Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Το ελληνικό Δημόσιο χρωστά και της... Μιχαλούς!

Αυξάνονται και πληθύνονται τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, δημιουργώντας ένα ντόμινο υποχρεώσεων που περνά σε όλη την αλυσίδα της οικονομίας.

Παρά τις υποσχέσεις αλλά και τις επιταγές της τρόικας για μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, μήνα με τον μήνα η κατάσταση γίνεται πιο ασφυκτική για όσους έχουν λαμβάνειν από το κράτος, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο τα χρέη του ανήλθαν στα 6,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 400 εκατομμύρια ευρώ από τον προηγούμενο μήνα.


Πρόκειται για τα χρέη που έχουν συσσωρεύσει τα υπουργεία και οι φορείς του Δημοσίου, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα νοσοκομεία, οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, η μη αποπληρωμή των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει πλεόνασμα 2,17 δισ. ευρώ σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπουργείων, ΟΤΑ, Ταμείων και νοσοκομείων έφθασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 6,32 δισ. ευρώ έναντι 5,93 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου