Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μεγαλοαστικές συμμορίες οδηγούν την Ελλάδα στην ασιατοποίηση

Τα κτηνώδη σχέδια τους θα σκοντάψουν στην αντίσταση της εργατικής μας τάξης
αλλά και στις ίδιες αντιφάσεις του συστήματος

Έτσι μας θέλουν οι μεγαλοαστοί δυνάστες μας
αλλά δεν θα το πετύχουν

Εδώ και χρόνια, η ελληνική μεγαλοαστική τάξη προωθεί συστηματικά το μοντέλο της ασιατοποίησης, της μετατροπής δηλαδή της χώρας μας σε μια βάση των ληστρικών ιμπεριαλιστικών της εξορμήσεων, με πεδίο «ανάπτυξης» τις παρασιτικές δραστηριότητες (χρηματιστήριο, τραπεζική τοκογλυφία κ.λπ.), και επιδιώκοντας να έχει ένα λαό υποταγμένο, που να ζει και να δουλεύει σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, όλα τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική μεγαλοαστική τάξη μεθοδευμένα υποβάθμισε τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, εισήγαγε εκατομμύρια ταξικά και πολιτικά καθυστερημένους ξένους εργάτες, προκειμένου να αντικαταστήσει την «απαιτητική» ελληνική εργατική τάξη μας και να ρίξει το επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού, και συνεργάστηκε με τα πιο σκοταδιστικά καθεστώτα του πλανήτη (Κίνα, Ρωσία, αραβικές χώρες).

Όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο ελληνικός καπιταλισμός χτυπήθηκε και χρεοκόπησε, επειδή ακριβώς ακολουθούσε αυτό το ασιατικό μοντέλο και είχε μια οικονομία με παρασιτικά χαρακτηριστικά, αυξημένα χρέη και ελλείμματα και με ασθενή παραγωγική βάση. Η απάντηση όμως του ελληνικού καπιταλισμού στην κρίση ήταν να προωθήσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το μοντέλο της ασιατοποίησης! Έσπρωξε τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και βρήκε την ευκαιρία, με τη συνεργασία των Ευρωπαίων τοκογλύφων, που θέλουν τα λεφτά τους πίσω, να πάρει πολύ σκληρά μέτρα εναντίον του εργαζόμενου ελληνικού λαού και να παρουσιάζει ότι επιβάλλονται υποχρεωτικά απ' έξω!

Η πολιτική της ασιατοποίησης συνεχίζεται λοιπόν ακάθεκτη και με ακόμη μεγαλύτερη λύσσα. Με μια χουντική κυβέρνηση που δεν την έχει εκλέξει ο λαός, με νέα κτηνώδη μέτρα που ολοένα παίρνουν εναντίον μας, επιδιώκουν οι συνθήκες ζωής και εργασίας του λαού μας να φθάσουν τα επίπεδα της Κίνας, του Μπαγκλαντές ή του Πακιστάν. Το ασιατικό μοντέλο τους απαιτεί οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μειωθούν κατά 70-80%, οι συντάξεις ουσιαστικά να καταργηθούν, οι εργαζόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα, να είναι σκλάβοι των εργοδοτών τους, να ζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι δημόσιες υπηρεσίες να διαλυθούν. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα η μικροαστική τάξη να αφανιστεί, (όπως όμως και τμήματα της αστικής τάξης που βασίζονται στην εγχώρια κατανάλωση), και η ανεργία να εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Η δημόσια υγεία και η περίθαλψη θα λειτουργούν μόνο για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο, ενώ η εγκληματικότητα, οι συμμορίες και τα ναρκωτικά θα κάνουν θραύση...

Μα, όλα αυτά είναι παρανοϊκά, θα πει κάποιος. Ναι, το σχέδιο ασιατοποίησης μιας ανεπτυγμένης χώρας και του ιστορικού λαού της είναι όντως παρανοϊκό και συνάμα εφιαλτικό. Για να αντιμετωπίσουν την κρίση τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι αδίστακτοι ντόπιοι μεγαλοκαπιταλιστές και η χουντική τους κυβέρνηση, δεν θα διστάσουν να εξοντώσουν την ελληνική εργατική και μικροαστική τάξη, καθώς και τμήματα της δικής τους τάξης. Για να πετύχουν τα σχέδια τους, δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σε μια πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού! Φυσικά, έναν τέτοιο πόλεμο δεν θα μπορέσουν να τον πραγματοποιήσουν μέσα στο πλαίσιο της αστικής «δημοκρατίας» τους, οπότε θα χρειαστούν και ένα νέο πολιτικό καθεστώς, δικτατορικού τύπου, για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.
Το εφιαλτικό αυτό σχέδιο τους μπορεί να πετύχει μόνο αν ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει καθόλου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί! Η ελληνική εργατική μας τάξη δε θα δεχτεί να γίνει παρίας μέσα στην ίδια της τη χώρα. Όταν αποφασίσει να αντισταθεί πραγματικά (και πολύ σύντομα θα το κάνει) και να εκμεταλλευτεί τις αντιφάσεις του παρανοϊκού σχεδίου των μεγαλοκαπιταλιστών, τότε θα έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει την τεράστια πλειοψηφία του λαού και να ανατρέψει αυτά τα αιμοβόρα αρπακτικά.
Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου