Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Νέα διόδια στην Πελοπόννησο από το καλοκαίρι. Οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν

Νέοι σταθμοί είσπραξης των χαρατσιών των διοδίων αναμένεται να λειτουργήσουν στους Νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας μέσα στο καλοκαίρι,
με την ολοκλήρωση διαφόρων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, που κατασκευάζεται, όπως είναι γνωστό, με «σύμβαση παραχώρησης» που ψήφισαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε ότι με τις περιβόητες αυτές συμβάσεις τα χαράτσια που πληρώνουν οι οδηγοί αυξήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 400% έως και 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, ενώ διαρκώς προστίθενται και νέοι σταθμοί είσπραξης. Ειδικότερα, μέχρι τα τέλη Μάη αναμένεται να παραδοθεί ο... αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από την Τσακώνα έως τον κόμβο του «Πράκτικερ», στα όρια Σπερχογείας - Θουρίας. Τέλη Ιούνη, ίσως και μέσα στον Ιούλη, θα παραδοθεί το υπό ανακατασκευή τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, ενώ μέσα στον Ιούνη πρόκειται να παραδοθεί και η δυτική απόληξη, η οδός που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, λίγο πριν το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Με την παράδοση των δύο αυτών τμημάτων θα λειτουργήσουν τα διόδια στη Βελιγοστή (κοντά στο Λεύκτρο), αλλά και στο Ασπρόχωμα (έξω από την Καλαμάτα), με αποτέλεσμα να κοστίζει μόνο σε διόδια διπλάσια στους οδηγούς.

Στο μεταξύ, όλο και νέα οδικά έργα εξαγγέλλονται από τη συγκυβέρνηση ότι θα γίνουν με συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες ο λαός πληρώνει πολλαπλά και για την κατασκευή και για τη χρήση, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία μερικών κατασκευαστικών και τραπεζικών ομίλων. Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα έχει εξαγγελθεί ότι με συμβάσεις παραχώρησης θα γίνουν: Η υποθαλάσσια ζεύξη Πέραμα - Σαλαμίνα. Η ζεύξη Αιτωλοακαρνανία - Λευκάδα. Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου