Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τυπικό δείγμα Έλληνα καπιταλιστή

Ένα τυπικό δείγμα Έλληνα κεφαλαιοκράτη βρίσκεται στην ηγεσία του ελληνικού καπιταλισμού. Ο Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, βιομήχανος χωρίς βιομηχανία, την οποία πούλησε σε Άραβες πετρελαιάδες, ζει από τα κέρδη της εποχής της ληστείας του χρηματιστηρίου.

«Προφανώς ήταν αναγκαίο να επιβληθούν αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα, κατ' αρχήν, όπως ήταν επίσης απαραίτητο να αλλάξουμε τις Συνθήκες στην Ευρώπη, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία».

«Τώρα όμως που έγιναν όλα αυτά, τώρα που τιμωρήσαμε τους ιδιώτες επενδυτές, τώρα που στην ουσία καταστρέψαμε τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε, προς ένα ευρύτερο όραμα, προς μια νέα υπόσχεση προς τους πολίτες» δήλωνε στο ΒΗΜΑ την 28/03/2012.

Τολμάει δε να υπερασπίζεται την άποψη ότι, «έχει αναλάβει αποστολή εθνικής σωτηρίας και θα πετύχει μόνο αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν».


Πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις για την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά. Ειδικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος πρότεινε τα εξής:
  • ψήφιση με νόμο συνταγματικής ισχύος την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού
  • καθορισμό πλαφόν δαπάνης για μισθούς, συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες του ευρύτερου δημοσίου, ως ποσοστό επί του ετήσιου ΑΕΠ
  • χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων και του δυναμικού του ιδιωτικού τομέα,αναθέτοντάς του την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για λογαριασμό του κράτους, σε οικονομικά και κοινωνικά συμφέρουσα σχέση τιμής και ποιότητας,
  • απλοποίηση του φορολογικού μας συστήματος
  • άρση των εμποδίων που στραγγαλίζουν την παραγωγική ιδιωτική δράση,
  • απελευθέρωση άμεσα όλων των αγορών και άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων

Εντελώς παράσιτο, δηλαδή, που τολμάει να δίνει εντολές για επιπλέον εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου