Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα αγαθά της πολυπολιτισμικότητας: AIDS, ελονοσία, ψώρα και άλλες ασθένειες φέρνουν οι μετανάστες

Θερίζει η ελονοσία στις υποβαθμισμένες και όχι μόνο γειτονιές της Αθήνας, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας να αποσιωπήσει το γεγονός που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και απειλεί άμεσα τη δημόσια υγεία.

Η ανεξέλεγκτη είσοδος μεταναστών έχει δημιουργήσει
μια υγειονομική βόμβα
Εκατοντάδες αλλοδαποί επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τα τρία κινητά συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να προμηθευτούν το σχετικό χάπι που αποτελεί μέρος της θεραπείας για την μαλάρια. Το ανησυχητικό είναι ότι κυρίως στο 6ο Δ.Δ. δεκάδες λαθρομετανάστες νοσούν από τη χειρότερη μορφή της ασθένειας, αυτή δηλαδή που προέρχεται από την Αφρική και κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο τεταρταίος πυρετός.

Λιγότερο επικίνδυνη, αλλά εξίσου μολυσματική είναι η ελονοσία που φέρουν οι προερχόμενοι από τα κράτη της νοτιανατολικής Ασίας (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα) η οποία αντιμετωπίζεται πιο εύκολα. Κι αυτός γιατί ο τριταίος πυρετός που έχουν στην πλειοψηφία τους οι συγκεκριμένοι Ασιάτες, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότερα με την κατάλληλη φαρμακευτική υποστήριξη. Σύμφωνα με γιατρούς μόνο από καθαρή τύχη δεν έχει αναφερθεί μέχρις στιγμής κρούσμα ελονοσίας σε Έλληνα πολίτη, όπως είχε συμβεί στο Έλος Λακωνίας, όπου σημειώθηκε και θάνατος ενός μεσήλικα, λόγω των επιπλοκών που του δημιούργησε η συγκεκριμένη ασθένεια.
Οι ίδιοι πάντως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις γειτονιές της πρωτεύουσας δεν αποκλείουν το ξέσπασμα επιδημίας ελονοσίας. «Είναι θέμα χρόνου η αναβίωση της» λένε και τονίζουν ότι η συγκεκριμένη νόσος χτυπάει όλες τις ηλικίες και ειδικά τα παιδιά.
Γι αυτό και ζητούν να υπάρξει άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμού των ρεμάτων, των στάσιμων νερών, με επίγεια και όχι εναέρια μέσα, παράλληλα με καθαρισμούς και απολύμανση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων που ξεπερνούν τα 1680 στην περιοχή της Αθήνας και σε μεγάλο βαθμό έχουν καταληφθεί από μουσουλμάνους νέο-εποικιστές.
Παράλληλα, οι ίδιοι ιατρικοί κύκλοι επιμένουν να απογραφούν όσοι αλλογενείς νοσούν και να γίνει πλήρης ενημέρωση γονέων και μαθητών καθώς και των υπόλοιπων πολιτών για τους κινδύνους που απορρέουν για την υγεία τους σε περίπτωση που νοσήσουν. Πρέπει, όπως τονίζουν, το υπουργείο Υγείας μέσω νομοθετικής ρύθμισης, να υποχρεώσει όλους τους νοσούντες να υπόκεινται υποχρεωτικών σε θεραπευτική αγωγή και όχι οικειοθελώς όπως συμβαίνει σήμερα. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα να κηρυχθεί μία περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε περίπτωση που η ελονοσία εξαπλωθεί και στον γηγενή πληθυσμό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλοί λαθρομετανάστες είναι φορείς σεξουαλικά μεταδιδόμενων, νοσημάτων, γιατί εκδίδονται χωρίς προφύλαξη.
Και δεν μιλάμε μόνο για γυναίκες, όπου το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά και για άντρες που φτάνουν μέχρι του σημείου, λόγων των συχνών (παρά φύση) ερωτικών επαφών που έχουν, να παρακαλούν τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ να τους δώσουν ειδικές αλοιφές προκειμένου να... ανακουφιστούν!

Και ψώρα!
Σοκ, όμως προκαλεί και η ομολογία του γιατρού Δημοσίας Υγείας κ. Λιάπη, σε συνάντηση με τους κατοίκους και τους διαμερισματικούς συμβούλους της 6ης Δημοτικής Ενότητος, ότι στην περιοχή τους έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα ψώρας! Ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχουν επίσης και πολλά περιστατικά με ηπατίτιδα Β και C, φυματίωση και AIDS.
Πάντως, αρνήθηκε ότι εμφανίστηκε λέπρα, όπως υπήρχαν πληροφορίες σε αλλοδαπούς προερχόμενους από τη ζώνη του Μαγκρέμπ.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι και οι φορείς του του, 3ου και 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, μετά τη διάγνωση κρουσμάτων φυματίωσης, ζητούν να εφαρμοσθεί ο νόμος 4063/1960, που παραμένει σε ισχύ και προβλέπει τον υποχρεωτικό αντιφυματικό εμβολιασμό μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.
Όλα αυτά θα αποδειχθούν μέτρα "ασπιρίνη" αν δεν χτυπηθεί στη ρίζα της η λαθρομετανάστευση, αφού οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τη διακίνηση των αλλοδαπών, επινοούν συνεχώς νέους τρόπους για να μας φορτώνουν με τριτοκοσμικούς. Η τελευταία κομπίνα που ανακάλυψαν, βασίζεται στη διάταξη που επιτρέπει την οικογενειακή επανένωση: αλλοδαποί που συνήθως διατηρούν ένα κατάστημα - βιτρίνα εμφανίζουν ετήσιο τζίρο λίγο πάνω από 12.000 ευρώ. Με βάση το εισόδημα αυτό, μπορούν να μετακαλέσουν για διαμονή στην Ελλάδα, ως συγγενείς τους, μέχρι και 12 άτομα!
Η κομπίνα αυτή έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και τα μέλη του κυκλώματος κυριολεκτικά θησαυρίζουν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, μπορούν να εισπράξουν για κάθε άτομο που έρχεται νόμιμα στην χώρα μας μέχρι και 3000 ευρώ. Τα δε περισσότερα καταστήματα είναι μανάβικα ή ίντερνετ καφέ και με εξαίρεση μερικούς συμπατριώτες των ιδιοκτητών, δεν μπαίνει "άνθρωπος" όλη μέρα. Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς από την επίσημη Πολιτεία δεν ασχολήθηκε με το φαινόμενο του ότι υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά αλλοδαπών που εμφανίζουν τζίρο 30-35 ευρώ την ημέρα. Ακριβώς όσο χρειάζεται για να πιάσουν το όριο των 12.000 ευρώ. Τι άλλο να πούμε εμείς!

Γιώργος Φράγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου