Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Θέλουν να βάλουν χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η τρόικα φέρεται να πιέζει την Ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών που έχουν οφειλές προς την Εφορία. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η απόφαση αυτή έχει ήδη υπογραφεί από τον Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα μάλιστα με την οποία οι δεσμεύσεις των καταθέσεων αυτές θα γίνονται χωρίς καν να ειδοποιούνται οι καταθέτες!!! Δηλαδή, θα γίνεται παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου, θα ακολουθεί ολοφάνερη κλοπή χρημάτων τα οποία θα μεταφέρονται στην Εφορία. Και φυσικά, όλα αυτά θα γίνονται σύμφωνα με το «γράμμα του νόμου». Στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής, πατάσσονται τα προσωπικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, ο οποίος γίνεται θύμα πρωτότυπων παγκοσμίως πρακτικών. 

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση των καταθέσεων, “για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου” που αυτοί θα κρίνουν ποια είναι, χωρίς την παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας και εν συνεχεία εντός 15 ημερών θα επιδίδουν στον υπόχρεο κλήση προς επιγενόμενη ακρόαση για τις διαπιστώσεις που καταγράφηκαν στην Ειδική Έκθεση Ελέγχου.

Με την κλήση ο υπόχρεος καλείται, εντός δέκα ημερών, να παράσχει εγγράφως τις απόψεις του επί των διαπιστώσεων της Ειδικής Έκθεσης Ελέγχου, προσκομίζοντας και κάθε αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών του. Και όποτε θέλουν και αν θέλουν θα του δίνουν κάποια από τα λεφτά του πίσω. 

Βέβαια, σε παλαιότερες αναρτήσεις μας είχαμε θίξει το θέμα κλοπής – υφαρπαγής του στρατηγικού νομισματικού κεφαλαίου (βλ. ευρώ) από την Ελλάδα, το οποίο αποτελεί και τον βασικό πυλώνα στήριξης των βασικών δομών της Ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που η χώρα αναγκασθεί (ή εξαναγκασθεί μέσω απειλών) να μεταβεί στην δραχμή. Κι επειδή το συγκεκριμένο μέτρο πρόκειται να λειτουργήσει με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς την οποιαδήποτε προοπτική της Ελληνικής οικονομίας, ίσως θα έπρεπε να αναλογισθούμε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε –ως πρώτο μέτρο αντίδρασης- είναι να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας από τις Ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των (μικροκαταθετών, αφού οι μεγαλοκαταθέτες τα έχουν «ταξιδέψει» προ πολλού σε άλλα μακρινά τροπικά μέρη) καταθέσεών μας. 

Η στόχευση των μικροκαταθετών, αν μη τι άλλο, είναι δείγμα του πανικού στον οποίο βρίσκεται η τρόικα, η οποία βλέποντας την αποτυχία της προσπαθεί να υφαρπάξει (ελέω ηλιθίων πολιτικών προσώπων) το δυνατόν περισσότερο από τον πλούτο της χώρας. Εδώ και αρκετό καιρό, εξάλλου, η συμπεριφορά των τροϊκανών δείχνει πως λειτουργούν περισσότερο με το σκεπτικό του κλέφτη που βιάζεται να αρπάξει και να απομακρυνθεί πριν πιαστεί «στα πράσα», παρά με το σκεπτικό του φίλου, συμμάχου και εταίρου που ψάχνει μεθοδικά να βρει λύση που δεν θα αποβεί καταστροφική τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Έλληνες πολίτες. 

Τα ληστρικά μέτρα, λοιπόν, συνεχίζονται. Η κυβέρνηση συνεπικουρεί στην νομιμοποίηση της παρανομίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και η «μπάλα» πέφτει στους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα μετατραπούν σε ανδράποδα και μηχανές παραγωγής χρήματος ή αν θα επανέλθουν στην φυσική τους κατάσταση, δηλαδή να ξαναγίνουν ελεύθεροι πολίτες μιάς ανεξάρτητης χώρας.

Στις 6 Μαΐου, όλοι εμείς θα αποφασίσουμε για το αν θα νομιμοποιήσουμε τους ψεύτες και τους κλέφτες. Εσείς τι λέτε πως πρέπει να κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου