Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΕΓΕΡΘΗΤΟ! «Ψαλίδι» στις αποδοχές χιλιάδων υπαλλήλων από τη Δευτέρα

Να μην πιστεύουμε ούτε λέξη απ' όσα μας λένε: το πετσόκομμα των μισθών δεν θα φέρει περισσότερη «ανταγωνιστικότητα», αλλά περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ανεργία, περισσότερα «λουκέτα». Και η δρακόντεια λιτότητα όχι μόνο δεν απομακρύνει την χρεοκοπία, αλλά την φέρνει πιο κοντά.

Νέο «τοπίο» διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά εργασίας, οπότε και μπαίνει τέλος στη μετενέργεια όσων συμβάσεων έχουν λήξει.

Σε όσες συμβάσεις έχει περάσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο από τη λήξη τους, διασώζεται μόνον ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα: θέσης, παιδιών, επικινδυνότητας και εκπαίδευσης.


Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων θα υποχωρήσουν τουλάχιστον κατά 15% έως 20%, λόγω της απώλειας μιας σειράς επιδομάτων (π.χ. γάμου). Μάλιστα αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις οι μισθοί θα μπορούν να πέσουν ακόμα και στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.


Οι αυταπάτες και τα ψέματα που σπέρνουν οι βιομήχανοι η Ευρωπαϊκή Ένωση  και τα κόμματα τους τελείωσαν.

Η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα μας τώρα είναι ολοκληρωτική θέλουν στην ουσία να καταργήσουν κάθε εργασιακό ασφαλιστικό δικαίωμα να καταδικάσουν εμάς και τα παιδιά μας σε φτώχεια είτε δουλεύουμε είτε μας πετούν στο δρόμο άνεργους ενώ ο ΣΕΒ έχει αρχίσει με σχέδιο να καταγγέλλει τις Συμβάσεις ώστε όλοι να φθάσουν έμμεσα σε μισθούς πείνας 400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου