Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Λήστεψαν πανεπιστήμια και νοσοκομεία

Ο Al Capone ήταν άγιος μπροστά
στον Παπαδήμο και τους
υπουργούς του
Σε μια απίστευτη (γκανγκστερικού τύπου) αρπαγή των αποθεματικών πανεπιστημίων και νοσοκομείων προχώρησε η κυβέρνηση Παπαδήμου στο πλαίσιο του «κουρέματος» του PSI.
Κατ' εντολήν των κυβερνητικών γκάνγκστερ, η Τράπεζα της Ελλάδος «επένδυσε» σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τις καταθέσεις πανεπιστημιακών και νοσοκομειακών ιδρυμάτων, χωρίς καν να τα ρωτήσει, και κατόπιν τα «κούρεψε» με το PSI! Έτσι, εκατομμύρια ευρώ «έκαναν φτερά» εν μία νυκτί. Μάλιστα, τα ομόλογα αυτά τους τα φόρτωσαν τελευταία στιγμή, για να τα «ξεφορτωθούν» κάποιοι «δικοί» τους!

Ας δούμε όμως και το μέγεθος της ληστείας: Πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ είχαν 17 πανεπιστήμια της χώρας σε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις λειτουργικές τους ανάγκες (από δωρεές και επιχορηγήσεις) και η κυβέρνηση τους άφησε μόνο 33 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή, τους έφαγε το 72% των καταθέσεων τους! Σε έξι ΑΕΙ δεν άφησε ούτε ένα ευρώ! Αλλά και στα ΤΕΙ, από τα 150 εκατομμύρια ευρώ που είχαν σε καταθέσεις, η κυβέρνηση τους άρπαξε τα 100 και τους άφησε 50 εκατομμύρια...


Στα νοσοκομεία, το μέγεθος της λεηλασίας των αποθεματικών τους δεν έχει γίνει γνωστό, διότι τα στοιχεία αποκρύπτονται επιμελώς. Από όσα έχουν διαρρεύσει, μιλάμε για απίστευτη διαρπαγή, για εκατοντάδες εκατομμύρια. Σε λίγο τα νοσοκομεία δεν θα έχουν χρήματα να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς τους... Λέγεται ότι το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, από τα 10 εκατομμύρια ευρώ που είχε, έμεινε με 1 εκατομμύριο!

Μετά λοιπόν τη χαριστική βολή που έδωσε η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά μας ταμεία με το «εθελοντικό» κούρεμα των ομολόγων τους (ζημιά 10-15 δισ.), ήρθε η σειρά των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων. Μάλιστα, η φετινή λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ βασιζόταν ουσιαστικά σε αυτά τα αποθεματικά, καθώς έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση τους κατά 50%, και ούτε αυτή την έχουν πάρει! Τώρα που τα καταλήστευσαν, απειλούνται κυριολεκτικά να κλείσουν! Το ίδιο συμβαίνει και με τα νοσοκομεία.

Τις συνέπειες από την κρίση χρέους που δημιούργησαν οι Έλληνες καπιταλιστές τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να το καταλάβουμε: όσο τους αφήνουμε τόσο θα λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, που είναι δική μας περιουσία, αλλά και την ίδια μας τη ζωή.

Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου