Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ένα έγκλημα κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Ένα δωράκι προς τους ιδιοκτήτες των
ιδιωτικών σχολείων
ήταν η τελευταία πράξη του
Μπαμπινιώτη ως υπουργού
Η λύσσα των υπουργών της μνημονιακής χούντας να συντρίψουν τους μισθούς των εργαζομένων και να ξεθεμελιώσουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα ξεπερνάει πλέον κάθε όριο!

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, ο υπουργός Παιδείας Μπαμπινιώτης προχώρησε σε νομοθετική γνωμοδότηση που τσακίζει τους μισθούς των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία!

Σύμφωνα με αυτή, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που ισχύει για τους δημόσιους, κάτι που οδηγεί στη σφαγή και των δικών τους μισθών. Μιλάμε για πετσόκομμα που φθάνει το 30-40% του μισθού.

Λίγες εβδομάδες πιο πριν, ο ίδιος ο υπουργός είχε προσπαθήσει τρεις φορές να περάσει νομοθετική ρύθμιση που απελευθέρωνε τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς αφαιρούσε από τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης τον έλεγχο τους. Όμως, μπροστά στη γενικότερη κατακραυγή και τις οξύτατες αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, δεν τα κατάφερε. Τώρα, μέσα στο κλίμα των εκλογών και λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία του, υπέγραψε μονός του, αγνοώντας ακόμα και τη διοικητική ιεραρχία, την εν λόγω γνωμοδότηση, που τσακίζει τους εργαζόμενους.


Η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει ότι η πράξη αυτή του υπουργού Παιδείας είναι σκάνδαλο που ξεπερνάει και αυτό του Βατοπεδίου. Διότι αρπάζει εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εκπαιδευτικών και τα χαρίζει στον εαυτό του και τους σχολάρχες φίλους του! Ο Μπαμπινιώτης είναι πρόεδρος των 29 Αρσακείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η ΟΙΕΛΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού, διότι, μπροστά στην πρεμούρα του να πετσοκόψει τους μισθούς τους, δεν τήρησε ούτε τη νόμιμη διαδικασία...

Και το κερασάκι στην τούρτα: ο υπουργός δικαιολογήθηκε ότι την απόφαση αυτή την πήρε για να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την αυθαιρεσία των σχολαρχών, που θα τους πιέσουν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις! Τις ατομικές συμβάσεις που πέρασε η κυβέρνηση Παπαδήμου στην οποία αυτός ανήκει! Απίστευτο θράσος!

Οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν παρά να μιλήσουν τη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι εργοδότες: να απεργήσουν. Να απειλήσουν να τινάξουν στον αέρα τις εξετάσεις και τις διάφορες σχολικές γιορτές και παράτες. Να αποκαλύψουν την εργασιακή ζούγκλα που κρύβεται πίσω από τη «βιτρίνα» των «καλών» σχολείων και κολεγίων.

Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου