Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οι δήμιοι της κυβέρνησης
της μεγαλοαστικής τάξης
μας στραυρώνουν
καθημερινά
Εαν αναζητούσαμε ένα καλλιτεχνικό έργο που να εκφράζει, όλη την βαρβαρότητα και τον πόνο των στρερήσεων της φτώχειας και της ανεργίας, που επιβάλλει καθημερινά η κυβέρνηση της άρχουσας τάξης, πάνω στην ανοργάνωτη και καταπροδομένη εργατική τάξη μας..θα επιλέγαμε την "Σταύρωση" του Ματίας Γκρίνεβαλντ.

Η μόνη όμως διαφορά με την σταύρωση του Ματίας Γκρίνεβαλντ, είναι ότι στη σύγχρονη αυτή σταύρωση, στην δική μας σταύρωση, οι σύγρονοι σταυρωμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειτε να περιμένουν την δικαίωση τους "Εις Τους Αιώνας Των Αιώνων και Εις Τους Ουρανούς"...Αλλά αργά ή γρήγορα θα απαντήσουν με τον ξεσηκωμό τους. 
Και με το ιστορικό και δίκαιο σύνθημα της δυναμικής αντιπαράθεσης του Ιησού Χριστού, του οποίου άλλαξαν το όνομα όλοι αυτοί που δια της παραποίησης των ευαγγελίων και των γραφών διαστρέβλωσαν την διδασκαλία του Ιησού, και την μετέβαλαν σε όργανο πνευματικής υποταγής των φτωχών και καταπιεσμένων, από την εκάστοτε άρχουσα κοινωνική τάξη.

Κι αυτό το σύνθημα της δυναμικής αντιπαράθεσης του Ιησού Χριστού είναι το:

Μάχαιραν Έδωσες Μάχαιραν θα Λάβεις


Στοιχεία από το ιστορικό επιστημονικό έργο για τον χριστιανισμό "Η καταγωγή του Χριστιανισμού" του Καρλ Κάουτσκυ. Εκδόσεις Αναγνωστίδη, Ακαδημίας 71, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου