Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η κυβερνητική απάτη γύρω από τον τουρισμό

Η Ισπανία καταστράφηκε από την  ανεξέλεγκτη
οικοδόμηση παραθεριστικών συγκροτημάτων..
Ακριβώς αυτό στο οποίο επιμένει η
κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο μεγάλος θόρυβος που κάνει η κυβέρνηση γύρω από τον τουρισμό δεν είναι τυχαίος. Αφού αποβιομηχάνισε την χώρα και την γέμισε ανέργους,  υπερηφανεύεται για τον τουρισμό, που θα έρθει να «σώσει» τον ελληνικό λαό.

Όλα είναι μία απάτη.
Πάλι θέλει να δώσει ένα ακόμη κομμάτι απ’ ότι απέμεινε στους μεγαλοκατασκευαστές και τους τραπεζίτες. Αλλάζει λοιπόν το χωροταξικό σχέδιο και βάζει μπροστά ένα παλαιότερο σχέδιο δισεκατομμυρίων ευρώ: την κατασκευή τουριστικών κατοικιών και ολόκληρων χωριών, για να αγοραστούν από τις «ορδές» των τουριστών που θα καταφθάνουν «κατά μυριάδες» στην Ελλάδα.

Το σχέδιο έχει ως εξής: οι τράπεζες θα δανείζουν με εγγύηση του δημοσίου τους κατασκευαστές, τσεπώνοντας τους υπέρογκους τόκους. Οι κατασκευαστές θα κατασκευάσουν τις κατοικίες,... που δεν θα πουληθούν ποτέ, όπως δεν πουλήθηκαν και στην Ισπανία 500.000 κατοικίες και έχουν το μεγαλύτερο μερτικό ευθύνης για την οικονομική κρίση σε αυτή τη χώρα.
Για τον ελληνικό λαό τι σημαίνει αυτό; Οι μεγαλοκατασκευαστές θα προχωρήσουν ακόμη και σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις καλλιεργήσιμης γης, από τις οποίες ζουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες (βλέπε Κωνσταντακόπουλος στην Πύλο), θα τσιμεντοποιήσουν χιλιάδες στρέμματα, θα καταστρέψουν τον υδροφόρο ορίζοντα με γεωτρήσεις για να ποτίζουν τους τεχνητούς χλοοτάπητες και τα γκολφ, και στο τέλος θα γεμίσουμε χωριά-φαντάσματα, όπως το χωριό Διόνυσος στη Σητεία.
Στη συνέχεια, τις κατοικίες θα τις κατάσχει το δημόσιο, αφού όμως προηγουμένως θα έχει φορτώσει μερικά δισ. το εθνικό χρέος, ενώ οι περιοχές στις οποίες θα έχουν χτιστεί θα υποβαθμιστούν, αφού δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν από τους κατοίκους τους.
Ο τουρισμός θα μπορούσε να είναι ένα σοβαρό εισόδημα για τον ελληνικό λαό, αλλά κάτω από άλλες συνθήκες. Αυτό προϋποθέτει μια καλά ανεπτυγμένη βιομηχανία, ικανή να υποστηρίξει με τα αναγκαία προϊόντα και υλικά τον τομέα του τουρισμού. Όταν η Ελλάδα εισάγει από ντομάτες έως και οτιδήποτε πλαστικό, όποια κέρδη κι αν αποφέρει ο τουρισμός, εξανεμίζονται στις εισαγωγές. Αν εκβιομηχανιστεί η χώρα και συντηρηθούν οι από χρόνια εγκαταλειμμένοι αρχαιολογικοί χώροι, οι κατοικίες που έχουμε είναι αρκετές για τους τουρίστες που θα έρθουν.

Χρήστος Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου