Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καπιταλιστικός κυνισμός

Μας έχουν πρήξει όλο αυτό το διάστημα ότι κακώς παίρνουμε τα λεφτά από τις τράπεζες (λόγο του φόβου ενδεχόμενης χρεοκοπίας), με αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα να κινδυνεύει γιατί δεν υπάρχει ρευστό.  Όπως όμως αποκαλύφθηκε από τραπεζικά στελέχη (Καθημερινή 7-2-2012), η φοβερή «αιμορραγία» στις καταθέσεις, δεν οφείλεται στο ότι τα λεφτά κρύβονται σε υπόγεια και σε μπαούλα, αλλά στο ότι πηγαίνουν για να πληρωθούν χαράτσια, φόροι και άλλες επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει στο λαό η κυβέρνηση των ίδιων των τραπεζιτών.

Η άποψη παρόλα αυτά, ότι οι Έλληνες αστοί πολιτικοί είναι ανίκανοι, είναι επί της ουσίας λανθασμένη. Στην απάτη,  την δολιότητα, τις διαρκείς «μεταμορφώσεις», στην τρομοκράτηση του λαού, τον βιασμό κάθε έννοιας δημοκρατίας, έστω κι αυτής της αστικής, στην διάπραξη και δικαιολόγηση και του μεγαλύτερου εγκλήματος προκειμένου να εφαρμόσουν τις εντολές του κεφαλαίου, παραμένουν από τους πιο ικανούς στον κόσμο.


Άλλωστε, ο αναπληρωτής υπουργός Φ. Σαχινίδης στην πρωινή εκπομπή του mega 6-3-2012 δήλωσε πως.. «οτιδήποτε χάσουν οι τράπεζες αυτή την στιγμή από την συμμετοχή τους στην ανταλλαγή ομολόγων, θα πρέπει από την άλλη πλευρά ο Έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλει, προκειμένου να προχωρήσουμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών». Καπιταλιστικός κυνισμός; Επιχείρημα περί ανταγωνιστικότητας; Απλούστατα, λένε αυτά ακριβώς που έχουν στο μυαλό τους όλοι οι Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές. Φυσικά, αν  οι τελευταίοι αντιμετωπίσουν καμιά εξέγερση, ας μην περιμένουν βοήθεια από κανένα διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου