Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η Τουρκία στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ


ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ Η Τουρκία παρεμβαίνει και παρακολουθεί τις ελληνικές εκλογές

Γραμμή του προξενείου για ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΣΥ

Γραμμή για Αχμέτ Χατζηοσμάν, κόντρα στον Γιώργο Πεταλωτή, δίνει η εφημερίδα Μιλλέτ

«ΠΟΜΑΚΟ» αποκαλούν τον γιατρό Μεμέτ Εμίνογλου και τον πολεμούν, ενώ  προσπάθεια αποκλεισμού γίνεται και στον έτερο μουσουλμάνο Ερχάν Ιμάμογλου της Ν.Δ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: "Τούρκοι, ψηφίστε Τούρκους στις ελληνικές εκλογές"



Το γνωστό σλόγκαν «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» γενικόλογα επαναλαμβάνεται στην επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας που εκδόθηκε στο παραπέντε των φετινών βουλευτικών εκλογών, ενώ οι εξειδικεύσεις σε πρόσωπα προκειμένου να βγουν με μαθηματικούς υπολογισμούς τέσσερις βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη με  τουρκική συνείδηση, ακολουθούν στο κείμενο αυτό όπου απροκάλυπτα επαναλαμβάνεται το γνωστό μότο.  

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η περίφημη "Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", που αποτελεί καθοδηγητικό όργανο για πολλούς μουσουλμάνους  καλεί όλους να πάνε να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου αναφέροντας τα παρακάτω:



«Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πηγαίνοντας στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της κοινοβούλιο. Όπως είναι γνωστό υπό τις σημερινές συνθήκες, με το μέτρο του πλαφόν του 3%, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του 1989 πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει έναν βουλευτή. Αμέσως μετά από αυτές τις εκλογές με το σύστημα του πλαφόν που εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψήφιους, κατέστη πλέον αδύνατο η μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή. Διότι για να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής χρειάζεται το 3% της χώρας, δηλαδή περίπου 300.000 ψήφοι. Για την εκπροσώπηση πλέον της κοινότητας μας είχε απομείνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή ήταν να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων". Γραμμή για Χατζηοσμάν, κόντρα στον Πεταλωτή, δίνει η τουρκόφωνη εφημερίδα  εφημερίδα «Μιλλέτ», ενώ έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι το προξενείο δίνει γραμμή για τους μειονοτικούς του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, ενώ αφήνει κι ένα ποσοστό για τον πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ που κατεβαίνει με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάνη, αλλά φοβούμενο τα γκάλοπ και το ενδεχόμενο να μην μπει στην Βουλή δεν συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από το πρόσωπό του.

«Εάν δεν θέλουμε να μείνουμε χωρίς εκπρόσωπο, τότε ψηφίζουμε Αχμέτ  Χατζηοσμάν στη Ροδόπη και Χουσεΐν  Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη γράφουν οι τουρκόφωνες εφημερίδες σε ένα δικό τους παιγνίδι κινδυνολογίας, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν στείλει ανταποκριτές και καλύπτουν τις εκλογές στην ελληνική Θράκη με ζωντανές συνδέσεις και αναμεταδόσεις. Είναι πάντως εμφανές ότι ο κ. Χαζηοσμάν που σήμερα θα περάσει από πολλά τεμένη βλέποντας τους μουσουλμάνους πιστούς να σχολούν από την καθιερωμένη προσευχή για να τους μοιράσει και ψηφοδέλτια δεν κινητοποίησε κανένα στις επίσημες κομματικές συγκεντρώσεις ακόμη κι στην κεντρική ομιλία της άφιξης του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είναι πάντως χαρακτηριστική η επίθεση που δέχεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής από τον ραδιοφωνικό σταθμό CinarFM  την οποία μετέφρασαν τα Τουρκικά νέα απ όπου πληροφορούμαστε ότι γράφει:  «Εάν είναι δυνατόν ο Αχμέτ Χατζηοσμάν πρέπει να στηριχθεί με 20 χιλιάδες ψήφους. Διότι στη Ροδόπη το παρακράτος θα στηρίξει τον Πεταλωτή. Εάν προσεχθεί, πέραν του Πεταλωτή δεν υπάρχουν ισχυροί Έλληνες υποψήφιοι που θα μπορέσουν να πάρουν ψήφους. Διότι εκείνοι αποκλείστηκαν εσκεμμένα από το σύστημα. Υπάρχουν μόνο για να συμπληρώνουν την λίστα και για νεροκουβαλητές. Το σύνθημα σε αυτές τις εκλογές είναι σαφές: Δεν ψηφίζουμε κόμματα αλλά υποψηφίους, στη Ροδόπη τον Χατζηοσμάν και στην Ξάνθη τον Ζεϊμπέκ». Επίθεση δέχονται αντιθέτως οι υποψήφιοι μειονοτικοί της νέας Δημοκρατίας, «Πομάκο» αποκαλούν τον γιατρό Μεχμέτ Εμίνογλου και τον πολεμούν, ενώ  προσπάθεια αποκλεισμού γίνεται και στον έτερο μουσουλμάνο Ερχάν Ιμάμογλου της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου