Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ !!

Γράφει ο Ηρακλής Βαρλάγκας
Γεωπόνος - Ηλεκτρονικός Μηχανικός


Αγαπητές φίλες, φίλοι, 

Παρατηρώντας προσεκτικά και από μακριά τα πολιτικά τεκταινόμενα στην χώρα μας κατέληξα με ασφάλεια σε μερικά συμπεράσματα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Από εσάς θέλω μόνο κοινή λογική. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1. Θα συμφωνείτε μαζί μου πως οι πολιτικοί μας κοκορομαχούν στο ποιος και γιατί ψήφισε το μνημόνιο ή πως θα μας πονέσει λιγότερο. Έχετε ακούσει κανένα να λογομαχεί με κάποιον για το ποιος μας έφερε ως εδώ; (αυτή είναι η μέθοδος: εστιάζω στο δένδρο για να χάσουν και να ξεχάσουν το δάσος. Ή και αν το έχετε ακούσει, σας υποσχέθηκε κανένας παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ εάν έχουν δολίως παραγραφεί τα αδικήματά τους; Διότι είναι πιθανόν ερχόμενοι κάποιοι στην εξουσία να επικαλεσθούν αδυναμία τιμωρίας των υπαιτίων λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσει κανείς ότι όποτε θέλουν εφαρμόζουν αναδρομικά μέτρα όπως κρατήσεις μισθών και συντάξεων ή εισφορών. Το ίδιο λοιπόν να πράξουν και με τους ενόχους. Αναδρομικό έλεγχό τους. Τέρμα τα κόλπα.
  2. Οι δανειστές μας καμώνονται πως φοβούνται ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ποσοστά έστω για να συγκυβερνήσουν. Πιστεύετε ότι δεν γνωρίζουν τον καταποντισμό τους και ότι φοβούνται πραγματικά; Λάθος φίλοι μου. Η πολύ πρόσφατη Ευρωπαϊκή -και όχι μόνο ιστορία- έδειξε πως σε άλλα κράτη με παρόμοια προβλήματα (Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Αργεντινή κλπ), τα κόμματα εξουσίας εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη. Άρα στην Ελλάδα θα ισχύσει κάτι άλλο; Γιατί όμως αυτός ο υποτιθέμενος φόβος και η ανησυχία; Απλούστατα διότι έχουν έτοιμους τους Δούρειους Ίππους τους. Πιστεύετε πως ένα τόσο χοντρά επικερδές παιχνίδι τους, θα το άφηναν έρμαιο στην ψήφο του ραγιά;
  3. Ποιοι είναι όμως οι Δούρειοι Ίπποι τους; Ας θυμηθούμε μερικά γεγονότα. Όταν όλοι κατεβαίναμε στις πορείες ανεξαρτήτως κόμματος και τρώγαμε το ξύλο και τα χημικά θα θυμόσαστε τους εγκάθετους κουκουλοφόρους – μπαχαλάκηδες που κατέστρεφαν τα πάντα. Ποιους κατηγορούσαν τότε τα κόμματα εξουσίας; Τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατηγόρησαν ποτέ κάποιο άλλο μικρό κόμμα. Και με πολύ ωραίο- θεατρικό θα έλεγα - τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριπτε μεν, αλλά του άρεσε δε, να του προσάπτουν την αντίσταση κατά των μέτρων -έστω και με αυτό τον ακραίο τρόπο- διότι μάζευε τις διαρροές των ψηφοφόρων. Με λίγα λόγια ότι έχαναν σε ψήφους τα κόμματα εξουσίας τους οδηγούσαν με –άπαιχτο- τρόπο στο δόκανο των γιαλατζί αριστερόστροφων. Δηλαδή το σάπιο πολιτικό σύστημα ξεπουλά το κράτος και το ίδιο σύστημα χρησιμοποιώντας παρακρατικές δομές οδηγεί εμάς τους ψηφοφόρους σε προβατόσχημους λύκους ώστε να αλυσοδεθούμε από μόνοι μας.
  4. Ξαφνικά είχαμε και την παρθενογένεση ενός ακόμα νεόκοπου αντιστασιακού. Νέος πολιτικός που συμμετείχε ενεργά στην πολιτική της παρακμής της νεώτερης Ελλάδας χωρίς ποτέ να αντισταθεί στη σαπίλα του συνόλου του πολιτικού γίγνεσθαι είδε ξαφνικά το φως το αληθινό και θέλει και αυτός να μας σώσει. Μάλιστα εκτοξεύει μονίμως αντιμνημονιακές φαμφάρες και δηλώνει έτοιμος να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μας σώσουν και οι δύο μαζί στα σίγουρα.
Αγαπητοί φίλοι πρέπει να σκεφθείτε καλά τι θα ψηφίσετε. Φοβούμαι ότι πολλοί από εμάς θα ψηφίσουμε κάποιους νομίζοντας ότι εκδικούμαστε το σάπιο πολιτικό σύστημα ενώ στην πραγματικότητα κάποιοι την Δευτέρα θα γελούν μαζί μας.
Μην σας πτοούν τα διλήμματα του στυλ: ψηφίζοντας μικρά κόμματα η ψήφος σας πηγαίνει στους μεγάλους. Λάθος. Δώστε ποσοστά στους μικρούς. Μη τους νομιμοποιήστε δίνοντας σε λίγους τα ποσοστά. Να θυμάστε την λέξη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ μετά τις εκλογές. Αν θέλετε χρησιμοποιείστε ένα μπούσουλα : 

ΨΗΦΙΖΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (και το εννοούν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου