Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η επίθεση στο Δημόσιο είναι επίθεση σε όλους

Στο πρόσωπο των δημοσίων υπαλλήλων χτυπιέται η ασφαλής και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία, έτσι ώστε να επιβληθούν πιο εύκολα και στον ιδιωτικό τομέα μισθοί και εργασιακές σχέσεις Κίνας

Με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις υπουργείων, 
οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει ν' αγωνιστούν για να προασπίσουν
τα "προνόμια" τους.  Δηλαδή,
να μη βρεθούν στο δρόμο και να μην πέσουν στους μισθούς πείνας των 600 ευρώ

Οι χιλιάδες απολύσεις, οι μισθοί πείνας, η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, είναι μέτρα που καταργούν κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών και οδηγούν σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και στο δημόσιο. Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο καταργούνται τα επιδόματα (εκτός από τέσσερα και για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων) και μειώνονται σε εξευτελιστικό επίπεδο τα εισοδήματα των εργαζομένων.



Ο πρωτοδιόριστος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα παίρνει μισθό 575 ευρώ το μήνα! Ταυτόχρονα, η εργασιακή εφεδρεία με μισθό πείνας (60% του βασικού) οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις ουσιαστικά χωρίς αποζημίωση, προωθούνται αναγκαστικές μετακινήσεις, σκληρή αξιολόγηση και σύνδεση της με το μισθό, περικοπές στο εφάπαξ, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, χωρίς να υπολογίσουμε και τη φορολογική αφαίμαξη (αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ κ.ά.).

Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για να μειωθεί το «κόστος» του δημοσίου, όπως προπαγανδίζουν. Διότι, αν επιδίωκαν κάτι τέτοιο, δεν θα επιδοτούσαν παράλληλα διάφορες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (υπεύθυνες τώρα και για προσλήψεις ανέργων), ούτε θα ίδρυαν πάνω από 70 νέες κρατικές επιτροπές. Την ίδια στιγμή, οι κενές θέσεις στις ήδη υπολειτουργούσες δημόσιες υπηρεσίες θα αυξηθούν υπέρμετρα, λόγω των χιλιάδων απολύσεων, και θα καλυφθούν (όπως η ίδια η κυβέρνηση έχει δηλώσει) από ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους, πράγμα που θα κοστίσει πολύ περισσότερο για τον κρατικό προϋπολογισμό!

Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε ένα πιο «αποτελεσματικό» δημόσιο, όπως ισχυρίζονται, καθώς κανείς εργαζόμενος με μισθό πείνας δεν πρόκειται να εργαστεί καλύτερα. Ούτε θα τελειώνουμε με τους «χαραμοφάηδες και τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους, διότι τέτοιοι στο δημόσιο είναι οι δικοί τους κομματικοί παράγοντες, τους οποίους φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να διώξουν. Απόδειξη για αυτό είναι ότι εξαιρούνται της εργασιακής εφεδρείας οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές! Μάλιστα, με τα νέα μέτρα (αξιολόγηση για την προαγωγή κ.λπ.), το ρουσφέτι, το γλείψιμο και η κομματοκρατία στο δημόσιο θα απογειωθούν...

Με τη βάρβαρη αυτή επίθεση και τα εφιαλτικά μέτρα της, η λαομίσητη κυβέρνηση, κατ' εντολήν των μεγαλοκαπιταλιστών και διαμέσου της τρόικας, σκοπεύει να διαλύσει και τον τελευταίο χώρο μαζικής παρουσίας Ελλήνων εργαζομένων με σταθερά δικαιώματα, καθώς και να προετοιμάσει το έδαφος για την πλήρη κινεζοποίηση όλης της εργατικής μας τάξης. Σκεφτείτε μόνο, αν ο πτυχιούχος εργαζόμενος του δημοσίου θα παίρνει 575 ευρώ, πού θα φτάσει ο μισθός του ανειδίκευτου ή μισοειδικευμένου εργάτη...

Μπροστά σε αυτή την αντεργατική λαίλαπα, οι εργαζόμενοι του δημοσίου, θα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με συνεχείς καταλήψεις υπουργείων και υπηρεσιών και να προχωρήσουν σε μαζική ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε όλο το δημόσιο τομέα.

Αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν θύματα της επαίσχυντης προπαγάνδας της κυβέρνησης ότι για την «κρίση» φταίει το «υπερδιογκωμένο» δημόσιο και τα δικαιώματα των υπαλλήλων, διότι αυτή σκοπεύει στη διάσπαση των εργαζομένων. Ότι μέτρα κατορθώσουν να περάσουν στο δημόσιο, θα τα περάσουν ακόμα πιο εύκολα στον ιδιωτικό τομέα. Και επιπλέον, η επίθεση κατά του δημοσίου θα οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση της παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης όλου του λαού. Όλοι οι εργαζόμενοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, να αγωνιστούμε μαχητικά για να ανατρέψουμε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση και την πολιτική της. Ή τώρα ή ποτέ!

Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου