Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Παίζουν τα ρέστα τους ξεπουλώντας την χώρα

Μια υπό κατάρρευση κυβέρνηση επιχειρεί να εκποιήσει ότι προλαβαίνει από την δημόσια περιουσία, σαμποτάροντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την χώρα

Μια από τις πρώτες αντιδράσεις στο ξεπούλημα, ήταν των εργατών της ΛΑΡΚΟ.
Ο σκοπός των μεγαλοκαπιταλιστικών συμμοριών και της κυβέρνησης
είναι να διαλύσουν τελείως την παραγωγή στην Ελλάδα,
όπως και κάθε προυπόθεση για
μελλοντική ανάπτυξη της χώρας

Κάτω απ' τις εντολές των καπιταλιστών, η κυβερνητική συμμορία Παπανδρέου επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει γίνει ποτέ. 20 μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, λιμάνια, φυσικό αέριο, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λπ.), πολλές από τις οποίες είναι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, οι εναπομείνασες κρατικές τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα) και 100 ακίνητα ξεπουλιούνται σε ποσοστό 100% ή κατά πλειοψηφία μετοχών στα αρπακτικά του κεφαλαίου.
Όσον αφορά τους γελοίους ισχυρισμούς τους ότι το ξεπούλημα γίνεται για να ξεπληρωθούν τα χρέη, ξαναλέμε ότι: α) τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία υπολογίζουν το συνολικό ξεπούλημα -στην καλύτερη περίπτωση- δεν είναι παρά το 1/7 του δημόσιου χρέους, β) η οποιαδήποτε πώληση, όπως ομολογούν οι ίδιοι, θα γίνει πολύ κάτω απ' την πραγματική αξία και γ) με σωστό προσανατολισμό, οι κρατικές εταιρείες όχι μόνο φέρνουν κέρδη αλλά έχουν καθοριστική σημασία για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Το κολοσσιαίο αυτό ξεπούλημα στην πραγματικότητα γίνεται: α) για να αρπάξουν τη δημόσια περιουσία τα διάφορα αρπακτικά του κεφαλαίου, β) για να εκτοξευτούν οι τιμές των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και γ) για να τσακιστούν τα δικαιώματα και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις, μαζί με τη συνδικαλιστική τους οργάνωση, και αυτό να χρησιμεύσει σαν «παράδειγμα» για όλους τους εργαζόμενους.
Να μην πιστεύουμε τα ψέματα τους ότι όλα αυτά είναι εκβιασμός των Ευρωπαίων καπιταλιστών. Το ξεθεμελίωμα των κρατικών επιχειρήσεων είναι βασικό κλειδί για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φτηνών παρασιτικών υπηρεσιών τριτοκοσμικού τύπου. Γι' αυτό, πολλές απ' τις επιχειρήσεις τις παζαρεύουν οι Ελληνες μεγαλοκαπιταλιστές και η κυβέρνηση με τους Άραβες και Κινέζους φίλους τους. Οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές, κυρίως οι τραπεζίτες, ενδιαφέρονται να απομυζούν τα χρήματα για την αποπληρωμή των δανείων. Αλλά, για τα δικά τους συμφέροντα, δεν θέλουν να γίνει η Ελλάδα βάση των Ασιατών ανταγωνιστών τους. Γι' αυτό ματαιώνουν «μπίζνες» όπως του Ελληνικού με το Κατάρ ή επιδιώκουν τον έλεγχο στρατηγικών επιχειρήσεων, για να μην πέσουν στα χέρια των Κινέζων. Όπως και να έχει, υπόλογη για το ξεπούλημα είναι η εγχώρια ληστρική αστική τάξη και τα πολιτικά της όργανα.
Το ξεπούλημα όμως αυτό είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί, ακόμα και με τους εξευτελιστικούς όρους που το σχεδιάζουν. Γιατί δύσκολα θα βρεθούν αγοραστές σε μια υπό κατάρρευση οικονομία. Και όσοι βρεθούν θα είναι τυχοδιώκτες που θα θέλουν να αρπάξουν έτοιμα κέρδη και να φύγουν. Επιπλέον, για τους λόγους που έχουμε προαναφέρει, θα υπάρξει σίγουρα εμπλοκή λόγω των αντιτιθέμενων συμφερόντων Ευρωπαίων και Ελλήνων μεγαλοκαπιταλιστών, για το ποιος δηλαδή θα έχει το πάνω χέρι στις ιδιωτικοποιήσεις. Το μεγαλύτερο εμπόδιο όμως μπορούν να το υψώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες εργαζόμενοι. Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν μια σχετικά ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση. Οι εργαζόμενοι τους θα πρέπει να την αξιοποιήσουν και, παραμερίζοντας τα κυβερνητικά φερέφωνα, δηλαδή, τους γραφειοκράτες εργατοπατέρες, να αντισταθούν σθεναρά μέχρι τελικής αποτροπής του ξεπουλήματος. Θα έχουν σύμμαχο τους τον ελληνικό λαό, που δείχνει σημάδια αφύπνισης, όση λάσπη και αν ρίχνουν τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών. Ο μαζικός αγώνας μέχρι να ματαιωθεί το ξεπούλημα και να φύγει η κυβέρνηση των δημίων, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για όλο τον ελληνικό λαό τη στιγμή αυτή.
Σωτήρης  Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου