Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κι εμείς τους ακούμε ακόμη

Η στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας, με την σοβαρή υποστήριξη του Βενιζέλου και του κυρ-Φώτη, θα περιορίσει το κράτος χωρίς να κάνει απολύσεις..Και πώς θα το κάνει αυτό;

Θα δώσει σε ιδιώτες δουλειές του δημοσίου με υπεργολαβία.. αυτή η κυβέρνηση!
«Οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί μηχανικοί δουλειές της Πολεοδομίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές των ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθούμε σε κάθε τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό. Στόχος είναι ο περιορισμός του Δημοσίου µε κάθε τρόπο, χωρίς όμως να  απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους».

Ο Γ. Στουρνάρας δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση. «Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Με τη μέθοδο της πρόσληψης ενός νέου υπαλλήλου για κάθε 10 αποχωρήσεις, θα προσλαμβάνονται 3.000 τον χρόνο, συνεπώς ο αριθμός τους μειώνεται κατά 27.000 τον χρόνο. Δεν χρειάζονται απολύσεις. Και καθώς θα κλείνουν υπηρεσίες και οργανισμοί και θα περνάνε οι δουλειές τους σε ιδιωτικές εταιρείες, οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό θα μειώνονται. Οι ανάγκες που θα δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις θα καλύπτονται µε μετατάξεις υπαλλήλων από τις υπηρεσίες που έκλεισαν».


Τώρα προσέξτε μια έξυπνη μαγκιά που σκέφτηκε η κυβέρνηση, και πέρα από το ότι θα χεστεί στο κράτος το ελληνικό δημόσιο, οι κάτοικοι κάποιων νησιών, εκτός από την Μύκονο και τα άλλα πρωτοκλασάτα, θα ζούνε πια ως καινούργιοι εμιράτοι Άραβες. Τι θα κάνουν!

Θα ενοικιάσουν τα  νοσοκομεία στα νησιά..
Αυτές λέγονται «έξυπνες» ιδέες, που σκέφτηκε η κυβέρνηση,  όπως αυτή του καθηγητή της Ιατρικής, Γιάννη Τούντα, ο οποίος ως πρόεδρος του Τμήματος Μελετών της Ιατρικής Σχολής έχει εκπονήσει μελέτη σχετικά µε την αξιοποίηση των αργούντων τμημάτων νοσοκομείων του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να «νοικιάσει» τα τμήματα νοσοκομείων που ουσιαστικά δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να στέλνουν εδώ για εξετάσεις τους ασφαλισμένους τους. Δηλαδή, είσαι ένα ξένο ασφαλιστικό ταμείο στη Γαλλία ή στον Καναδά, θα στείλεις τον ασφαλισμένο σου στη Κω, στη Σύρο ή στη Ρόδο κι έτσι θα οικονομήσει και το νοσοκομείο, γιατί, ε.., όλο και καμιά τυρόπιτα θα πάρει ο ασφαλισμένος.

 Τέτοια νοσοκομεία, µε τεχνολογικό εξοπλισμό, (που πλέρωσες μαλάκα, ε..με συγχωρείς ψηφοφόρε εσύ, και θα το νοικιάσει τώρα η έξυπνη ιδέα του Τούντα), αλλά που δεν βρίσκονται σε πλήρη απασχόληση, βρίσκονται σε πολλά νησιά, όπως είπαμε στη Σύρο, στην Κω, στην Ρόδο. Η κίνηση αυτή, πάντα με την προίκα που έδωσες εσύ, αναμένεται ότι θα έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες και στον τουρισμό αλλά και στην προσέλκυση χρημάτων για αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα από ξένους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου