Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η οργή του λαού θα εκφραστεί

Απαγόρευση πορειών, αποζημίωσες από τους διοργανωτές για τυχόν καταστροφές στις πορείες, απαγόρευση της μάσκας κατά των δακρυγόνων, ακόμη και μεταφορά της Βουλής μακριά απ’ το κέντρο, έχουν σκεφτεί οι πραιτοριανοί της μνημονιακής χούντας προκειμένου να εμποδίσουν το ξέσπασμα της λαϊκής οργής. Αν είχαν ανοίξει όμως κανένα ιστορικό βιβλίο, θα ήξεραν ότι ποτέ τέτοια μέσα δεν απέτρεψαν έναν λαό να εξεγερθεί, όταν δεν του έχει μείνει καμία άλλη διέξοδο.
Η μνημονιακή χούντα είναι αδίστακτη.
Δεν θα διστάσει να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει
τους εργαζόμενους με κάθε μέσο

Τα δράμα του ελληνικού λαού οδεύει μέρα με την μέρα προς μια απρόβλεπτη κορύφωση του. Η κτηνώδης μνημονιακή πολιτική πετάει στην φτώχεια, την απόγνωση και την δυστυχία όλο και περισσότερους Έλληνες. Τα χαράτσια, οι υπέρογκοι φόροι, τα δάνεια, η ακρίβεια, οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού που οι μεγαλοαστοί δυνάστες τον έχουν κολλήσει με την πλάτη στον τοίχο και του ρίχνουν αλλεπάλληλα χτυπήματα, προκειμένου να μην προλάβει να αντιδράσει. Ενός λαού που ακριβώς επειδή δεν έχει οδό διαφυγής, είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει εξίσου βίαια και λυσσαλέα, γι ανα περισώσει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, όπως έδειξε και στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, μοιάζει όλο και περισσότερο με σιδερόφραχτη χούντα. Η εικόνα της αστυνομοκρατούμενης Αθήνας, με τους χιλιάδες παρατεταγμένους αστυνομικούς, τους άδειους δρόμους και την απαγόρευση κυκλοφορίας, παραπέμπει στις μαύρες μέρες του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οι δεκάδες προληπτικές προσαγωγές σε κάθε παρέλαση, ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις, δείχνουν τον αυταρχισμό του καθεστώτος. Και οι αλλεπάλληλες αναβολές στις ημερομηνίες των εκλογών δείχνουν ότι, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα σχέδια τους, δεν διστάζουν να ποδοπατήσουν και τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Οι μεγαλοαστοί δυνάστες μας είναι αποφασισμένοι (κι ας μην έχουμε καμία αυταπάτη πάνω σε αυτό) να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ασιατική χώρα, τόσο από πλευράς μισθών όσο και από πλευράς πολιτικών δικαιωμάτων. Γι αυτό και έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρο τις συλλογικές συμβάσεις, τις αποζημιώσεις απολύσεων, την ασφάλιση, την υγεία και κάθε είδους εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα. Δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά και ότι τον Ιούνιο θα πάρουν νέα μέτρα, που θα συντρίβουν περισσότερο τους εργαζόμενους. Και συγχρόνως, προετοιμάζουν όλο και περισσότερο το κλίμα για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και ενίσχυση της καταστολής. Μιας καταστολής που, για να την δικαιολογήσουν, δεν θα διστάσουν να κάνουν τις πιο δόλιες και εγκληματικές προβοκάτσιες.
 

Παράλληλα, την στιγμή που η ανεργία και η φτώχεια θερίζουν, η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών, ακριβώς επειδή αυτοί αποτελούν την ιδανική πρώτη ύλη για την ασιατοποίηση της Ελλάδας. Όλα τα άλλα περί «επιχειρήσεων σκούπα», περί «κέντρων κράτησης» κ.λπ. είναι άνευ νοήματος και αντικειμένου, γιατί αποτελούν φτηνά προεκλογικά τεχνάσματα, που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους την τελευταία στιγμή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου