Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ελλάδα μου, Πατρίδα μου..

εναπόκειται στους
Έλληνες
να αποτρέψουν τον
ξεριζωμό τους
από τα ίδια τους
τα σπίτια
…Πως σε κατάντησαν οι Πούστηδες!

Την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι και καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα του Παντείου πανεπιστημίου για τις πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά, Βάθης, Αγ.Κωνσταντίνου και Βικτωρίας.

Τα συμπεράσματα, τουλάχιστον ανησυχητικά! Έτσι μας κατάντησαν οι πούστηδες. Ξένους μέσα στα σπίτια μας. Σαφέστατο το ρεπορτάζ!

«Σε γκέτο μετατρέπονται σταδιακά πέντε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Παντείου, η οποία διεξήχθη στις πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά, Βάθης, Αγίου Κωνσταντίνου και Βικτωρίας το προηγούμενο καλοκαίρι.
Τα πορίσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά: ενώ οι συγκεκριμένες περιοχές δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηριστούν ως γκέτο, πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι θα μετατραπούν σε γκέτο εάν δεν υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας».




 

Διαβάζω για τα ρεμάλια της πολιτικής..

«Πολλοί απ’ αυτούς τους βρυχώμενους νάνους θα ξεμυτίσουν τις επόμενες μέρες και θα ζητήσουν ανανέωση εντολής, υποσχόμενοι το μόνο που γνωρίζουν: συνέχιση της αμοιβαίας πελατειακής εξαχρείωσης. Θα επισείουν τον κίνδυνο των άκρων και της ακυβερνησίας. Υπάρχει πράγματι το ενδεχόμενο αναρρίχησης των λούμπεν στοιχείων της άκρας Δεξιάς, παλαιάς και νέας, στο Κοινοβούλιο, αλλά μήπως η συμπεριφορά των κατεστημένων δεξιών, κεντρώων και κεντροαριστερών, δεν απέβη αναλόγως λούμπεν και εντέλει τροφοδότησε τα άκρα; Η χρεοκοπία είναι πολιτική πρωτίστως. Με ηττημένη την πολιτική και τη χώρα υπό σιδηρά επιτήρηση, οι προτάσεις διακυβέρνησης είναι αναιμικές και ελάχιστα πειστικές, διότι οι φορείς τους κείτονται ξέπνοοι και ηττημένοι, δεν μπορούν να διεκδικήσουν από το πλήθος παρά μόνο τη μοιρολατρία και τον φόβο. Η ψήφος θα είναι τιμωρητική και αντινομική». http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_07/04/2012_478402


Σουρεαλισμός

«ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ να αναφέρομαι σε δελτία Τύπου. Αλλά ο σουρεαλισμός των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ξεπερνά. Διαβάζω για την περιοδεία Καμμένου στην Κρήτη: «Στα Ανώγεια τον υποδέχθηκε μια εμβληματική μορφή, ο παπα-Ανδρέας. Φώναξε φωτιά και τσεκούρι για τους προσκυνημένους... Ζήτησε από τον Καμμένο να τηρήσει τον όρκο του για να φύγουν και πάλι οι Ναζί από τον τόπο μας». Νομίζω ότι ο κληρικός φαντασιώνεται πως είναι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Στις φαντασιώσεις τού Καμμένου δεν αναφέρομαι. Κι αυτές με ξεπερνούν». http://www.tanea.gr/mikropolitikos/?aid=4709982


 παίζει..κι αυτό.. Τον ετοιμάζουν για... Κιγκινάτο!

«ΜΟΙΑΖΕΙ με ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Διακινείται τελευταία από ορισμένους κύκλους και εξηγεί ώς έναν βαθμό τον εκνευρισμό του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μας απειλεί ευθέως με συνεχείς εκλογές μέχρι να γίνει... πρωθυπουργός! Λέγεται λοιπόν ότι μετά την αδυναμία του προέδρου της ΝΔ να κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα και θα κληθεί να το αναλάβει εκ νέου ως άλλος... Κιγκινάτος, ο Καραμανλής! Διότι είναι, λέει, ο μόνος ικανός να επανασυσπειρώσει τη μεγάλη εθνική παράταξη - ήτοι να ξαναφέρει στους κόλπους της ΝΔ παλικάρια σαν τον Καμμένο και τον Καρατζαφέρη - και όλοι μαζί να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Καλό ε;»

Ο Γιώργος Παπαχρήστου δεν πέφτει έξω. Για ‘κεί το πάνε αλλά δεν θα τους βγει.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των Ελλήνων, πάντως, οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Οικογένειες, συνταξιούχοι, μισθωτοί, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχουν φτάσει απλώς στα όρια τους (της φτώχειας, της αξιοπρέπειας, της δυνατότητας επιβίωσης), τα έχουν ξεπεράσει. Οι συνεπείς φορολογούμενοι τιμωρούνται ανελέητα, η μεσαία τάξη συνθλίβεται, οι νέοι καταδικάζονται σε εσαεί ανεργία ή άθλιες αμοιβές, η ιδιωτική περιουσία διώκεται απηνώς κι η αγορά ερημώνεται.

Αν και πέρασε το Πάσχα, οι γελοιογραφίες του Ηλία Μακρή
(Καθημερινή), παραμένουν επίκαιρες,
μιας και ο ελληνικός λαός είναι πάντα εσταυρωμένος

Όλη αυτή η βίαιη κατάσταση, η οποία δεν άφησε περιθώριο σε ελεγχόμενες αλλαγές και σταδιακό εξορθολογισμό, ώστε να μην υπάρχει κατάρρευση, καλείται «εσωτερική υποτίμηση» για να ανακτηθεί η «ανταγωνιστικότητα».

Στη πραγματικότητα πρόκειται για οργανωμένη επίθεση με στόχο την οικονομικό-πολιτική άλωση της χώρας. Προϋπόθεση για την επιτυχία του σχεδίου είναι η εξουδετέρωση του ελληνικού πληθυσμού μέσω της πλήρους εξαθλίωσης του. Γι αυτό τα μέτρα δεν θα οδηγήσουν σε κανένα διέξοδο, αντιθέτως, θα διαιωνίζουν τον εγκλωβισμό. Εναπόκειται λοιπόν στον πληθυσμό αυτής της χώρας, τώρα που είναι σαφές που οδηγείτε και τι του επιφυλάσσουν, να αντιδράσει. Να αρνηθεί τη συνέχιση της πολιτικής αυτής, η οποία οδηγεί στον αφανισμό του. Το δίλλημα, «μνημόνιο ή καταστροφή», γίνετε ολοένα και λιγότερο πειστικό, όσο περισσότεροι καταστρέφονται από τα μέτρα του Μνημονίου. Μετά τις εκλογές ετοιμάζεται το τελειωτικό χτύπημα. Μέτρα απίστευτης σκληρότητας, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν σε ότι έχει προηγηθεί. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΗΚΕΙ στους ΠΟΛΙΤΕΣ. Αν δεν την κάνουν, Θα κάνουν οι Άλλοι την δική τους.

Οι παροιμίες του ελληνικού λαού είναι σοφές.Πολλοί όμως τις αγνοούν.Μια από αυτές λέει:
"Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια"
Που οι καλές εποχές, που ο ΔΟΛ («ΒΗΜΑ» - «ΤΑ ΝΕΑ»), έκαναν κωλοτούμπες μπροστά στον Άκη! Τώρα…Ε, τώρα, άλλαξε ο καιρός…

 Η βαθιά κατάδυση του Άκη
Δεν απατάσαι, Γιάννη μου

«Αν δεν απατώμαι, τα Μνημόνια και το ΔΝΤ δεν έπεσαν από τον ουρανό. Ούτε άρχισε ξαφνικά να βρέχει στην Ελλάδα λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. Ανθρωποι την έκαναν την ζημιά.
Και, κατά σύμπτωση, οι άνθρωποι αυτοί φιγουράρουν σήμερα μέχρις ενός στα ψηφοδέλτια των οποίων ηγείται ο Βενιζέλος».

Τα λέει όλα για τον Τσοχατζόπουλο

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής: από ένα σημείο και μετά όλοι ήξεραν (όλοι ξέραμε…) για τον Άκη. Γι' αυτό και κανένας δεν έπεσε πραγματικά από τα σύννεφα όταν ο πρώην υπουργός κατέληξε σε κάποιο κρατητήριο της ΓΑΔΑ.
Αλλά ακριβώς επειδή όλοι ήξεραν, κανένας δεν δικαιούται σήμερα να δηλώνει σοκαρισμένος ή ανυποψίαστος.
Κανένας δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα ή να σιωπά. Κι ακόμη λιγότερο δικαιούνται να περιφέρουν την έκπληξή τους οι φίλοι του Άκη, οι συνεργάτες του, οι σύντροφοί του, οι οπαδοί του.
Για περισσότερο από 20 χρόνια ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν απλώς ΠαΣοΚ. Ηταν το ΠαΣοΚ.
Προσωποποίησε απολύτως έναν διαχρονικό μηχανισμό αποτελεσματικής αλλά και κυνικής νομής της εξουσίας που γεννήθηκε κάτω από τις φτερούγες του Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια εξαπλώθηκε για να αγκαλιάσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μέσα από αξεδιάλυτους δεσμούς ανοχής και συνενοχής.
Έναν μηχανισμό και ταυτοχρόνως μία ιδιαίτερη ένωση προσώπων που στην πορεία ονομάστηκε «βαθύ ΠαΣοΚ».
Ο Άκης προσωποποίησε αυτόν ακριβώς τον μηχανισμό και ταυτοχρόνως μια ολόκληρη εποχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου