Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σκυλοκαυγάς Μπουτάρη Σύριζα για τα «φιλέτα»

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιάννης Μπουτάρης δυο μέρες μετά τις εκλογές, ήταν «μυστική» και ο Σύριζα δεν είχε ενημερωθεί.

Και δεν είχε ενημερωθεί γιατί θέμα συζήτησης ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις ανώνυμων εταιριών και ακινήτων-φιλέτων του ελληνικού δημοσίου που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (λιμάνι, ΕΥΑΘ, ΔΕΘ, Αεροδρόμιο Μακεδονία, Εγνατία οδό  κ.α).

Ακολούθησε χαμός! Με ανακοίνωση του ο Συριζα υπογράμμισε πως «λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που έστειλε τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κάποιοι έχουν το θράσος να σχεδιάζουν ιδιωτικοποιήσεις και να μοιράζουν την πίτα του δημόσιου πλούτου με νόμους της μαφίας σε κλειστές συσκέψεις και συναντήσεις..

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι άμεσα οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη «μυστική» σύσκεψη οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε κλειστές συνάξεις «παραγόντων» που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση».

Ποιοι ήταν εκεί: Ο Γιάννης Κουκιάδης, πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Νίκος Πέντζος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Δημήτρης Λακασάς, κι ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, εκρπόσωπος του Busines Advisory Council for South Eastern Europe (BAC).

Σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Μητράκη στην εφημερίσα αγγελιοφόρος με τίτλο  «Μυστική» σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου