/

Tο άρθρο της κ. Μελίνας Τσιλιμίγκρα στην Ενημέρωση της Πελοποννήσου:

Δεν Βρέχει κ. Αναγνωσταρά, Σας Φτύνουν!
Εχθές πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο η αθλία πρότασις του, κατωτέρου των περιστάσεων και των συνθηκών, δημάρχου Ναυπλιέων κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά, η οποία αναφερόταν στο πρόγραμμα του 20ου φεστιβάλ Ναυπλίου που είναι αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες και μάλιστα έχοντας και ως βασικό χορηγό την...Τουρκική Πρεσβεία!
Για να είμαστε όμως πιο σαφείς χθες υπεγράφη και  κάτι άλλο και όχι απλά μια πρόταση Ο κ. Αναγνωσταράς υπέγραψε το  Ράϊ Μπουγιουρντί (προσκυνοχάρτι), και έδωσε τα κλειδιά της ιστορικής μας πόλης, πίσω στον Τούρκο κατακτητή!
Το δικό μας Ανάπλι, που για αυτό χύθηκαν ποταμοί αίματος, που οι ήρωές μας σθεναρά το υπερασπίσθηκαν, βιάζεται επαισχύντως από μια τέτοια προδοτική πρόταση.
Όπως και το 1715, που οι Τούρκοι πάτησαν τ' Ανάπλι αφού "λάδωσαν" τον Γάλλο επικεφαλής των κανονιών του Παλαμηδιού, που τα έστρεψε αμέσως κατά της πόλης, έτσι και τώρα, με τους παράδες τους θα ξαναμπούν θριαμβευτές στη Νάπολι της Ανατολής, πατώντας πάνω στα αίματα των προγόνων μας που έχουν ζυμωθεί με το χώμα του τόπου.
Επιπροσθέτως οι  δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν με την προϋπόθεση να μην αναρτηθεί η Τούρκικη σημαία στο Παλαμήδι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων σε αυτό, χωρίς όμως να πάρουν καμία δέσμευση από τον δήμαρχο. (Έτσι και αλλιώς ο δήμαρχος έχει αποδείξει πως δε τα πάει πολύ καλά με τις ελληνικές σημαίες)
Αυτό μας έλειπε να δούμε τώρα και το στολίδι μας που στέκει ορθό και υπερήφανο με τουρκικό φέσι!
Α και που είστε!!! Τώρα που ο κ. Αναγνωσταράς βγαίνει παγανιά και ζητά ψήφους -ανεπισήμως βέβαια- για την βουλευτική του θέση με τη Νέα Δημοκρατία, δώστε του ένα μαύρο φέσι, ούτε καν κόκκινο, γιατί έτσι όπως αμαυρώνει τη τιμή της πόλεως μας έτσι θα α(μαυρωθεί) στις ψήφους ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΕΙΣ!! Ώστε να πάει σπίτι του και να βλέπει τις Τούρκικες σειρές του ΑΝΤ-1 και του Μega! Kάντε και εσείς κάτι καλό για τη ψυχολογία του!! Μπορείτε!

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, που με πολύ πνιγμό συνέγραψα, να επισημάνω πως σήμερα που περνούσα από το άγαλμα του Σταϊκόπουλου είδα πως για πρώτη φορά το πρόσωπο του άλλαξε. Το πρόσωπο του είχε συνοφρυωθεί και τα μάτια του πετούσαν γαλανόλευκες σπίθες. Μου είπε πως αύριο θα ξεκολλήσει από το άγαλμα του, πως το σπαθί του, που χρόνια ήταν κομμένο, το σφυρηλάτησε μόνος του με πίστη και όρκο, και πως θα κάνει το χρέος του.
Θα περιμένει να αντιμετωπίσει την Άλωση του Παλαμηδίου που μόλις άρχισε!
Θα είμαι στο πλευρό του. Εσείς;;
Μελίνα Τσιλιμίγκρα
μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικου ΛΑ.Ο.Σ

σσ.Το email του Δημού Ναυπλιέων είναι: nafpldim@otenet.gr
Πηγή: maiandros@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου