Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ομαδικοί βιασμοί κοριτσιών από πακιστανικά κτήνη στη Βρετανία

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το
δηκαστήριο στο Λίβερπουλ
από αγανακτησμένους γονείς και
Βρετανούς πολίτες, οι οποίοι
δεν θέλουν τα παιδιά τους να είναι
"εύκολο κρέας"
Τα «χάλια» της Αγγλίας θέλουν οι «πολυπολιτισμικοί» στην Ελλάδα

Η υπόθεση σόκαρε την Βρετανία, εξαναγκάζοντας τον τύπο για πρώτη φορά να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Ο λόγος για μια συμμορία πακιστανών, βάζοντας στόχο ανήλικα κορίτσια και εκμεταλλευόμενη το καθεστώς ελευθεριότητας που επικρατεί, ελέω φιλελεύθερων πολιτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα «πλάκωνε» στο αλκοόλ και τα βίαζε, υποχρεώνοντας τα σε συνεχή συνουσία με μεγάλο αριθμό ασιατών ανδρών. 

Όλα αυτά στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ. Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στην ευρείας κυκλοφορίας καθημερινή εφημερίδα ταμπλόιντ «Daily Mail» της περασμένης Τετάρτης, με τίτλο «Why did no one listen to teenage victim of sex gang?» (Γιατί κανείς δεν άκουσε την έφηβη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού;).




Φυσικά, η αστυνομία έσπευσε να διευκρινίσει ότι: δεν υπάρχουν αποδείξεις που να λένε ότι τα θύματα στοχοποιήθηκαν γιατί ήταν λευκές». Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τζακ Στρο, σύμφωνα με τις οποίες οι πακιστανοί βλέπουν τα λευκά κορίτσια σαν «εύκολο κρέας» για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς μόλις είχε ολοκληρωθεί η εξάρθρωση μιας σπείρας Πακιστανών στο Ντέρμπι, που βίαζε και εκμεταλλευόταν σεξουαλικά λευκά κορίτσια.  Όμως, για κακή τύχη της αστυνομίας, ο Πακιστανός Μοχάμεντ Σαφίκ, πρόεδρος του Ramadham Foundation, της απάντησε ότι: «υπάρχει πρόβλημα με ομάδες Πακιστανών που νομίζουν ότι τα λευκά κορίτσια είναι ευτελή. Νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν και να κακοποιούν αυτά τα κορίτσια με αυτόν τον αποκρουστικό τρόπο, και μετά να τα πετούν».

Η υπόθεση: μια ανήλικη κοπέλα έπεσε θύμα κυκλώματος Πακιστανών το 2008. Βιάστηκε αμέτρητες φορές από ομάδες ανδρών, που την μεθούσαν και μετά την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά, ενώ την απειλούσαν για να μην μιλήσει. Όλα αυτά μέχρι που τον Αύγουστο του 2008, η τότε 15χρονη μπήκε σε πακιστανικό take away και τα έκανε βίδες. Ήρθε η αστυνομία, η μικρή τους είπε τι έγινε, αλλά η εισαγγελία αδιαφόρησε και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Η έλευση όμως ενός νέου εισαγγελέα, έφερε ανάσυρση από το αρχείο, νέα έρευνα, διώξεις και φυλακίσεις. Σημειωτέον, ότι πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν, μεταξύ τους το BNP αλλά και άλλες εθνικιστικές ομάδες, όπως το English Defence League, που διοργάνωσαν πορείες και «επισκέφτηκαν» το εν λόγο take away, όπου φώλιαζαν οι Πακιστανοί βιαστές. Επίσης, ξυλοκοπήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, έξω από το δικαστήριο.

Γενικευμένη ήταν η κατακραυγή για την όπως όλα δείχνουν «επιτηδευμένη» αδράνεια της εισαγγελίας, που μάλλον φοβήθηκε μην κατηγορηθεί για «ρατσιστική» προδιάθεση. Την αδράνεια αυτή, πλήρωσαν δεκάδες άλλα κορίτσια, ηλικίας 13-15 χρόνων, που έπεσαν στα χέρια των Πακιστανών βιαστών. Κάποια εξ αυτών έμειναν έγκυες και προχώρησαν σε αμβλώσεις, ενώ άλλα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν για να γλιτώσουν από την κόλαση που βίωναν. Μια από τις μικρές υποχρεώθηκε σε συνουσία με 20 (!) Πακιστανούς μέσα σε ένα βράδυ.

12 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τελικά, όλοι Πακιστανοί, κάποιοι εξ αυτών άνω των 50 ετών (ο ένας μάλιστα θρησκευτικός λειτουργός σε τέμενος της περιοχής), με τον 59χρονο επικεφαλής της σπείρας να αποκαλεί αργότερα στη δίκη του, τον δικαστή και τους ένορκους «ρατσιστές» και να απομακρύνεται σηκωτός από την αίθουσα (έφαγε 19 χρόνια). Ο δικαστής Τζεραρντ Κλίφτον απέρριψε τις διαμαρτυρίες υπεράσπισης για «ρατσισμό» και είπε ότι τα κορίτσια στοχοποιήθηκαν διότι δεν αποτελούν μέρος της πακιστανικής κοινότητας και πιστές της θρησκείας της. Επίσης, ένας πρώην βουλευτής των εργατικών, δήλωσε ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί και η αστυνομία δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες πιο πριν, γιατί φοβήθηκαν πως θα κατηγορηθούν για «ρατσισμό». Εννέα εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν τελικα ένοχοι, με ποινές φυλάκισης 77 ετών (οι περισσότεροι από τέσσερα ως δώδεκα χρόνια) και θα εκτίσουν την ποινή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου κρατούνται παιδεραστές.

Η δίκη έγινε στο Λίβερπουλ και διήρκησε τρεις μήνες, προκαλώντας πολλά προβλήματα ασφάλειας στην πόλη. Για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμα άλλοι 40(!) Πακιστανοί. Ο δε εισαγγελέας ζήτησε συγνώμη από τα κορίτσια για λογαριασμό του συστήματος, λέγοντας ότι αυτό «τα απογοήτευσε». Πολυπολυτισμικότητα….


Ιωάννης Μεσοχωρίτης


ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου