Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μισελληνισμός στους τοίχους!

Όταν οι Ευρωπαίοι βροντοφωνάζουν... «είμαστε όλοι Έλληνες»


Τώρα, παρά ποτέ, είναι ώρα για ένα σημειολογικό αντάρτικο
ενάντια στην καθεστωτική ορολογία

Η φετινή πριβέ στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας, ο τραγέλαφος των προσαγωγών απλών πολιτών, που ήθελαν να την παρακολουθήσουν, αλλά και η προηγηθείσα πολυήμερη απόπειρα κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για το ενδεχόμενο επεισοδίων, κατέδειξαν όχι μόνο το μέγεθος της απομόνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι εγχώριοι υποτακτικοί της Τρόικας, αλλά και τον πανικό που διακατέχει το πολιτικό κατεστημένο της χώρας λόγω της κοινωνικής οργής.

Απειλή για τους κρατούντες αποτελεί όμως και η ανάδυση του πατριωτικού φρονήματος της πλειοψηφίας των Ελλήνων γεγονός που έγινε ιδιαίτερα αισθητό την ημέρα εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας, με τις χιλιάδες ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια, ιδιαίτερα σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Δεν είναι όμως οι μόνοι που ανησυχούν, θορυβημένοι με την επιστροφή στο έθνος και την επανεμφάνιση της σημαίας φαίνεται πως είναι και οι εθνομηδενιστές της Διεθνούς των κουκουλοφόρων, οι οποίοι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σε μια ακόμη αποθέωση κακογουστιάς, έγραψαν πλήθος «αντιεξουσιασπκών» ανθελληνικών συνθημάτων στους τοίχους δεκάδων πολυκατοικιών, σε συγκεκριμένο δρόμο της Κυψέλης, όπου κυμάτιζαν ασυνήθιστα πολλές ελληνικές σημαίες. Από την άλλη, ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αθήνας προστάτευε την κατοχική κυβέρνηση Παπαδήμου από τυχόν «προβοκαιόρικες» ενέργειες -όπως εκτιμούσαν μέρες πριν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να αποτρέψουν τους πολίτες να κατέβουν στη παρέλαση.


Ασφαλώς, για όσους έχουν μάθει να καίνε για χρόνια ελληνικές σημαίες, το θέαμα με τόσες γαλανόλευκες στα μπαλκόνια δεν ήταν και τόσο ευχάριστο. Ας παραθέσουμε μερικά από τα συνθήματα των κατάμαυρων ιπποτών της νέας Διεθνούς που δείχνουν το μέγεθος της ενόχλησης τους: «Αυτή η πόλη βρωμάει ελληνίλα» λίγα μέτρα διαβάζουμε τις τετριμμένες τους απόψεις, τόσο για τη πατρίδα: «Πατρίδα μας είναι η γη», όσο και για το έθνος: «Ούτε μια μέρα για το έθνος», «Σκατά στην εθνική ενότητα»! Συνθήματα που δεν θα προκαλούσαν ιδιαίτερη προσοχή αν δεν συνοδεύονταν με άλλα, που υποκινούν στην άσκηση βίας. Φαίνεται πως στην Ελλάδα των μνημονίων, της ραγδαίας εξάπλωσης της φτώχειας και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, δεν αρκεί μόνο η εγκληματικότητα που θέριεψε (λόγω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης) στις λαϊκές γειτονιές, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια ή ο Άγιος Παντελεήμονας. Τώρα, οι ανυπεράσπιστοι κάτοικοι αυτών των περιοχών, που με ιδιαίτερη ευκολία χαρακτηρίζονται «φασίστες» και «ρατσιστές», επειδή επιμένουν στην ελληνική τους ταυτότητα, πρέπει να ζουν και με τις απειλές εκείνων που, κρυμμένοι πίσω από κουκούλες, γράφουν στις πόρτες τους: «Κρεμάλα στους ελληνόψυχους» και «Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες».

Βεβαίως, από το συνολικό πακέτο των συνθημάτων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ταξικά. Μόνο που αυτή τη φορά δεν προσέθεσαν απλά στο ταξικό τους μίσος τον πηγαίο τους ανθελληνισμό («Μίσος ταξικό, ανθελληνικό»), αλλά επιτέθηκαν απευθείας και στον Έλληνα εργάτη («Σκατά στον Έλληνα εργάτη»), που έχει το θράσος να βάζει στο σπίτι του ελληνική σημαία! Κι έτσι, αφού οι αυτόκλητοι δήθεν υπερασπιστές των απανταχού καταπιεσμένων διέγραψαν τον Έλληνα εργάτη, επειδή είναι πατριώτης, δεν είχαν πλέον παρά να απευθυνθούν στους μετανάστες, γράφοντας το γνωστό: «Οι μετανάστες είναι αδέλφια μας».

Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να αντιληφθεί ο καθένας πως η κινητήρια δύναμη των ανθρώπων που τυφλώνονται αντικρίζοντας την ελληνική σημαία είναι ο μισελληνισμός τους. Αυτό όμως, μαζί με τη ρηχή τους ιδεοληψία, την πνευματική σύγχυση και τον διαταραγμένο ψυχισμό τους, τους καθιστά σοβαρό δημόσιο κίνδυνο. Γι' αυτό και δεν είναι περίεργο που σε συνθήκες κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, την ώρα μάλιστα που το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» αντηχεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, από αριστερούς και δεξιούς, στην Κυψέλη όχι μόνο δεν αναγράφεται κάποιο σύνθημα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αλλά αντιθέτως διαβάζουμε στους τοίχους: «Πίσω σκουλήκια μικροαστοί, είμαστε όλοι Αλβανοί»!

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου