Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σε Τούρκους περνά η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΜΕΛ Α.Ε.

Σε Τούρκους περνά η
"Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου"
ΜΕΛ Α.Ε.
Μια ιστορική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΑΕ, πιο γνωστή ως ΜΕΛ, πωλείται στον τουρκικό όμιλο Pak Holdings. Πρόκειται για μια εταιρεία leader στον κλάδο της, με μεγάλη ακίνητη περιουσία που λόγω της κρίσης και της αδυναμίας χρηματοδότησης από τις τράπεζες οδηγείται σε αυτή την επιλογή.

«Από το Μάιο του 2011 μιλάμε με το υς Τούρκους. Το Νοέμβριο υπογράψαμε προσύμφωνο και μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012 ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία», δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΛ κ. Κυριάκος Οικονόμου, ο οποίος είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πρόσφατα με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών συνολικού ύψους 800.000 ευρώ. «ΤΟ ΒΗΜΑ» (04/01/2012).

Καμία πρόταση καμία συναίνεση. Ούτε βήμα πίσω! Απαντάει η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, και, καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους σε συναγερμό
με άμεση αγωνιστική ετοιμότητα, για να απαντήσουμε όλοι μαζί, ταξικά, ενωμένοι, με κλιμάκωση του αγώνα μας, με κινητοποιήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί, για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση της εργοδοσίας, τη μεγάλη επίθεση στο τσάκισμα των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας, να μην τους αφήσουμε να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Καμία υποχώρηση, καμία συναίνεση, ούτε βήμα πίσω από τα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Εμμένουμε σταθερά και αταλάντευτα στην απόφασή μας. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα σωματεία δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν υπογράφουμε καμία μείωση. Διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών μας που τις υπολογίζουμε συσσωρευτικά τα τελευταία χρόνια έως και 40%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου