Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ούτε οι Φοβέρες, ούτε οι Διωγμοί, ούτε οι Βιαιότητες θα μας Σταματήσουν

Ζούμε κάτω από τον αστερισμό του φόβου. Κάθε μέρα, μας ρίχνουν και από μια βόμβα φόβου!
ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ από την ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Μια ο Παπαδήμος, την άλλη ο Βενιζέλος, την άλλη ο Προβόπουλος, αλλά και οι εφημερίδες δεν πάνε πίσω..στο ίδιο μήκος κύματος. Γράφει η «Κ» :

«Δύο ερωτήματα έρχονται και ξανάρχονται στις συζητήσεις όσων ανησυχούν για τις εξελίξεις στη χώρα μας.
Το πρώτο είναι:«Τι περιθώρια επιβίωσης έχουμε, αν εισέλθουμε σε μια περίοδο αστάθειας, ακυβερνησίας ή επικράτησης ακραίων θέσεων από την επόμενη κυβέρνηση;».
Και το συνακόλουθό του: «Υπάρχει περίπτωση να μας διώξουν από το ευρώ μέσα σε λίγους μήνες;». Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Πρέπει, όμως, να είναι ειλικρινής, χωρίς να τίθεται εκβιαστικά σε ένα κόσμο που έχει κουραστεί από την αναντιστοιχία μεταξύ των σκληρών διλημμάτων που θέτουν οι πολιτικοί και της ανύπαρκτης προσπάθειάς τους να πείσουν ότι έχουν αλλάξει.

Πρέπει, λοιπόν, να πούμε ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος, όπως για παράδειγμα μιας νέας -τελειωτικής αυτήν τη φορά- εκροής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, που θα μας έβαζε άμεσα στον δρόμο της Αργεντινής. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν επικρατήσει χάος ή ακυβερνησία επί πολλές ημέρες ή αν σημειωθεί μια δραματική διακοπή της σχέσης της χώρας με τους δανειστές της.

Όσοι νομίζουν ότι ένας περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων θα αποτελούσε λύση, υποτιμούν τη διεθνή εμπειρία και τους ασύλληπτους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από μια τέτοια κίνηση.
Αν, ο μη γένοιτο, κάτι τέτοιο συμβεί, το αν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, γιατί μόνο αυτή μπορεί να συνεχίσει την «παροχή οξυγόνου» στις ελληνικές τράπεζες.» 

Δεν υπάρχει ένας σοβαρός αστός πολιτικός ή οικονομολόγος, εκτός από αυτούς που έχουν άμεσο συμφέρον από τα Μνημόνια, που να μην επιβεβαιώνει την πλήρη αποτυχία τους. Ακόμα και ο πρόεδρος του μεγαλύτερου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, του lfo, σε πρόσφατες δηλώσεις του έλεγε ότι για να έχει κάποια ελπίδα το «ελληνικό πρόγραμμα», θα έπρεπε εκτός από τους μισθούς, και οι τιμές να μειωθούν στο μισό, κάτι που όμως δεν συμβαίνει, γιατί αντιδρά σε αυτό η ίδια η επιχειρηματική «ελίτ». 

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά, για να διαβάσουν και τα πολιτικά καθοδηγητικά τύπο-τηλεοπτικά μεγαλοαστικά συγκροτήματα, πως ο ελληνικός λαός ένα από τα πράγματα που έχει αποδείξει στην ιστορία του, είναι ότι δεν φοβάται τη φτώχεια και την πείνα. Ξυπόλητος και πεινασμένος πολέμησε ενάντια στους Τούρκους στον ηρωικό ξεσηκωμό του '21. Όταν όλη η Ευρώπη ήταν εναντίον του και ο τούρκικος στρατός ήταν όχι μόνο αριθμητικά περισσότερος, αλλά και καλύτερα οργανωμένος. Ξυπόλυτοι, πεινασμένοι και σχεδόν άοπλοι πολέμησαν την πολεμική μηχανή του Χίτλερ. Με το ίδιο σθένος πολέμησαν και το στρατό των Άγγλων και των δωσίλογων φασιστών στον εμφύλιο.

Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, όχι μόνο δεν φοβάται τη φτώχεια και την πείνα, αλλά έχει δώσει και τους πιο ηρωικούς του αγώνες με αυτές τις συνθήκες. Γιατί διαθέτει τεράστια ηθική και ψυχική δύναμη! Γιατί ο ελληνικός λαός κάποια πράγματα δεν τα ανέχεται! Όπως να του στερούν την ελευθερία του, να τον ειρωνεύονται και να τον χλευάζουν. Ότι κάνουν, δηλαδή, οι σημερινοί δυνάστες του. Τα ανδρείκελα που παριστάνουν την κυβέρνηση και ο συρφετός των καπιταλιστών, εφοπλιστών και τραπεζιτών, που τους δίνουν τις εντολές για το ξεπούλημα της χώρας και τη μετατροπή της σε ένα τριτοκοσμικό πρωτόγονο κράτος, με κατοίκους εξαθλιωμένους και επαίτες. 

Όλοι εμείς έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτή την ιστορική στιγμή είμαστε απέναντι τους. Που μέσα από τις δύσκολες αυτές συνθήκες θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και τον ιστορικό μας ρόλο. Περήφανοι που θα συνεχίσουμε τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας. Που όχι μόνο θα αγωνιστούμε ενάντια στην κοινωνική αδικία, αλλά θα βάλουμε και τα θεμέλια για μια ζωή που θα αρμόζει στην ανθρώπινη φύση και θα την ανυψώνει ηθικά, υλικά και πνευματικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου