Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προσωπείο


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πρώτος αυτές τις ημέρες στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, δημοσκοπικά πάντα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ξέρουν όμως όλοι οι ψηφοφόροι τι ακριβώς εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τι κρύβεται πίσω από τις 12 συνιστώσες που τον απαρτίζουν, ακόμα και τώρα που έγινε κόμμα, ώστε να μπορεί να πάρει, σε περίπτωση πρωτιάς, το μπόνους των 50 εδρών; Κάποιοι ψηφοφόροι, παίζουν με τη φωτιά, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η συγκυρία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερα, όπως είναι η ανελευθερία...



Θέλουν να δημεύσουν τα πάντα!
Όσοι είδαν το μαγαζί τους να καίγεται τον Δεκέμβριο του 2008 ή σε κάποια άλλη φάση, ίσως να έχουν μια εικόνα. Όπως και οι αστυνομικοί συντάκτες, που είναι συνηθισμένοι να βλέπουν τους δικηγόρους του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδουν κατόπιν ειδοποίησης στη ΓΑΔΑ, κάθε φορά που συλλαμβάνονται αντιεξουσιαστές και αριστεριστές, μεριμνώντας για τη νομική τους προστασία. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ, που βλέπουν τους δικηγόρους του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπούν στα δικαστήρια επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια, φονιάδες & βομβιστές τρομοκράτες.

Πολλοί άκουσαν και τις δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη (αυτουνού που χειροκροτούσε στην Ερμού, όταν κατέβαιναν τα ρολά, αξέχαστη εικόνα) και του Μανώλη Γλέζου για τη δήμευση των καταθέσεων των πολιτών, αλλά και την πρόταση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, υπευθύνου παρακαλώ για την οικονομική πολιτική, Γιάννη Μηλιού, για φόρο στον τζίρο των ζημιογόνων επιχειρήσεων. Επίσης, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), αναγγέλλει 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Όμως, υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα, πολύ πιο σοβαρά, όπως είναι η φοβερή παραβατικότητα μέσα στα ίδια τα σπίτια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που τέκνα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συλληφθεί για σοβαρότητα κακουργήματα, με τον Τύπο κάποιες φορές να αποσιωπά τα συμβάντα...

Μισούν την Ελλάδα
Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απόψεις που ταυτίζονται πλήρως με εκείνες των διαφόρων ιδρυμάτων τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, του Soros Foundation και της αμερικανικής πρεσβείας. Ζητούν «φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Οικολογική Παρέμβαση), ή μιλούν για το «αναφαίρετο δικαίωμα του γειτονικού κράτους να ονομάζεται Μακεδονία» και υπογραμμίζουν πως «δικαίωμα να επιβάλει κάποιος στον άλλο πώς θα λέγεται, δεν υπάρχει. Αυτό δεν είναι παρά καθαρή καταπάτηση του δικαιώματος ενός έθνους στην αυτοδιάθεση του, είναι καθαρή συμπεριφορά νταβατζή» («κόκκινο-για την ανασύνθεση της αριστεράς και το σοσιαλισμό»).

Επίσης, μας ενημερώνουν πως «η αντιπαλότητα γύρω από το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά και η συνακόλουθη κυβερνητική κρίση στη γειτονική χώρα έδειξε την επιθετικότητα του ελληνικού εθνικισμού αλλά και την αγαστή συνεργασία του με τις ΗΠΑ» (ΔΕΑ). Η δε Νεολαία Συνασπισμού, συμμετείχε σε «συγκέντρωση και διαδήλωση «αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία», όπως πληροφόρησε το 2008 η εφημερίδα «Εποχή», όργανο της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά), λέγοντας πως «εμείς στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να «βαφτίσει» τη γειτονική χώρα»!

Θυμίζουμε εδώ ότι η Ρένα Λούρου, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πρόσφατα για τη Δυτική Θράκη μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Zaman» και «κουρελιάζοντας» τη Συνθήκη της Λωζάνης πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί οι 'τουρκικές' μειονότητες ήταν θύματα των πολιτικών των διακρίσεων που εφάρμοσαν».

Για να συνοψίσουμε, όσον αφορά στα εθνικά θέματα, οι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη και υιοθετούν εντελώς τις αιτιάσεις του τουρκικού προξενείου, αντέδρασαν εναντίον της απόφασης του Αρείου Πάγου κατά της αυτοαποκαλούμενης και παράνομης πλέον «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», υιοθετούν τα περί «μακεδονικής μειονότητας» που αναμασούν κύκλοι πρακτόρων και μιλούν για «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο...

Θέλουν να «πνίξουν» την Ελλάδα με ορδές τριτοκοσμικών
Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, οι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα, επέκταση της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας και αλληλεγγύης σε όλους τους μετανάστες, κατασκευή τζαμιών και ισλαμικών κέντρων (για να φωλιάζουν οι σκοταδιστές μουλάδες και η Αλ Κάιντα...) και αυτό την ώρα που αναγγέλλουν στην ουσία διωγμούς κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με χωρισμό της από το κράτος, κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών, κατάργηση των παρελάσεων, αφαίρεση του σταυρού & εικόνων από τα δημόσια κτήρια, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στην ιστοσελίδα της συνιστώσας ΑΚΟΑ διαβάζουμε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβήθηκε και δεν δίστασε ποτέ να προσφέρει ανοιχτά και έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η στάση μας ήταν η πιο αριστερή, η πιο ηθική, η πιο ταιριαστή με την πλούσια μεταναστευτική ιστορία της χώρας». Όταν, δε, «έσκασε» το θέμα με τους 300 της Υπατίας, τόνισε σε ανακοίνωση της πως «απευθύνει ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των 300, έστω αξιοποιώντας την ύστατη ώρα τους ανθρωπιστικούς λόγους που αναγνωρίζει ο Νόμος».

Φυσικά, αξέχαστο σε όλους θα παραμείνει το περιστατικό με τον Αλέξη Τσίπρα και την μετανάστρια κομμώτρια από τη Γκάνα, στο Προεδρικό Μέγαρο... Για την κυρία αυτή, υπήρξαν «παρεμβάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα χαρτιά της, όπως καταγγέλθηκε και γράφτηκε στον Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου