Κυριακή 6 Μαΐου 2012

«Ψευτοεπιδόματα» και «Αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Η άθλια συγκυβέρνηση με την εφαρμογή του νέου «φτωχολογίου», αφού πρώτα μείωσε μισθούς, έκοψε επιδόματα και αύξησε αναδρομικά την φορολογία σε χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, έρχεται τώρα να δώσει  ένα ψευτο-επίδομα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αφού πρώτα φρόντισε να αποκλείσει μια σειρά από κατηγορίες εργαζόμενων, όπως εργάτες κήπων, μάγειροι, καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, νυχτοφύλακες κ.λπ. 

Απ’ αυτό το ψευτο-επίδομα εξαιρούνται όμως ακόμα και ειδικότητες που ήταν στα «Βαρέα» όπως καθαρίστριες σχολείων, εργάτες καθαριότητας νεκροταφείου, τεχνίτες οικοδομικών εργασιών κ.α. Το θράσος των κυβερνώντων έφτασε μέχρι του σημείου η σχετική υπουργική απόφαση να μην προβλέπει αναδρομική καταβολή του επιδόματος από τον Νοέμβριο, όπου και ισχύει το νέο «φτωχολόγιο», αλλά από τον Μάιο..

Ως προς την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, που προωθείται από την μνημονιακή χούντα δεν γίνετε σε καμία περίπτωση για να λειτουργήσει πιο «αξιοκρατικά» ή πιο «αποδοτικά» ο δημόσιος τομέας, όπως μας λένε τα παπαγαλάκια τους. Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε κάτι τέτοιο, δεν θα ετοιμαζόταν να ξεπουλήσει τα πάντα στους ιδιώτες και δεν θα έριχνε τους μισθούς των εργαζόμενων στα 600 ευρώ. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έχει άλλους σκοπούς και συγκεκριμένα:
  • Να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι,
  • να κρατηθούν οι μισθοί στο δημόσιο για χρόνια σε επίπεδα φτώχειας, καθώς η προαγωγή και η μισθολογική εξέλιξη θα γίνετε πλέον μόνο κατόπιν αξιολόγησης,
  • να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής, ώστε κανείς να μην τολμά να σηκώσει κεφάλι και,
  • να γίνει ακόμα πιο κομματικό το δημόσιο, καθώς δια μέσου της αξιολόγησης θα «εξελίσσονται» μόνο τα «παιδιά» της εκάστοτε κυβέρνησης.   
Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν έχουν παρά να ξεσηκωθούν μαζικά και να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα βδελυρά σχέδια της εξόντωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου